Seuraa meitä somessa:

LEKA Volley tarrasi cupvälierään paikallisvoitolla

24.01.2016

LEKA Volley otti erittäin vahvan kiinnityksen viimeiseen jaossa olleeseen miesten Suomen Cupin välieräpaikkaan puhtaalla 3-0-vierasvoitolla Samposta. Muut lauantain voittajat olivat VaLePa, Liiga-Riento ja Loimu.


VaLePa kuittasi Loimaalla

Kauden avauskohtaamisen kotonaan 2-3 Hurrikaanille (10-6) hävinnyt VaLePa (16-3) kuittasi lauantaina kalavelat maksetuiksi hakien kaikki kolme sarjapistettä Loimaalta erin 1-3 (25-18, 23-25, 25-27, 16-25).

Avauserä oli Hurrikaanille alkuun vaikea, mutta erän puolivälissä ote kääntyi Matti Oivasen kolmella ässällä kotijoukkueelle ja sitä myöden tuli helppo erävoitto.

Toisessa erässä Valepa oli alusta alkaen parempi, mutta menetti otettaan erän lopulla. 15-20 tilanteesta erä kääntyi vielä pisteen eroksi (20-21), mutta Valepa piti pintansa ja hoiti erän itselleen.

Kolmas erä oli tasaista vääntöä tekniselle asti, mutta sitten Valepa sai otetta (15-20). Jälleen Hurrikaani paransi ja nousi aina tasatilanteeseen (23-23) asti ja kotijoukkueella oli eräpallokin, mutta ei onnistunut sitä käyttämään. Jatkopallojen jälkeen erä vieraille 25-27.

Neljäs erä odotti katkeamistaan. Valepa oli alusta alkaen pikkasen edellä, mutta teknisen aikalisän (13-14) jälkeen ero repesi (15-23), kun Hurrikaanin peli vähän lässähti. Lopulta 16-25 lukemin neljäs erä vieraille.

Mikko Esko ja Jesus Chourio olivat voittajien kantavia voimia vierailta. Matti Oivanen oli iso osa kotijoukkuetta ja hänen paluunsa oli merkittävä. Konstantin Shumov pelasi 100. pääsarjaottelunsa Suomessa.

Nicola Giolito, Hurrikaani:

- Parannettiin edellisiin otteluihin verrattuna, mutta ei oltu tarpeeksi hyviä.

Ugis Krastins, VaLePa:

- Todella hyvä ottelu puolin sun toisin. Yksi kauden parhaista Mestaruusliigan väännöistä. Pienet asiat ratkaisi.

Konstantin Shumov, Hurrikaani:

- Hyvää lentopalloa. Pienet asiat ratkaisi. Henkilökohtaisesti omassa pelissä olisi paljon parannettavaa.

Parhaat pelaajat:
Mohamed Alhachdadi, Hurrikaani
Mikko Esko, Valepa

Yleisöä: 976
T, Ä, SV, VO%, H%

LähiTapiolan pisteet
3 M.Esko VaLePa
2 Oivanen Hurrikaani
1 Chourio VaLePa

Ottelutilasto


Loimu vei tasaisen juhlaottelun

Raision Loimu (9-7) haki 1-3 (24-26, 25-20, 22-25, 22-25) -voiton Iskun (8-9) 105-vuotisjuhlaottelusta Pyynikiltä. Loimu nousi voitolla pisteen päähän Iskusta Mestaruusliigassa. Tasaisessa väännössä erot jäivät pieneksi, mutta Loimu onnistui pelaamaan hieman kotijoukkuetta virheettömämpää peliä. Suomen Cupin välierätoivo Loimulta mureni erätappion myötä kuitenkin hyvin teoreettiseksi.

- Rinta rinnan mennään loppusuoralle. Virheitä tuli parissa erässä liikaa, kun ajatukset karkasivat, mutta muuten oli hyvää, yritteliästä peliä. Alussa oli upeaa peliä, kaikki pallot lyötiin ylös ja kaikki kuoli. Mutta sitten kun ajatus karkaa ja lyöntikulma putoaa alas niin pallo tulee nilkoille. Keskeltä Sauli Sinkkonen olisi saanut jäädä vähän vähemmän torjuntaan, se oli aika ratkaisevaa, valmentaja Jussi Heino arvioi.

