Seuraa meitä somessa:

Lakkapää oli yllättää Hurrikaanin

05.02.2017

Sunnuntain liigakierroksella Team Lakkapää venytti ratkaisun Hurrikaani vastaan viidenteen erään, mutta liigakärki piti pintansa. Vantaa Ducks, Liiga-Sampo ja Tiikerit ottivat puolestaan kaikki kotivoitot.

Sampo Volley hoiti pisteet ilman Raadikia

Sampo Volley otti kotivoiton hyvätasoisessa kamppailussa Raision Loimusta ilman ykköstykkiään, pelikieltonsa kärsinyttä Andrus Raadikia. Sampon voittonumerot olivat 3-1 (25-19, 25-23, 30-32, 26-24).

Sampo palasi kotipelien pariin sunnuntaina, suunnilleen kuukauden mittaisen vieraskiertueen jälkeen. Cupin hopeamitalisteilta puuttui pelikieltoa kärsinyt Andrus Raadik, joka kuitenkin palkittiin ottelun alussa Mestaruusliigan tammikuun pelaajan kunniakirjalla, samoin kuin tähdistökentälliseen valitut Kaatrasalo ja Penttinen.

Raadikin paikalla pelasi Ilari Sivonen. Vastaanotto- ja hyökkäysvastuita oli viikon mittaan jaettu hieman uudelleen ja joukkue selvisi muuttuneesta tilanteesta kunniallisesti. Ottelu oli molemmin puolin hyvätasoista ja yleisöön menevää, jossa palloa lyötiin sekä voimalla, että taidolla mutta myös puolustettiin sitkeästi.

Pari ensimmäistä erää olivat kutakuinkin kotijoukkueen hallinnassa, mutta kolmannessa ei vierailija suostunut antamaan periksi. Erä venyi pitkälti jatkopisteille ja Loimu sai kuin saikin erävoiton 30-32.

Neloserä oli pääpiirteittäin kotijoukkueen hallintaa, mutta erän lopulla raisiolaiset tulivat jälleen kiinni. Lopputulos kuitenkin 3-1 ja täydet sarjapisteet voiton ohella.

Daniele Capriotti, Raision Loimu:

- Olen ylpeä näistä kavereista, kuten sanoin eilenkin. Tänään ei ollut helppoa, vaikka vastustajalta puuttuikin yksi parhaista pisteentekijöistä. Minun mielestäni Sampo on yksi parhaista joukkueista ja pidin erittäin paljon pelistä heitä vastaan. Me uskoimme ja taistelimme loppuun asti, vaikka olimme reilusti tappiolla. Tämä joukkue tekee hyvää työtä. Joitain yksityiskohtia täytyy tietysti hioa seuraaviin peleihin.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

- Hieno taistelupeli oli tänään, jouduttiin molemmat tekemään kovasti töitä. Syötössä olimme hivenen parempia tänään, ässien ja virheiden suhteen mutta Loimun vastaanotto yllätti minut. Aika ajoin hyppyleija oli tosi hyvää meillä mutta ei saatu aikaan sellaista tulosta mitä montaa muuta joukkuetta vastaan ollaan saatu. Torjunta-puolustuspelaaminen, Andruksen poissaollessa, pystyttiin jakamaan vastuuta eri tavalla ja onnistuttiin siinä. Minusta tämä oli hieno voitto ja tykkäsin kyllä myös Loimun pelaamisesta.

LähiTapiolan pisteet
3 Häyrinen Sampo
2 Penttinen Sampo
1 Mochalski Loimu

Ottelutilasto

Team Lakkapää ahdisti Hurrikaania

Team Lakkapää otti yhden sarjapisteen, mutta jäi ilman voittoa kotonaan Hurrikaani-Loimaasta. Ottelu päättyi Hurrikaanille viidennen erän jälkeen eräpistein 2-3 (18-25, 19-25, 25-23, 25-22, 12-15).

Team Lakkapää hävisi kaksi ensimmäistä erää Hurrikaani-Loimaalle varsin selvin numeroin 18-25, 19-25. Hurrikaani otti ohjat käsiinsä heti ensimmäisistä hetkistä lähtien ja johti sen jälkeen molempia eriä koko ajan. Lakkapää pääsi toisessa erässä pisteen päähän 7-8 Bobby Walshin kahdella ässällä , mutta sen jälkeen Hurrikaani otti omansa.

