Kotijoukkueet voittoihin puolivälierien avauksissa

23.03.2016

Miesten puolivälierät alkoivat neljällä kotivoitolla. Hurrikaani ja LEKA Volley joutuivat puristamaan voittojen eteen täydet viisi erää Tiikereiden ja VaLePan selvittyä kolmella.

Sampo piinasi tutussa parissa Hurrikaania

Ensimmäiset kaksi erää oli todella hermoilevaa peliä molemmilta. Ensimmäinen erä oli mennä selvästi Hurrikaanille, mutta Alen Djordjevicin syöttövuoro toi Sampon kuuden pisteen takaa pisteen päähän, mutta syöttövirhe päätti erän Hurrikaanille.

Toisessa erässä peli oli tasaista aina 20-20 tilanteeseen asti. Tämän jälkeen virheet valtasivat kotijoukkueen pelin ja johdatti sitä myöden Sampon erävoittoon.

Kolmas erä oli täysin Sampon. Heti erän alussa Kurppa joutui penkille ja Dima Dolgopolov otti passarin paikan haltuunsa. Hyökkäyspeli parani kotijoukkueen osalta, mutta virheet siitä huolimatta eivät loppuneet. Myös keskihyökkäykset lisääntyivät Sampolta, kun Tuomo Ikonen ja Aleksi Kaatrasalo iskivät palloa kenttään keskeltä.

Neljäs oli koko ajan Sampon hyppysissä, mutta aina 13-17 tappioasemasta asti Hurrikaani nousi vahvan tekemisen myötä tasoihin ja ohi. Vieraat ei kyenneet tappamaan paria helppoa palloa ja näin kotijoukkue hoiti erän itselleen.

Viides erä oli tasainen. Hurrikaanin vahvuudet tulivat esiin ja mm. Luke Smith alkoi iskemään vahvemmin palloa. Shumov otti yhden ison torjunnan ja erä sekä ottelu päättyi Tomi Mutkan iskuun.

Hurrikaanin Mohamed Al Hachdadi oli sivussa pelistä.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Hyvä lähtö peliin. Sit ruvettiin hosumaan ja menetettiin ote Sampolle. Lopussa oltiin ehkä hieman parempia.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Nyt me tiedetään miten tätä sarjaa täytyy pelata. Tänään ei oltu valmiita voittamaan.

Ryan Jay Owens, Hurrikaani:

- On tietty tärkeää saada hyvä startti sarjaan. Laurille kiitokset tsemppaamisesta läpi ottelun.

Eetu Häyrinen, Sampo:

- 3,5 erää oltiin hyviä, sit menetettiin ote ja viidennessä erässä oltiin koko ajan perässä. Ensi pelissä pelataan ehjästi läpi ottelu, niin voitetaan.

Hurrikaani:
Sampo:
Yleisöä:
T, Ä, SV, VO%, H%

LEKA avasi pudotuspeliurakkansa voitokkaasti

LEKA otti historiansa ensimmäisen pudotuspelivoiton trillerin jälkeen Oulun Ettasta 3-2 (25-13, 21-25, 25-14, 22-25, 16-14)

LEKA aloitti kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Taylor ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Etta aloitti kuusikolla Pennanen, A. Hakala, Sorvoja, Väisänen, Haapakoski ja Kaksonen, Rajala liberona. Erä alkoi alkoi tasaisena ja hyvätasoisena. LEKA:n vastaanotto lähenteli täydellistä (93 %), mikä näkyi näyttävinä hyökkäyksinä. Chris Austin pääsi pyörittämään peliä komeilla passeilla niin Greg Pettylle kuin erän hahmolle Josh Taylorille. Myös keskihyökkäykset kapteeni Lehtosen toimesta toimi tehokkaasti. Ensimmäinen erä oli yksi LEKA:n historian parhaista ja se kirjattiin isännille 22 minuutissa lukemin 25-13.

Toinen erä alkoi Ettan komennossa. Erä oli tasainen, mutta LEKA teki enemmän helppoja ja teknisiä virheitä. Vastaanotossa Etta pystyi parantamaan omaa peliään reilusti ensimmäiseen erään ja se näkyi myös tulostaululla. Eetu Pennanen ja Anssi Hakala nakuttivat erän kovimmat tehot ja heidän panos riitti nostamaan Ettan erävoittoon 21-25.

Suotta ei otteluennakossa arvailtu tämän otteluparin olevan tasainen. Taisteleva vierailija raastoi sen minkä kykeni jokaisen pallon eteen. LEKA oli kuitenkin kolmannessa erässä tehokkaampi tappamaan palloja (59 % / 30 %) ja siihen lisäksi aloitusruudun ässät menivät isännille 4/1. Tasaisen vakuuttavasti pelannut Jukka Lehtonen teki erässä 4/+4 ja keskitorjujakaveri Kris Johnson komppasi hienosti 5/+4 tehoilla. Erä murskaavasti LEKA:lle 25-14.