- Suorien virheiden määrä ehkä ratkaisi tänään. Tasaista tämä oli ja ratkesi pieniin asioihin. Iskun keskipelin saimme kuriin. Saimme torjuntoja keskihyökkäystä vastaan ja muutenkin voitimme torjuntojen määrässä. Viimeisessä erässä saimme muutaman aika kovan puolustuksen, Loimun valmentaja Ismo Tuominen sanoi. 

Joukkueiden parhaina palkittiin Jan Helenius (16/+8) Iskusta ja Ossi Rumpunen (20/+15) Loimusta.

- Loimu oli parempi, mutta meillä olisi ollut vielä enemmän annettavaa. Erätauolla puhuimme, että virheiden määrää pitäisi vähentää. Loimu hyökkäsi hyvin, Rumpusta emme saaneet kiinni, hänellä oli todella hyvä päivä tänään, Helenius sanoi.

Yleispelaaja Ossi Rumpunen oli selkeästi joukkueensa paras pistemies.

- Tämä oli tyypillinen peli Iskua vastaan, tunteet kävivät kuumina. Hyvää lentopalloa, Iskulla on taitavia pelaajia. He laittoivat meidät ahtaalle. Tuukka (Anttila) luki hyvin peliä verkolla ja onnistui ottamaan torjuntoja Sinkkosesta. Isku pelaa paljon keskeltä, mutta nyt Sinkkonen ei päässyt juhlimaan kuin syöttöviivan takana jonkin verran, Rumpunen sanoi.

Iskun parhaat pistemiehet olivat Samuli Kaislasalo (19/+10), Jan Helenius ja Sakari Mäkinen (16/+5).

Ottelu oli Rantaperkiön Iskun 105-vuotisjuhlaottelu. Pitkällä erätauolla esiintyivät voimistelijat Jouki Tikkanen, Tilda Holappa ja Nella Lumio. Jouki Tikkanen on rytmisen voimistelun Suomen mestari ja hänet on valittu Rion esiolympialaisiin. Tikkanen edustaa Rekolan Raikasta. Holappa ja Lumi ovat Rantaperkiön Iskun voimistelijoita.

Seuraavaksi Isku kohtaa vieraissa Hurrikaanin keskiviikkona 27.1. Seuraava kotiottelu pelataan maanantaina 1.2. klo 18.30 Leka Volleyta vastaan.

Yleisöä: 718
T, Ä, SV, VO%, H%

LähiTapiolan pisteet
3 Rumpunen Loimu
2 Helenius Isku
1 Juntura Loimu

Ottelutilasto


LEKA Volley Savon herraksi ja cupin välieriin


Sammon (6-10) ja LEKA Volleyn (11-8) kauden toinen kohtaaminen tasoitti otteluvoitot, kun vieraat olivat parempia suoraan kolmessa erässä 0-3 (23-25, 19-25, 22-25). Pielaveden liikuntahalliin oli ahtautunut lähes tuhat henkeä joten tupa oli todellakin täynnä.

LEKA Volleyn puhdas voitto ja samaan aikaan Raision Loimun yksi erätappio Tampereella tiesi samalla neljännen miesten Suomen Cupin välieräpaikan erittäin todennäköistä menemistä kuopiolaisille. Loimun pitäisi viikon kuluttua pelattavassa Team Lakkapää vierasottelussa jättää Lakkapää noin 20 eräpisteeseen koko ottelussa viedäkseen välieräpaikan LEKA Volleylta.

Paikalliskamppailun henkinen lataus näkyi molempien joukkueiden otteissa mutta isäntien pelissä selvemmin, varsinkin avauserässä. Leka sai syötöillään vastaanoton sopivasti rikki ja hankaloitti Sammon hyökkäämistä. Erän lopulla hakkuri Leikas loukkasi hieman vatsalihaksiaan ja joutui jättämään kentän loppuillaksi. Toinen erä oli ohi oikeastaan ennen kuin ehti alkaakaan, Lehtosen syöttövuorolla kuopiolaiset karkasivat jo 6-13 johtoon. Kolmannessa erässä kotijoukkue sai vielä kasattua rivinsä ja erä olikin molemmilta illan laadukkaita lentopalloa. Erän lopussa Leka nousi kuitenkin ohi vieden kolmannenkin erän nimiinsä.