Ottelun käänne tapahtui pitkällä erätauolla ja etenkin Lakkapään passarivaihdolla. Matti Toivola oli jo kaatamassa VaLePaa Sastamalassa ja oli tehdä saman tempun sarjakärki Hurrikaanille. Hän vei kolmannessa erässä Lakkapään 13-12 johtoon omalla hyökkäyspisteellään ja sen jälkeen Lakkapää karkasi 17-12 johtoon, joka piti erän loppuun saakka, vaikka Hurrikaani nousi lopulta pisteen päähän.

Neljäs erä oli tasainen tilanteeseen 13-11 saakka. Sen jälkeen Lakkapää karkasi hyvän oman pelin ansiosta 17-12 johtoon, jonka jälleen Hurrikaani kavensi kolmeen pisteeseen, mutta Lakkapään hyvä vire kesti erän loppuun saakka ja se vei erän 25-22.

Viides erä oli tasainen lähes koko ajan molempien joukkueiden pelattua hyvä side-out –peliä. 11-12 –tilanteen jälkeen Hurrikaanin rutiini nousi esiin ja se vei erän ja tärkeän voiton lopulta pistein 12-15.

Yleispelaaja Chris Voth, Team Lakkapää:

- Pienet virheet pelissä ratkaisivat tänään, harmittavasti ne kääntyivät tänään Hurrikaanille. Hyvä taistelu ja nousu peliin.

Hakkuri Mikko Oivanen, Hurrikaani:

- Ottelun alku oli hyvä, rennolla syötöllä vietiin peliä, valmentajakin pysyi rauhassa. Pitkän tauon jälkeen oma ote vähän karkasi. Viidennessä saatiin muutama hyvä syöttö ruutuun ja sen kautta voitto. Pienen marginaalin peli.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Kaksi erää oma hyökkäyspeli takkusi pahasti, passarin vaihdos muutti pelimme kulun. Riskitön peli ei toimi tällaisissa otteluissa. Positiivinen maku jäi vaikka hävittiinkin. Treenit ja ottelu kerrallaan edetään kohti kevättä.

Päävalmentaja Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Jatkopallo-pelaaminen toimi ottelun alussa. Kolmannessa erässä syöttövirheemme vei ehkä parhaan terän syöttöruudussa ja muutokset vastustajalla tehosivat. Viides erä saatiin hyökkäämällä.

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää: Bobby Walsh
Hurrikaani-Loimaa: Harrison Peacock

LähiTapiolan pisteet
3 Walsh Lakkapää
2 Peacock Hurrikaani
1 Toivola Lakkapää

Ottelutilasto

Laakso johti Ducksin voittoon Iskusta

Avainpelaajien puuttuminen ei horjuttanut Vantaa Ducksin peliä sunnuntaina, kun se katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa. Rantaperkiön Isku kaatui monivaiheisen kamppailun jälkeen 3–1 (25–22, 17–25, 25-19, 25-23).

Kauden aiemmat kaksi kohtaamista ovat molemmat kääntyneet ankkalauman voitoksi. Tänään pari avainpelaajaa oli sivussa ankoista, mm. kapteeni Toni Kankaanpään titteli oli penkillä tänään kuiskaaja. Eli shamaania jäljittelevä rooli. Yleensä kapteenina oleva Toni Kankaanpää palkittiin tänään TUL:n toimesta vuoden 2016 parhaana lentopalloilijana.

Otteluisäntänä oli tänään Suomen Vibrakone Oy. Aikamoista täryttämistä välillä kentällä nähtiinkin. Palloa haettiin jopa katsomosta tai pukuhuonekäytävältä. Yleisöä oli Runebergin ja hyvän ottelutapahtuman kunniaksi paikalla 354 katsojaa.

Ducksin fanit palkittiin komealla voitolla, joka osoitti koko joukkueen laajan ringin voiman. Kinesioteippiä myös kului kiitettävästi ennen ottelua, kun alan maaginen taitaja Satu Lehto kursi miehistön kasaan.

Ensimmäinen alkoi ankkojen komennossa. Nopeasti Isku pääsi mukaan ja tilanteessa 10 – 11 päävalmentaja Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisän. Ducksin penkillä mm. Kankaanpää ja Szabo lievästi toipilaina. Mäkisen lyötyä ankkojen käsistä kauaksi mentiin tekniselle tilanteessa 13 – 14. Kovaa täryttämistä nähtiin ja taistelupalloja. Kun Mäkisen jujua ei saatu kaivettua, niin Tuominen otti aikalisän tilanteessa 16 – 18. Joel ”Jobu” Laakson ässän pudottua juuri ja juuri sisälle otti päävalmentaja Heino Iskun ensimmäisen aikalisän tilanteessa 20 – 20. Laakso jatkoi syöttöruudussa. Vallinin torjuttua pallon iskulaisen varpaille otti Heino toisen aikalisän tilanteessa 23 – 20. Miro hoitaa hienosti ensimmäisen eräpallon ankoille ja erä kotiin 25 – 22. Erässä nähtiin ankoilta todellisia taistelupalloja, jotka lupasivat jatkoerille hyvää.

