Seuraa meitä somessa:

KoVe palasi voittokantaan - huimien matsien lauantai

17.01.2015

Miesten lauantaisella liigakierroksella Korson veto palasi voittojen tielle 11 pelin tappioputken jälkeen, Hurrikaani otti ainoan 3-0-voiton, VaLePa jatkaa sarjakärjessä 3-1-voitolla Ettasta ja Tiikerit sekä Team Lakkapää rutistivat voitot viidennessä erässä.

 

LEKA ja Tiikerit pelasivat koko rahalla

Kuopiossa nähtiin tänään ehdottomasti kauden paras lentopallo-ottelu.

Ensimmäiset puolitoista erää meni käsikirjoituksen mukaan Tiikereille (16-4). Sen jälkeen kotijoukkueen karpaasi Mart Tiisaar heräsi ja nosti LEKA Volley:n (11-10) hurmokseen. Kotijoukkue pelasi kauden parastaan ja pelissä nähtiin huikeita puolustuspalloja ja pitkiä palloralleja. Vieraat olivat kuitenkin tylyjä lopussa ja veivät jatkopalloille venyneen viidennen erän hakkuri Ojansivun johdolla vieraille. Peli Tiikereille 2-3 (17-25,25-23,26-24,18-25,16-18).

LEKA Volleyn paras pistemies oli Mart Tiisaar 30/+16. Tiikereiden paras pistemies oli Olli-Pekka Ojansivu 31/+18.

Päävalmentaja Lauri Hakala:

- Karvas tappio, sillä meillä monta paikkaa katkaista ottelu meille. Juuri ratkaisupaikoissa teimme huolimattomia suorituksia, mistä vastustaja rankaisi meitä surutta.

Päävalmentaja Tommi Tiilikainen:

- Huono treeniviikko alla, mikä ehkä näkyi ottelussa, mutta toisaalta LEKA:n hurmos käänsi ottelunkulun. LEKA löysi heikkouksia meidän pelistä ja nyt lähdemme tekemään töitä näiden korjaamiseksi. Olli-Pekka Ojansivu:

- Hieman huono treeniviikko ja juhlagaala sotki peliin valmistautumista, mutta onneksi lämpesimme lopussa. LEKA yllätti meidät hyvällä syötöllä. Mart Tiisaar:

- Sain totutusti paljon vastuuta ja onnistuin tänään hyvää joukkuetta vastaan. Olemme keskittyneet oman hyökkäyspelin kehittämiseen ja olen mennyt siinä eteenpäin.

Ottelutilasto

Lakkapää hyydytti Sammon

Kahden niukan erätappion jälkeen nousu voittoon on makeaa ja sitä makeutta pääsi Team Lakkapää (6-14) maistelemaan lauantaina. Sampo (9-12) kaatui lopulta erin 3-2 (24-26, 26-28, 25-17, 25-22, 15-11)

Timo Leikas, Sampo:

- Kahdessa ensimmäisessä erässä oli paljon virheitä molemmilla. Kolmannesta eteenpäin Lakkapään hyökkäys alkoi toimia. Oman joukkueen peli meni vähän roiskimiseksi ja oma maltti puuttui. Omassa pelissä alkoi lopussa jo väsymyskin painaa.

Peetu Mäkinen, Team Lakkapää:

- Omalla joukkueella oli kokonaisuus paremmin hallussa. Keskittyminen säilyi loppuun asti. Näissä asioissa kotijoukkue oli parempi.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Ottelu meni aika mollivoittoisesti. Mauton peli omalta joukkueelta. Kaksi ensimmäistä erää Lakkapää oli heikko. Pitkän erätauon jälkeen hukattiin hyökkäyspeli. Hyökkäysvirheitä tuli liikaa. Vastaanotossa on paljon kehitettävää.

Normunds Veinbergs, Team Lakkapää:

- Kaksi ensimmäistä erää omalta joukkueelta hajanaista peliä. Erien loput ratkesivat omiin syöttövirheisiin. Vastaanotto tasaantui ja rauhoittui ja peli oli fiksumpaa ja rohkeampaa kolmannesta erästä lähtien.

Parhaat pistemiehet
Lakkapää Smalzer 24/+12, Kaurto 15/+13
Sampo Leikas 31/+15, Poikela 13/+1

Ottelutilasto

VaLePa torjui Ettan

VaLePa 19-2 piti piikkipaikkansa miesten liigassa otettuaan täydet kolme pistettä Ettalta (11-7) erin 3-1 (25-21, 25-27, 25-14, 25-18).

