Seuraa meitä somessa:

Kotivoittojen avauslauantai miesten liigassa

28.09.2024

Miesten Mestaruusliiga saatiin kuudella joukkueella käyntiin lauantaina ja kaikki nkolme kotijoukkuetta nappasi voiton. Yhtenä näisstä Savo Volley, joka uudella kotikentällään nappasi hallitsevan mestarin ”päänahan” viisieräisessä. KyKy-Betset ja VaLePa puolestaan ottivat tahoillaan täydet kolme sarjapistettä.

VaLePalle avausvoitto kotikentällä

Miesten Mestaruusliigan kauden avausottelussa Kokkolan Tiikerit pelotteli Vammalan Lentopalloa kahden erän ajan. VaLePan nuoret pelaajat pitivät päänsä kylmänä ja kolmas sekä neljäs erä olivat kotijoukkueelta varsin vapautunutta peliä. Urpo Sivula ja Aleksi Muukonen saivat eniten passeja ja he näyttivät että tulivoimaa löytyy. Sivula tappoi 45 passia 51 prosentin teholla, Muukkosen lukemat olivat 34 passia 53 prosentin teholla. Jere Mäkinen kannatteli pitkään Tiikereitä, parin erän ajan hänen tilastonsa oli lähes virheetön. Loppulukemat hänellä olivat 18/+6.
Tulos 3-1 (25-23, 19-25, 25-16, 25-16).

Avauskokoonpanot:
VaLePa: Urpo Sivula, Willian Groffier, Atro Berg, Matthew Carcia, Aleksi Muukkonen, Juho Kaunisto, libero Eetu Pennanen
Vaihdosta kentälle: Jiri Leinonen, Matti Maijala

Tiikerit: Lauri Jylhä, Antti Leppälä, Oskari Keskinen, Jere Mäkinen, Walter Schreck, Jiri Srb, libero Teemu Lahti
Vaihdosta kentälle: Tatu Venetjoki, Joona Lahtinen, Malachi Murch, Atte Leppälä

Tasaisessa avauserässä taisteltiin pitkiä palloralleja, molemmat joukkueet käyttivät kaikki aikalisänsä. VaLePa oli tarkempi vastaanotossa ja terävämpi puolustuspallojen jälkeen. 16 passia saanut Urpo Sivula päätti eräpallon.

Kakkoserän alkuun Tiikerit repi alkuun neljän pisteen kaulan eikä siitä luopunut, joukkue puolusti tarkasti ja hyökkäsi tehokkaasti. Erän lopulla tsekkipassari Jiri Srb löysi Jere Mäkisen huikean nopeiden laitapassien päättäjäksi. Erä päättyi VaLePan verkkovirheeseen.

Kolmanteen erään VaLePa sai aloitussyöttöön tehoa ja samalla kääntyi pelin suunta. Torjuntavaihtoon kentälle tullut passari Matti Maijala teki liigauransa ensimmäisen suorituspisteen torjumalla ykköstiikeri Jere Mäkisen. Tiikerit haki runsailla vaihdoilla uutta vauhtia, muun muassa Malachi Murch tuli yleispelaajaksi Lauri Jylhän tilalle. Erä päättyi Urpo Sivulan hyökkäykseen.
Alkutunnustelun jälkeen neljäs erä kulki VaLePan komennossa. Juho Kauniston hyökkäys päätti ottelun.

Tiikerit Jere Mäkinen:

- Kaksi erää meiltä peliä omalla hyvällä tasolla. Sen jälkeen emme päässeet laadukkaille lyöntipaikoille. VaLePan syöttö oli hyvää ja agressivista.

VaLePa Urpo Sivula:

- Hyvältä tuntuu. Mukava oli nähdä (Aleksi) Muukkosen ja näiden muiden nuorten pirteä peli. Tänäänkin nähtiin, että meillä on laajuutta joukkueessa. Hyvillä mielin tästä eteenpäin.

Tiikerit valmentaja Mikko Keskisipilä:

- Vaihtelevaa pelaamista meiltä, välillä hyvääkin, mutta tullaan nopeasti alaskin. VaLePa paransi ja meillä hyökkäys romahti loppua kohden. Kunhan saadaan vastaanotto napsun paremmaksi, meillä on varastossa juttuja, joita ei tänään nähty.

