Seuraa meitä somessa:

Lentopallon Superpäivässä Kupittaalla 23.11. kaksi liigapeliäkin

10.10.2024

Lentopallon Superpäivä pelataan lauantaina 23. marraskuuta Kupittaan palloiluhallissa. Tarjolla on tasokasta lentopalloa, kun kahdeksan eri joukkuetta pelaa tärkeistä sarjapisteistä. Yhden päivän aikana on nähtävänä neljä kovatasoista lentopallopeliä.



SUPERPÄIVÄN OTTELUOHJELMA
12.00 Miesten 2-sarja TUTO Volley – Loimu
14.00 Naisten 1-sarja Turun Urheiluliitto – LP Viesti Akatemia
16.30 Naisten Mestaruusliiga LP Viesti – LP Kangasala
19.00 Miesten Mestaruusliiga TUTO Volley – Raision Loimu

Turun ja Salon alueella pelaa lentopallon kahdella korkeimmalla sarjatasolla, Mestaruusliigassa ja 1-sarjassa, yhteensä peräti kuusi joukkuetta: TUTO Volley, LP Viesti, Raision Loimu, Turun Urheiluliitto, LP Viesti Akatemia ja Raision Urheilijat.

Superpäivä on osoitus alueen lentopalloyhteisön yhteistyöstä ja Turun vetovoimasta lentopallotapahtumien osalta. Käytännön järjestelyistä paikan päällä vastaa TUTO Volley ja Turun Urheiluliitto.

Idea lentopallon ympärille rakennetusta lauantaipäivästä sai alkunsa vuosi sitten. TUTO Volley järjesti silloin juhlatapahtuman, kun tuli kuluneeksi 100 vuotta presidentti Mauno Koiviston syntymästä.

- Juhlaottelu oli erittäin onnistunut. Sen pohjalta syntyi ajatus vuosittaisesta tapahtumasta. Viimeksi pelasimme vain yhden Mestaruusliigatason juhlaottelun, mutta nyt mukaan otetaan useamman ottelun myötä myös useampi sarjataso. Näin saadaan mukaan laajemmin koko alueen lentopalloperhe. Superpäivä ei ole yksin TUTO Volleyn tapahtuma, vaan kyseessä on nimenomaan lentopallon Superpäivä, kertoo TUTO Volleyn urheilutoimenjohtaja Oskari Eko.

- Superpäivä on upea osoitus lentopalloyhteisön yhteistyöstä. On hienoa, että voimme olla mukana tarjoamassa yhden päivän aikana neljä kovatasoista lentopallopeliä. Turun Urheiluliiton lentopallojaostossa on paljon nuoria lentopallon alkutaipaleella olevia pelaajia; oman seuran ykkössarjassa pelaavan TuULettaret-joukkueen lisäksi nuorilla on mahdollisuus päästä kokemaan Mestaruusliigatason tuulia mm. pallonpalautustehtävissä, kertoo lentopallojaoston koordinaattori Anne Lehmus-Valtonen.

Tapahtuma on lentopalloyhteisölle tärkeä tapahtuma. Tapahtumassa tapaa tuttuja lentopalloympyröistä ja saa mahdollisuuden vaihtaa kuulumisia. Yhteisenä tavoitteena on luoda jokavuotinen lentopallon suurtapahtuman Turkuun.

Pitkästä aikaa Turussa pelataan myös naisten Mestaruusliigaottelu, kun LP Viesti ja LP
Kangasala kohtaavat Superpäivän kolmannessa ottelussa. 

- Hienoa jatkaa viime kaudella hyvin alkanutta yhteistyötä TUTO Volleyn kanssa. Yhteistyö laajenee ja kiva päästää Turkuun pelaamaan. Salosta järjestetään bussikyytejä tapahtumaan ja vastavuoroisesti keväällä pelataan liigajoukkueiden yhteistapahtuma Salossa, kertoo LP Viestin urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen.

Lentopalloliiton hallitus ja valtuusto pitävät kokouksensa Turussa samana päivänä. Superpäivän yhteydessä järjestetään yhteisiä keskustelutilaisuuksia Lentopalloliiton hallituksen ja kaupungin edustajien ja Turun seudun seurojen kanssa lajin kehittämisen kannalta merkittävistä asioita tuleville vuosille.

- Meillä on loistava yhteistyö Turun kaupungin kanssa. Lentopallon huipputapahtumia on järjestetty Turussa jo useita ja lisää on tulossa, kun ensi vuoden helmikuussa jälleen pelataan uudistuneen Suomen Cupin finaalit Turussa. Turun kaupungin kanssa tehtävä yhteistyö Suomen Cupin konseptin kehittämisessä on ollut avainasemassa. Turku on tapahtumien kehittämisen ja järjestämisen näkökulmasta loistava kaupunki, sillä heillä on sekä ymmärrystä, että osaamista urheilutapahtumien menestyksen kulmakivistä, toteaa Lentopalloliiton tapahtumista, markkinoinnista ja myynnistä vastaava johtaja, Riia Martinoja.

Myös Turun kaupunki innostui poikkeuksellisesta ideasta. Superpäivä sopii hyvin Turun kaupungin suunnitelmiin, sillä lentopallon Suomen cupin loppuottelut pelataan jälleen ensi vuoden helmikuussa Kupittaan palloiluhallissa. Turku ja Kupittaa on osoittautunut lentopallon maaotteluita myöten hyväksi pelipaikaksi, kun väkeä on tullut runsaasti paikalle ja tunnelma on ollut erinomainen.

- Olemme ylpeitä, että Lentopallon Superpäivä järjestetään Kupittaan palloiluhallissa. se on kansainväliset mitat täyttävä upea halli, joka on rakentamisestaan vuonna 2017 alkaen toiminut loistavasti erilaisten vastaavien innostavien suurtapahtumien näyttämönä. Upeaa, että Turku saa isännöidä hienossa vauhdissa olevaa turkulaista lentopalloa korkeimmalla tasolla, sanoo Turun tapahtumajohtaja Antti Kirkkola.

- Superpäivä palvelee katsojia, kun otteluiden väliset tauot jäävät lyhyiksi. Kupittaan palloiluhallin kolmoskenttä on varattu joukkueiden lämmittelyä varten. Sillä kentällä pääsevät myös lapset purkamaan energiaa pallottelemalla joukkueiden lämmittelyiden välillä, Eko kertoo päivän suunnitelmista.

Paikalliset lentopallon ystävät tulevat takuuvarmasti paikalle, mutta Superpäivään toki toivotaan myös niitä henkilöitä, jotka eivät vielä ole lentopalloaktiiveja katsojina ja harrastajina.

  Takaisin