Lakkapää väänsi voiton LiigaSärkistä

05.11.2014

Team Lakkapää (2-5) väänsi lopulta pitkän viisieräisen taistelun jälkeen voiton Kalajoella isäntäjoukkue LiigaSärkistä (0-8). Erät olivat vieraille 2-3 (25-23, 21-25, 16-25, 33-31, 14-16).

Voitto oli rovaniemeläisten liigakauden toinen ja tappio LiigaSärkille kahdeksas. Kotijoukkueelle piste oli nyt liigahistorian toinen.

Lakkapään hakkuri Joseph Smalzer teki 28/+17 ja Raphael Möllers 21/+7. Kotijoukkueesta brasilialaishakkuri Bruno Ribeiro kasasi 28/+8 ja Mikko Keski-Sipilä 17/+8.

LiigaSärkkien toinen kotipeli oli erittäin tasainen ja äärimmäisen jännittävä viimeiseen minuuttiin asti. Jännitys aiheutti paineita myös pelaajille ja valmentajille. Aina kun toinen joukkue sai pisteen, toinen teki tasoituksen, ja tämä vuorotellen. Peli vei yleisön täysin mukanaan. Muutetun aikataulun takia oli ehditty mainostaa vähän, mutta silti yleisöä oli tullut runsaasti paikalle.

Team Lakkapään valmentaja Normunds Veinbergs kommentoi pelin jälkeen, että peli oli tiukka, tiimi mukava, eikä porukka tärkeillyt turhia. Paras pelaaja oli hänen mielestään Markus Kaurto.

Markus Kaurton mielestä ottelu oli molemmin puolin oikein hyvä ja vaihteleva. Pallo pelattiin monesti neloseen, tuli pitkiä puolustuksia mutta puolustus pelasi hyvin. Hän sanoo, että ehkä Team Lakkapää oli pari palloa kärsivällisempiä kuin vastustaja. Osin peli tuntui hänestä sekavalta. Neljännessä erässä hänen mielestään peli oli vähän vajavaista. Kaikenkaikkiaan oli tasainen vääntö, ja vastustaja kyllä aiheutti päänsärkyä.

LiigaSärkkien valmentaja Shailen Ramdoo sanoo, että pelissä mentiin ylös ja alas kummallakin puolella, peli oli tiukka, ja Team Lakkapäähän voitti vain kahdella pisteellä.

- Oli todella mielenkiintoista pelata tänään Team Lakkapäätä vastaan - tällaisista peleistä me opimme paljon. Tulevaisuuteen katsomme luottavaisina.

LiigaSärkkien kapteeni Jussi Mäkinen vaikutti häviöstä huolimatta tyytyväiseltä. Hän tuumasi vain, että oli neljä tasaista erää, ja vaikka hävittiin, piste tuli!