Seuraa meitä somessa:

KoVe yhdeksäs, Lakkapää kymmenes - Etta tiukoilla LiigaSärkkien kanssa

10.03.2015

Korson Veto varmisti miesten Mestaruusliigan yhdeksännen tilan kaudella 2014-2015 voittamalla toiseksi viimeisessä runkosarjan ottelussaan Team Lakkapään 3-1 (25-23, 25-14, 14-25, 25-20). Lakkapään loppusiojoitus on kymmenes.

Lentopalloilun Mestaruusliigan runkosarjassa pelattiin Vantaan Korson Lumo-hallissa KoVen viimeinen kotiottelu. Verkon toiselle puolelle tuli kauden aiemmissa kahdessa ottelussa selkeänä voittajana esiintynyt Team Lakkapää Rovaniemeltä.

Korson miehistö pelasi viime otteluissa tutulla kokoonpanolla, sillä Toni Kankaanpää, Arto Hanni ja Miro Määttänen kärsivät vielä pienistä vaivoista.

Ensimmäinen erä alkoi Korson näytöksellä. Joel Laakson syöttövuorolla mentiin tilanteeseen 6 – 0. Vastustajan valmentaja Veinbergs otti toisen aikalisänsä tilanteessa 11 – 2. Sitten Lakkapää sai juonesta kiinni. Tekniselle aikalisälle mentiin tilanteessa 14 – 9. Joel Juurinen oli tänään Lakkapään passarina ja KoVen liberona oli Marko Määttänen. Kotijoukkue johti jo 23 – 16 ja eräpalloakin vietettiin tilanteessa 24 – 18. Sieltä Korson Vedon vastaanoton hapuillessa Lakkapää tuli tilanteeseen 24 – 23. Sitten Pasi Kuosmanen torjui Möllersin lyönnin ja erä lopulta korsolaisille 25 – 23.

Toinen erä mentiin kymmeneen pisteeseen asti tasaisissa merkeissä. Jälleen Joel Laakson syöttövuorolla Korso sai nykäistä eroa. Tekniselle mentiin 14 – 10 tilanteessa. Tässä erässä Vallin ja Külaotsin lyönnit alkoivat purra. Veinbergsin toinen aikalisä oli tilanteessa 19 – 12. Tässä kohdin Vallinin ässäkin oli ehtinyt purra. Loppuerä oli Lakkapään osalta murheellinen ja jotenkin joukkue vaikutti alistuneelta. Erä helposti Korsolle 25 – 14. Kolmannen erän alku palkitsi katsojat Karl Külaotsin onnistuneella kuutospaikan hyökkäyksellä. Pitkä tauko oli tehnyt Lakkapäälle hyvää ja he saivat otteen erän alussa. Sainion aikalisä oli tilanteessa 5 – 9. Sen jälkeen Korson pääsi jälleen peliin mukaan. Tekniselle mentiin Lakkapään johdossa 11 – 14. Korson vastaanotto oli hiukan vaikeuksissa, joten Laakso sai sopivaa liikuntaa. Kärkkäinen oli teknisen jälkeen vaikeuksissa nelospaikalla ja Sainion toinen aikalisä tilanteessa 12 – 16. Smalzer näytti erän lopussa todellisen syöttönäytöksen ja veti viisi ässää peräkkäin. Erä vieraille 14 – 25.

Neljäs erä mentiin tasoissa tilanteeseen 6 – 6. Sitten kahdella Lakkapään torjunnalla pakotettiin Sainio ottamaan aikalisä. Joel Laakso toi syöttövuorollaan Korson jälleen peliin ja teknisellä vieraat johtivat 13 – 14. Möllers oli alkuerän pirtein. Kaverin vastaanotto on erinomainen. Veinbergs otti erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 17 – 16. Külaotsin torjunta pakotti Veinbergsin toiseen aikalisäänsä tilanteessa 20 – 17. Erän lopussa Markus Kaurto kuumeni ja ilmeisesti oman joukkueensa peliin. Siitä palkinnoksi Keijo Yli-Kivistöltä keltapunainen korttikaksikko. Markus istuikin ottelun lopun rangaistuspenkillä. Erä lopulta helposti Korsolle 25 – 20 ja koko ottelu erin 3 – 1.

Otteluisäntä Delete palkitsi ottelun parhaina pelaajina Korson Vedosta Antti Vallinin ja Team Lakkapäästä Joseph Smalzer. Pasi Kuosmanen sai vielä palkinnon seuran puheenjohtajalta Ari Koskenojalta hyvistä hetkistä vuosien varrelta. Korson todellinen luottosoturi päättää pelinsä ja uransa tähän kauteen.

