Seuraa meitä somessa:

LEKA Battlessa uusi yleisöennätys

05.11.2016

Kuopiossa järjestetty toinen ns. LEKA Battle LEKA Volleyn ja Sampo Volleyn kesken keräsi uuden Mestaruusliigan runkosarjan yleisöennätyksen 3028.

Ottelun voiton vei vierasjoukkue Sampo Volley erin 1-3 (19-25, 25-22, 20-25, 23-26).

LEKA: Lankinen, Lehtonen, Reijonen, Helenius, Karinen, Leikas, Silventoinen (L) Sampo: Sivonen, Penttinen, Väliaho, Heiskanen, Raadik, Kaatrasalo, Mutka (L)

1. Erä:
Erän alku mennään tasatahtiin. Penttisen syöttövuorolla Sampo nykäisee pienen johdon ja tekniselle tauolle mennään tilanteessa 10-14. Penttinen jatkaa tarkkoja syöttöjä ja jo kolmas ässä tippuu LEKA:n kenttäpuoliskon takarajalle. Hakalan toinen aikalisä tilanteessa 11-18. Pallot tuntuu pyörivän nyt vieraille. Sampo on puolustanut hienosti. Akseli Lankinen-Helenius väläytti osaamistaan ja LEKA kuroi etumatkaa kiinni 18-22. Andrus Raadik erän hahmona 8/+6 ja Sampo vei erän 19-25.

2. Erä:
Hyviä puolustuspalloja kummallakin puolella. Erä alkaa tasaisesti 5-5. Sampo ei juuri ole päässyt lyömään täysillä vaan se on sijoitellut palloa tarkasti. Tämä on näköjään yllättänyt kotijoukkueen, koska moni pallo on jäänyt kenttään. Leikas täräyttää ässän 20-17. LEKA on päässyt hyökkäämään laidoilta tehokkaammin kuin ensimmäisessä erässä ja se näkyy nyt tulostaululla. Tuovisen aikalisä, jonka jälkeen Ville Heiskanen saa Leikkaan syöttövuoron poikki. Heiskanen on näyttänyt tänään osaamistaan käsistälyömisestä. LEKA on sortunut useisiin syöttövirheisiin, tosin ovat he hienosti saaneet Sampon vastaanoton vaikeuksiin. Sampo on välttänyt syöttämästä Jan Heleniukselle ja se näkyy hänen hyökkäystehoissaan. Toiseen erään 7/+6 ja erä LEKA:lle 25-22.

3. Erä:
Sampo aloitti pitkän tauon jälkeen terävästi ottaen pari torjuntaa. LEKA kuittaa torjunnat ja peli on taas tasan. Erä etenee tasatahtiin. Teemu Silventoinen on ollut hurjassa vireessä kaivaen puolustuspalloja ja vastaanotossa. Tekniselle aikalisälle mennään vieraiden 13-14 johdossa. Pari virhettä lisää LEKA:lle ja Hakala ottaa aikalisän 13-16. Ilmoitettu yleisömäärä sai illan parhaimmat aplodit tähän asti. Ennätysyleisö kirjataan nyt lukemiin 3027! Torjuntapari Lehtonen-Helenius nappaa kaksi kertaa Raadikin kiinni ja tilanne on taas tiukka. Sampo nappaa kolmen miehen torjunnalla Karisen kiinni ja Kaatrasalo pääsee syöttämään eräpalloa. Erä vieraille 20-25 ja ensimmäinen jaossa ollut piste.

4. Erä.
LEKA aloittaa neljännen täynnä tulta ja tappuraa. Leikas täräyttää ensimmäisen pisteen voimalla ohi torjunnan. LEKA on tehnyt vieraita enemmän hyökkäysvirheitä ja ne tuovat nytkin Sampon takaisin peliin. Martti Keel tulee syöttämään tilanteessa 10-10. Syöttövuoro ja lyhyeksi ja Sivonen palaa takaisin. Penttisen käsittelyvirheen jälkeen Tuovinen on pakotettu aikalisään. Mainittakkoon, että Timo Leikkaalla on vain yksi syöttövirhe tähän asti. Mies on syöttänyt kovia pommeja ja saanut niillä Sampon vastaanoton vaikeuksiin. Tekniselle mennään 14-12 tilanteessa. Väliahon ässä tasoittaa pelin 15-15 ja Hakala ottaa aikalisän. Ja Väliaho syöttää kaksi ässää lisää ja Hakala ottaa toisen aikalisän. Vaan ei LEKA lannistu. Se nappaa nyt neljä pistettä putkeen Heleniuksen syöttövuorolla. Raadik tehot alkavat murenemaan. Mies on otettu torjunnalla kiinni jo monta kertaa putkeen. LEKA vaihtaa passaria tilanteessa 21-22, kun Lasse Jäntti astelee kentälle. Ensimmäinen erä- ja ottelupallo menee Sampolle. LEKA taistelee erän jatkopalloille. Sampo vie erän ja ottelun.