Lauri Hakala, LEKA Volley:

- Peli ei ollut helppo vaikka menikin kolmessa erässä, olin koko ajan valmistautunut pelaamaan ne viisi erää. Oli pitkiä taistelupalloralleja. Meidän parempaan vastaanottoon peli mielestäni ratkesi, meillä onnistui kaikki vastaanottajat, libero erityisesti ja vastustajalla onnistui myös libero mutta muita saatiin hyvin rikki.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Hieman ongelmia tuossa peliin tulemisessa. Vaikka peli oli näennäisesti hanskassa niin se tietynlainen rohkeus syöttöpäässä puuttui. Kun tuommoiseen erään tehdään kuusi syöttövirhettä niin se heijastui vielä toiseenkin erään. Toinen erä meiltä oli huono mutta kolmas taas molemmilta paras. Vastaanotossa hävittiin selvästi mutta hyökkäyspisteet voitettiin, vaikkakin hyvien vastaanottojen jälkeiset hyökkäykset olivat parempia Lekalla. Tästä jatketaan ensi viikolla.

Yleisöä: 974
T, Ä, SV, VO%, H%

LähiTapiolan pisteet
3 Austin LEKA
2 Petty LEKA
1 Mutapcija Sampo

Ottelutilasto


Liiga-Riento napsi kaksi pistettä Korsosta

Lentopalloilun Mestaruusliigan lauantai 23.1 huipentui Vantaan Korson Lumo-hallissa otteluun Korson Vedon (2-15) ja Liiga-Riennon (6-13) välillä. Doka Finland oli tänään otteluisäntänä ja lähes suojasäästä oli Lumon uumeniin tullut 326 katsojaa.

Korson Vedolle tappio oli 12. perättäinen Mestaruusliigassa ja Liiga-Riento puolestaan katkaisi neljän ottelun tappioputkensa kauden toisella vierasvoitolla (2-8). Kauden keskinäiset ovat nyt Riennolle 2-0.

Korson peli-ilme oli kahdessa ensimmäisessä erässä mollivoittoinen ja ei ihme, että pitkälle erätauolle mentiin Riennon johdossa erin 0 – 2.

Pitkän tauon jälkeen Korson Veto tuli uudesti syntyneenä ja pelistä tuli ns. tikkaripeli. Riento lopulta nousi yöstä ja sai rauhoitettua pelinsä ja voitti viidennen erän ja samalla koko ottelun 2 – 3.

Ottelusta muodostui kahden hakkurin näytös. Chemos oli tänään hippusen parempi kuin Antti Vallin. Ensimmäisen erän alku tasaista tekniselle aikalisälle asti, ja Riento johti silloin 14 – 13. Riento nykäisi jo reilun johdon 14 – 18, jonka Korso tasoitti. Sitten jälleen Riento karkasi 18 - 21 johtoon. KoVe roikkui tuntumassa, mutta Savimäki päätti rimpuilun ja Riento voitti erän 22 – 25. Erän hahmo Kenian lahja Pohjois-Karjalalle, Mike Chemos, pomppukone.

Chemos aloitti vahvasti toisen erän syöttöruudussa. Tilanne oli pian 4 – 1 ja Sainio otti samalla aikalisän. Sainion toinen aikalisä tilanteessa 6 – 10. Riento otti otteen erän alussa vahvoilla syötöillään. Tekninen aikalisä pidettiin tilanteessa 8 – 14. Sainio vaihtoi pikkuisen ennen teknistä passariksi Laakson tilalle Haltian. Määttäsen Mirokin vaihtui Niko Kärkkäiseen. Riento johti parhaimmillaan jo 14 – 21. Korso otti pikkuista loppukiriä erässä, mutta erä Chemoksen iskusta 21 – 25 vieraille. Riennolla tässä vaiheessa torjunnat 7 Korson kahta torjuntaa vastaan. Chemos tässä vaiheessa Riennon paras 18/+13 ja Vallin Korson ykkönen 9/+3.

