LEKA heräsi Iskun kiusaksi pitkällä erätauolla

02.02.2018

Pitkä erätauko käänsi pelin suunnan perjantaita Kuopiossa, kun kaksi ensimmäistä erää vierasjoukkue Iskulle hävinnyt LEKA Volley nousi lopulta otteluvoittoon.

Ottelun lopputulos oli 3-2 (16-25, 20-25, 25-18, 25-22, 15-12).

Aloituskokoonpanot
LEKA: Lankinen, Lehtonen (c), Porkka, Helenius, Koci, Kaislasalo, Silventoinen (l)
Isku: Mutka, Kurppa, Hietanen, Härkönen, Toimela, Mäntylä, Lintula (l)

Isku tuli ryminällä otteluun, mutta LEKA teki hienon ryhtiliikkeen ja nousi tärkeään voittoon.

Erien ratkaisut

1. erä: Isku aloittaa vahvalla torjuntapelillä ottaen sekä Porkan että Kocin kiinni. Jukka Tuovinen ottaa aikalisän, kun Koci tekee hyökkäysvirheen ja Isku siirtyy jo 0-4 johtoon. LEKA ei näytä olevan vielä hereillä. Syöttövuoro vaihtuu nyt jokaisen pallon jälkeen, kunnes LEKA pystyy kahteen peräkkäiseen pisteeseen ja tilanne kaventuu 5-7 Heleniuksen peipatessa pallon kenttään. LEKA:kin alkaa heräämään pikku hiljaa otteluun ja sen torjuntapeli tiivistyy. Mutta niin on ollut Iskunkin puolustus ja torjunta vireessä. Tähän asti jo neljä torjuntaa ja tilanne 8-12. Kaislasalon hyökkäys pitkäksi ja tekniselle aikalisälle mennään vierasjohdossa 10-14. Kummankaan syöttöpeli ei ole aiheuttanut suurempia hankaluuksia vastaanotossa ja passarit ovat päässeet pyörittämään peliä suhteellisen hyvin. Mauri Kurpan passitempo on ollut hieman Akseli Lankisen tempoa nopeampaa mikä on näkynyt tehokkaampana hyökkäämisenä. Tuovisen toinen aikalisä tilanteessa 11-16. LEKA hakee muutosta vaisuun peliin vaihtamalla Lasse Jäntin kentälle. Tilanne jo 14-21 vieraille. Isku hakee tosissaan kauden ensimmäistä vierasvoittoa ja vie ensimmäisen erän murskaavasti 16-25. Erän parhaina Hietanen ja Mäntylä 7 pisteellä.

2. erä: Reijonen aloittaa Porkan tilalla, muuten samat kuusikot. LEKA aloittaa nyt terävämmin ja siirtyy 4-2 johtoon. Parasta se ei tänään ole vieläkään saanut joukkueesta irti ja vieraat pääsevät helposti takaisin peliin ja siirtyvät 5-7 johtoon. Jan Helenius tuntuu olevan ainoa, jonka hyökkäykset ohittavat Iskun torjunnan. Tuovisen aikalisä tilanteessa 8-11 kolmen helpon hyökkäysvirheen jälkeen. Tätä menoa Isku nappaa kauden ensimmäisen vierasvoiton nopeassa tahdissa. Sisulla LEKA kaventaa tilanteen 11-12 ja Muurinen ottaa ottelun ensimmäisen aikalisänsä. Tekniselle aikalisälle mennään jälleen vieraiden johdossa, tällä kertaa 12-14 lukemissa. Karinen Kocin tilalle. Ei kulje LEKA:n peli vieläkään ja Tuovinen ottaa aikalisän, kun Matti Hietanen hyökkäsi nelospaikalta pallon käsien kautta katsomoon 16-21. Lähellä on Isku viedä ottelun ensimmäisen jaettavan pisteen. Erä 20-25 Iskulle. Mäntylä ja Hietanen jälleen tehokkaimmat kuudella pisteellä.

