Lentiskerho palasi voittokantaa lähes täysin kotimaisena - LP Kangasala ja Pölkky tuplapottiin

14.11.2021

Vain yhdellä ulkolaispelaajalla esiintynyt Hämeenlinnan Lentopallokerho palasi voittokantaan komeasti Huittisistssa Jenna Ylivainion johtamana. LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo ottivat puolestaan pohjoisessa liigapisteet sekä jatkopaikat Finnish Teknikum Cupissa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho vei pisteet Huittisista

Huittisten Tahto Areenalla käytiin tasaväkinen ottelu, joka olisi pienellä tuurilla voinut kääntyä kotijoukkueelle. Hämeenlinnan Lentopallokerho vei kuitenkin kolmieräisen ottelun erät ja pisteet LP-Vampulalta. Lopputulos oli 0-3 ja erät 26-28, 21-25, 26-28.
LP-Vampulan hakkurina oli Julia Seikkula, kun jo Kangasalan pelistä poissa ollut Marika Välimäki oli edelleen loukkaantunut.
Vampula johti ensimmäistä erää 9-6, kun Hämeenlinna teki peräkkäin kolme hyökkäysvirhettä. Vampula pysytteli parin pinnan etumatkalla aina Hämeenlinnan Michaela Madsenin syöttövuoroon asti, jonka jälkeen oltiin tasalukemissa 13-13. Kissa ja hiiri-leikki jatkui ja Vampula siirtyi tasatilanteesta 17-17 johtoon Kristiana Petrovan kahdella onnistumisella. Seikkulan tilalle syöttövaihtoon tuli Pipsa Roivainen ja Vampula johti 22-20. Hämeenlinnan torjunnalla ja Tuuli Tuomisen ässällä Hämeenlinna siirtyi johtoon, mutta Vampula tasoitti. Tasatahtia edettiin aina jatkopalloille tilanteeseen 26-26, jonka jälkeen Hämeenlinna teki tarvittavat kaksi pistettä ja vei erän nimiinsä pistein 26-28.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta lupaavasti. Kristiana Petrova napautti erän alkuun kaksi ässäsyöttöä ja peli alkoi muutenkin kulkea Vampulalla. Kotijoukkue johti jo 5-1, mutta Hämeenlinna kuroi eroa umpeen, hiipi rinnalle ja ohi. Vampula johti vielä tilanteessa 12-11, mutta sitten Hämeenlinnan Yasmine Madsen näytti, miten pallolle annetaan kyytiä ja vei Hämeenlinnan johtoon. Ero kasvoi Hämeenlinnan hyväksi jo neljään pisteeseen tilanteessa 15-19 ja säilyi sellaisena aina erän loppulukemiin asti. Toinen erä Hämeenlinnalle 21-25.

Kolmannessa erässä Hämeenlinna oli alusta lähtien vahva. Peipit upposivat yllättävän helposti Vampulan torjunnan taakse. Vampulan valmentaja Ziga Kos otti tilanteessa 2-6 aikalisän, joka tehosi, sillä Vampula tasoitti tilanteeksi pian 8-8. Vampulan vältti virheet ja onnistui viemään erää jo lukemiin 15-9, kunnes Hämeenlinna tasoitti Tuuli Tuomisen syöttövuorolla tilanteeksi jo 15-15. Hämeenlinna johti tämän jälkeen erää lähes koko ajan, mutta erän ratkaisuhetkillä Vampula oli ensimmäisenä eräpallotilanteessa. Hämeenlinna ei halunnut päästää erää käsistään vaan tasoitti ja sai lopulta erän itselleen jälleen lukemin 26-28.
Ottelun parhaana Hämeenlinnan Lentopallokerhon pelaajana palkittiin Jenna Ylivainio. Hän oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

–Hyvä peli meiltä, olimme kentällä yhdessä joukkueena, tehtiin rohkeita ratkaisuja ja fiilis oli kentällä parempi kuin aikaisemmissa otteluissa. Uusi päävalmentaja on tuonut uutta taktiikkaa peliin, sanoi Ylivainio.

LP-Vampulan parhaana palkittu Cassidy Baird totesi, että emme olleet pelissä mukana niin kuin olisimme halunneet.

–Teimme paljon virheitä. Vastustaja pelasi hyvän ottelun ja veivät ne pisteet, jotka olisimme halunneet saada. Meillä on takana hyvä harjoitusviikko ja osa pelaajista on loukkaantuneina, mutta se ei ole mikään tekosyy miksi hävisimme. Meidän olisi tarvinnut pelata paremmin, sanoi Cassidy Baird.

Hämeenlinnan päävalmentaja Giovanni Torchio oli tyytyväinen voittoon. Joukkueen kokoonpanossa oli nyt vain yksi ulkomaalaisvahvistus. Torjunta-, hyökkäys- ja syöttöpeli toimivat hyvin.