Kolmas erä väännettiin tiukasti alusta lähtien. Tekniselle mentiin kuitenkin kotijoukkueen johdossa 14 – 12. Korso johti jo 18 – 15, mutta sitten Savimäen ässä pakotti Sainion ottamaan aikalisän tilanteessa 18 – 17. Säisän ensimmäinen aikalisä Korson johtaessa 23 – 20. Melkein jokainen arpa voittaa totesi kuuluttaja Leiska, mutta vielä Riento tuli melkein rinnalle ja Sainio otti aikalisän tilanteessa, 23 – 22. Erä meni ylipisteille ja Riento oli ottaa erän monta kertaa, mutta niin vain Riennon hyökkäysvirheen jälkeen erä Korsolle 30 – 28. Neljäs erä meni Korson käsissä. Teknisellä Korson Veto johti 14 – 12. Korso nykäisi jo 21 – 16 johtoon. Riento yritteli pyristellä ja Sainio otti aikalisän tilanteessa 21 – 17. Savimäen syöttövuoro pakotti Korson jälleen aikalisään tilanteessa 22 – 20. Vallin päättää Riennon rimpuilun ja torjuu Chemoksen ja erä Korsolle 25 – 21.

Riento aloitti vahvasti viidennen erän ja Korsolle ensimmäinen aikalisä tilanteessa 0 – 3. Sainion toinen aikalisä tilanteessa 3 – 6. Erässä nähtiin kovia taistelupalloja, mutta Riento kuitenkin väänsi erän itselleen 9 – 15.

Otteluisäntä Doka Finland Oy palkitsi kotijoukkueesta parhaana pelaajana Antti Vallinin ja Liiga-Riennosta Michael Chemoksen.

Hakkuri Antti Vallin, Korson Veto

- Pakkaskausi on sopinut ilmeisesti minulle, koska omassa pelissä palaset ovat napsahtaneet kohdalleen. Ensimmäisen ja varsinkin toisen erän vireystilamme oli pohjalukemissa. Sitten käännettiin peli, mutta viidennessä taas sössittiin. Tahmea kausi välillä näkyy ja porukka välillä muistuttaa norsun elintä. Lasten takia en sano tuota norsun elimen nimeä.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto

- Kolme sarjapistettä oli tavoitteena, mutta yksi saatiin. Kahden ensimmäisen erän taktiikan otan omaan piikkiini. Sitten muutettiin taktiikkaa pitkällä erätauolla ja taisteluilme löytyi. Saatiin myös Chemos kuriin ja välillä hänen lyönneilleen hyviä vaimennuksia. Tämän vuoden pelit kuitenkin osoittavat, että pystymme taistelemaan ja tarvittaessa muuttamaan taktiikkaa kesken pelin. Tästä on hyvä lähteä vieraspelien sävyttämään viikkoon.

Passari Petteri Penttinen, Liiga-Riento

- On ihme, ettei Korsolla ole enemmän pinnoja. Pitkät erätauot ovat olleet meille vaikeita. Kolmannen erän häviötä taidettiin jäädä neljänteen erään tuskailemaan. Onneksi saatiin viidennessä erässä jälleen oma peli kasaan. Joensuu ja Jani olivat minulle tuttuja, joten on ollut mukava palata Rientoon.

Päävalmentaja Jani Säisä, Liiga-Riento

- Tyydytti kaksi sarjapistettä. Oli yksi tämän kauden laadukkaimmista peleistä, joita olemme pelanneet. Pisteitä joutui todella kumpikin tekemään. Petterin peli tänään tyydytti siinäkin mielessä, että pelasimme enemmän keskeltä kuin aiemmin. Meillä oli neljä kaveria hyvin hyökkäyksissä mukana, eli pisteet jakautuivat tasaisemmin kuin yleensä.

Korson Veto: Antti Vallin 28/+16, Toni Kankaanpää 18/+6, Miro Määttänen 14/+8
Liiga-Riento: Michael Chemos 36/+22, Joni Savimäki 22/+16, Fred Musoni 15/+12

Yleisöä: 326
T, Ä, SV, VO%, H%

LähiTapiolan pisteet
3 Chemos Riento
2 Vallin KoVe
1 Penttinen Riento

Ottelutilasto

Kuvat:
Eeemli Kiukkonen / Sampo
Pertti Flinck / Isku
Juuso Riponiemi / Hurrikaani
Juha Jäntti / KoVe

  Takaisin