Seuraa meitä somessa:

LEKA heilui taas mallikkaasti

17.01.2016

LEKA Volley kuittasi mallikkaan kotivoiton ETTAsta, Isku haki pisteet Joensuusta ja Hurrikaani oli voitokas Rovaniemellä.

LEKA Volley esti ETTAn tuplavoiton

Lauantaina todella makean kotivoiton Hurrikaanista napannut ETTA (10-9) ei pystynyt lisäämään pistepussiinsa osia sunnuntaina Kuopiossa. LEKA Volley (10-8) kuittasi voiton erin 3-1 (25-21, 25-17, 15-25, 25-22).

Voitolla LEKA Volley nousi liigan nelospaikalle jättäen ETTAn peräänsä kahden pisteen turvin.

LEKA aloitti tutuksi tulleella kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Leikas ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Etta aloitti kuusikolla Pennanen, A. Hakala, Bittner, Väisänen, Haapakoski ja Kaksonen, Kiilunen liberona.

Etta aloitti pelin karaten 0-3 johtoon LEKA:n hieman hermoillessa. Tämän jälkeen kotijoukkue nosti selvästi pelin tasoa ja otti komennon erässä. Eelis Karinen ja Kris Johnson tykittivät mieheen 6 pistettä. Erä ratkesi LEKA:n hyvään hyökkäys- ja vastaanottotehokkuuteen. Erälukemiksi kirjattiin 25-21.

Toinen erä jatkui siitä, mihin äsken jäätiin. LEKA:n hyökkäys oli rautaa Timo Leikkaan ja Kris Johnsonin johdolla. Vastaanotossa Juhani Hakala napsi palloja ylös kovalla prosentilla (86 %). Vieraiden kovaksi tiedetty yp-osasto jäi telineisiin kotijoukkueen puolustaessa hyvin. Eetu Pennanen jäi vaatimattomaan 14 % tappoprosenttiin. Erä LEKA:lle lukemin 25-17. Pitkä tauko, pukukoppipuheet ja ottelu on aina valmiina käänteentekeville tapahtumille.

Etta marssi kovalla sykkeelllä kolmanteen erään eikä sen leuat kääntyneet missään vaiheessa kohti rintaa. Erä alkoi Ettan komennossa LEKA:n mokaillessa kaikilla osa-alueilla. Hyvin toiminut hyökkäys tukkeutui omiin virheisiin ja Jussi Mäkisen ja Eetu Pennasen syöttövuoroilla Etta karkasi 6 pisteen johtoon. LEKA pyöritti tappioasemassa vaihtorulettia, sillä sekä Aleksi Kössi, Simo Puttonen ja Antti Karttunen kävivät kentällä tuuraamassa aloituskuusikon miehiä. Etenkin Karttusen otteet olivat erittäin lupaavia. LEKA ei tästä enää toipunut ja Etta vei erän nopeasti lukemin 15-25.

Neljäs erä alkoi tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen taistellessa jokaisesta pallosta. Erän aikana nähtiin useita pitkiä palloralleja, joista loppujen lopuksi kääntyi isompi osa kotijoukkueelle. LEKA rutisti Greg Pettyn, Timo Leikkaan ja Kris Johnsonin erä- ja otteluvoittoon lukemin 25-22. Ottelu oli paikoin todella viihdyttävää katsottavaa. Nähtiin pitkiä palloralleja, joissa todella kovia hyökkäyksiä kaivettiin melkein mahdottomistakin paikoista. LEKA:n passari Chris ”Lion” Austin pyöritti kotijoukkueen peliä todella hienosti. Ottelu ratkesi LEKA:n tehokkaampaan hyökkäyspeliin yhdistettynä hyvään vastaanottoon. LEKA tosin teki päävalmentaja Lauri Hakalan kiusaksi suuren määrän oma-aloitteisia virheitä hyökkäyksessä (13 omaa virhettä, 13 torjuttua hyökkäystä).

Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa:

- Oma syöttö ei purrut. Austin pyöritti LEKA:n peliä hienosti ja oltiin kaksi ensimmäistä erää altavastaajia. Hyökkäyspuolella joukkueiden ero oli tänään iso. Kolmannessa erässä saatiin oma peli kulkemaan, mutta se ei riittänyt tänään pisteisiin

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:

- Omia virheitä tuli aivan liikaa etenkin kahdessa viimeisessä erässä. Tuli virhesumia, jotka ratkaisivat kolmannen erän Ettalle. Onneksi saatiin vastaanotto pysymään kasassa neljännessä erässä ja saatiin kaivettua todella tärkeät kolme pistettä. Hyökkäys oli onneksi hyvällä tasolla ottelussa. Tästä ottelusta olisi voinut helpostikin tulla todella paljon hankalampi meidän kannalta.

Juhani Hakala, LEKA Volley:

- Liberon vinkkelistä kaksi ensimmäistä erää meni hienosti. Kolmas erä oli vaikea ja neljännessä päätettiin rutistaa voitto. Oli upeaa pelata omaa veljeä vastaan.

Anssi Hakala, Etta:

- Meillä oli tänään kova lataus eilisen Hurrikaani-voiton tiimoilta. Alussa ei oltu ilmeisesti ihan hereillä ja LEKA pääsi viemään peliä. Tänään ei olisi tarvittu kovin paljoa lisää, että oltaisiin pelattu viideskin erä.

