Seuraa meitä somessa:

Kärkipeli Tiikereille - Ettan nuoret vedossa

18.02.2015

Kokkolan Tiikerit nappasi täydet vieraspisteet kärkiottelussa Sastamalassa. Ettan nuorisokaarti hoiti voiton Riennosta Oulussa ja Loimu nousi liigakolmoseksi selvittyään alkukankeudesta. Savolaisten ero supistui LEKA Volleyn voittaessa Rovaniemellä ja Sammon hävitessä Tampereella.

Haapakoski johti Ettan nuoriso-osaston hienoon esitykseen

Päävalmentaja Olli Kuoksa antoi vastuuta Ettan (5. 15-13, 45 pist) nuoremmille miehilleen ja he vastasivat huutoon komeasti passari Niko Haapakosken johdolla lyömällä Liiga-Riennon (11. 4-24, 15 pist) erin 3-0 (27-25, 25-17, 25-20).

Etta voitti näin kaikki runkosarjan kolme kohtaamista 3-0. Voitto katkaisi Ettan kolmen ottelun mittaisen tappioputken. Riento on voittanut yhden viimeisistä neljästätoista ottelustaan.

Lentopalloseura Etta Oulusta lähti otteluun nuorisoseitsikolla Niko Haapakoski (pas), Janne Marttila, Rusty Lavaja, Sampsa Aitta, Joshua Walker, Ville Sorvoja ja liberona Petteri Kiilunen.

Ensimmäinen erä alkoi hermostuneesti. Pisteitä tehtiin vuorotahtiin Riennon pienoisessa hallinnassa. Ettan Walkerin ja Sorvojan onnistumisten jälkeen tekniselle aikalisälle mentiin kuitenkin kotijoukkueen 14 - 13 johdossa. Tilanteessa 18 - 15 Riennon valmentaja Jani Säisä otti joukkueellensa aikalisän, jonka jälkeen Riento tuli jo pisteen päähän. Erän lopussa Ettalla oli kaksi eräpalloa (24 - 22) – mutta Riento tuli tasoihin (24-24). Lopulta neljäs eräpallo tuotti tuloksen - erä kotijoukkueella 27 - 25. Onnistujia olivat Ettalta Walker (7/+5), Sorvoja (5/+4) ja Riennolta Pennanen (4/+3).

Toinen erä Ettalle 25 -17. Toiseen erään joukkueet lähtivät samoilla pelaajilla kuten ensimmäiseen. Ettan hallinnassa ja Niko Haapakosken erinomaisen vartalopuolustuksen siivittämänä edettiin Riennon aikalisälle 13-9. Tässä vaiheessa Ettan nuoriketju alkoi lämmetä. Mikko Sammelvuokin pääsi pisteiden makuun (16 -10) erinomaisella nelospaikan hyökkäyksellä. Kotijoukkue oli erän lopussa vieraita vahvempi ja pelasi vähemmillä virheillä kuin Riento. Erän onnistujia olivat Ettan nuori passarilupaus Niko Haapakoski sekä Ville Sorvoja (7/+4).

Kolmas erä Ettalle 25 - 20 . Kolmanteen erään Mikko Sammelvuo lähti Josh Walkerin paikalta. Ettalla oli kentällä todellinen nuorisoketju. Tämä ketju esitti ajoittain iloista lentopalloa. Yleisökin huomasi kuinka vähemmällä peliajalla olleet pelaajat nauttivat päästessään esittämään taitojaan. Tekniselle aikalisälle mentiin Ettan 14 – 13 johdossa. Erää jatkettiin Ettan hallitessa pelitapahtumia. Riennolle sattui erän lopussa useita suoria virheitä, niinpä Säisä otti Riennolle aikalisän tilanteessa 23 - 18. Erä- ja ottelupallon niittasi kenttään Sampsa Aitta Niko Haapakosken erinomaisesta passista.

Niko Haapakoski, Etta:

- Mahtavat fiilikset. Hienoa pelata kun on noin hyvät hyökkääjät vierellä. Sain eilen kuulla että pelaan. Tämä oli ensimmäinen Mestaruusliigapeli, jossa olin aloituksessa.

Eetu Pennanen, Riento:

- Pisteet olisivat olleet otettavissa kun Etta pelasi tuollaisella kuusikolla.

