Seuraa meitä somessa:

Laaksonen ja Sho PROlibero -kilpailun kärkiniminä

13.12.2021

Mestaruusliigassa jaetaan nyt neljättä kautta Ammattiliitto PRO:n nimikkokilpailussa jokaisessa runkosarjan ottelussa PROlibero maininta ottelun parhaalle liberolle. Jokaisessa erässä raati valitsee kentän parhaan liberon ja ottelussa eniten valintoja saanut saa aina PROlibero maininnan. Runkosarjassa eniten mainintoja kerännyt palkitaan kauden PROliberona.

Naisten PROlibero -kilpailun kärkinimenä on LP Viesti. Netta Laaksonen, joka on kerännyt jo 14 mainintaa. Laaksonen oli samaisen kisan kolmonen viime kaudella 16 maininnalla edellään tuolloin LP Kangasalan Tiiamari Sievänen (24) ja Hämeenlinnan Lentopallokerho Bri Doehrmann (16).

Laaksosen pelaaminen on ollut niin vakuuttavaa, että häneltä on jäänyt PROlibero maininta saamatta vain yhdessä kauden ottelussa tähän mennessä.

Kahden edellisen vuoden voittaja Tiiamari Sievänen on tämän vuoden kisassa kakkosena kerättyään 11 kertaa otteliun parhaan liberopelaajan tittelin.

Yhdeksässä PROlibero ”pisteessä” ovat jaetulla kolmospaikalla OrPon Emilia Putkisaari ja Pölkky Kuusamon edellisvuoden kisan voittaja Sanna Häkkinen. JymyVolleyn Laura Penttilällä on kahdeksan mainintaa.

Kaikkiaan naisissa 18 eri liberoa on saanut nimensä PROliberoksi.

Miesten kisa on kärjen osalta jopa naisia tiukempi. Savo Volleyn japanilaislibero Sho (13), Akaa-Volleyn Voitto Köykkä (12) ja Kokkolan Tiikereiden Ville Sihvonen (11) ovat kaikki siis kahden ”pisteen” sisällä. Lisäksi Sholla on yksi peli nyt vähemmän jäljellä kuin Köykällä ja Sihvosella.

Kärkikolmikon kovimmat haastajat ovat Hurmoksen Tatu Hakkarainen (9), Vantaa Ducksin Esko Vuorinen (8) sekä VaLePan viime kauden kisan kaikkonen Risto Ruohola (8). Kahdella edellisellä kaudella kisan voitti nyt Belgiassa pelaava Niklas Breilin. Kaudella 19-20 Breilin kanssa kisan voiton jakoi Voitto Köykkä.

Naisten tilanne

Miesten tilanne

  Takaisin