Lauri Hakala, LEKA Volley:

- Ailahteleva suoritus. Meillä on hyviä elementtejä pelissä, mutta virheitä tuli tänään liikaa. Virhemäärä oli aivan liian iso. Sampo sopeutui hyvin tilanteeseen (Häyrisen loukkaantuminen). Me ei pystytty noudattamaan omaa pelisuunnitelmaa. Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

- Minä alan tykkäämään näistä peleistä vuosi vuodelta vaan enemmän. Hyvä esitys meiltä. Tänään selvittiin 7 syöttövirheellä ja siihen tuli 6 ässää. Marginaali oli pieni, ja päästiin ehkä hieman yllättämään LEKA.

Eelis Karinen, LEKA Volley:

- Pettynyt fiilis, mutta mahtava tapahtuma. Hieno oli pelata. Oli vähän perhosia vatsassa, mutta ei sen taakse voi mennä.

Petteri Penttinen, Sampo Volley:

- Voitetun pelin jälkeen hyvät fiilikset. Hieno tapahtuma ja hieno tunnelma. Meillä oli hieman erilainen kuusikko verrattuna aiempiin peleihin ja peli oli sen myötä hieman hakemista.

Ottelun parhaat pelaajat:
Penttinen, Sampo Volley
Karinen, LEKA Volley

LähiTapiolan pisteet:
3 Penttinen Sampo
2 Väliaho Sampo
1 Karinen LEKA

LEKA: Helenius 17/+10, Karinen 17/+4, Leikas 13/+6
Sampo: Raadik 27/+17, Heiskanen 14/+9, Väliaho 13/+13
T 11-7, Ä 4-6, SV 11-7, VO% 57-42, H% 47-50
Yleisöä 3027

Kuvagalleria 

Ottelutilasto

VaLePa ei antanut Ducksille erääkään

VaLePa esitti vahvoja otteita kotonaan lauantaina ja löi sarjakärjessä pyyhlätävn Vantaa Ducksin suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-17, 25-19, 25-18).

VaLePa lähti sarjajohtaja Vantaa Ducksia vastaan kuusikolla Esko, Carmody, Guymer, Kunnari, Jokinen, Sivula ja liberona Korhonen. Vantaa Ducks puolestaan lähti liikkeelle miehistöllä: Magyar, Szabo, Vallin, Kankaanpää, Määttänen, Külaots ja liberona Ovaska.

Ottelu lähti liikkeelle tasaisena VaLePan hienoisessa johdossa. Tilanteessa 12-10 Pukit purjehtivat selkeään erävoittoon 25-17. VaLePa pelasi huippuerän, joukkueen hyökkäysprosentti peräti 76, 3 ässää ilman virheitä ja joukkueen tehotilasto 17/+13. Kotijoukkueen loistopelin edessä Ankat alkoivat tehdä virheitä. Heille tuli loppuerään peräti kuusi suoraa hyökkäysvirhettä.

Toisessa erässä Ducks sai hyvin tehoa omaan hyökkäyspeliinsä, mutta virheet vievät mahdollisuuden tasaiseen peliin. Pukkipaidat pelasivat edelleen vähillä virheillä. Aloitussyötöt olivat aivan jäätäviä, kahteen erään 8 ässää ja vain yksi virhe. Erä kotijoukkueelle 25-19.

Kolmas erä oli tasaisin ja teknisen aikalisän jälkeen tilanne oli 15-15. Sen jälkeen pukkipaidat menivät vääjäämättä erä- ja otteluvoittoon. 

Vantaa Ducksin taktiikkana oli sotkea VaLePan peli pahoilla aloitussyötöillä. Aloitussyötöt olivatkin painavia, mutta VaLePan vastaanottajat selvittivät ne Jarmo Korhosen johdolla erinomaisesti. Mikko Esko pyöritti muutamaan otteeseen korsolaistorjujat pahasti sekaisin. Paras passinpäättäjä oli Urpo Sivula, ensimmäinen hyökkäysvirhe tuli vasta kolmannessa erässä. Ilahduttavaa nähdä, että Upi is back. Olli Kunnari osoitti jälleen, että hän on huippukunnossa hyvä kesäharjoittelun jälkeen. Se näkyy myös vapautuneena hymynä onnistumisien jälkeen. Ilahduttavaa oli myös Timo Jokisen rento ja tuloksekas peli, hyökkäysprosentti 77. Jacob Guymer otti 3 torjuntaa ja lähetti painavia aloitussyöttöjä, 3 ässää.

