Seuraa meitä somessa:

Lentopallokerho väkevään voittoon - LiigaPloki palasi voittokantaan uudessa komennossa

01.03.2020

Naisten Mestaruusliigan peliviikko päätettiin Hämeenlinnassa 3-0 -kotivoittoon LP-Vampulasta ja LiigaPlokin 3-1 -voittoon LP Viestistä.

Kerho hyökkäsi väkevästi LP-Vampulan nurin

Hämeenlinnan Lentopallokerho voitti väkevällä hyökkäyspelillä LP Vampulan suoraan 3-0 ( 25-16, 25-19 ja 25-21) ja varmisti kuudennen tilan itselleen runkosarjan päätteeksi.

Palloa taottiin vastustajan lattiaan neljällä kaistalta. Katja Kylmäahon passeista pääsi nautiskelemaan kaikki viisi muuta pelaajaa. Lisäksi Kerhon libero Julia Porsanger pelasi loistopelin. Kerholta ei heikkoa lenkkiä löytynyt kun uudellaan kuusikkoon nostettu Viktoria Tosikin otti useita maukkaita torjuntoja.

LP Vampula ei löytänyt avaimia Kerhon pysäyttämiseksi vaikka se sitä yritti ajoittain vimmatusti. Vampulan ykköstykki Aleksandra Cveticanin oli ottelun alussa täysin näkymätön mutta paransi peliään loppua kohden rutkasti. Myös keskipelaaja Aleksandra Petrovic väläytti muutaman kovan iskun keskeltä. Vampulan joukkuepeli oli selvästi Kerhoa aneemisempi.

Lentiskerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia:

- Oli vaikea ottelu koska vastustaja on yksi liigan parhaimpia syöttö- vastanottojoukkueista. Meidän joukkue oli valmiina pelaamiseen koko ajan. Seitsikon pelaaminen näytti hyvältä läpi ottelun. Isoin juttu oli se kun meidän pelaajat onnistuvat joukkueena koko ajan ja paikkaavat toistensa virheitä. Joukkue vaatii itseltään aina enemmän ja enemmän ja vaikka olisimme voineet taktikoida loppupelejä ajatellen niin sitä ei tehty. Se on kuitenkin heikko joukkue joka lähtee tahallaan häviämään.

LP Vampulan päävalmentaja Darko Dobreskov:

- Tänään emme saaneet puolustuspeliämme toimimaan ja se oli luvattoman heikkoa. Olimme kuitenkin valmistautuneet tähän peliin huolella. Hämeenlinna oli kuitenkin tänään erittäin vahva ja josta heikkoa lenkkiä ei löytynyt. Olisimme halunneet voittaa tämän pelin.

Ottelun parhaina palkittiin LP Vampulan Aleksandra Petrovic ja Lentiskerhon Suvi Kokkonen.

LähiTapiolan pisteet
3 Kokkonen Lentiskerho
2 Shields Lentiskerho
1 Friberg Lentiskerho

PROlibero
Porsanger Lentiskerho

Ruudun ottelukooste

Ottelutilasto

LiigaPloki palasi voittokantaan uudessa komennossa

LiigaPloki otti täydet pisteet LP Viestiltä Pihtipudas-salin sunnuntai-illan mittelössä Mikko Pesosen ollessa ensimmäistä kertaa päävalmentajan paikalla erin 3-1 (18-25, 25-17, 25-17, 25-23)

Kotijoukkue lähti otteluun räväkällä peli-ilmeellä, mutta se ei kuitenkaan pienen haparoinnin vuoksi riittänyt erävoittoon asti. Veda Mansikkaviidan hyvä syöttöputki vei salolaiset 18-18 tilanteesta 18-25 erävoittoon.

Toisessa erässä LiigaPlokin peli alkoi aukeamaan ja vastaanoton ja syötön toimiessa erä meni selkeästi pihtiputaalaisille.
Kolmannessa erässä LiigaPloki oli kuskin paikalla koko ajan ja iloinen peli-ilme ruokki rohkeita suorituksia.

Neljäs erä oli tasaisin ja LP Viesti nousi hyvällä loppukirillään taistelemaan erävoitosta. Pihtipudas-salin yleisö 443-päinen yleisö sai juhlia otteluvoittoa.

LiigaPlokin joukkueessa oli runsaasti onnistujia. Yasmine Madsen tappio palloa 48 %:n prosentin tehoilla, Venessa Loukosen esitys oli myös maininnan arvoinen. Maddie Palmer nousi haparoivan alun jälkeen hyvään vireeseen. Parhaana palkittu Alexis Conaway jatkoi yleispelaajan vakuuttavasti. LiigaPloki pelasi kahdella liberolla ja toimikin mallikkaasti.

LP Viestin parhaana palkittu Anna Czakan oli totutun vahva. Arita Ternava pelasi yleispelaajan tontilla pirteästi.

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

- Vauhdikkaita ovat olleet nämä kolme päivää. Uusia juttuja ei tässä vaiheessa aleta miettimään, perusasioihin keskitytään. Tavoite on lähteä pelaamaan positiivisuuden kautta, emme ala taktikoimaan runkosarjan sijoitustamme.



Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Tänään oli hyvä lentopallo-ottelu. Molemmat joukkueet halusivat voittaa pelin. Vastaanotossamme näkyi Anu Ennokin poissaolo, mutta Arita Ternava onnistui hyvin yleispelaajan roolissa. Plokin ulottuvat hyökkääjät löivät tänään korkealta ja kovaa takakentälle.

Yasmine Madsen, LiigaPloki:

- Tänään meillä oli kevyt pelata, pientä haparointia oli ottelun alussa, mutta otteet paranivat pelin aikana. Hauskaa oli pelata!

Veda Mansikkaviita, LP Viesti:

- Eiliseen Rovaniemen peliin verrattuna nyt oli taisteluilme meillä päällä. Tämän päivän esitys oli meiltä hyvä.

Otteluisäntänä toiminut viitasaarelainen Kuljetus Villman Oy palkitsi LiigaPlokin parhaana Alexis Conawayn ja LP Viestin parhaana Anna Czakanin

Parhaat pisteiden tekijät:
LiigaPloki: Conaway 18/+12, Madsen 15/+9, Palmer 14/+6
LP Viesti: Pilepic 15/+5, Nette Peit 11/-4, Czakan 9/+8

LähiTapiolan pisteet
3 Madsen LiigaPloki
2 Loukonen LiigaPloki
1 Pilepic LP Viesti

PROlibero
Koljonen LiigaPloki

Ruudun ottelukooste

Ottelutilasto

  Takaisin