Vampulan joukkueessa edelliskaudella loistanutta Aleksandra Cveticaninia ei Hämeenlinnan joukkueen kokoonpanossa ollut. Torchio ei halunnut kommentoida hänen tilannettaan vaan kertoi, että asiasta tulee aikanaan virallinen tiedote.

–Yritimme painostaa liikaa, mutta se ei toiminut. Ensimmäinen erä olisi ollut voitettavissa, mutta emme olleet tarpeeksi keskittyneitä. Meillä on pelaajia loukkaantuneita, mutta sen taakse emme voi tästä tappiosta mennä. Ennen ensi lauantain kotipeliä Oriveden Ponnistusta vastaan meidän pitää katsoa tämä peli tarkoin ja miettiä mitä voimme tehdä paremmin., sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.

LP-Vampulan seuraava ottelu on lauantaina 20. 11. Oriveden Ponnistusta vastaan Tahto Areenalla klo 17.

LP-Vampula - Hämeenlinna 0-3
26-28, 21-25, 26-28
Koti:Baird 19/+8,Petrova 13/+7,Rubal 8/+2
Vieras:Hyttinen 14/+7,Madsen 14/+4,Tuominen 10/+3
Ässät 6-7, syöttövirheet 6-7, torjunnat 11-14, hyökkäys% 35-41, vastaanotto% 41-38

Cassie Baird, LP-Vampula
Jenna Ylivainio, Hämeenlinna

Emilia Joensalo, Hämeenlinna

Katsojia: 278

Pölkky Kuusamo jatkoon Teknikum Cupissa

OrPo antoi hyvän haasteen kotijoukkue Pölkylle ottelun ensimmäistä erää lukuunottamatta. Lopputulos oli Pölkylle 3-1 (25-14, 25-20, 23-25, 25-21). Ottelu oli normaalin liigapelin lisäksi puolivälierä Cupin FinalFour-turnaukseen, johon Pölkky selvisi voittaessaan ottelun.

OrPon parhaana palkittu yleispelaaja Annukka Paloniemi oli joukkueensa tehokkain pelaaja pistein 13/+11, vaikka hän pelasi vain kaksi kokonaista erää. Yleispelaajana aloitti Ada Aronen. Ariana Pirvin pisteet oli 11/+2 hyökkäystehon ollessa vaatimaton 23 %. Tehojen puuttumiseen syynä oli Pölkyn liberon Sanna Häkkisen loistava ilta. Hän poimi Pirvin viistoon suunnatut painavat hyökkäykset lähes kaikki pelattavaksi. Häkkisen vastaanotto oli 71 %. Pirvin vastaanotto puolestaan toimi loistavasti tehoin 75 %.

Pölkyn parhaana palkittiin yleispelaaja Carlyle Nusbaum, joka teki pisteet 25/+12. Nusbaum takoi 22 hyökkäyspistettä, mutta hänelle tuli neljä syöttövirhettä. Virheherkempi syötössä oli kuitenkin passari Jalissa Trotter viidellä syöttövirheellä. Hakkuri Julie Lengweilerin iltapuhde oli mainio pistein 22/+16. Lyönnit olivat tutusti hyvin suunnattuja ja tehokkaita. Edellispäivän Kangasala-pelin epävarmuudesta ei ollut tänään tietoakaan.

Ottelun ratkaisu nähtiin neljännessä erässä, jonka alkupuolta vei kotijoukkue neljän pisteen etumatkan turvin. Ella Autereen torjuntapisteen jälkeen tilanne oli 18-14, jolloin OrPo otti erän toisen aikalisänsä. Pölkky otti aikalisän OrPon kavennettua eron lukemiin 20-18. Viivi Pyhjäjärvi otti torjuntapisteen, jonka jälkeen Paloniemi kavensi eron uudelleen kahteen pisteeseen. Lengweiler teki hyökkäyspisteen iskurajan takaa, mutta Paloniemi kavensi uudelleen ja nyt lukemat olivat 22-20. OrPon syöttövirheen jälkeen Netta Rekola onnistui satasen hyökkäyksessä. Lengweiler ja Nusbaum hyökkäsivät loppupisteet ja erävoitto Pölkylle lukemin 25-21.

Annukka Paloniemi, OrPo:

- Harmittaa että peli ei käynnistynyt kahdessa ensimmäisessä erässä. Olimme jotenkin odottavalla kannalla. Loput erät olivat parempia ja pääsimme mukaan peliin, mutta se ei riittänyt tänään. Omaan vastaanottoon olen erityisen tyytyväinen ja hyökkäykseen myös. Yritän antaa panokseni kaikilla osa-alueilla.

Sanna Häkkinen, Pölkky:

- Tänään onnistui ihan hyvin ja meillä oli torjunta-puolustus kunnossa. Oli helppo puolustaa sektorissa. Hyökkäyssuunnat tutkitaan ennen peliä ja pelin aikana voi vielä reagoida muuttuviin tilanteisiin. Tiedettiin että OrPo on kova ja että meidän piti pystyä hyvään esitykseen voittaaksemme. Ei jännittänyt pelata entistä seuraa vastaan ja tunnemme toisemme hyvin kun olemme treenanneet kauan yhdessä.