3. erä: Vahva alku erään kotijoukkueelta ja Muurinen ottaa aikalisän 3-0 tilanteessa. LEKA hyökkää nyt hanakammin keskeltä ja sekä Reijonen että Lehtonen ovat olleet joukkueen tehokkaimpia. Kaislasalo ja Koci ovat olleet täysin pimennossa laidoilla ja ovat jääneet vaatimattomille pisteille ja teholukemille. Vierailta Mäntylä ja Hietanen ovat olleet läpi ottelun vaarallisia Mauri Kurpan nopean passitempon ansiosta. LEKA:n ensimmäinen ässä tässä ottelussa nähtiin Redi Kocin kädestä tilanteessa 12-7. Iskun toinen aikalisä nähdään samassa. Tekniselle aikalisälle mennään tällä kertaa kotijoukkueen 14-8 johdossa. LEKA on laittanut enemmän ruutia syöttöruudussa mikä on tuonut muutaman virheen lisäksi myös tulosta. Sisuuntunut LEKA vie erän selvin lukemin 25-18. Syöttö puri viiden ässän verran ja hyökkäystehot olivat nyt lähes 60 %. Koci ja Kaislasalo mieheen kuusi pistettä.

4. erä: LEKA vie erän alkupallot 3-1. Sitten nähtiin pelin toistaiseksi pisin pallo, mikä ei ehkä klassikoksi kuitenkaan nouse. Muurisen aikalisä tilanteessa 5-2, kun Kaislasalo on syöttövuorossa. Kolme ässää putkeen vie LEKA:n mukavaan 7-2 johtoon. Illan toiseksi pisin pallo nousee jo klassikoihin. Siinä nähtiin hienoja puolustuksia puolin ja toisin, jopa yksi puskupelastus. Kotijoukkueen harmiksi pallo kääntyi lopulta vieraiden eduksi. Taitaa ottelu mennä viidenteen erään. Muurisen taktinen aikalisä tilanteessa 12-6, kun Koci on syöttöruudussa. Tekniselle aikalisälle mennään 14-9 tilanteessa. Ero säilyy muutamassa pisteessä, kun LEKA vie vaihteeksi hienon pitkän pallorallin 19-14. Virheiden tekeminen on kääntynyt plusmerkkiseksi LEKA:n kannalta. Isku esittää erän loppuun hienon kirin, mikä antaa sille lupaavat lähtökohdat ratkaisuerään. Erä LEKA:lle 25-22 ja peli nyt tasan.

5. erä: Jännittävin erä alkaa tasatahtiin 4-4. Isku hermoillut hieman syöttöruudussa, mikä on antanut LEKA:lle pari helppoa pistettä. Erä jatkuu tasatahtiin. Redi Kocin nelospaikan hyökkäykset ovat näyttäneet siltä, ettei mies halua hävitä tätä peliä. Muurisen aikalisä tilanteessa 9-6 LEKA:n tehohetken jälkeen. Komea LEKA:n torjunta pakottaa Iskun ottamaan jälleen aikalisän. Ero kaventuu kahteen pisteeseen hienon taistelun jälkeen ja Tuovinen ottaa aikalisän tilanteessa 12-10. Erä lopulta 15-12 ja ottelu 3-2 LEKA:lle.

Jukka Tuovinen:

- Isku pelasi aggressiivisesti kaksi ensimmäistä erää ja meiltä ne oli taas todella huonoja. Helpot pallot kääntyivät aina Iskulle, vaikka vastaanotto toimi. Kolmannessa erässä syöttö alkoi purra ja tehtiin lopulta parempia ratkaisuja. Voitto on tärkeä ja peli parani todella paljon loppu kohden.

Oskar Muurinen:

- Kaksi ensimmäistä erää oli meidän rohkeinta ja tasapainoisinta peliä. Uskalsin odottaa, että LEKA tulee pitkän erätauon jälkeen kovaa ja meillä ei sipuli ihan kestänyt. Paremmalle hävittiin loppuviimein, mutta harmittaa kun ei voittoa tullut.

Jan Helenius:

- Isku tuli tähän peliin hyvällä jalalla. Alussa tehtiin hyökkäyspäässä huonoja ratkaisuja, mutta saatiin parannettua omaa peliä tosi paljon.