Lentiskerho huimalla sisulla voittoon Kangasalla - erikoinen liigakeskiviikko

16.12.2021

Hämeenlinnan Lentopallokerho otti kauden makeimman voittonsa tähän mennessä keskiviikkona Kangasalta ja oli samalla ensimmäinen kärkikolmikkoon kiilaa lyönyt joukkue. JymyVolley ja LiigaPloki puolestaan nousivat loppuhetkillä kuopista uudelleen voittajiksi. OrPo ja Helsinki Volley puolestaan pelasivat todella epätasaiset neljä erää.

LiigaPloki vei, sitten WoVo ja lopussa taas LiigaPloki

WoVo – LiigaPloki 2-3 (23-25, 15-25, 25-23, 25-15, 11-15)

WoVolta ottelun alla ilmeni, ettei joukkueen libero Janina Laine pysty pelaamaan pienen käsivaivan takia. WoVo nostikin kokoonpanoon edellisessä kotiottelussa liigadebyytin tehneen Neea Luodeksen ja toiseksi liberoksi nimettiin kokenut yleispelaaja Martina Konecna.

Ottelu oli myös ensimmäinen vierasottelu Lapin Urheiluopistolla kolme edelliskautta WoVossa pelanneelle Aliisa Kähkölälle.

Ottelun alku oli erittäin tasainen. Kuitenkin tilanteessa 12-13 LiigaPloki otti ohjat käsiinsä hyvillä syötöillä ja pakotti WoVon ottamaan aikalisän tilanteessa 13-18. Aikalisän jälkeen WoVo pääsi mukaan peliin pelkästään, että vierasjoukkue voi kasvattaa eron uudestaan. Ensimmäinen eräpallo LiigaPlokille tilanteessa 19-24, mutta WoVo onnistui kirimään Plokin johtoa. Erä kuitenkin 23-25 vierasjoukkueelle. Erän hahmo oli LiigaPlokin Sydney Wetterstrom, joka teki ensimmäiseen erään 10/+8.

Toisen erän WoVo aloitti vahvasti, mutta pitkän voitetun pallorallin jälkeen vierasjoukkue otti hallinnan toisesta erästä ja pakotti WoVo aikaiselle aikalisälle. Aikalisän jälkeen peli tasoittui, mutta hyvällä syötöllä Ploki onnistui kuromaan eroa WoVoon ja WoVon toinen aikalisä näki päivänvaloa tilanteessa 9-15. Erä oli yhtä Ploki-kannattajien Tico Tico-huutoa, kun Ploki teki erään 6 ässää vieden erän 15-25.

Kolmas erä alkoi samalla lailla kuin toinen loppui. Sydney Wetterstrom jatkoi siitä mihin jäi, ja pamautti syötöillään tilanteeksi 0-7. WoVo nousi mukaan peliin ja tilanteessa 10-14 LiigaPloki oli pakotettu ottamaan erän ensimmäisen aikalisän. Ploki näytti aikalisän jälkeen karkaavan erän voittoon, mutta Miia-Maria Mäkikyrön ja Saana Lindgrenin syöttövuoroilla WoVo onnistui kirimään eron umpeen ja siirtyi johtoon tilanteessa 20-19. WoVon johto piti loppuun asti ja WoVo voitti erän 25-23.

Neljäs erä oli toisen erän toisinto, mutta roolit olivat toisinpäin. Alku oli erittäin tasainen tilanteeseen 11-10 asti, jonka jälkeen jälleen Miia-Maria Mäkikyrö asteli syöttöruutuun tilanteeseen 21-10 asti, eikä WoVo katsellut enää taaksepäin. Erä WoVolle 25-15 ja peli viidenteen erään.

Viides erä lähti liikkeelle WoVon komennossa. Petra Salmelan syöttäessä WoVo pääsi heti alkuun 4-0 tilanteeseen, ja LiigaPloki joutui varautumaan aikalisään tilanteessa 7-3. Molemmat sortuivat viimeisessä erässä hermoiluun ja se näkyi molempien joukkueiden syöttövirheinä. Aikalisän jälkeen Ploki sai pelin kasaan, kuroi eron umpeen ja Anna Yefremenkon syöttövuorolla siirtyi 10-11 johtoon. Viimeinen erä Plokille lopulta 11-15.

Saana Lindgren, WoVo:

- Pelin jälkeen olo on hieman tyhjä, mietityttää miksi aloimme pelaamaan vasta kolmannessa erässä. Jossain vaiheessa vastaanotto tökki ja syöttövirheitä tuli aika paljon. Toisaalta olen tyytyväinen siihen, että saatiin käännettyä peli meille kolmannessa ja neljännessä erässä, tämä oli kova peli.

