Seuraa meitä somessa:

Lentopallon Mestaruusliigassa ei enää rajoiteta ulkomaalaispelaajien määrää

08.04.2015

Lentopallon Mestaruusliigan hallitus on päättänyt, että kaudella 2015-2016 ulkomaalaispelaajien lukumäärää ei enää rajoiteta. Päätös koskee sekä miesten että naisten liigaa.

Mestaruusliigan hallituksella oli päätöstä tehdessään käytössään jokaisen liigaseuran näkemys ulkomaalaispelaajien lukumäärästä. Pääosa 21 seurasta oli joko nykyisen tai kokonaan vapaan ulkomaalaispelaajamäärän kannalla. Toisaalta, osalla seuroista oli hyvin selkeä näkemys siitä, että lajin kehittymisen kannalta ulkomaalaispelaajien lukumäärää tulisi rajoittaa nykyisestä.

Hallitus katsoi aikaisempien linjausten mukaisesti, ettei Mestaruusliigan omien sääntöjen ja määräysten tule olla ristiriidassa pakottavien EU-säädösten tulkintojen kanssa eikä myöskään EU-pelaajat kotimaisiin pelaajiin ulkomaalaiskiintiön suhteen rinnastavien Lentopalloliiton Kilpailusääntöjen kanssa. Näistä syistä johtuen hallitus totesi, että käytännössä ulkomaalaispelaajien määrän rajoittamiselle ei voida asettaa enää esteitä.

Samalla hallitus katsoi, ettei ole tarkoituksenmukaista ja seurojen talouden kannalta järkevää asettaa EU-pelaajia ”vahvempaan” asemaan suhteessa muiden maiden kansalaisiin. Nykyinen käytäntö, jossa CEV antaa mahdollisuuden jäsenmailleen periä tuhansien eurojen suuruisia siirtomaksuja tuloseuralta on taloudellisesti kohtuuton niille seuroille, joissa ulkomaalaiskiintiö jo muuten on täysi ja sääntöjen ohjaamana pelaaja on hankittava EU-maasta. Tällöin on vaarana myös pelaajien palkkatason nousu EU-pelaajien osalta.

Yllä olevien näkökohtien perusteella hallitus siis päätti, ettei kaudella 2015 - 2016 ulkomaalaispelaajien lukumäärää enää rajoiteta.

Kokouksessa käsiteltiin lisäksi normaalit talousasiat sekä keskusteltiin Liiton ja Liigan yhteistoiminnan tavoitteista ja toimintamalleista Liiton uuden toimitusjohtajan aloitettua työnsä sekä mahdollisista vielä toiminnoissa olevien päällekkäisyyksien purkamisesta ja mahdollisista synergiaeduista.

Pääosa kokouksesta käytettiin strategiaprosessin viimeistelyyn ja siihen saatiin sekä kokouksessa että ennen kokousta pidetystä markkinoinnin kehittämisryhmän kokoontumisesta hyviä uusia ja strategiaa elävöittäviä ja laji-intohimon kasvattamiseen liittyviä näkemyksiä. Strategia viimeistellään esityskuntoon huhtikuussa ja se lähetetään hyvissä ajoin ennen 2.5. liigaristeilyä seuroille tutustuttavaksi ja arvioitavaksi.

Lisäksi todettiin Mestaruusliigatoiminnan kehittämisryhmien kokoontuneen ja merkittiin tiedoksi niiden kokousmuistiot. Myös hallitustyöskentelyn kehittämisryhmän ja ehdollepanotoimikunnan työ on edistynyt hyvin.

Sähköisen pöytäkirjan ja DataProject – sarjanhallintakokonaisuuden osalta ei vielä tehty varsinaista päätöstä. Hankkeesta valmistellaan vielä tarkka projekti- ja taloussuunnitelma.

Mestaruusliigan kevään risteilyn ohjelma vahvistettiin ja todettiin seminaariohjelman rakentuvan 3 teeman ympärille, joiden parissa lauantain alustusten jälkeen jatketaan sunnuntain ryhmätöillä, teemat ovat:

1. Huippuvalmennuksen trendit liigaseuran näkökulmasta

2. Liigamarkkinoinnin kokonaisuus/markkinoinnin eri tasot

3. Urheilun megatrendit / mitä Mestaruusliigan 2020 pitää ottaa huomioon

Mestaruusliigan sääntömääräinen kevätkokous päätettiin kutsua koolle 3.5.2015 klo 15:00 m/s Baltic Queen – alukselle kevään risteilyn päätteeksi ja esityslistalla todettiin olevan sääntömääräiset asiat (hallituksen jäsenmäärä, hallituksen jäsenten valinta erovuoroisten tilalle, talousarvio ja toimintasuunnitelma kaudelle 2015 - 2016 sekä toimintakertomuksen vahvistaminen kaudelta 2014 - 2015).

  Takaisin