Toinen erä alkoi vieraiden tahdilla. Tuominen otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 4 – 8 Marko Määttäsen lyötyä sivusuksen. Sitten Lassi Nurmisen syöttövuorolla Ducks aloitti kirin ja Heino oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 8 – 9. Ennen tilannetta 8 – 10 nähtiin iskulaisten uskomattomia hakuja. Kun seuraavassa pallossa Vallin torjuttiin, oli tilanne jälleen 8 – 11. Laakson syötettyä ässän Heino otti aikalisän tilanteessa 11 – 11. Teknistä ennen nähtiin jälleen todellinen taistelupallo, joka päättyi Iskun torjuntaan ja tilanne 12 – 14. Tilanteessa 16 – 18 Magyar tuli Laakson tilalle ja Miro Määttäsen lyötyä kuutospaikalta Iskun yhden miehen torjuntaan otti Tuominen erän toisen aikalisän tilanteessa 16 – 19. Loppuerä oli Ducksin virheiden täyttämää ja Isku otti helposti erän lukemin 17 – 25. Kalle Kattelus tuli erän lopussa Marko Määttäsen tilalle.

Kolmas erä alkoi ankkamaisella ilotulituksella. Siinä räpylät liikkuivat ja kaislikko kuhisi. Heino otti aikalisän tilanteessa 6 – 3. Tekniselle mentiin ankkojen upean esityksen jälkeen tilanteessa 14 – 8. Kuiskaaja, ex-shamaani Kankaanpää kiersi teknisen aikana pelaajalta pelaajalle. Kun Miro Määttäsen lyönti kuutospaikalta meni kaksikymmentäneljä senttiä leveäksi, otti Tuominen aikalisän tilanteessa 18 – 14. Erän hahmoina olivat Marko ja Miro Määttänen olivat erän hahmoja. Erä päättyi Sakari Mäkisen lyöntiin puolapuille asti lukemiin 25 – 19.

Neljäs erä oli tasaista vääntöä, mutta vähän ennen teknistä, Tatu Härkösen syöttövuorolla Isku nykäisi kahden pisteen johdon 12 – 14. Vallinin epätiikeri ei onnistunut ja Isku johtoon 13 – 15. Külaotsin lyötyä umpihankihenkisen suksen Tuominen kutsui joukot kasaan tilanteessa 13 – 16. Marko Määttäsen käsittelyvirheen jälkeen tilanne oli jo 16 – 20 ja Tuominen otti erän toisen aikalisänsä. Ankkojen loppukiri pääsi vauhtiin ja Heino oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 22 – 23. Loppukiri vain kiihtyi ja ennen ottelupalloa 24 – 23 Heino otti erän toisen aikalisänsä. Erä heti kotiin komeasti numeroin 25 – 23.

Otteluisäntä Suomen Vibrakone Oy:n Juha Haavisto palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Joel Laakson ja Rantaperkiön Iskusta Sakari Mäkisen.

Passari Joel Laakso, Vantaa Ducks

- Tiukka vääntö. Isku puolusti hyvin. Välillä tehtiin tyhmiä virheitä. Kun oli momentum, niin tehtiin syöttövirheitä. Neljäs käännettiin komeasti Kallen syöttövuorolla meille. Mirolla oli hevospotkupitoinen päivä. Oli kiva aloittaa tänään passarina. Voitto osoittaa joukkueemme laajuutta.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Ylivoimaisesti tämän joukkueen isoin voitto tällä kaudella. Hei hellurei ja minkälaisen viikon jälkeen. Kaikki täytyi taustalla tehdä, että saatiin kaivettua iskukykyinen joukkue kentälle. Jobu teki sen mitä pitkin. Kun lopussa oli tehtävänä passata Mirolle, niin Jobu passasi Mirolle. Eli kurinalaista peliä. Joukkue voi myös onnistua ilman Kankaanpäätä ja tämä oli siitä osoitus. Myös Szabo oli sivussa tänään. Markolle tuli hieno onnistuminen. Ja Nymanin Heikki, kolmekymmentäneljä vastaanottoa ja millä tehoilla. En kyllin osaa kaveria kehua. Pohkeet välillä kramppasi, mutta kaveri hoitaa ruutunsa.