Vantaa Ducksin joukkue taisi olla väsynyt edellisen illan viisieräisen pelin jälkeen ja se näkyi virheherkkyytenä. Balint Magyar on selkeä vahvistus joukkueelle, hänellä on varmat passit ja painava aloitussyöttö. Alpar Szabo oli vieraiden tehokkain hyökkääjä ja kokenut Toni Kankaanpää paras laitamies.

Päävalmentaja Sami Kurttila, VaLePa:

- Pohjoisen reissulta tultiin ja vietettiin hyvä harjoitusviikko. Päätettiin, että Vantaa Ducksin lento katkaistaan. Pelattiin vähillä virheillä. Tiedettiin miten kaveri hyökkää. Saatiin kolmeen erään 26 puolustusta. Upi on hyvässä kunnossa ja tekee kovalla motivaatiolla töitä. Kahdeksan ässää kolmeen erään on hyvin ja pitää muistaa, että syöttö on ensimmäinen hyökkäys”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

- Meidän syöttö toimi hyvin kahdessa viimeisessä erässä, mutta VaLePan vastaanotto oli jäätävä. Kolmas erä oli meidän paras erä. Kovaa peliä saatiin siihen erään, mutta ei ihan riittänyt. Libero Korhonen otti muutaman puolustuspallon kuppiin ja vei meiltä uskoa. Molemmat passarit pelasivat hyvin. Yritetään joka päivä kehittää ja parantaa ja onnistuminen jokaisessa puolustuksessa vie meidän peliä eteenpäin. Pallo kerrallaan jatketaan ja tavoite on edelleen pudotuspeleihin pääsy. En ole koskaan urallani ollut valmentajana näin yhteisöllisessä joukkueessa, staffissa ja taustavoimissa.

LähiTapiolan pisteet:
3 Sivula VaLePa
2 Esko VaLePa
1 Magyar Ducks

VaLePa: Sivula 14/+11, Kunnari 12/+6, Jokinen 11/+8
Ducks: Mi.Määttänen 11/-1, Kankaanpää 10/+4, Külaots 7/0
T 5-3, Ä 8-3, SV 3-9, VO% 52-37, H% 60-53
Yleisöä 913

Ottelutilasto


Isku jyräsi nuoruuden innolla Riennon

Rantaperkiön Isku otti 3-1 (25-18, 23-25, 25-18, 25-15) -kotivoiton lauantaina Liiga-Riennosta.

Jani Säisä, Riento:

- Eihän tämä ollut se mitä lähdettiin hakemaan. Kävi se pahin skenaario: vaikka aika monta kertaa sanoin, ettei tämä tule rallattamalla, niin silti näytti siltä, että jätkät uskoi, että sen kun kävellään kentälle, niin voitto tulee. Oikeastaan Fred Musonia lukuunottamatta kaikki pelasivat alakanttiin. Isku voitti torjunnat, hyökkäsi vähillä virheillä, ja vaikka vastaanotto ei ollut prosentuaalisesti kova, niin meille tehtiin tehtiin yhdeksän ässää ja Iskun kenttään ei yhtään.

Jussi Heino, Isku:

- Hienoa ryynäämistä meidän joukkueelta, kaikki olivat pallon perässä pitkin ja poikin parkettia ainakin kun tarvittiin. Kiva katsoa kun pojilla on pelihalu tällä mallilla. Huolellisuutta vielä tarvitaan syöttöön, syöttöprofiili on hyvä, mutta varsinkin toisessa erässä (7 syöttövirhettä) ei oltu riittävän huolellisia.

Ville Louhela, Riento:

- Eilen oltiin parempia, oli napakka hyvä peli, mutta nyt ei pystytty samaan. Kun tasaisesti vähän joka puolelta peli vuotaa, silloin se on tämän näköistä. Täytyy antaa tunnustus Iskulle, nuoria, lyhyitä, kimmoisia kavereita, jotka pelaavat oikeasti hyvää lentopalloa ja puolustavat hyvin.

