LEKA ja Tiikerit voitokkaita perjantaina

13.02.2016

LEKA Volley kaatoi Raision Loimun ja Kokkolan Tiikerit hakivat pisteet Joensuusta.

LEKA:lle ensimmäinen voitto Loimusta

LEKA väänsi väkisin voiton Raision Loimusta perjantaina 3-1 (25-22, 25-23, 12-25, 25-18).

LEKA aloitti tutuksi tulleella kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Taylor ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona. Timo Leikas parantelee vieläkin kylkeään.

Loimu aloitti kuusikolla Meehan, Rumpunen, Anttila, Borichev, Juntura ja Arias, Silva liberona.

Loimu aloitti ottelun terävästi kotijoukkueen kangistellessa vähän joka osa-alueella. Loimu johti erää jo 3-10 hakkuri Ariaksen johdolla, jolloin LEKA ja Greg Petty alkoivat päästä vauhtiin. Petty onnistui mainiosti niin vastaanotossa (62 %), hyökkäyksessä (80 %) kuin aloituksissakin. Kun keskitorjujat komppasivat Pettyä mainiosti, kääntyi erä lopulta LEKA:lle 25-22.

Toinen erä alkoi tasaisemmin pisteiden ropistessa vuorotahtiin. Eelis Karisen syöttövuorolla LEKA pääsi parin pisteen johtoon tilanteessa 15-13. Loimu teki vaihdon ja otti Verneri Vetriön Kirill Borichevin tilalle vastaanottoa vahvistamaan. Vaihto tuntui auttavan ja Loimu pääsi takaisin erän vetovastuuseen Ryan Meehanin napsiessa hyökkäyspisteitä keskeltä. Erä oli jo kääntymässä lopullisesti vieraille tilanteessa 21-23, kunnes LEKA taisteli upeasti neljä seuraavaa pistettä itselleen voittaen myös toisen erän.

Passari Chris Austin löysi hyvin hakkuri Josh Taylorin, joka nakutti erän kovimmat pisteet 8/+4 Pitkän tauon jälkeen ei kentällä ollut kuin yksi joukkue, ja se oli Raision Loimu. Loimu aloitti pienellä riskillä rikkoen LEKA:n vastaanottoa. Riski kannatti sillä syöttövirheitä ei tullut kuin kolme. Toisaalta LEKA teki hurjan määrän hyökkäys- ja puolustusvirheitä, mikä näkyi karusti tulostaululla. Lopussa Lauri Hakala teki kunnon vaihtoruletin Kössin, Puttosen, Karttusen ja Silventoisen päästessä kentälle. Erä vieraille tylyin lukemin 12-25.

Neljäs erä alkoi vahvasti LEKA:lta. Loimu yritti horjuttaa LEKA:n vastaanottoa pahoilla syötöillä onnistuen siinä kelvollisesti. LEKA:n vastaanottoprosentti jäi erässä todella vaatimattomaksi (21 %), mutta toisaalta LEKA:n hyökkäys oli rutkasti tehokkaampaa ja virheettömämpää kuin kolmannessa erässä. Joukkue onnistui hyökkäyksessä laajalla rintamalla, mikä on ollut LEKA:n voitettujen erien yleinen tavaramerkki. Josh Taylor tykitti erä- ja ottelupallon Loimun puolustuksen käsien kautta seinille ja LEKA pääsi näin juhlimaan kolmea sarjapistettä Studentian yleisön riemuksi.

LEKA voitti Loimun ensimmäistä kertaa sen seurahistorian aikana. Tärkeät sarjapisteet jäivät näin Kuopioon ja taistelu pudotuspelien kotiedusta jatkuu. Kummankin joukkueen pelin taso vaihteli ottelun kuluessa paljon. LEKA pystyi pelaamaan ratkaisupaikat kylmähermoisemmin ja peli ratkesi lopulta neljässä erässä. LEKA oli tänään terävämpi verkolla voittaen torjuntatilaston 8-6. Myös syöttö toimi hiukan vieraita paremmin.

Loimun päävalmentaja Ismo Tuominen:

- Valmistautuminen oli hyvää ja hyvin lähdettiin liikkeelle. Parin ensimmäisen erän loppujen leijasyötöt ratkaisivat erät LEKA:lle. Loput sitten sählättiin itse. Jaksettiin painaa ottelussa vaikka eilen oli tiukka vääntö Siilinjärvellä. Jos jatketaan samaan malliin niin palkinto tulee ennemmin tai myöhemmin. Kahden liberon peluutus on tuonut meille uusia mahdollisuuksia.

LEKA Volleyn päävalmentaja Lauri Hakala:

- Oltiin ajoittain riittävän hyviä, että voitettiin ottelu. Tänään pelattiin yksilöinä eikä joukkueena, mihin en ole ollenkaan tyytyväinen. Hirveä määrä virheitä etenkin kolmanteen erään. Onneksi saatiin tärkeät pisteet. On tarkemman analyysin paikka, koska tällä pelillä ei pärjätä loppukevään otteluissa.

Eelis Karinen, LEKA Volley:

- Tärkeät pisteet Loimulta. Pienet marginaalit ratkaisivat voiton lopulta meille.

Ossi Rumpunen, Loimu:

- Ollaan hävitty eriä pienellä marginaalilla monta peliä putkeen. Ratkaisuhetkillä ollaan itse hölmöilty. Yleisilme oli kuitenkin joukkueella hyvä ja tästä lähdetään luottavaisin mielin kohti sunnuntain Riento-peliä.

Chemos ei riittänyt Tiikereitä vastaan

Rientohakkurin Michael Chemosin 22 pistettä ei lopulta riittänyt erävoittoonkaan asti, kun Kokkolan Tiikerit hakivat voiton Joensuussa Liiga-Riennosta erin 0-3 (22-25, 14-25, 21-25).

Tiikereiden voitto oli kauden 21. yhtä monesta liigapelistä. Liiga-Riento on nyt voittanut yhden seitsemästä edellisestä pelistä.

Kenialaishakkurin 22/+12 lisäksi muun kotijoukkueen tehot olivat 17/-6.

Tiikereiden tehomies oli hakkuri Antti Ropponen (16/+8).

Riento: Chemos 22/+12, Savimäki 7/0, Louhela 4/-3
Tiikerit: Ropponen 16/+8, Herrera 10/+7, Overman 8/+7