Nikolaos Gitzekos, päävalmentaja Orpo:

- Onnittelut Pölkylle voitosta. Paransimme ottelun loppua kohti, mutta se ei riittänyt tällä kertaa.

Sotiris Gkotis, päävalmentaja Pölkky:

- Peli oli parempaa kuin eilen, etenkin torjunta-puolustuspelaaminen koko joukkueella. Sannalla (Häkkinen) oli hyvää puolustuspelaamista Ariana Pirvin hyökkäyksille. Myös hyökkäyspelaamisemme oli hyvällä tasolla. Tätä peliä olimme odottaneet kahdestakin syystä. Siksi, että pääsimme pelamaan tuttua seuraa vastaan ja myös koska ottelussa oli Cupin takia tuplapanosta. Kolmannessa erässä keskittymisemme herpaantui, mutta tärkeintä oli päästä Cupissa jatkoon.

LP Kangasala jatkaa voittoputkeaan, WoVon oma poikki

WoVo – LP Kangasala 1-3 (25-23, 20-25, 19-25, 22-25)

455-päinen yleisö sai todistaa jännittävää ottelua, kun WoVo kohtasi LP Kangasalan Isänpäivä Specialissa!

Ensimmäinen erä oli erittäin tasainen. Joukkueet vuorottelivat johdossa, mutta erän lopussa WoVo otti tuplavaihdon, joka oli erittäin toimiva. Tilanteessa 23-22 Salmela-Rantanen sisään ja piste per pelaaja ja erä WoVolle. Aikasemmin erässä kotijoukkueen kantavia voimia olivat Riikkaliisa Kärkkäinen ja Saana Lindgren.

Toisessa erässä LP Kangasala saapui valmiimpana. Erä oli erän puoleenväliin asti tasainen. Sitten molemmat joukkueet tekivät tuplavaihdot. LP Kangasalan riveissä pelaava WoVo-kasvatti Neea-Maria Joki tuli vahvasti kentälle. Neljä passia ja neljä pistettä ja LP Kangasala johtoon niin, että WoVo ei saanut enää kiinni LP Kangasalaa ja erä 20-25 vieraille.

Kolmas erä oli LP Kangasalan näytöstä. Erän alusta johtoon, joka piti erän loppuun asti. Neljäs erä sen sijaan oli kotijoukkueelta parempaa. Kotijoukkue siirtyi Saana Lindgrenin ja Riikkaliisa Kärkkäisen avulla 8-2 johtoon. LP Kangasala otti aikalisän, jonka jälkeen pian tilanne olikin 9-9. Erän lopussa vaihdosta sisään tullut Venla Raittinen oli vahva ja ratkaisi ottelun LP Kangasalalle.
WoVon kohtaa seuraavaksi Puijo Wolleyn vieraissa lauantaina 20.11. kello 15:00 alkavassa ottelussa. WoVon seuraava kotiottelu on kahden viikon päästä 28.11. 17:00 Lapin Urheiluopistolla LP Vampulaa vastaan. LP Kangasala latkaa voittoputken jatkamista ensi viikon lauantaina, kun se vierailee Salossa LP Viestiä vastaan.

Saana Lindgren, WoVo:

- Harmittaa tappio, varsinkin kun tuplapanos. Vaihdosta saatiin apua hyvin, ei vaan löydetty toimivia työkaluja LP Kangasalan kaatoon.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Tosi hyvät fiilikset! Ei ollut helppo ottelu. Viikon kolmas ottelu ja se saattoi näkyä. WoVo painosti hyvin ja oltiin välillä vaikeuksissa.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Pettynyt fiilis. Final Four-paikan lipeäminen harmittaa enemmän kuin pisteet. 1,5 erää oltiin mukana ja sitten syöttö helpponi ja torjunta heikkeni ja Kangasala pääsi rajalta liian helposti läpi. Pallo kerrallaan pelaaminen hävis, pelattiin hetkellisesti hyvin.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Tosi vaikea peli. Hyvä fiilis. WoVo oli valmis otteluun ja laittoivat meidät pois mukavuusalueelta ja se ei ole ikinä hyvä asia. Yleisesti pakko antaa sapiskaa Suomen Cupin systeemille. On Suomen Cupin aliarvioimista, kun toinen joukkue pelaa tuplaviikonlopun toisen pelin puolivälieränä. Ottelut pitäisi olla niin, että ne on yksittäisiä pelejä. Toki antaa voitolle enemmän arvoa.

WoVo - LP Kangasala 1-3
25-23, 20-25, 19-25, 22-25
Koti:Lindgren 23/+13,Kärkkäinen 13/+7,Konecna 12/+6
Vieras:Riikilä 22/+17,Da Silva 18/+10,Laakkonen 10/+7
Ässät 7-6, syöttövirheet 8-7, torjunnat 6-9, hyökkäys% 43–50, vastaanotto% 51–47