LähiTapiolan pisteet:
3 S.Mäkinen Isku
2 Vuorinen Isku
1 Härkönen Isku

Isku: S.Mäkinen 17/+11, Mäntylä 16/+6, Härkönen 12/+7
Riento: Louhela 13/+1, Savimäki 11/-4, Louhela 13/+1
T 7-2, Ä 9-0, SV 18-18, VO% 44-47, H% 54-48

Ottelutilasto


Etta kuittasi Kerttulan trillerin

Loimun ja Ettan pyhäinpäivän kohtaaminen venyi viisieräiseksi trilleriksi. Nousujohteisen iltapuhteen esittäneet oululaiset kuittasivat lopulta kauden avausvierasvoittonsa. Loppulukemiksi kirjattiin 2-3 (25-18, 25-20, 13-25, 21-25, 13-15).

Loimu aloitti taiston kuusikolla Chemos - Marshman - Marttila - Borichev - Sihvonen - Juntura. Liberon paikalle marssi odotetusti Ville Sihvonen. Etta puolestaan marssitti kentälle kuusikon Pennanen - Hakala - Haapakoski - Jokela - Väisänen - Kaurto, liberona totutusti Kiilunen.

Ottelun kaksi avauserää olivat isäntien näytöstä. Syöttö- ja vastaanottopelaamistaan selkeästi parantanut Loimu hallitsi parketin tapahtumia kokonaisvaltaisesti. Pitkälle erätauolle marssittiin oranssimustien ansaitussa 2-0-johdossa.

Kuten lentopallosta usein käy, pitkä erätauko otti jälleen roolia. Dieselmäisesti ottelun aloittanut Etta otti aloitteet tylysti käsiinsä. Piirun verran parantunut tekeminen jokaisella osa-alueelle käänsi ottelun luonteen päälaelleen. Lopputuloksena oli oululaisten kauden ensimmäinen vierasvoitto.

Anssi Hakala, Etta:

- Kaksijakoinen peli. Aloitettiin vaisusti, ja Loimu vei kaksi eka erää selvästi. Pitkällä erätauolla päävalmentaja teki taikojaan, ja pelin painopiste muuttui. Vedettiin loppumatsi hyvin ja saatiin tärkeä voitto. Loimun pelaamiseen oli etukäteen vaikea valmistautua. Heillä on paljon uusia pelaajia, joista ei paljon tiedetty. Huomenna jatketaan Loimaalla. Hurrikaani on varmasti kova haaste, mutta pelataan rohkeasti omaa peliä.

Michael Marshman, Loimu:

- Kaksi hyvää erää, kolme huonompaa. Saatiin parannettua edellisissä otteluissa vaikeuksissa olleita osa-alueitamme. Etta paransi pelin edetessä ja pelasi nousujohteisesti. Oman tekemisen taso laski samalla, ja peli oli pelattu. Piste on tietysti hyvä asia. Oma pelaaminen tyydyttää, varsinkin hyökkäyspelin suhteen.

Olli Kuoksa, Etta:

- Aloitettiin dieselmäisesti. Piti muistuttaa poikia, miten lentopalloa pitää pelata. Pitkän erätauon jälkeen pelattiin sitten jo oman näköistä peliä. Meillä on nuori joukkue, ja pelaamisen taso heilahtelee vähän liikaakin. Kevääseen on kuitenkin aikaa, ja tuolloin Etta on taas kova.

Dragan Mihailovic, Loimu:

- Parannettiin pelaamistamme suhteessa aiempiin peleihimme. Syöttö- ja vastaanotto kestivät kaksi erää hyvin, ja saatiin sitä kautta myös tulosta aikaan. Ottelun jälkipuolisko nosti kuitenkin ongelmat esille. Nuoret pelaajat eivät kestäneet painetta loppuun asti. Paljon oli kuitenkin positiivista, ja pojat ovat yhtä kokemusta rikkaampia. Pääsy haluttuihin päämääriin ottaa väistämättä aikansa. Jälleen ollaan astetta valmiimpia seuraavaan haasteeseen.

 



Parhaat pelaajat:
Loimu: Michael Marshman
Etta: Anssi Hakala

LähiTapiolan pisteet:
3 Pennanen ETTA
2 Marshman Loimu
1 Hakala ETTA

Loimu: Chemos 21/+10, Borichev 17/+6, Marshman 15/+11
ETTA: Pennanen 19/+9, Jokela 15/+3, Hakala 12/+8
T 10-7, Ä 7-12, SV 19-9, VO% 38-47, H% 43-41
Yleisöä 585

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomas Pelto / Loimu
LEKA Volley
Pertti Flinck / Isku

  Takaisin