Lentiskerho oppi voittamaan viidennessä

08.12.2022

Yli 30 vuoden tauon jälkeen nähtiin keskiviikkona Päijät-Hämeessa lentopallon pääsarjaottelu ja melkoinen ottelu nähtiinkin. Hollolan Salpahallissa kotijoukkueena toiminut Hämeenlinnan Lentopallokerho otti kauden ensimmäisen viisieräisen voittonsa neljän kitkerän vastaavan häviön jälkeen yli 2,5 tunnin taistelun jälkeen Arctic Volleysta. Näin joukkueet jatkavat sarjataulukossa illan jälkeen tasapisteissä. Lisäksi Kerhon voiton makeutta lisäsi se, että panoksena oli myös paikka Suomen Cupin Final 4 -lopputurnaukseen helmikuussa, jonka välierässä se kohtaa Puijo Wolleyn.

Lentiskerho - Arctic Volley 3-2 (22-25, 25-19, 25-17, 24-26, 16-14).

Arctic Volley löi pelille alkutahdit vieden ensimmäisen erän Kerhon kaatuessa alkukauden perisyntiinsä, runsaaseen määrään hyökkäysvirheitä.

Kaksi seuraavaa erää hämeenlinnalaiset nappasivat nimiinäs suvereenien loppuerien esitysten jälkeen.

Neljännessä Arctic Volleyn kantti kesti ratkaisuhetkillä ja se vei pelin viidenteen erään lukemin 24-26.

Viidennessä peli aaltoili vahvasti. Kerhon 4-2 -johto muuttui yhdellä rotaatiolla 4-8 - vierasjohdoksi. Kohta Salpahallin taullulla komeili taas oranssien johto 9-8 ja muutamaan hetkeä myöhemmin oli ArVon johtolukemat taas 10-12.

Ottelupalloihin asti ei vierailla ollut kuitenkaan asiaa ja Kerho katkaisi pelin toisellaan Jenna Ylivainion syöttäessä ässällään oranssit juhlat käyntiin.

Kerhon hakkuri Helena Elbaek teki hurjat 26/+25 tehtyään ainoan miinuksensa illan ensimmäiseen hyökkäykseen, 60 % tapolla tanskalaishakkuri oli tasaisen vahva läpi illan. Jenny Mosser paransi pitkin peliä tehden 21/+11. Nea Subotic (8/+1) oli isossa roolissa ollen mainio ratkaisvilla hetkillä kentälle päästyään. Vera Klimovich otti kuusi torjuntaa.

Kerho sivusi 20 torjunnallaan koko kauden omissa nimissä olevaa torjuntaennätystä.

Arctic Volleyn parhaat tehot keräsi 16/+10 tehnyt Nelli Rantanen. Kaksikin kertaa ”nilkkarallilla” omiaan ja yleisöä säikäyttänyt Serena Bruin (117+8) torjui viidesti.

Hämeenlinna - Arctic Volley 3-2
22–25, 25–19, 25–17, 24–26, 16–14
Koti:Elbaek 26/+25, Mosser 21/+11, Klimovich 10/+8
Vieras:Neciporuka 18/+3, Vander Mee 16/+6, Rantanen 16/+10