Lakkapään toivo sai uutta kipinää

12.03.2016

Lauantaisen miesten liigakierroksen saldona Team Lakkapää sai voitollaan Hurrikaanista uutta kipinää liigakarsintojen välttämiseen, Loimu otti makean voiton Oulussa ja Tiikerit sivusi runkosarjan piste-ennätystä.

Tiikerit vei Sampoa miten halusi

Kokkolassa pelattiin ”välimallin” peli. Runkosarjan voiton jo varmistaneiden Tiikereiden (28-1) vieraana ollut Liiga-Sampo (14-14) oli vastaantulijana koko ottelun ajan. Tulos: 3-0 (25-16, 25-16, 25-13).

Tiikerit sivusi samalla Mestaruusliigan yhden kauden piste-ennätystä, 82 pistettä. Kotivoitto oli kokkolalaisille pääsarjassa 32:s perättäinen.

Sampon libero Timo Tolvanen pelasi 700. pääsarjaottelunsa ensimmäisenä lajin suomalaishistoriassa.

Kummankaan joukkueen avauksessa ei ollut avainpelaajia. Liiga-Sampolta vaihtopenkillä istui mm. Arsenije Mutapcija, Tuomo Ikonen ja Jared Krause. Tiikereiltä Olli-Pekka Ojansivu, Steven Kehoe, Romans Sauss ja Tommi Siirilä.

Kaikki erät menivät samalla tavoin: Erän alku näytti tasaiselta, muuta viimeistään erän puolivälissä Tiikerit repivät selkeän eron. Erien loppu sujui sitten Tiikerien varmistellessa eräjohtoa, rallatellen erävoittoon ja Liiga-Sampon pelatessa ”pakkopullaa”. Merkille pantavaa on, ettei ottelun aikana tehty paljoakaan vaihtoja: Liiga-Sampo ei ollenkaan ja Tiikereillä vain yksi syöttövaihto toisessa erässä, jossa Tommi Siirilä tuli Grayson Overmanin tilalle. Toinen merkittävä asia on se, että Liiga-Sampo käytti kaikki aikalisät ottelun aikana ja Tiikerit ei ensimmäistäkään.

Jukka Tuovinen, Liiga-Sampo:
- Pyrittiin taistelevaan ilmeeseen, muttei onnistuttu missään. Tiikeri oli tänä päivänä hyvä ja me taas huonoja, alusta saakka. Tiikereiden jatkopallohyökkääminen oli tehokasta. Huono esitys meiltä, eikä ota mitään Tiikereiltä pois. Positiivista oli, että syöttövirheitä saimme edelliseen peliin nähden pois. Torjunta-/puolustuspeli oli huono meiltä. Tiikereillä oli vastaavasti tosi hyvää jatkopallohyökkäämistä. Huominen Hurrikaani-peli ei vaikuttanut tämän päivän miehistövalintoihin. Aikomuksena oli, että tällä kuusikolla mennään tänään, jos ei tule loukkaantumisia. Penkilläkään ei ollut loukkaantuneita.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:
- Se oli iso juttu, että pidettiin hyvä energia loppuun saakka. Ei laskettu omaa tahtia, kun puolessa välissä erää vedettiin eroa. Lasse pelasi hyvin. Rakennettiin hyviä jatkopallohyökkäyksiä. Haluan antaa paikkoja kaikille pelaajille, kun meillä on laaja ryhmä.

Team Lakkapää tarrasi komeasti oljenkorteensa

Team Lakkapää (5-24) kukisti lauantaina vierailleen Hurrikaani-Loimaan (17-11) komeasti 3-1 (21-25, 25-18, 25-23, 25-22) ja säilytti mahdollisuutensa välttää liigakarsinnat.

Team Lakkapää nousi tasapisteisiin yhdeksäntenä olevan Liiga-Riennon kanssa. Kaksikon heikompi joukkue joutuu liigakarsintoihin. Tasapisteissä heikompi on Team Lakkapää vähempien voittojensa myötä. Lakkapään viimeinen ottelu on ensi lauantaina Ettan vieraana. Riento pelaa sunnuntaina kotonaan Ettaa vastaan, keskiviikkona se isännöi Tiikereitä ja päättä runkosarjan ensi lauantaina Korson Vedon vieraana.

