Seuraa meitä somessa:

Lakkapää sortui virheisiin Akaassa

24.02.2022

Akaa-Volley ja sen äänekäs kotiyleisö pääsi Lakkapää-pelistä ajoissa saunaan ja nukkumaan. Rovaniemeläiset sen sijaan suuntasivat reilun tunnin kestäneen pelin jälkeen vielä Sastamalaan keskittymään perjantain VaLePa-peliin. Sarjapisteet jäivät Akaaseen lukemin 3-0 (25-10,25-18,25-16).

Ottelun alku näytti heti mitä tuleman pitää. Kotijoukkue vei ensimmäistä erää alusta lähtien. Lakkapää ei päässyt pelin päälle missään vaiheessa. Neljän minuutin jälkeen tulostaululla luki 6-2 ja Luis Salgado kutsui joukkonsa aikalisälle. Sauli ’Sinko’ Sinkkosen leijat purivat rovaniemeläisten vastaanottoa vielä aikalisän jälkeenkin. Kun kello oli edennyt 5 minuuttia eteenpäin, lukemat olivat jo 15-3. Erä kesti kaikkiaan 18 minuuttia ja päättyi Akaa-Volleyn Urpo ’Upi’ Sivulan ässäsyöttöön.

Toisessa ja kolmannessa erässä rovaniemeläiset pysyivät hetken aikaa Olli Kunnarin suojattien kyydissä. Mutta kummassakaan voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Lakkapään kompastui omiin suoriin virheisiinsä. Kun joukkue antaa kolmeen erään 30 ilmaista pistettä vastustajalle, voittaminen on vaikeata.

- Totta. Meidän ongelmamme on siinä, että onnistumiset jäävät yksittäisiksi. Hyvää suoritusta seuraa liian usein suora virhe, tunnusti Lakkapään parhaan palkittu Miikka Lemola.

Niin ikään Salgado harmitteli pelaajiensa tason heittelyä. Valmentaja ei selitellyt tappiota Fredric Gustavssonin sairauslomalla.

- Joukkueen rakentaminen on vielä kesken. Hyviä suorituksia tulee vielä harvakseltaan. Fredric on sairaana ja siksi pois kokoonpanosta. Mutta ensi viikolla hakkurin pitäisi olla taas iskussa.

Sivula oli tyytyväinen kokemaansa.

- Nyt näyttää siltä, että aletaan olla valmiita pudotuspeleihin. Kentälle tehdään vain se, mikä on tarpeen eikä hössätä mitään ylimääräistä.

Kunnari peluutti Lakkapäätä vastaan kokoonpanoa Joni Mikkonen (yp), Sivula (hakkuri), Nico Nurmesniemi (yp), Sinkkonen (kp), Panu Pitkänen (kp), Saku Tuomivaara (passari) ja Vili-Valtteri Help (libero). Vaihtoja ei tarvittu. Kokenut kehäkettu ei hätkähtänyt liigan päätöstä ratkaista runkosarjan sijoitukset pistekeskiarvoilla.

- Emme me siihen saa ajatuksia nyt hukata. Keskitymme olennaiseen. Kaikki tehdään lopuissa peleissä niin hyvin kuin osataan.

Akaa-Volley – Team Lakkapää
3 – 0 (25-10,25-18,25-16)
Akaa-Volley: Sivula 13/+9, Sinkkonen 12/+11, Mikkonen 11/+8
Team Lakkapää: Aponza L. 9/-5, Lemola 7/+2, Codd 6/+1
Ässät 8-0, syöttövirheet 10-10, torjunnat 6-4, hyökkäys% 48-29, vastaanotto% 86-57

Joukkueiden MVP:t
Akaa-Volley, Urpo Sivula
Team Lakkapää Miikka Lemola

Otteluisäntä Akaan kaupunki

PROlibero
Sho Takahashi, Team Lakkapää

  Takaisin