Molemmat joukkueet lähtivät peliin normaalista poikkeavilla kokoonpanoilla. Jarmo Korhosen potiessa flunssaa liberon paikan otti Olli Kunnari ja Mauri Kurppa aloitti passarina.

Ettasta toipilaana olevan hakkurin, Ville Sorvojan, korvasi normaalisti yleispelaajana pelaava Joshua Walker. Walkerin paikan vastaavasti otti nuori lahjakas Janne Marttila.

Walker pelaa yleispelaajana nelospuolella ja siksi ykkös- ja kakkospaikka tuotti hänelle vaikeuksia eikä hän onnistunut hakkurin paikalla. Tilanteessa 17-10 valmentaja Olli Kuoksa vaihtoi Ville Sorvojan hakkuriksi. Vaihto piristi Ettan peliä ja Etta kiri tilanteeseen 20-17, mutta se ei riittänyt. Erä VaLePalle 25-21.

Sorvojan terveys ei ilmeisesti sallinut pelaamista ja Walker palasi hakkurin paikalle eli jatkettiin samoilla kokoonpanoilla. Toinen erä alkoi tasaisemmin ja Etta johti 8-6 ja 10-7. Tekniselle mentiin Ettan johdossa 14-11 ja vielä 16-11 ja 19-14. Pikkuhiljaa peli tasoittui ja Hoogendoornin syöttövuorolla VaLePa nousi jo pisteen päähän 19-20. Eetun syöttövuorolla ValePa nousi sillasta eräpalloon asti, mutta Etta vei erän lopulta 27-25.

Erän alku oli tasainen 7-7 tilanteeseen asti. Sitten VaLePa Mauri Kurppa meni ja lunasti itsellensä tontin syöttönurkkauksesta. Hänen syöttövuorollaan pelattiin 13-9 tilanteesta 19-9:ään. Erä hienosti VaLePalle 25-14. Etta vaihtoi kolmannen erän aikana kolme avainpelaajaa.

Tasaisen alkuerän jälkeen tekniselle aikalisälle mentiin Tässä erässä Eetu juuttui aloitusyöttönurkkaan ja syötti tilanteesta 11-11 17-11 johtoon. Olli Kuoksa otti teknisen päälle vielä kaksi aikalisää peräkkäin 15- ja 16-11 tilanteissa. Erä VaLePa 25-18.

LähiTapiola pisteet
1 Hakala
2 Mäkinen
3 Hoogendoorn.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Alku todella hyvä. Eka erä hyvä ja toisessa aivan liian helppo syöttö. Tultiin tauolta hyvin takaisin peliin. Hyvä torjuntapeli kaikkiaan 19 torjuntaa.

Olli Kuoksa, Ettan päävalmentaja;

- Ilman hakkuria Valepa vieraissa on vaikea pärjätä. Toivottavasti Ville Sorvoja ei ole kuumeessa enää huomenna ja saataisiin Hurrikaani peliin mukaan. Valepa torjunta oli kyllä hyvä.

Otteluisäntä Tyrvään Sanomat palkitsi VaLePan parhaana palkittiin hakkuri Sjoerd Hoogendoorn 24 +16 ja Ettan parhaana yleispelaaja Anssi Hakalan 16 +10.

Valepan hyökkäys 45%, Ettan 35%
Valepan vastaanotto 59%, Ettan 68%
Torjunnat Valepa 19, Etta 10

Ottelutilasto

Nuoriso-Hurrikaani osasi erien loput

Poikkeuksellisen nuorella rosterilla esiintynyt Hurrikaani-Loimaa (13-5) osasi erän loput selkeästi vierasjoukkue Liiga-Rientoa (3-17) paremmin ja kuittasi puhtaan kotivoiton erin 3-0 (25-23, 25-18, 25-22).

Kotona loimaalaiset ovat olleet kivikovia: kauden avauspelin VaLePa-tappion jälkeen se on voittanut kaikki seitsemän kotipeliään menettäen vain yhden pisteen.

Lauantaina joukkueen nuoremmasta kaartista esiintyivät passarina virolainen Tauno Lipp, hakkurina Tapio Toiviainen, keskitorjuja Tuomas Koppanen, yleispelaaja Eemeli Kouki ja loppupuolikkaan keskitorjuja Karri Kutinlahti.

