Seuraa meitä somessa:

KoVe säilytti liigapaikkansa

28.03.2016

Korson Veto oli ylivoimainen liigakarsinnoissa 1-sarjan mestaria Maaningan Mahtia vastaan voittaen kaikki yhdeksän pelattua erää. Kolmas ottelu päättyi maanantaina Maaningalla vantaalalaisille 0-3 (18-25, 12-25, 12-25).

Näin KoVe säilytti liigapaikkansa 11. liigakautensa päätteeksi.

Liigakarsintojen kolmas kohtaaminen Maaningan Mahdin ja Korson Vedon välillä noudatteli samaa kaavaa kuin kaksi ensimmäistäkin. KoVe hallitsi peliä paremman syöttö-vastaanottopelaamisen avulla ja Mahti pyristeli vastaan parhaansa mukaan. Ottelu oli jo kolmas neljän päivän sisään, mikä toi esille aikaisempaa selkeämmin eron Mestaruusliigan ja 1-sarjan tason välillä.

Tänään Mahdilta alkoi jo loppua bensa niin fyysisesti kuin henkisestikin, minkä vuoksi ottelun tulos oli niin selkeä. KoVe poistui parketilta suvereenina voittajana lukemin 3-0 (25-18, 25-12, 25-12).

Mahti toivoi ottelun alkuun hyvää otetta, jolla se olisi saanut luotua painetta KoVen kenttäpuoliskolle, mutta tänään vantaalaisjoukkue oli niin paljon vahvempi, ettei taktiikka toteutunut. Läpi koko ottelun KoVen syöttö Toni Kankaanpään, Antti Vallinin ja Miro Määttäsen johdolla repi Mahdin vastaanoton riekaleiksi, minkä jälkeen KoVen ulottuva torjunta eliminoi Mahdin laitahyökkäykset tehokkaasti. Myös KoVen oma laitahyökkäys toimi tänään hienosti eikä Mahdin torjunta-puolustus saanut siihen otetta kuin ajoittain.

Kotijoukkue Mahdin parhaana pelaajana palkittiin otteluisäntä K-market Hopparin palkintokassilla tänään yleispelaajan tontilla ennakkoluulottomasti hyökännyt ja hyvin vastaanottanut Simo Koskinen, joka pystyi tuomaan uutta virtaa Mahdin otteisiin. Korson Vedon parhaana palkittiin yleispelaaja Miro Määttänen, joka teki terävällä kädellään tuhojaan niin syöttöruudussa kuin nelospaikallakin.

Mahdin valmentaja Pasi Seppänen:

- Onnittelut Korsolle, kova joukkue oli tänään vastassa. Halu oli pelata kovaa ja haastaa vahvasti, mutta KoVe oli parempi. Pitää kaivaa esille video 1-sarjan finaaliottelusta, jotta saadaan taas hyvä maku suuhun kauden päätteeksi. Koko kausi on ollut meidän joukkueelta todella huikea, emmekä anna tämän sitä himmentää. Kovasti treenaava ammattilaisjoukkue oli vastassa ja ero on selkeä. Erityiskiitos Mahti-faneille, jotka ovat koko kauden jaksaneet hienosti joukkuetta tukea. Yhteiset kokemukset ovatkin isoimpia syitä, miksi tätä touhua jaksaa tehdä. Nyt huilataan hetki ja sitten ruvetaan miettimään ensi kautta ja suunnitelmia siihen. Seuraava maali on kauden päätöstilaisuus joukkueen kesken ensi viikonloppuna.

Korson Vedon valmentaja Petri Sainio:

- Raskas kausi takana. Kaikki kunnia Mahdille siitä mitä tekivät 1-sarjassa. Kautta linjan kaksi ensimmäistä peliä tässä sarjassa olivat hyvää peliä, mutta tänään tuntui, että Mahdilta loppui puhti ja usko. Tänään ei annettu alusta lähtien mitään mahdollisuutta vaan saatiin syötöllä Mahdin peli rikki ja torjunnalla hoidettua loput. Tänään onnistui lähes kaikki se, mitä suunniteltiin. Me emme lähteneet sarjaan takki auki ja se oli ihan oikea taktiikka. Suunnitelmia ensi kautta ajatellen on jo tehty ja tässä vaiheessa näyttää hyvältä. Muutoksia on tulossa niin organisaatiossa kuin tukijapuolellakin ja tulevaisuus näyttää valoisammalta.

Mahdin parhaana palkittu Simo Koskinen:

- KoVella oli hyvä syöttö, ja joukkue muutenkin kautta linjan piirun verran parempi kuin me. Kausi on ollut mahtava, varsinkin kotiotteluissa on ollut aivan huippua pelata kotiyleisön ansiosta.

Vedon parhaana palkittu Miro Määttänen:

- Aika helpottunut fiilis ja lopultakin kausi on ohi. Saatiin tässä sarjassa se mitä lähdettiin hakemaan eli mahdollisuus anoa liigapaikkaa ensi kaudelle.

Voitot Korson Vedolle 3-0, KoVe säilytti liigapaikan

Mahti: Ankudovich 8/-2, Matsi 5/+4, Säisä 4/+3
KoVe: Määttänen 14/+12, Kankaanpää 13/+10, Nurminen 7/+6
Yleisöä: 218
T 5-8, Ä 2-6, SV 6-5, VO% 48-65, H% 25-52

Ottelutilasto

  Takaisin