Lauantainen oli hakkureiden taisto, jossa kotijoukkueen ruotsalainen Fredrik Gustavsson teki 27/+19 61% tehoilla ja vieraiden marokkolainen Mohamed Alhachdadi 29/+18 57%.

Lakkapään yleispelaajista sekä Jouni Palokangas että Peetu Mäkinen iskivät hyvillä tehoilla Hurrikaani-Loimaan Eemeli Koukin, Luke Smithin ja Tomi Mutkan jäädessä selvästi kotijoukkueen yleispelaajien tehoista.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen loppuun saakka, kunnes Lakkapään peli katosi ja Hurrikaani vei rutiinilla erän vieraille. Lakkapään Markus Kaurto ja Tuomas Hautala ratkaisivat toisen erän, kun Kaurto aloitti ässäsyötöllä 6-4 tilanteesta ja Hautala torjui joukkueen 10-4 karkumatkalle, jota Hurrikaani ei saanut loppuerän aikana kurottua kiinni.

Kolmas erä oli tasainen alusta alkaen. Pitkälle erätauolle mentiin Lakkapään 14-13 johdossa. Tuomas Hautalan ässä tilanteessa 22-22 toi edun kotijoukkueelle, joka käytti sen hyväkseen, kun Fredric Gustavssonin eräpallo kääntyi lopulta Lakkapäälle Peetu Mäkisen iskiessä ratkaisupallon ja erävoiton kotijoukkueelle.

Neljäs erä oli hienokseltaan Lakkapään hallintaa. Erän ratkaisuhetkillä Peetu Mäkinen ja Fredric Gustavsson nousivat esiin ja ratkaisivat ottelun Lakkapäälle.

Eemeli Kouki (Hurrikaani)
Lakkapäällä oli tänään hyvä vastaanotto emmekä saaneet heidän hakkuria kiinni. Ottelu ratkesi niihin asioihin. Meidän pelimme oli liikaa hakkurin varassa.

Roope Siliämaa (Lakkapää)
Saimme toisessa erässä hengen päälle. Viime viikonloppuna saimme puolustuspeliä kuntoon. Toisesta erästä eteenpäin pelimme kulki omalla painollaan Fredricin ja Peetun vahvalla panostuksella.

Lauri Rantanen (Hurrikaani)
Lakkapään vastaanotto sekä hyökkäys olivat meidän vastaavia edellä. Emme päässeet rakentamaan hyökkäyspeliämme, vaikka hakkurimme oli tänään kovassa vireessä. Joukkueen esitys oli tänään hermostunut.

Normunds Veinbergs (Lakkapää)
Ensimmäisessä erässä puristimme liikaa, ja peli meni yliyrittämisen puolelle. Molemmat hakkurit pelasivat upean pelin. Koko joukkue oli alkua lukuun ottamatta tosi kovalla sykkeellä pelissä mukana. Vastaanotossa olimme vastustajaa edellä.

Parhaat pelaajat
Fredric Gustavsson (Lakkapää)
Mohamed Alhachdadi (Hurrikaani)

Lakkapää: Gustavsson 27/+19, P.Mäkinen 18/+8, Palokangas 12/+1
Hurrikaani: Alhachdadi 29/+18, Kouki 11/+4, Smith 6/-1.

Yleisöä: ?
T 11-7, Ä 7-5, SV 15-10, VO% 68-46, H% 47-42

3 Gustavsson Lakkapää
2 Alhachdadi Hurrikaani
1 Mäkinen Lakkapää

Loimu oli todella pirteä Oulussa

Lentopalloseura ETTA (16-12) koki 0-3 (21-25, 22-25, 19-25) -tappion Raision Loimulle (13-15) juhlaottelussa, jossa nostettiin ETTA:n kunniapuheenjohtaja Pentti Uusi-Illikaisen paita Urheilutalon kattoon.

Tappiosta huolimatta Urheilutalolla oli hyvä ja lämminhenkinen tunnelma ja paikalle katsomaan ottelua ja seremonioita oli saapunut reilut 600 silmäparia.

Ottelun alussa oli paidannostoseremoniat, jossa ensin Seppo Sammelvuo piti puheen PUI:lle ja paidan noston jälkeen itse päivänsankarikin pääsi puhumaan.