Joukkueiden parhaat:
Timo Leikas, LEKA
Eetu Pennanen, Etta

LEKA: Leikas 19/+7, Johnson 17/+14, Petty 14/-3
ETTA: Hakala 14/+9, Pennanen 14/+6, Bittner 11/+8

Yleisöä: 411
T 7-13, Ä 5-4, SV 12-9, VO% 60-55, H% 48-32

LähiTapiolan pisteet:
3 Leikas LEKA
2 J.Hakala LEKA
1 Petty LEKA

Ottelutilasto

Isku kaatoi Chemosin

Rantaperkiön Isku (8-8) haki täyden pistepotin Joensuusta Liiga-Riennosta (5-13) erin 1-3 (15-25, 27-25, 21-25, 18-25).

Liiga-Riento on nyt yhdeksäntenä viisi pistettä edellään olevia Loimua ja Liiga-Sampoa perässä. Edellä olevilla on toki 3-4 ottelua vielä varastossa pohjoiskarjalaisiin verrattuna. Isku on Mestaruusliigassa kuudentena.

Michael Chemos oli yksinäinen kotijoukkueen tehomies tehtyään 31/+18. Koko muun joukkueen tehot olivat nimittäin miinuksella: 26/-2.

Jussi Heino, Isku:

- Peli oli hyvin meillä hanskassa. Pelattiin hyvä matsi muuten, mutta sössittiin toinen erä. Se olis pitäny ehdottomasti kääntää ittelle, mutta tehtiin liikaa virheitä. Muuten kaikin puolin tasainen esitys ja aivan loistava homma ottaa kuusi pistettä vieraskiertueelta tältä viikonlopulta.

Jani Säisä, Liiga-Riento:

- No kyllä yllättävän vaisua oli tauon jälkeen. Treeniviikko ja muutenkin tekeminen anto kyllä aika paljon parempaan odotuksia. Muutenkin tuntu että kaverit on fyysisestikin hyvässä tikissä. Keritty kuitenkin pari viikkoa pallon kanssa treenata. Pitää nyt omaankin piikkiin, tiettyjä juttuja valmistautumisessa ottaa. Taktiikkaa ei saatu vaan toimimaan. Palattiin omaan peruspeliin, mutta se riitti yhteen erävoittoon. Isku vain pelasi jokasella osa-alueella tasaisesti ja oli sitä myötä parempi.

Riento: Chemos 31/+18, Savimäki 8/-2, Louhela 6/+3
Isku: Kaislasalo 23/+18, Mäkinen 20/+13, Sinkkonen 12/+5

Yleisöä: 426
T 6-10, Ä 7-4, SV 15-9, VO% 56-58, H% 42-54

LähiTapiolan pisteet:
3 Kaislasalo Isku
2 Chemos Riento
1 Mäkinen Isku

Ottelutilasto

Lakkapäälle tusina täyteen tappioita

Team Lakkapää (2-16) kärsi jo kahdennentoista perättäisen tappionsa sunnuntaina. Vierailija Hurrikaani (10-5) oli topinut lauantain Oulun tappiostaan ja haki pisteet mukaansa erin 0-3 (24-26, 11-25, 23-25).

Team Lakkapäälle ottelu oli samalla jo seitsemäs pisteetön.

Hurrikaani, Eemeli Kouki:

- Eilisestä lähdettiin peliä parantamaan, ei voida olla niin välinpitämättömiä ottelua kohtaan. Lakkapään nuorten peliesitykset vielä vaihtelevat, mutta esittävät jo hyviä otteita. Muutaman huonomman peliesityksen jälkeenkin koen, että nautimme seurajohdon luottamusta.

Hurrikaani, Nicola Giolito:

- Paljon virheitä ja helppojen pallojen tehotonta hyödyntämistä. Tärkeän Etta -pelin jälkeen hyvä voitto, mutta Suomen Cup esimerkiksi lähestyy ja siellä meidän täytyy pystyä parempaan esitykseen.

Lakkapää, Peetu Mäkinen:

- Harjoitusten aikainen pelaajien tason vaihtelu näkyy liikaa otteluissakin. Ensimmäinen erä taisteltiin hyvin, mutta toinen erä oltiin täysin yössä. Joukkue jaksaa uskoa nousuun ja voittoon.

Lakkapää, Normunds Veinbergs:

- Ensimmäisessä erässä hieno nousu, mutta ei riittänyt erävoittoon. Henkilökohtaisia virheitä tulee yhä aivan liikaa ja se syö peli-iloakin. Tappioiden ei saa antaa vaikuttaa otteisiin. Hakkurin loukkaantuminen vaikeuttaa tietysti tavoitetta pääsyyn puolivälieriin.

Lakkapää: Mäkinen 17/+10, Palokangas 11/+2, Kaurto 6/+5
Hurrikaani: Shumov 14/+14, Mutka 12/+7, Kouki 11/+5

Yleisöä: -
T 9-12, Ä 2-1, SV 7-1, VO% 78-80, H% 36-48

LähiTapiolan pisteet:
3 Shumov Hurrikaani
2 Dolgopolov Hurrikaani
1 Mäkinen Lakkapää

Ottelutilasto

Kuvat:
Wille Markkanen / LEKA

  Takaisin