Jemina Pasanen, LiigaPloki:

- Kaksi ensimmäistä erää oli todella hyvää tekemistä, ja peli pysyi hallinnassamme. Sitten vastustaja alkoi pelaamaan kunnolla, ja meillä ei ollut ihan valmiutta siihen. Viides erä onneksi kairattiin itsellemme, voitto tuli ja kaksi pistettä.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Meillä on ollut vähän vaikea jakso, ja muutama hyvä treeni saatiin tämän pelin alle, mutta se ei riittänyt. Alettiin pelaamaan vasta sitten, kun jäljellä oli enää voitettavaa. Viidettä erää en lähde analysoimaan, kahden hävityn erän jälkeen on vaikea ottaa voittoa.

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

- Vähän huonot fiilikset. Kolmannen erän puolessa välissä löysättiin ja päästettiin kaveri mukaan peliin, otettiin oikein hihasta kiinni ja pyydettiin mukaan pelaamaan.

WoVo - LiigaPloki 2-3
23-25, 15-25, 25-23, 25-15, 11-15
Koti:Lindgren 22/+5,Kärkkäinen 18/+10,Alves Ramo 13/+9
Vieras:Wetterstrom 21/+8,Yefremenko 19/+10,Pertens 13/+4
Ässät 11-15, syöttövirheet 15-8, torjunnat 12-13, hyökkäys% 39-34, vastaanotto% 39-39

Lentiskerho maisteli maukasta voittoa

Vaiherikkaan alkukauden Mestaruusliigassa kokenut Hämeenlinnan Lentopallokerho osoitti olevansa vähintäänkin haastaja kevään ratkaisupeleissä kun se kaatoi vieraskentällä suosikkina otteluun lähteneen LP Kangasalan Pitkäjärvellä keskiviikkona. Samalla tappio oli kärkikolmikon (LP Kangasala, LP Viesti, Pölkky Kuusamo) ensimmäinen sen ulkopuoliselle joukkueelle.

Ottelun alku oli virheiden sävyttämä mutta varsinkin entistä seuraansa vastaan pelanneen Emmi Riikilän hyvät ratkaisut tärkeissä palloissa käänsi erän kotijoukkueelle lopulta 25-21.

Toisessa erässä virheitä teki lähinnä enään Kangasala, ja vaikka valmentaja Arttu Keränen käytti kaikki vaihtonsakin niin kurssi ei kääntynyt ja koko ottelun vahvasti syöttänyt Hämeenlinna vei erän selkeästi 17-25,

Myös kolmas erä alkoi Hämeenlinnan komennossa, ja oikeastaan vain kotijoukkueen Bradyn Tuttonin huippuerä piti Kangasalan pelissä mukana. Hämeenlinnalla oli jo kolme eräpalloakin tilanteessa 21-24 mutta syöttämään vaihdettu Taija Tikka käänsi erän lopulta kotijoukkueelle 27-25.

Jos joku luuli että koko syksyn kovia kokeneen Hämeenlinnan peli oli pelattu tässä vaiheessa niin hän oli pahasti väärässä.Kangaslan pahasti sakannut vastaanotto ei petraantunut vieläkään ja erä lopulta Hämeenlinnalle 20-25.

Viides ja ratkaiseva erä oli kuin koko ottelu pienoiskoossa, vierailja syötti tehokkaasti ja Kangasala sortui omiin virheisiin, ja varsinkin Yasmine Madsen ja koko ajan parantava tuore vahvistus Nayera Ferreira olivat tehokkaita ja väänsivät erän lopulta Hämeenlinnalle 13-15 ja koko ottelu siis vierasjoukkueelle 2-3.

Bettina Yli-Sissala, Hämeenlinna :

- Tosi hyvältä tuntuu tämä voitto, syöttö kulki ja sitä olemme kovasti viime aikoina myös harjoitelleet.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna :

- Vihdoinkin sitä mitä olemme hakeneet, ja muutamassa ottelussa ennen tätä peli on ollut löytymässä mutta nyt jaksoimme koko ottelun ja palkintona hienot kaksi pistettä.

Katja Kylmäaho, Kangasala :

- Aivan hirvittävä määrä omia virheitä, jotenkin tuntui että vastustajalla oli koko ajan kova flow päällä mutta me emme saaneet omaa konettamme käyntiin oikeast aan lainkaan.

Arttu Keränen, Kangasala :

- Tuolla virhemäärällä yksikin piste on jopa positiivista. Meillä oli kymmenen päivän reenijakso ilman otteluita todella rikkonainen erilasiten sairastelujen ja opiskelukiireiden vuoksi mutta sen taakse ei silti voi mennä, kaikki kunnia vastustajalle, syöttivät hyvin ja kun meidän vastaanotto oli tänään mitä oli ansaitsivat voiton.