VaLePa valmentaja Janne Kangaskokko:

- Meillä oli nousujohteinen preseason ja nyt avausvoitto, se on aina mukava juttu ja europelikin kolkuttelee lähellä (8. 10.). Tänään nähtiin että puolustukseen meillä ei jää kevyitä palloja ja tulivoimaa riittää hyökkäykseen. Selkeä tyyli vastaanotossakin toimi hyvin.

VaLePa - Tiikerit 3-1
25–23, 19–25, 25–16, 25–16
Koti:Sivula 28/+20, Muukkonen 20/+13, Leinonen 9/+6
Vieras:Mäkinen 18/+6, Keskinen 10/+4, Leppälä 9/+4

MVP:t
Urpo Sivula, VaLePa
Jere Mäkinen, Tiikerit

PROlibero
Eetu Pennanen VaLePa

Katsojia

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Kauden avauksessa pelattiin Kuopiossa toinenkin peli pitkän kaavan mukaan

Savo Volley korkkasi uuden Luolan ensimmäisessä virallisessa ottelussaan, kun hallitseva mestari Hurrikaani-Loimaa saapui mittaamaan savolaisten syyskunnon. Haparoivan alun jälkeen vieraat pakottivat taiston viisieräiseksi, ja viidennessäkin pelattiin pitkän kaavan mukaan. Vierailla oli kaksi ottelupalloa – Savo Volley puolestaan ratkaisi kamppailun kolmannestaan

Loppulukemat kirjattiin 3-2 (25-16, 25-20, 20-25, 20-25, 19-17).

- Ensimmäinen erä tuli meille ihan pelottavan helposti, arvioi Savo Volleyn uusi päävalmentaja Arttu Keränen.

- Vastassa ei ollut se tuttu Hurrikaani, ja se loi jonkinlaisen illuusion. Pelin edetessä vanhaa Hurrikaania rupesi löytymään, ja kun meillä hieman rytmi katosi, peli tasoittui selvästi.

Vastustajan valmentaja Olli Kuoksa tuskaili omiensa startista.

- Osasin melkein odottaa tuollaista lähtöä otteluun, sanoi hän. Tosin kotijoukkue pelasi tosi hienoa lentopalloa ne kaksi erää.

- Meillä on hieno porukka kasassa, ja tykkään tehdä sen kanssa hommia.
Kotijoukkueen onnistujat olivat hakkuri Joonas Jokelan ohella keskipelaajat Tommi Siirilä ja Petteri Härkönen. Kumpikin saalisti yhdeksän pistettä ja plus-miinus -tilastossa kumpikin oli mukavasti kahdeksan pistettä plussalla.

Hakkuri Jokela saalisti täsmälleen samanlaisen pistesaldon kuin vastapuolen tuttu virkaveli Eetu Häyrinen: Viiteen erään 27/+18 on hieno saavutus.

- Ei ole valittamista. Meillä on tosi hyvä meininki joukkueessa, totesi Jokela.

- Meillä on tosi kivaa keskenämme.

Häyrinen harmitteli alun lepsuutta.

- Olimme ensimmäiset kaksi erää jossain Loimaan ja Kuopion välillä, sanoi Häyrinen.

- Onneksi saimme kuitenkin sitten hieman lisää virtaa, että saimme aikaan lentopallon näköistä peliä. Pitkä matka on meillä vielä kuljettavana.

Savo Volley pelasi lähes koko pelin seitsikolla, missä yleispelaajina olivat Kaleb Jenness ja Michael Michelau; keskipelaajina jo mainitut Siirilä ja Härkönen, passarina Brett Sheward ja hakkurina Jokela. Liberon tontin on vallannut Miro Rasinperä.

Hurrikaanissa nähtiin tukku uusia pelaajia. Peliä pyörittää Mathew West, yleispelaajiksi Kuoksa on saanut Gianni Camden ja Zachary Hollandsin.
Joukkueessa on potentiaalia, mutta kauden tässä vaiheessa yhteispelissä on vielä hakemista.

Huomionarvoista lauantain pelissä oli vieraiden huima syöttövirheiden määrä – kotijoukkue sai peräti 32 pistettä ilmaiseksi.