ETTA aloitti ottelun varsin hyvin mutta pelin edetessä Loimu pääsi niskan päälle ja hallitsi kenttätapahtumia hyvän torjunta- puolustuspelin ja loistavan hakkuripelin myötä. Uusi valmentaja on tuonut selvästi uusia ulottuvuuksia Loimun pelaamiseen ja joukkue näytti kurinalaisemmalta edellisiin kohtaamisiin verrattuna. Loimun parhaana palkittiin passari Ville Juntura mutta myös hakkuri Daniel Vargas pelasi hyvän ottelun.

Oululaisten parhaana palkittiin keskitorjuja Ville Kaksonen. Kovimmat pinnat teki yleispelaaja Eetu Pennanen 11 +8.

Dragan Mihailovic, Loimu:
- Odotin, että pelaamme tänään hyvän pelin mutta en kuitenkaan uskonut, että se olisi näin hyvä! Hakkurimme oli uskomaton ja torjuntapuolustus toimi todella hyvin yhteen. Mestaruusliigan taso on hyvä. Joukkueissa on paljon nuoria pelaajia tärkeissä rooleissa ja heistä on varmasti apua maajoukkueelle jatkossa. Jos oma pelimme jatkuu tällaisena, niin kaikki on mahdollista.

Ville Juntura, Loimu:
- Uusi valmentaja on tuonut ihan erilaisen vaatimustason harjoituksiin ja peleihin. Pelattiin varmaan kauden paras torjunta- puolustuspeli ja hakkurimme pelasi kauden parhaan pelinsä. Lähdemme tavoittelemaan kuudetta sijaa, niin vältämme VaLePa:n ja Tiikerit puolivälierissä.

Olli Kuoksa, ETTA:
- Onnittelut vastustajan valmentajalle. Loimu yllätti meidät tänään housut kintuissa ja ansaitsi kolme pinnaa. Meillä pitää jälleen lähteä tekemään kovasti hommia ja ottaa nöyryyskintas käteen, niin pelin taso nousee varmasti takaisin omalle tasolle. Huomenna Joensuussa on hieno mahdollisuus pelata hyvä peli.

Ville Kaksonen, ETTA:
- Tänään ei ollut kentällä sellainen ETTA kuin aikaisemmin tällä kaudella. Onneksi uusi peli tulee jo huomenna, niin pääsemme näyttämään, että pystymme parempaan kuin tänään!

LEKA varmisteli kotietua

LEKA nappasi kotiedun pudotuspeleihin Rantaperkiön Iskun kustannuksella 3-1 (22-25, 25-23, 25-22, 25-14). Isäntien Greg Petty pelasi kauden parhaan pelinsä johdattaen LEKA:n komeaan voittoon.

Iskulta marssi avauskuusikkoon yleispelaajat Helenius ja S. Mäkinen, keskitorjujat Härkönen ja Koivunen, hakkuriksi Kaislasalo ja passariksi Eaton. Mutka pelasi ottelun liberona. LEKA:n avauskuusikoksi muodostui Karinen, Petty, Lehtonen, Johnson, Leikas ja Austin, Juhani Hakalan ollessa liberona. Iskun maajoukkuekeskitorjuja Sauli Sinkkonen oli kokoonpanossa mukana, mutta säästeli kipeää jalkaansa eikä pelannut.

Avauserä alkoi tasaisissa merkeissä LEKA:n ollessa hieman terävämpi. Greg Petty (8/+6) oli alusta alkaen nälkäisenä tappaen palloja hyvällä prosentilla. Iskulta Conor Eaton pyöritti peliä hienosti jakaen passeja tasaisesti. Isku pystyi vastaanottamaan LEKA:a paremmin ensimmäisessä erässä mikä lopulta ratkaisi erävoiton vieraille. Erä oli tasainen kaikilla mittareilla mitattuna. Iskulle avauserä 22-25.

Toinen erä alkoi samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. LEKA pystyi parantamaan hyökkäysprosenttiaan ja etenkin yleispelaajat Karinen ja Petty olivat kovassa tikissä. Isku ei saanut heitä kuriin eikä Samuli Kaislasalon hyvät tehot riittäneet. Tasaisen erän voitto LEKA:lle lukemin 25-23.

Pitkän tauon jälkeen kentällä jatkui samat sävelet. Peli oli alusta alkaen hieman LEKA:n komennossa eikä Isku pystynyt lannistamaan LEKA:n puolustusta. Erikoista oli se, että erässä tuli vain yksi torjunta. Kumpikin joukkue vaimensi torjunnallaan toisen hyökkäyksiä, mutta kenttään ne eivät hevin painuneet. Greg Petty nakutti tähänkin erään kovat tehot 62 % (8/+6) vastaanotonkin pysyessä kasassa (50 %). Isku pyrki käyttämään ykköstempon hyökkäyksiä niin paljon kuin mahdollista ja Tatu Härkönen nautti Eatonin nopeista passeista. Tämä tuli kotijoukkueelle ehkä pienenä yllätyksenä, sillä Härkönen oli verkolla monta kertaa aivan omissa korkeuksissaan. LEKA:n yleensä vahvuutena ollut keskipeli oli Kris Johnsonin osalta ajoitukseltaan pielessä eikä pitkä roikale saanut passitempoa kohdalleen. Erä meni LEKA:lle Greg Pettyn näytöksenä 25-22.

Neljäs erä oli alusta alkaen LEKA:n näytöstä. Joukkue meni jo 6-0 johtoon kapteeni Lehtosen syöttövuorolla. Iskun selkäranka tuntui katkenneen eikä aiemmissa peleissä kovia tehoja tehneet Sakari Mäkinen ja Samuli Kaislasalo pystyneet pitämään Iskua pinnalla. LEKA:n keskihyökkäys pääsi jylläämään tehokkaasti sekä Johnsonin että Lehtosen toimesta. Chris Austin löysi molemmat 100 % hyökkäysprosenteilla. LEKA:n hyökkäysprosentti neljännessä erässä oli huikea 72 %.

Ottelu oli kolme ensimmäistä erää tasaista vääntämistä. Erät ratkesivat pienillä marginaaleilla tilastojen ollessa todella tasaisia. Ottelun ehdoton hahmo oli LEKA:n Greg Petty (24/+17), joka tykitti hienot pisteet hoitaen hyvin myös vastaanottovelvoitteet. Timo Leikas (12/+7) pelasi ensimmäisen täyden ottelun loukkaantumisensa jälkeen ja toi kentälle vahvan aloitussyötön sekä ruutia kakkos- ja nelospaikkojen hyökkäyksiin.

Iskun parhaat olivat passari Conor Eaton, hakkuri Samuli Kaislasalo sekä keskitorjuja Tatu Härkönen.

Iskun valmentaja Jussi Heino:
- Kolme ensimmäistä erää roikuttiin mukana ja neljännessä tehtiin vain pakollinen eikä se riittänyt. Kasvun paikka. Vastaanoton olisi pitänyt tänään olla paljon parempi, jotta oltaisiin voitu käyttää ykköstempoa vieläkin enemmän. Tarvitaan pikkusen rohkeampi asenne vastaanottoon ja tästä pitää oppia.

LEKA Volleyn valmentaja Lauri Hakala:
- Hankala päivä tänään. Isku on paljon parempi joukkue mitä sarjataulukko sanoo tällä hetkellä. Gregillä oli huikea hyökkäyspeli tänään ja Eelis sekä Juhani hoitivat puolutustonttinsa hienosti. Tiukkoja eriä, jotka pystyttiin kääntämään itselle. Tappoteho oli heikohkosta vastaanotosta huolimatta hyvä. Pelissä oli paljon hyvääkin ja tästä on hyvä lähteä ensi viikonlopun paikallistaisteluun Sampoa vastaan.

Greg Petty, LEKA Volley:
- Lion passasi tänään hienosti ja pääsin iskemään palloja lattiaan. Nyt keskitytään vain Sampo-otteluun ja sen jälkeen vasta pudotuspeleihin. Tämä on minulle ensimmäinen ammattilaiskausi ja pudotuspeleihin pääseminen on upea juttu. Tulen nauttimaan niistä peleistä täysillä.

Joukkueiden parhaat: Samuli Kaislasalo, Isku Greg Petty, LEKA

LEKA: Petty 24/+17, Leikas 12/+7, Karinen 11/+5
Isku: Kaislasalo 17/+8, Härkönen 12/+9. Mäkinen 12/0