Helsinki Volley säikäytti, mutta hyytyi pahasti

OrPo-Helsinki Volley 3-1 (18-25,25-10,25-15,25-7)

Helsinki Volley tuli hyvin valmistautuneena ja syötti vahvasti. OrPo pelasi ensimmäisen erän hieman oudolla kokoonpanolla ja teki hieman turhia virheitä. Ariana Pirv sai lepovuoron ja ei ollut tänään kokoonpanossa. Ensimmäinen erä helsinkiläisille 18-25.
Toiseen erään OrPo sai rivinsä kuntoon ja tulosta alkoi tulla, kun OrPo alkoi pelaamaan omalla tasollaan.
Toinen erä OrPolle 25-10, kolmas 25-15 ja neljäs 25-7.

Anastasia Boricheva palasi kentälle pitkän toipumisjaksonsa jälkeen ja syötti komean ässän. Siitä on hyvä jatkaa. Petra Lehtinen tuli myös hyvin vaihdosta hoitamaan vastaanottoa.

OrPo voitti torjunnat 14-3 ja ässät 12-6. Hyökkäysprosentit 46%/31, vastaanotto 36%/30%

Katsojia: 202

Hyvä kirikään ei riittänyt LP-Vampulalla voittoon - JymyVolley rutisti taas lopussa

Huittisissa käytiin keskiviikkoiltana tiukkaa taistelua sarjapisteistä sarjataulukossa kahdeksantena olleen LP-Vampulan ja yhdeksäntenä olleen JymyVolleyn välillä. Sijoitukset vaihtuivat, kun Jymy voitti ottelun 2–3 (16–25, 24–26, 25–20, 26–24, 13–15).
Ensimmäinen erä oli Vampulalta virheiden sävyttämä. Kotijoukkue antoi vastustajalle jopa 11 pistettä virheillään. Joukkueen kokoonpanosta oli nyt pois Samantha Rubal, joka loukkaantui lievästi edellisessä Kuusamo-pelissä. Hänen paikkansa keskikentällä otti Emilia Tyynismaa.

Erän alku oli tasaista, mutta keskivaiheilla Jymy vei erää jo 12–16 eikä antanut palaakaan Vampulalle. Erä Jymylle 16–25.
Toinen erä alkoi sekin Jymyvoittoisesti, mutta erän keskivaiheella Vampula tuli Kristiana Petrovan johdolla peliin mukaan ja oli jo johdossakin aina tilanteessa 14–10, mutta johtoasema mureni ja Jymy tuli tasoihin tilanteessa 17–17. Erävoitosta taisteltiin tiukasti ja ratkaisu vietiin jatkopalloille tilanteessa 24–24. Jymy teki kuitenkin tarvittavat kaksi pistettä ja vei erän nimiinsä.

Pitkän erätauon jälkeen Jymy vei ensimmäiset pisteet, mutta Vampula ryhdistäytyi ja siirtyi erän puolivälissä passari Elvita Dolotovan syöttövuorolla 12–7 johtoon. Siinä vaiheessa Jymyn päävalmentaja Kari Raatikainen otti jo toisen aikalisän. Se ei kuitenkaan heti tehonnut, sillä Cassidy Baird takoi omalla syöttövuorollaan kaksi ässää ja Vampula johti jo 14–9. Vahva johtoasema kuitenkin suli, kun Jymy kuroi tilanteeksi 16–15. Kristiana Petrova oli erän voittajasta toista mieltä ja nakutteli pisteitä tasaiseen tahtiin. Vampulan johto oli 22–16, mutta loppuluvuiksi tuli 25–20, kun Vampula antoi virheillään Jymylle pisteitä.

Neljännen erän alussa Vampula johti 2–0, kun Kari Raatikainen otti ensimmäisen aikalisän Jymylle.

–Joukkuetta oli pakko herätellä, kun emme pelanneet niin kuin oli sovittu, sanoi Raatikainen.

Hän saikin joukkueensa hereille ja Jymy johti erää 11–14. Tällöin Vampulan päävalmentaja Ziga Kos oli eri mieltä tuomarin ratkaisusta ja sai keltaisen kortin.

Vampula alkoi kuroa eroa umpeen ja Petrovan kahdella ässällä kotijoukkue siirtyi 17–15 johtoon. Vampula vei erää sen jälkeen jo neljän pisteen johdolla tilanteessa 21–17, mutta Jymy ei antanut periksi. Mentiin jälleen jatkopalloille, jonka jälkeen erä ratkesi Vampulan eduksi pistein 26–24.

