Seuraa meitä somessa:

Lentopallon Eurocupien arvonnat suoritettu

16.07.2024

Lentopallon Eurocupien 2024-2025 arvonnat suoritettiin tiistaina. Suomesta mukana on neljä joukkuetta: Ford Levoranta Sastamala (VaLePa Sastamala) miesten CEV Cupissa, Akaa-Volley miesten Challenge Cupissa sekä LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo naisten Challenge Cupissa.

Ford Levoranta Sastamala (VaLePa) sai lopulta paikan miesten toiseksi korkeimpaan cupkilpailuun eli CEV Cupiin. Sen 1. kierroksella se kohtaa häviäjän Mestarien liigan karsintakierroksen otteluparista Budva Budva (Montenegro) - Mladost Zagreb (Kroatia). Molemmat joukkueet ovat maansa viime kauden mestareita ja maidensa dominoivia joukkueita jo vuosien ajalta.

Akaa-Volley saa puolestaan Challenge Cupissa vastaansa Balkanin alueen (Turkki, Serbia, Kreikka, Bosnia, Pohjois-Makedonia, Montenegro, Kosovo) lopputurnauksen eli BVA Cupin voittajan. Mukana BVA Cupissa on kuusi joukkuetta, joista ainoa varma on tässä vaiheessa turkkilaisjoukkue Arkas Izmir, joka oli viime kaudella CEV Cupissa välierissä.

LP Kangasala saa vastaan Challenge Cupissa itävaltalaisen Kelag Wildcats Klagenfurtin, joka oli viime kaudella maansa liigassa viides ja cupissa hopealla.

Pölkky Kuusamon vastustaja Challenge Cupissa on hollantilainen Apollo 8 Borne, joka oli maansa liigassa välierissä viime kaudella ja voitti Hollannin cupin.

Miesten CEV Cup, 1/32 kierros

Ford Levoranta Sastamala - Häviäjä mestarien liigan parista Budva Budva (Montenegro) - Mladost Zagreb (Kroatia)
Kotiottelu 8.-10.10.
Vierasottelu 15.-17.10.

Naisten Challenge Cup, 1/32 kierros

LP Kangasala - Kelag Wildcats Klagenfurt (Itävalta)
Vierasottelu 8.-10.10.
Kotiottelu 15.-17.10.

Pölkky Kuusamo - Apollo 8 Borne (Hollanti)
Kotiottelu 8.-10.10.
Vierasottelu 15.-17.10.

Miesten Challenge Cup, 1/32 kierros

Akaa-Volley - BVA Cupin voittaja
Vierasottelu 8.-10.10.
Kotiottelu 15.-17.10

  Takaisin