Keskinen Tiikereiden laumajohtajana - Savo Volley nurin

28.12.2021

Tiikerit järjesti kannattajilleen myöhäisen joululahjan, kukistamalla sarjajohtaja Savo Volleyn. Tiukka ja hyvätasoinen ottelu päättyi kotijoukkue Tiikereiden voittoon 3-1. Erät 25-19, 21-25, 25-19 ja 25-23.

Ex-tiikerit Lelu Ojansivu teki vieraiden kolme ensimmäistä pistettä ja Savo johti 3-2. Hyvin latautunut kotijoukkue paransi koko ajan ja oli avauserässä parempi joukkue.

Toisen erän alku oli vieraiden. Savon syöttö- ja vastaanottopeli parani. Parhaimmillaan Savo johti 15-7 ja 21-13. Tiikerit nousi taistelemaan erävoitosta, lähinnä Oskari Keskisen onnistuneilla ratkaisuilla. Savo piti pintansa ja Mikko Räsäsen isku päätti erän.

Kolmannen erän alku oli erittäin tasainen. Lelun illan neljäs ässä vei vieraat 11-9 johtoon. Tiikerit nousi ohi. Teemu Lahti teki ”hattutempun”, ottamalla kolme pinnaa putkeen, 18-15, 19-15 ja 20-15. Ilja Ivanov syötti ässän ja Savo kavensi 17-20. Heti perään Ivanov syötti verkkoon ja Tiikerit johti neljällä pinnalla.

Savon aikalisä sekä muutamat vaihdot eivät joukkuetta auttaneet. Jere Mäkinen sai kunnian päättää erän.

Tasaisesti mentiin myös neljännessä erässä. Tiikerit repi eroa kolmella peräkkäisellä torjuntapinnalla, 16-16, 17-16 ja 18-16.

Fedor Ivanovin ässällä Savi tasoitti, 19-19. Kun Kovac torjui Leppälän, Savo johti 22-20. Leppälä kavensi, 21-22, Räsänen iski Savolle 23-21. Keskinen kavensi 22-23 ja Savon virheellä 23-23. Loppuun Tiikereiltä kaksi torjuntapinnaa, 25-23.

Yllätys oli valmis.

Kotijoukkueen Oskari Keskinen oli kentän kunkku. Osku teki komeat pisteet: 25/+21.

Olli-Pekka Ojansivu, Savo-Volley:
-Kunnia vastustajalle. Tiikerit pelasi parempaa lentopalloa. Järkevämmin.
-Omaan esitykseen en ole tyytyväinen, mutta tämä oli yksi peli muiden joukossa.
-Tiedettiin, että Tiikerit ovat kotona kovia. Ei se mikään yllätys ollut.
-Vähän on Kokkolaan Kuusimäkeen ikävä. Ehkä me ajetaan sitä kautta kotia.

Oskari Keskinen, Tiikerit:
-Henkilökohtaisesti kauden paras pelini. Itseluottamus on kasvanut.
-Hyvistä passeista pääsin lyömään.
-Hieno voitto. Savo on aina meille vaikea vastustaja.

Timo Tolvanen, Savo-Volley:
-Tiikerit oli parempi.
-Ei mikään ihan susisontaa pelattu.
-Alku oli meiltä huono. Tiikerit oli avauserässä hyviä.
-Sitten herättiin. Ihan kärsivällisyys ei riittänyt. Lopussa loppui maltti, kun piti ratkaista peli. Liikaa virheitä.
-Oskua ei saatu kiinni.
-Tässä sarjassa ei ole yhtään helppoa iltaa, varsinkaan ei Tiikereitä vastaan Kokkolassa.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:
-Meidän pelissä paljon hyviä juttuja.
-Hyökkäyspeli lämmitti. Torjuntakin oli hyvää. Verkolla oltiin vahvoja.
-Puolustuspelikin parani pelin vanhetessa.
-Tänään meillä oli hyvät hyökkäystehot. Näillä tehoilla pitääkin voittaa.

Tiikerit - Savo Volley 3-1
25-19, 21-25, 25-19, 25-23
Koti:Keskinen 25/+21,Leppälä 12/+6,Lahti 9/-1
Vieras:Räsänen 18/+5,Ojansivu 15/+9,Michelau 14/+4
Ässät 3-9, syöttövirheet 14-16, torjunnat 9-10, hyökkäys% 53-40, vastaanotto% 48-52

Koti: Oskari Keskinen
Vieras: Mikko Räsänen