Riennon valmentaja Jani Säisä:

- Ensimmäisen erän tappio harmittaa eniten. Pääsimme hyvin hyökkäämään keskeltä mutta kun jouduimme vaihtamaan passaria, niin keskipeli sekosi. Toisen erän Etta pelasi vahvasti. En ole tyytyväinen torjuntapeliimme – ainoastaan 3 torjuntaa. Puolustus oli tänään rauhatonta – otimme 37 puolustusta, mutta niiden jälkeen olisi pitänyt päästä paremmin hyökkäämään. Ettan nuorisoketju kepitti tänään meidän nuorisoketjun – varmaan kasvattava kokemus.

Ettan valmentaja Olli Kuoksa:

- Ette tiedä kuinka hienolta tuntuu poikien puolesta. Se oli Nikon ensimmäinen liigapeli ja paras passipeli mitä tässä hallissa on tänä vuonna pelattu. Se on fakta. Ihan tässä herkistyy. Meillä toimi kaikki osa-alueet tänään hyvin. Syy miksi en aikaisemmin ole enemmän vaihdellut kuusikkoa on se että jatkuvasti vaihtamalla ei saa omaa peliä kuntoon.

Parhaat pelaajat:
Etta Niko Haapakoski
Riento Eetu Pennanen

Parhaat pistemiehet
Etta Sorvoja 18/+13, Marttila 12/+8, Walker 9/+6
Riento Louhela 15/+4, Pennanen 12/+8, Reijonen 5/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Haapakoski Etta
2 Sorvoja Etta
1 Marttila Etta

Kuvia ottelusta

Ottelutilasto

Tiikerit kaatoi sarjakärki VaLePan vieraissa

Kokkolan Tiikerit (2. 22-5, 67 pist) ottivat tärkeän vierasvoiton Valepa Sastamalasta (1. 24-4, 69 pist) erin 3-1 (22-25, 25-22, 25-22, 25-21) liigan kärkikaksikon kohdatessa. Ottelun vähemmän pelannut Tiikerit on nyt kahden pisteen päässä liigakärki VaLePasta.

Runkosarjan voitot menivät Tiikereille 2-1 ja sarjapisteet 7-2. Tiikerit on hävinnyt vain yhden yhdestätoista viimeisestä pelistään.

Normaalikuusikoista VaLePalta puuttui yleispelaaja Olli Kunnari (vatsatauti) ja
Tiikereiltä tippui ekassa erässä riveistä pohjevamman takia yleispelaaja Romanss Sauss.

Kaksikko Lelu Ojansivu-Matti Hietanen teki komeat 53/+33 vierasjoukkueelle. Kotijoukkueesta Eduard Venskin tilasto oli tutun kova 13/+12.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Alku oli hyvä, varsinkin vastaanotto joka ei pysynyt kasassa koko pelin
ajan. Varsinkin toisen erän lopun johto kääntyi tappioksi jolloin ehkä vähän
tuli Ollia ikävä.

Tommi Tiilikainen, Kokkolan Tiikereiden päävalmentaja;

- Oma hommani on tehtävä paremmin jotta joukkue voida tehdä oman hommansa paremmin. Ekassa erässä Valepa oli oikein hyvä. Jatkossa saatiin onneksi kaverin vastaanottoa rikki. Tänään miellytti puolustus ja varmistus peli.

VaLePan parhaana palkittiin keskitorjuja Eduard Venski 13 +12 ja Tiikereiden
paras oli yleispelaaja Matti Hietanen 23 +15.

Valepan hyökkäys 42%, Tiikereiden 49%
Valepan vastaanotto 48%, Tiikereiden 65%
Torjunnat Valepa 14, Tiikerit 12

Parhaat pistemiehet
VaLePa Venski 13/+12, Krastins 13/+5, Hoogendoorn 13/+1
Tiikerit Ojansivu 30/+18, Hietanen 23/+15, Siirilä 7/+4

LähiTapiolan pisteet
3 Hietanen Tiikerit
2 Hyvärinen Tiikerit
1 Ojansivu Tiikerit

Ottelutilasto

Loimu selvitti LiigaSärkkien pyristelyn

Sarjajumbon saapuminen Kerttulaan asetti Loimun (3. 19-8, 55 pist) todellisen asennemittarin eteen. Kauden aiemmissa kohtaamisissa oranssimustia kiusannut LiigaSärkät (12. 2-25, 7 pist) aiheutti jälleen isännille murheita. Tasoaan pelin edetessä nostanut Loimu onnistui lopulta kairaamaan tärkeän kotivoiton plakkariinsa. Loppunumeroiksi kirjattiin 3 - 1 (19-25, 25-13, 25-15, 25-11).