Pressivideo

Savo Volley - Hurrikaani Loimaa 3-2
25–16, 25–20, 20–25, 20–25, 19–17
Koti:Jokela 27/+18, Jenness 12/-1, Härkönen 9/+8
Vieras:Häyrinen 27/+18, Hollands 16/+5, Gianni 13/+1

MVP:t
Joonas Jokela, Savo
Eetu Häyrinen, Hurrikaani

PROlibero
Miro Rasinperä, Savo Volley

Katsojia

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Siipirikkoinen Hurmos jäi Kyky-Betsetin jalkoihin

Kauden aloitus Kyyjärvellä päättyi kotijoukkueen voittoon 3-0 (25-22, 25-15, 25-22).
Ennen ottelua paljastui yllättävä uutinen kun Hurmoksen USA:n vahvistukset olivat ulkona kokoonpanosta.

Ottelun ensimmäinen erä oli pitkään kotijoukkueen hallussa, kunnes Hurmos alkoi antaa painetta syöttöruudussa ja kavensi johtoa huomattavasti. Etenkin Niklas Björlin horjutti Kykyn vastaanottoa pahoilla syötöillään.

Toisessa erässä mentiin vahvassa Kyky-Betsetin otteessa, kun Hurmos ei päässyt ohittamaan kotijoukkueen torjuntaa. Ensi esiintymisensä Kykyn paidassa pääsi tekemään myös Markuss Cielavs syöttövaihdon merkeissä.

Pitkän tauon jälkeen ottelun kolmannessa erässä mentiin jälleen rinta rinnan ja pisteitä kimposi vuorotellen. Kolmannen erän ratkaisupalloilla Hurmos haastoi vielä Kyky-Betsetin, mutta haasto ei tällä kertaa riittänyt loppuun saakka.

Niko-Matias Puhakka:

- Kokoonpanomuutokset sekoittivat omaa peliä, mutta saatiin ihan hyvä tsemppi päälle. Oli hyviäkin pätkiä ja tsempin kautta saatiin kohtalaista peliä, joka kuitenkin aaltoili liikaa ja Kyky pääsi karkuun. Omaan peliin ei voi olla tyytyväinen, iso vastuu, mutta liikaa virheitä hyökkäyksen ja vastaanoton puolella. Joukkueen pelin tulee parantua vastaanotosta lähtien. Kyky oli parempi niin vastaanotto kuin hyökkäysprosenteissa. Suoria torjuntaan lyöntejä ja virheitä täytyy saada pois.

Sten Perillus:

- Torjunta toimi hyvin ja jatkopalloissa oltiin vahvoja. Vastaanottohyökkäyksissä oli hieman parantamisen varaa. Oma peli ihan hyvä, passarin kanssa yhteys paranee päivä päivältä, torjunta oli tänään ihan hyvä myös, ehkä syötössä eniten parantamisen varaa. Isoin kehityskohde joukkueella sideoutissa, sekin paranee päivä päivältä.

Daryl Tay, Hurmos:

- Käännekohta oli jo ennen pelin alkua, kun kuulin, että ulkomaalaispelaajat eivät pysty pelaamaan. Tiesimme heikkoutemme ja puhuimme niistä, mutta silti ne tulivat esiin, esim. hyökkäysvirheet olivat anteeksiantamattomia.
Meillä oli vain yksi hyppysyöttäjä, kun taas Kykyllä oli useita vahvoja hyppysyöttäjiä. Pelasimme vähän liikaa varman päälle pelin alussa. Jotkin pelin osa-alueet olivat hyviä, kuten puolustus, mutta hyökkäyksessä teimme tyhmiä virheitä. Joukkueen nuoruus ei ole mielestäni tekosyy huonolle pelaamiselle, jos on kyky pelata niin ikä ei ole syy pelata huonosti.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

- Olin kuullut aikaisemmin, että Hurmoksen ulkomaalaiset eivät saa pelata, joten se tietysti helpotti meidän peliämme. 3 pistettä kotiin, mutta pelissä voi parantua etenkin sideout, en ole myöskään täysin tyytyväinen hakkurin esitykseen. Kun vastaanotto toimii, Joskalla on helppo työ rakentaa peliä ja tänään se onnistui ihan hyvin. Tällä hetkellä parannettavaa hakkurin paikalla, hakkurin työ on tehdä tehokkaasti pisteitä isoistakin palloista.

Kyky-Betset - Karelian Hurmos 3-0
25–22, 25–15, 25–22
Koti:Jurik 14/+6, Perillus 10/+8, Sauss 10/+5
Vieras:Puhakka 12/+3, Rissanen 10/+10, Björlin 6/-1

MVP:t
Niko-Matias Puhakka, Hurmos
Sten Perillus, KyKy-Betset

PROlibero
Darian Picklyk, KyKy

Katsojia 275

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin