Seuraa meitä somessa:

Laura Penttilä LP Kangasalan vahvuuteen

21.06.2023

4 kautta Nurmossa liigaa pelannut, 21-vuotias Penttilä täydentää Kangasalan libero kaksikon. Tiiamari Sieväsen lopettamisen myötä, avautui Lauralle mahdollisuus siirtyä lähemmäksi opiskeluitaan Tampereen yliopistossa.


– Tämä seurasiirto oli omaan palapeliin aika lailla täydellisesti loksahtanut palanen, Penttilä tuumi.

Penttilällä oli jo viime lukukaudella paikka Tampereen yliopistossa. Hän aloitti sosiaalipsykologian opinnot pääosin etänä. Nyt paikallaolo helpottaa arkea tuntuvasti. Lisäksi Penttilä on kuullut joukkueen arvomaailmasta pelkästään hyvää.

Penttilä on hikoillut joukkueen treeneissä nyt reilun pari viikkoa.

– Uudesta seurasta on jäänyt todella hyvät fiilikset ensimmäisten treeniviikkojen aikana. Vastaanotto on ollut lämmin. Vaikka aika on ollut lyhyt, olen saanut jo paljon yksilöllistä oppia. Vaikka duunia tehdään kovalla sykkeellä, huumori lentää sopivalla tavalla.

No millaisin odotuksin tulevaan kauteen Laura?

– Odotan nautinnollisia pelejä, kehitystä ja tietysti myös hieman menestystä, Penttilä vastasi.

Päävalmentaja Arttu Keränen on myös tyytyväinen ja pitänyt näkemästään.

– Saimme juuri sellaisen pelaajan, mitä kaipasimme. Joukkoon liittyi räväkkä ja hyvä persoona. Hänellä on tosi hieno työmoraali, Keränen kehui.

Kangasalan tuore vahvistus pääsi aistimaan kansainvälistä tunnelmaa vuonna 2021 vallatessaan paikan EM-kisajoukkueesta. Hän muodosti silloin Suomen liberokaksikon Netta Laaksosen kanssa.

– Nimi on maajoukkuelistalla myös tänä kesänä, mutta ainakin toistaiseksi vielä varasijalla. Kun EM-joukkuetta rakennetaan, liberon paikoista käydään tosi kovaa kilpailua. Penttilällä on latu auki isompiinkin ympyröihin, Keränen arvioi.

  Takaisin