Ville Kakko (Hurrikaani):

- Viikolla harjoituksissa nähdyt asiat vahvistivat sitä käsitystä, että nuoret pelaajat ansaitsivat tänään näytönpaikkansa. Hyvin he myös pelasivat. Myös Tauno Lipp pyöritti peliä hienosti.

Jani Säisä (Riento):

- Ensimmäinen erä jäi harmittamaan. Saatiin omia pisteitä joka erässä tasaisesti. Olisi pitänyt vain olla pykälää parempi. Puolustuksen jälkeisessä hyökkäyksessä hävittiin Hurrikaanille.

Eemeli Kouki (Hurrikaanin paras):

- Mukava, että kaikki pääsevät pelaamaan. Taisin kolmannessa erässä olla jossain vaiheessa kentän vanhimpia (23-v.). Olihan se outo tilanne. Riento antoi hyvän vastuksen. Jokaisessa erässä oltiin tappiolla, mutta omalla syötöllä saatiin vastustajan vastaanottoa sekoitettua, ja erät kääntyivät meille.

Ville Louhela (Riento):

- Hurrikaani on kova kotonaan. Tämä oli sellainen "Nuorten poikien kesälaitumet"-ottelu. Oma peli kulkee, kun kesällä on treenattu kovaa. Jani (Säisä) on lisäksi tuonut valmennukseen mukaan keskustelut ja muun henkisen valmennuksen. Se on hyödyttänyt minua kovasti.

Parhaat pistemiehet
Hurrikaani Kouki 13/+7, Petrusevics 12/+4
Riento Louhela 21/+14, Savimäki 10/+2

Pelikuvat Juuso Riponiemi

Ottelutilasto

Korso kuittasi Kalajoella

LiigaSärkkien (2-18) kauden tähän mennessä ainoa vierasvoitto on tullut Vantaalta, josta Korson Veto (6-14) tuli tällä kertaa hakemaan pisteet Särkkien kotihallista.

11 pelin tappioputki napsahti poikki erin 1-3 (22-25, 25-21, 18-25, 19-25)- LiigaSärkille tappio oli puolestaan kahdekas perättäinen.

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen selvällä johdolla, ja kaikki luulivat pelin päättyvän kotijoukkueen voittoon, mutta vierasjoukkue kiri kiinni ja voitti 25-22.

Toinen erä alkoi samoin LiigaSärkkien johtoasemalla, ja sen erän se sitten voitti 25-21. Näillä mentiin kolmanteen erään. Taas erä alkoi LiigaSärkkien johtoasemalla, mutta vierasjoukkue voitti erän 25-18. Kolmessa ensimmäisessä erässä LiigaSärkät johti tekniseen aikalisään saakka.

Neljännessä erässä LiigaSärkillä tuntui vauhti hidastuvan ja Veto voitti erän 25-19. Joukkueet olivat kuitenkin varsin tasaisia, LiigaSärkiltä vain puuttuu selkeästi voittamisen kulttuuri.
Parhaina pelaajina palkittiin Korson Vedon Toni Kankaanpää ja LiigaSärkkien Danilo Carvalho.

Lähitapiolan pisteet saivat Toni Kankaanpää (3), Arto Hanni (2) ja Danilo Carvalho (1). Pelaajien pisteet: Korson Vedolla Antti Vallin (26/+18), Toni Kankaanpää
(21/+16) ja Niko Kärkkäinen (9/+6), LiigaSärkillä Srdjan Nadazdin (19/+15), Danilo Darvalho (14/+8) ja Carlos Luna (13/+4).
Vedon kapteeni Toni Kankaanpää kommentoi, että peli oli mielenkiintoinen ja pienten vaikeuksien kautta päästiin voittoon.

LiigaSärkkien kapteeni Jussi Mäkinen valitteli, että tällä kertaa kävi taas näin

– ”Veto sai tappioputkensa poikki, me ei vieläkään.” Vedon valmentaja Petri Sainio sanoi olevansa tyytyväinen voittoon, koska tästä eteenpäin on helpompo jatkaa. Voittoon vaikuttivat suuresti hyvin onnistuneet syötöt.

LiigaSärkkien valmentaja Shailen Ramdoo piti peliä reiluna. Pelaajantilanteeseen hän sanoi olevansa tyytyväinen.

Ottelutilasto

Kuvat:
Hannu Tilus, Kalajoki
Mäsi, Sastamala
Vili Härkönen, Kuopio
Juuso Riponiemi, Loimaa

  Takaisin