Yleispelaaja Sakari Mäkinen, Rantaperkiön Isku

- Aika deja vu –peli. Toisessa erässä saatiin pelimme kuosiin. Neljänteen erään Tapio Toiviainen toi virtaa. Neljäs oli lähes loppuun saakka meidän hallussa. Ei saisi sulaa, kuten me sulimme erän lopussa. Ei vain saatu palloa kuolemaan. Aggressiivisuus puuttui.

Päävalmentaja Jussi Heino, Rantaperkiön Isku

- Ei saatu oikein missään vaiheessa peliä kunnolla käyntiin. Mieli pitäisi saada edes virkeäksi, niin väsyneet tassut liikkuisivat silloin paremmin. Tasaista oli, mutta oli selkeä pettymys, että ei saatu voittoa”.

LähiTapiolan pisteet
3 Laakso Ducks
2 Mi.Määttänen Ducks
1 S.Mäkinen Isku

Vantaa Ducks: Miro Määttänen 26/+16, Marko Määttänen 16/+6, Karl Külaots 12/+3
Rantaperkiön Isku: Sakari Mäkinen 24/+18, Tatu Härkönen 14/+11, Kasimir Vuorinen 10/+6

Ottelutilasto

Riento aseeton Kokkolassa

Kun toinen joukkue pelaa päivää aikaisemmin kotonaan ja matkustaa aamukahdeksasta alkaen toiselle puolelle Suomea ja toinen joukkue on saanut harjoitella viikon rauhassa, on tulos ruma: 3-0 (25-12, 25-16, 25-19). Yleisöstä näytti siltä, että Liiga-Riento tuli valmiiksi antautuneena otteluun.

Ensimmäisessä erässä 18:nnen perättäisen tappions kärsinyt Liiga-Riento sai kaksi break pointia Tuomas Siirilän syöttövuorolla. Muuten erä meni Tiikereiden hallinnassa. Koko joukkue pelasi varmaa peliä.

Toinen erä sama sävel jatkui. Antwain Aguillard teki erän alussa kaksi ässää ja Enderwin Herreran puolustuspeli on näyttävää. Edelleen, voisi luetella koko joukkueen, koska peli oli vakuuttavaa. Erän lopussa Tiikereiden ollessa 24 pisteessä, odottaen erän loppua, Liiga-Riento napsi neljä pistettä kaunistaen numeroita. Valmentaja Jukka Mäkihannu otti aikalisän, jonka jälkeen tullut syöttövirhe toi erän Tiikereille.

Kolmas erä oli vaihteeksi vähän tasaisempaa. Tiikerit kuitenkin piti ohjat käsissään, eikä päästänyt tässäkään erässä Liiga-Rientoa kertaakaan pistejohtoon. Aguillard teki taas kaksi ässää, torjui ja hyökkäsi vakuuttavasti.

Jani Säisä, Liiga-Riento

- Kyllähän totta puhuen esityksemme hävettää. Ei oltu missään mielessä lähellä sitä mitä me osataan. Tiikerit pelasi ehjää peliä, suunnitelmansa mukaan. Oman tekeminen osalta sanoisin, että käsi nousee virheen merkiksi: annoin parille yleispelaajalle mahdollisuuden pelata. Valitettavasti koko joukkue pelasi anteeksipyytelevästi. Pelaaminen oli varovaista ja virheherkkää. Vastaanottomme oli ongelmissa. Passari joutui juoksemaan paljon. Viimeisessä erässä vastaanotto parani, joten saatiin sentään 19 pistettä. Jatkoa varten haetaan tietty avausseitsikko. Hakulisen Esan nilkkavamma saataneen ensi viikolla kuntoon, jolloin saadaan passarin tontillekin vaihtoehto.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:

- Hyvä ja tasapainoinen peli meiltä. Hyvää syöttöpeliä. Hyökkäämisessä tuli muutama virhe mutta peli pysyi kuitenkin kasassa. Kentällä oli tänään seitsemän onnistujaa. Torjuntapeli toimi ja vastaanottokin parani pelin myötä.

LähiTapiolan pisteet
3 Aguillard Tiikerit
2 Eaton Tiikerit
1 Ropponen Tiikerit

Tiikerit: Ropponen 15/+11, Aguillard 14/+12, Herrera 10/+10
Vierasjoukkue: Murangwa 15/+5, Savimäki 6/+2, Siirilä 4/0
T 6-3, Ä 10-0, SV 8-8, H% 57-41, VO% 70-33

Ottelutilasto

Kuvat:
Juha Jäntti / Ducks
Tommy Lågland / Tiikerit

  Takaisin