Taisteluteema jatkui jälleen. Etta jaksoi puolustaa välillä uhrautuvastikin ja se sai torjuttua ja vaimennettua LEKA:n hyökkäyskalustoa. Etta vei erän torjunnat 1/3 ja sen hyökkäys oli hieman LEKA:n vastaavaa tehokkaampi. Ratkaisuhetkillä LEKA teki helppoja hyökkäysvirheitä, mitkä takasivat Ettalle erävoiton. Molempien vastaanotto oli aivan huippuluokkaa.

Ei tullut yllätyksenä ottelun venyminen viidenteen erään. LEKA aloitti ratkaisuerän terävästi ollen pari pistettä edellä aina erän jälkimmäiselle puolikkaalle. Etta pystyi rypistämään itsensä johtoon ja sillä oli eräpalloja tilanteessa 12-14. LEKA pystyi voittamaan itselleen pisteen ja otti kentälle syöttöjen erikoismiehen, Aleksi Kössin, joka pystyi rikkomaan syötöillään Ettan vastaanoton. Ensimmäinen LEKA:n ottelupallo toi kotijoukkueelle toivotun tuloksen ja ottelu päättyi 16-14 lukemiin. Studentian yleisö sai riemuta kotivoittoa!

Ottelu oli varsinaista vuoristorataa. Marginaalit olivat joukkueiden kesken pienet ja ratkaisu nähtiinkin vasta viidennen erän jatkopalloilla. LEKA:n hyökkäyskalusto on Ettan vastaavaa leveämpi, mutta toisaalta Etta on erittäin hyvin hitsautunut yhteen joukkueena. Sen puolustaminen oli huippuluokkaa ja yleispelaajat ja hakkuri uskaltavat lyödä välillä palloa kovaa yllättävistäkin paikoista. Molempien joukkueiden vastaanotto oli tänään hyvää. Voittoon riittänyt ero syntyi tänään hyökkäyspäässä, jossa LEKA oli astetta Ettaa kovempi. Tästä ottelusarjasta tulee varmasti erittäin jännittävä. Pitkäperjantaina 25.3. jatketaan Oulussa.

Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa:
- Kyllä oli trilleri, huh huh. Ei jäädä murehtimaan tappiota vaan aletaan lataamaan akkuja perjantain Oulun ottelua varten. Jatkamme samaan malliin taistelleen, katsotaan riittäkö se voittoon seuraavan kerran.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:
- Jännittävä, tasainen kamppailu. Ottelu oli hyvätasoinen ja odotetun tasainen. Uskon, että molemmat joukkueet jatkavat samalla kaavalla perjantainakin. Nyt lepäämään ja nollaamaan voittoa. Huomenna matkustetaan Ouluun ja ollaan takuulla valmiita perjantaina.

Tiikerit jätti Loimun mahdollisuuksitta

Ensimmäinen puolivälierä Kokkolassa päättyi tulokseen 3-0 (25-17, 25-17, 25-15). Tiikerit otti heti alkuun ohjakset käsiinsä ja vei jokaista erää isännän ottein.

Tiikerit aloittivat ensimmäisen erän ns. ykköskuusikolla, samoin kuin Loimukin. Tekniseen erätaukoon mennessä Tiikerit olivat johdossa 14-9. Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun syöttövuorolla Tiikerit nousivat jo tilanteeseen 17-9. Valmentaja Boris Mihailovic yritti herättää joukkuettaan vaihtamalla ensiksi hakkuria (Luis Arias Daniel Vargasin tilalle) ja myöhemmin Verneri Vetriö tuli Kirill Borichevin tilalle. Vaihdot eivät auttaneet ja Tiikerit veivät erän numeroin 25-17.

Toinen erä alkoi Tiikereiden pommituksella. Tilanteeseen 10-3 mennessä, viisi Tiikereiden pisteistä oli tullut ässistä (Ojansivu 2, Enderwin Herrera 2 ja Tommi Siirilä 1). Mihailovic otti Ossi Rumpusen sivuun ja piti hänet sivussa ottelun loppuun saakka. Halusikohan Mihailovic kasvattaa Rumpusen nälkää perjantaiksi? Tilanteessa 17-8, kesken syöttövuoron, Ojansivun tilalle tuli Antti Ropponen ja tilanteessa 22-13 Steven Kehoen tilalle tuli Lasse Jylhä. Se ei peliä muuttanut, vaan Tiikerit vei toisenkin erän numeroin 25-17.

