Seuraa meitä somessa:

KoVe katkaisi Mahdin kotivoittoputken

25.03.2016

Miesten liigakarsinnat saatiin käyntiin Korson Vedon ja Maaningan Mahdin välillä Savossa perjantaina.

Liigajoukkue siihen lopulta tarvittiin…

Maaningan Mahdin kotitaika kesti koko 1-sarjakauden aina liigakarsintoihin saakka, kunnes Korson Veto pystyi Mahtimiehet voittamaan Maaningan Urheilutalolla pelatussa ottelussa. Ennätysyleisön edessä pelattu ottelu päättyi vantaalaisten 3-0 voittoon erin 25-17, 25-22, 31-29.

Ensimmäinen erä alkoi Mahdin kovalla rynnistyksellä vierasjoukkueen ihmetellessä Urheilutalon tunnelmaa. Mahti johti 12-8, kunnes KoVesta syöttöruutuun asteli passari Joel Laakso, joka lopetti ihmettelyn ja syötti peräti 13 pisteen putken ja erä oli sillä taputeltu. Eivät toki kaikki pisteet pelkillä syötöillä tulleet, mutta sen verran ilkeitä ne olivat, että Mahdin pelinrakentelu oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella kunnolla vaikeuksissa, ja KoVen ulottuva torjunta hoiti loput.

Toinen erä kulki tasaisesti yli puolen välin, kunnes vierasjoukkue sai puristettua aavistuksen varmemmalla ja virheettömämmällä pelillään tarvittavan eron ja kuittasi toisenkin erän nimiinsä. Mahti kuitenkin osoitti piristymisen merkkejä ja pystyi pelaamaan paremmin omalla tasollaan.

Kolmas erä oli kotijoukkueen paras, ja Mahti osoitti, että se pystyy tosissaan haastamaan Korson joukkueen. Parantuneen vastaanoton ja tehokkaamman oman syöttöpelin ansiosta Mahti vei peliä, ja KoVe harasi vastaan minkä pystyi. Erän aikana kumpikin joukkue otti riskiä syötöissään, mikä näkyi kohtalaisen runsaana määränä syöttövirheitä. Mahti johti erää 20-16, kunnes jälleen Mestaruusliigassa rutinoitunut vierasjoukkue tarkensi otteitaan ja tasoitti pelin 21-21: een. Tämän jälkeen loppuerä mentiin pienillä marginaaleilla ja eräpalloja oli vuorotellen sekä KoVella että Mahdilla. Villisti kannustaneen yleisön harmiksi pallo pomppi lopussa paremmin vierasjoukkueelle, joka voitti seitsemännen eräpallon jälkeen erän 31-29 ja siten koko ottelun.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin otteluisäntä Antin Konehuolto Oy:n toimesta kotijoukkueen Yrjö Matsi ja vierasjoukkueen Karl Külaots.

Mahdin valmentaja Pasi Seppänen:

- Outo olo, kun en edes muista milloin on viimeksi täällä kotiluolassa hävitty. Vastustaja oli hyvä, mutta oma joukkue turhaan alussa katseli mitä he tekevät, kunnes ottelun edetessä ruvettiin pelaamaan omaan peliä. Nyt huilataan ja sunnuntaina lähdetään tosissaan Vantaalle pelaamaan voitosta, koska siihen meillä on täydet mahdollisuudet.

KoVen valmentaja Petri Sainio:

- Mahti oli juuri niin hyvä ja vaarallinen kuin ennalta osattiin odottaa. Keskittymisen omaan tekemiseen täytyy pysyä koko ajan hyvänä, muuten ollaan heti vaikeuksissa. Omalla syötöllä saatiin Mahdin peliä rikki ja ohjattua heidän hyökkäyksensä haluamiimme paikkoihin. Peliin asennoiduttiin ihan tosissaan eikä tultu takki auki. Uskon, että oma tasomme riittää tekemään tarvittavan eron joukkueiden välille.

Koven parhaana palkittu Karl Külaots:

- Tunnelmasta ottelussa oli hieno, ja se sytyttää pelaajatkin pelaamaan. Alussa jopa hieman ihmeteltiin, että mitä täällä oikein tapahtuu. Pienehkö sali ehkä hieman vaikutti omaan peliimme, joka meni välillä vähän näpräämiseksi.

Mahdin parhaana palkittu Yrjö Matsi:

- Ottelun alku meni hieman katsellessa, että mitä liigajoukkue tekee eri tavalla kuin 1-sarjan joukkueet. Vähitellen päästiin omaan peliimme kiinni ja kolmannessa erässä nähtiin sitä Mahtia mihin on totuttu. Erässä ei saatu mitään vaan otettiin omalla tekemisellä pisteet. Harmi vaan, ettei ihan loppuun asti oltu tarpeeksi kovia. Sunnuntaina lähdetään Korsoon tosissaan hakemaan pisteitä ja pelaamaan parasta peliämme.

Toinen liigakarsintaottelu pelataan Vantaan Lumo-areenalla sunnuntaina 27.3. klo 17.00.

Mahti: Ankudovich 13/+3, Matsi 10/+7, Räisänen 10/+1
KoVe: Külaots 13/+9, Määttänen 11/+1, Kankaanpää 9/+1
Yleisöä: -
T 5-9, Ä 7-7, SV 12-7, VO% 54-59, H% 37-38

Ottelutilasto

  Takaisin