Loimulle voitto oli liigassa viides perättäinen ja kuudes perättäinen kotona. LiigaSärkille puolestaan tuli nyt 15. perättäinen tappio, mutta avauserän voitto katkaisi 20 voitottoman erän putken.

Vahvalla asenteella parketille marssinut LiigaSärkät aloitti ottelun jäätävästi. Carlos Lunan (5/+1) syöttövuorolla napattu kuuden pisteen etumatka riitti avauserän voittoon asti.

Isona suosikkina otteluun lähtenyt Loimu paransi odotetusti peliään heti kakkoserän alussa. Varhaisessa vaiheessa nykäisty etumatka kantoi lopulta psykologisesti tärkeään tasoittavaan erävoittoon.

Kupletin juoni pysyi samana kahden päätöserän kohdalla. Kovempi rosteri ja laadukkaampi joukkuepelaaminen olivat lopulta vakuuttavan kotivoiton tae.

Oranssimustien ykkönen oli kippari Ossi Rumpunen (24/+16, 3 ässää, 6 torjuntaa). Hakkuri Urpo Sivula (23/+16, 1 ässä, 1 torjunta) säesti totutun kovakätisesti. Libero Florian Ringseis jatkoi vakuuttavia otteitaan.

Vieraiden parhaana erottui Ville Kaksonen (9/+8, 5 torjuntaa), joka oli varsinkin ottelun alussa aivan jäätävässä vedossa. Libero Jyri Niemi esiintyi miehekkäästi.

Ville Kaksonen, LiigaSärkät:

- Aloitettiin hyvin. Peli-ilme oli juuri sellainen, jollainen sen kuuluukin olla. Sitten pelimme alkoi takuta, ja ote katosi. Loimu toki samalla paransi peliään. Tuli liikaa puristusta, ja tekeminen muuttui väkinäiseksi. Kunnia voitosta vastustajalle.

Ossi Rumpunen, Loimu:

- Todella huono alku. Mikään ei onnistunut. Oli pakko ryhdistäytyä ja alkaa pelata. Rytmi alkoikin löytyä eka erän edetessä, vaikka nousu ei riittänytkään erävoittoon asti. Saman tyyppinen asetelma odottaa Karkkilassa. Jotta saadaan kolme pistettä mukaan, on alettava pelata heti alusta lähtien. Yhtään ei ole vara antaa turhaa siimaa.

Shailen Ramdoo, LiigaSärkkien päävalmentaja:

- Onnittelut Loimulle. Vastustaja paransi pelin edetessä ja ansaitsi kiistatta voittonsa. Oma joukkueeni sai jälleen opetuksen. Jos noudatat ohjeita ja pysyt laaditussa taktiikassa, voit voittaa. Jos poikkeat niistä, häviät varmasti. Lentopallon identiteetti on todella simppeli. Pelattiin hyvin alussa, mutta toisessa erässä ongelmat alkoivat kasaantua. Pelaajat ottivat vapauksia, joita en pysty hyväksymään. Tasomme putosi liikaa jokaisella osa-alueella. Tie voittoon oli liian vaikea.

Henri Tuomi, Loimun päävalmentaja:

- Luultiin, ettei tarvitse tehdä mitään voiton eteen. Ei kunnioitettu vastustajaa riittävällä tavalla. Suoritukset ovat puolinaisen hätäisiä. Peli alkoi rullata kakkoserän alusta lähtien, ja tie voittoon oli avoinna. Pelissä on yhä hiottavaa. Runkosarjan lopussa odottaa kova rypistys, jolloin on mahdollista kierrättää rosteria enemmän.

Parhaat pelaajat:
Loimu Ossi Rumpunen
LiigaSärkät Ville Kaksonen

Parhaat pistemiehet
Loimu O.Rumpunen 24/+16, Sivula 23/+16, T.Rumpunen 12/+7
LiigaSärkät Carvalho 10/-4, Kaksonen 9/+8, Keski-Sipilä 7/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Sivula Loimu
2 O.Rumpunen Loimu
1 Kaksonen LiigaSärkät

Kuvia ottelusta

Ottelutilasto

LEKA syötti ja puolusti pisteet Rovaniemeltä

LEKA Volley (8. 14-13, 42 pist) haki täyden pistepotin Rovaniemeltä kukistettuaan Team Lakkapään (10. 8-20, 24 pist) erin 1-3 (22-25, 26-24, 18-25, 11-25).

LEKA voitti näin kaikki joukkueiden kauden kohtaamiset ja vei sarjapisteet 9-0.

Lauri Hakala, LEKA Volley päävalmentaja:

- Oma syöttö/puolustus pelaaminen on Suomen huipputasoa ja sillä saatiin paljon pisteitä. Sen sijaan vastaanotto/hyökkäys ei toimi ja sillä teki Lakkapää pisteensä. Henki pysyi porukassa positiivisena vaikka hävittiin toinen erä. Hyökkäyksen kautta päädyttiin voittoon.

Normunds Veinbergs, Team Lakkapää päävalmentaja:

- Puolustus toimi hyvin, mutta hyökkäys pysähtyi Lekan torjuntaan. Hakkuripelistä puuttui nyt halu ja motivaatio täysin. Laitatehojen pudotessa passari joutui etsimään koko ajan kuumaa pelaajaa. Jatkossakin pelaavat ne joilla motivaatiota löytyy.

Parhaat pistemiehet
Lakkapää Möllers 15/+4, Nasca 10/0, Hautala 9/+6
LEKA Tiisaar 22/+9, Johnson 11/+11, Seppänen 10/+7

LähiTapiolan pisteet
3 Johnson LEKA
2 Penttinen LEKA
1 Tiisaar LEKA

Ottelutilasto

Ensimmäinen erä ratkaisi suunnan Tampereella

Avauserän kääntäminen voitoksi ratkaisi loppupelinkin suunnan Pyynikillä Rantaperkiön Iskun (7. 15-12, 43 pist) kukistettua juuri sarjataulukossa edellään olevan Sammon (6. 15-13, 44 pist) erin 3-0 (26-24, 25-15, 25-17).

Kotivoitto oli Iskulle kolma perättäinen ja voitto neljäs perättäinen. Sammon kuuden voiton nauha katkesi, samoin peräti 14 erävoiton putki.

Jukka Tuovinen, Sampon päävalmentaja:

- Ensimmäisen erän olimme mukana ja hallitsimmekin tietyltä osin, mutta ratkaisevia paikkoja emme pystyneet käyttämään. Isku käytti tilaisuutensa ja sen jälkeen ei ollut kuin yksi joukkue kentällä. Isku syötti koko ajan paremmin ja paremmin. En ole tyytyväinen, mutta paljon oli kyse Iskun hyvyydestä tänään.

Jussi Heino, Iskun päävalmentaja:

- Syöttö oli tänään iso ase ja teki just sitä tuhoa mitä sen piti tällä kertaa tehdä. Ei ollut tarkoituskaan pommittaa 25 ässää, vaan taktisella syötöllä saada toivottu tulos aikaan. Sinkkonen hoiti sitten loput, kenenkään muun panosta vähättelemättä. Toiseen erään 10/+10 keskimiehelle, kun oli vain 3-4 hyvää vastaanottoa, on aika hyvä.

Sauli Sinkkonen, Isku:

- Ensimmäinen erässä tehtiin omia virheitä, ja sitten parannettiin omaa peliä. Ensimmäisen erän lopussa Tatu (Härkönen) ja Samuli (Kaislasalo) olivat kovia, ja se aukaisi kaikkien muidenkin peliä. Saimme Sammon nopean pelin pois, ja sen jälkeen torjuntapeli oli paljon helpompaa.

Jared Krause, Sampo:

- Isku oli parempi ja halusi voittoa enemmän. Hetkittäin meillä oli saumat, mutta kunnia Iskulle, Isku oli hyvä. Olen pettynyt, ehkä keskittyminen ei ollut parasta mahdollista otteluruuhkassa, mutta ratkaisevaa oli Iskun hyvyys.

Parhaat pistemiehet
Isku Sinkkonen 17/+16, Kaislasalo 12/+8, Härkönen 9/+8
Sampo Herrera 14/+4, Poikela 7/-1, Leikas 6/0

LähiTapiolan pisteet
3 Sinkkonen Isku
2 Eaton Isku
1 Härkönen Isku

Ottelutilasto

Kuvat:
Teemu Hassinen, Oulu
Pertti Flinck, Tampere
Tuomas Pelto, Raisio
Mäsi, Sastamala

  Takaisin