Viides erä alkoi Vampulan vahvalla esityksellä Cassidy Baird syötti kaksi ässää ja Vampula johti 5–1. Erä näytti olevan kotijoukkueen käsissä vielä tilanteessa 8–3, mutta Jymy kuroi piste pisteeltä eroa umpeen. Tilanteessa 12–9 Ziga Kos sai protestoinnistaan punaisen kortin ja Jymy pisteen. Sen jälkeen peli kääntyi Jymylle ja se voitti erän pistein 13–15.

JymyVolleyn libero ja joukkueen paras pelaaja Laura Penttilä myönsi ottelun jälkeen, että voitto oli makea.

–Oli tiukkaa vääntöä, mutta meillä oli todella hyvä fiilis kentällä ja meillä oli taisteluilmettä. Uskaltaisin väittää, että se oli parempi kuin vastustajajoukkueella. Välillä, varsinkin viidennessä erässä tehtiin tyhmiä virheitä ja ottelu meinasi karata käsiksi, mutta sitten saimme onneksi kairattua voiton meille, sanoi Penttilä.

Omaa peliään Penttilä kommentoi, että vastaanotto oli todella hyvä.

–Siinä on ollut pientä hakemista ja vähän nihkeempää, mutta tänään oli iso harppaus ja aika ajoin flow, sanoi Penttilä.

LP-Vampulan kapteeni Pipsa Roivainen piti kamppailua todella tiukkana.

–Meillä oli tahmea alku, ei oikein saatu peliä käyntiin kahden ensimmäisen erän aikana. Kolmaskin erä lähti vähän tahmeasti käyntiin, mutta pääsimme sitten peliin mukaan ja löysimme peli-ilmeen, joka kesti loppuun asti. Viimeinen erä kääntyi Jymylle, joka puolusti ja hyökkäsi hyvin. Meillä oli tässä pelissä tosi hyvä taisteluilme. Kun se saadaan käyntiin ottelun alussa, niin saadaan otteluita kääntymään meille, sanoi Roivainen.

Kari Raatikaisen mielestä ottelu lähti samalla tavalla käyntiin kuin viimeksi Huittisissa.

–Meillä oli peli hallinnassa. Toisen erän alussa lähdettiin kävelemään ja siinä piti sytyttää joukkuetta, että lähdetään pelaamalla pelaamaan. Vastustajan ote parani kolmannessa erässä. Kun saimme heiltä kahdessa ensimmäisessä erässä virheillä kymmenen pinnaa, niin kolmannessa enää neljä. Neljännessä erässä meillä oli paikka, mutta ei pysynyt syöttö ruudussa. Viides erä tuntui, että se lähti jo käsistä, mutta löydettiin vielä taistelutahto ja flow tuli päälle. Saimme torjuttua ja puolustettua ja tehtyä vaikka mitä, mutta erän lopussa pallo pomppi meille, sanoi Raatikainen.

Protestointia oli ottelussa tuomarityöskentelyä kohtaan kummaltakin joukkueelta.

–Tiukassa pelissä tunteet nousevat pintaan. Eivät tuomarit mielestäni epäonnistuneet millään tavalla. Meidänkin pelaajat lähtivät soittelemaan ihan turhan takia. Punainen kortti viidennessä erässä on kyllä aika kova ratkaisu tuomareilta, sanoi Raatikainen.

Ziga Kosin mielestä ensimmäinen erä näytti siltä, kuin joukkue olisi ollut yhä Kuusamo-pelissä.

–Joka tasolla pelimme oli kauheaa ensimmäisessä erässä. Teimme niin paljon virheitä, että Jymyllä oli helppoa pelata meitä vastaan. Toisessa erässä taistelimme, mutta teimme yhä kymmenen virhettä. Kolmannessa erässä olimme tasaisempia, syötimme paremmin, mikä teki työmme helpommaksi. Viidennen erän menetimme, kun menetin malttini hetkellä, jossa ei olisi pitänyt niin tehdä, sanoi Ziga Kos, joka ei halunnut kommentoida sen paremmin saamaansa punaista korttia.

Vampula pelaa vielä yhden ottelun ennen joulua. Sunnuntaina joukkue kohtaa LiigaPlokin Pihtiputaalla.

LP-Vampula - JymyVolley 2-3
16-25, 24-26, 25-20, 26-24, 13-15
Koti:Petrova 26/+12,Baird 17/+4,Välimäki 17/+10
Vieras:Lundvall 23/+12,Valkonen 20/+7,Salminen 13/+9

LP-Vampula: Kristiana Petrova
JymyVolley: Laura PenttiläOtteluisäntä x