Ottelun parhaat pistemiehet:
Korson Veto: Antti Vallin 20/+11, Karl Külaots 14/+1, Niko Kärkkäinen 10/+2
Team Lakkapää: Joseph Smalzer 21/+11, Peetu Mäkinen 13/+5, Raphael Möllers 9/+1

LähiTapiolan pisteet
3 pistettä Joel Laakso, Korson Veto
2 pistettä Joseph Smalzer, Korson Veto
1 piste Antti Vallin, Korson Veto

Keskitorjuja Pasi Kuosmanen, Korson Veto

- Kaverin jalat oli varmaan ottelun alussa jääneet bussiin. Lähdettiin rohkeasti pelaamaan. Kaksi erää olikin tosi hyvää tekemistä. Pitkä tauko ja sitten Smalzer päätti kouluttaa meidän vastaanottajia. Omalta kohdalta kymmenen vuoden jatkuva pelaaminen huipputasolla loppuu tähän kauteen. Työelämä vaatii panoksia. Pienen takaportin jätän, jos joihinkin kotiotteluihin syntyy vajaust”.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto

- Voitto lämmitti. Vaikeuksia oli molemmilla joukkueilla. Harmi ettei päästy kahdeksan joukkoon. Nuorella porukalle hyvä, että kauden lopussa on taas palattu voittokantaan. Kaikki ovat päässeet pelaamaan. Itsellenikin kausi oli kovaa keikka ja oppimista tuli jälleen paljon. Mestaruusliigan taso oli kovempi kuin odotin.

Puheenjohtaja Ari Koskenoja, Korson Veto

- Pisteitä tuli puolet enemmän kuin viime kaudella. Sijoitus parani yhdellä. Ilme ja asenne peliin oli ilahduttavan positiivinen. Aika on tietysti junnujen kasvaa miehiksi mahdollisimman nopeasti, kun saavat peliaikaa Mestaruusliigan tasolla. Yleisömäärän kasvuun olen erittäin tyytyväinen. Paransimme liigaseuroista eniten katsojakeskiarvoa.

Yleispelaaja Peetu Mäkinen, Team Lakkapää

- Aika erikoinen peli. Loppuun asti piti pelata huolellisesti, mutta ei ihan onnistuttu. Värikäs ottelu. Itse olen pyrkinyt viime otteluissa virheettömään peliin ja tänään onnistuin siinä.

Päävalmentaja Normunds Veinbergs, Team Lakkapää

- Joukkueen tavoite oli tälle kaudelle taata sarjapaikka. Tänään ainoa tavoite oli välttää suoria virheitä. Ensimmäisessä erässä meinattiin saada kaverin etumatka kiinni. Pikkuisen oli vaikeata saada porukkaa kentälle, sillä osa joukkueesta oli viime viikon lopulla kolarissa. Miikka Lemola oli yksi heistä ja yritin häntä pitää tänään penkillä. Markus ylikuumeni turhaan, ei sitä voi puolustaa. Aussit menivät tällä kaudella taidollisesti eteenpäin ja varmasti matkaavat täältä eteenpäin.

Ottelutilasto

LiigaSärkät piinasi Ettaa viiteen erään

LiigaSärkkien kotipelissä Ettaa vastaan nähtiin, että LiigaSärkät kyllä osaa pelata. Peli tosin päättyi Etan voittoon 2-3 (25-23, 24-26, 18-25, 27-25, 8-15), mutta vasta viidennessä erässä Että pystyi ratkaisemaan pelin hyväkseen.

Ensimmäistä erää johti LiigaSärkät selvästi alusta asti, tekniseen aikalisään mennessä peräti viidellä pisteellä. Erä päättyi 25-23. Toisessa erässä nähtiin jälkeen hienoa peliä ja Etta voitti sen vain vaivoin, pistein 26-24.

Kolmannessa erässä Etta sitten pääsi johtoon ja voitti sen 25-18. Mutta myös neljäs erä meni tasaisesti piste pisteeltä, kuusi kertaa tasapistein. Neljäs erä päättyi LiigaSärkkien voittoon 27-25. Vasta viidennessä erässä Etta pääsi heti niskan päälle ja voitti sen 15-8.

Ettan kapteeni Ville Sorvoja:

- Särkät tekivät hyvää työtä ja meillä oli täysi päivätyö heitä vastaan. Torjunnassa meillä ehkä oli hieman ongelmia.

Ettan valmentaja Olli Kuoksa:

- Tämä sali on minulle varsin tuttu. LiigaSärkät pelasi vahvasti oman tasonsa yläpuolella, ja meidänkin piti venyä parhaimpaamme. Lopputulos on oikea.

LiigaSärkkien Jussi Mäkinen:

- Onnittelut voittajalle! Pelasimme neljä hyvää erää. Viidennessä teimme valitettavan helppoja virheitä.

LiigaSärkkien valmentaja Shailen Ramdoo:

- Olen onnellinen joukkueeni tasosta, pelasimme sitä tasoa mitä odotinkin. Ehkä tein pelaajavaihdoksia liian nopeasti. Olemme oppineet pelaamaan paineen alla. Tämä oli hyvä harjoituspeli pudotuspelejä silmällä pitäen.

Parhaina pelaajina palkittiin Etasta Ville Sorvoja ja LiigaSärkiltä Srdjan Nadazdin.

LähiTapiolan pisteet:
3 Ville Sorvoja
2 Joshua Walker
1 Jani Sippola

Parhaat pistemiehet:
Etta: Joshua Walker (28/+18), Ville Sorvoja (24/+13), Anssi Hakala (21/+17)
LiigaSärkät: Srdjan Nadazdin (30/+26), Mikko Keski-Sipila (23/+20), Carlos Luna (10/+5).

Ottelutilasto

Kuvat:
Juha Jäntti, Vantaa

  Takaisin