Kolmannessa tuli runsaasti syöttövirheitä kummallekin joukkueelle. Tiikerit kasvatti taas piste-eroa mm. Siirilän ja Antti Leppälän syöttövuoroilla. Erän puolivälin jälkeen Tiikerit tekivät taas vaihtoja: Leppälän tilalle tuli Grayson Overman ja Romans Saussin tilalle tuli Lauri Jylhä. Tiikerit vei erän 25-15.

Dragan Mihailovic, Raision Loimu:

- Onnittelut voitosta. Tiesimme, että Kokkolassa tulee vaikea peli. Noilla syötöillä passarin pelistä tuli vaikeaa. Palloa piti koko ajan hakea kolmen metrin takaa. Perjantaina pelataan toisenlainen peli ja olemme parempia kuin tänään.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Meillä oli railakasta peliä. Karattiin heti erien alussa. Kaikki pelaajat, Robert Seppästä lukuunottamatta, pääsivät maistelemaan play-off-pelaamista. Robert ei ole vielä ihan terveenä. Tarkoituksena oli, että heti alussa näytämme minkälaista peliä me pelaamme.

Isku haastoi, mutta jäi erävoitoitta

Pudotuspelit ovat aina oma maailmansa eivätkä ennakkoasetelmat aina toteudu. VaLePa lähti sarjakakkosena suosikkina, mutta Rantaperkiön Isku oli valmiina haastamaan ennakkosuosikin.

Yleisöäkin ensimmäinen puolivälier'peli kiinnosti mukavasti, paikalla oli 756 katsojaa.

Ensimmäinen erä eteni tasaisesti, mutta hieman hermostuneesti. VaLePa oli välillä vaikeuksissa Iskun painavien leijasyöttöjen edessä. 21-19 tilanteessa Olli Kunnarin syöttövuorolla VaLePa kiskaisi selvän eron vastustajaan. 23-19 tuli Kunnarin ässäsyötöllä. Sauli Sinkkonen vastasi samalla mitalla ja Isku tuli taas pisteen päähän. Koko erän erinomaisesti hyökkännyt Elviss Krastins päätti erän iskulyönnillä vaikeasta asennosta, erä VaLePalle 25-23.

Toisessa erässä VaLePa meni menojaan Elviss Krastinsin ja Eduard Venskin syöttövuoroilla. Erän päätti Jesus Chourio näyttävällä ykköspaikan hyökkäyksellä numeroihin 25-16.

Kolmas erä pitkän erätauon jälkeen oli ensimmäisen kaltainen. Isku intoutui näyttäviin puolustuksiin ja kiri aina VaLePan johdon umpeen. Tasan oltiin vielä 20-20 tilanteessa. Sen jälkeen erän ja ottelun ratkaisuksi nousi Mikko Eskon syöttövuoro, kahden ässän ja yhden vastapallon jälkeen tilanteeksi tuli 24-20. Erän ja ottelun päätti Elviss Krastins kutospaikan hyökkäyksellä.

VaLePan paras hyökkäyspelaaja tänään oli Elviss Krastins, 79% tappoteho eikä yhtään hyökkäysvirhettä, kokonaissaldo 14/+11. Jesus Chourio oli jälleen tehokas hyökkääjä, mutta tuskaili aloitussyöttöjen kanssa. Keskimiehet Andrei Levchenko 7/+7 ja Eduard Venski 6/+5 pelasivat vähillä virheillä. Jarmo Korhonen oli erinomainen vastaanotossa 71% (59%) ja puolustuksessa. Mikko Eskon ansiosta joukkueen hyökkäyksen tappoprosentti oli 61. Olli Kunnari otti 3 torjuntaa, muutenkin pukkipaidat olivat edellä torjunnoissa 10-1.

Jan Helenius vastaanotti ja hyökkäsi hyvin, mutta suuri virheiden määrä pudotti kokonaissaldon lukemiin 8/-1. Tehokkain oli Samuli Kaislasalo 11/+4 ja myös Sakari Mäkinen onnistui hyvin.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Hyvä kun voitettiin, se on näissä peleissä pääasia. Isku syötti pahaa leijasyöttöä jonka kanssa oltiin vaikeuksissa. 10 torjuntaa kolmeen erään on hyvä lukema. Hyökkäys oli meillä paras osa-alue, vastaanotossa eniten parannettavaa. Oppia saatiin perjantaille, mutta siitä enemmän pukukopin puolella.

Jussi Heino, Rantaperkiön Isku päävalmentaja:

- Aika ajoin pysyttiin mukana, mutta kaverin pelatessa tuollaisilla hyökkäystehoilla niin vaikeaksi menee. Toisessa erässä tuli paljon virheitä. Torjuntaa ei saatu tänään kohdalle mutta torjunta - puolustus peli oli kohtalaista. Muutama ajatus on perjantaille, mitä pitää parantaa.