Seuraa meitä somessa:

Liiga-Riento uusi liigapaikkansa - KoVe voiton päässä

27.03.2016

Liigajoukkueet jatkoivat voitokkaalla tiellä liigakarsinnoissa myös sunnuntaina. Liiga-Riento uusi liigapaikkansa otteluvoitoin 3-0 ja Korson Veto hankkiutui johtoon 2-0.

Riento - LeKi 3-0 (25-16, 25-19, 25-18)

Voitot Liiga-Riennolle 3-0 ja joukkue uusi liigapaikkansa
Riento: Savimäki 14/+8, Chemos 11/+1, Reijonen 6/+4
LeKi: A.Vesanen 8/+1, O.Vesanen 5/+2, Roininen 4/-6
Yleisöä: ?
T 7-5, Ä 6-3, SV 16-14, VO% 59-59, H% 54-26

Ottelutilasto

KoVelta tuhtia puhtia Mahtia vastaan

3 – 0 (25 – 20 25 – 21, 25 - 17)

Lentopalloilun Mestaruusliigan karsintapeli Korson Veto Maaningan Mahtia vastaan pelattiin Vantaan Korson Lumo-hallissa 27.3. Ensimmäinen pääsiäispäivä oli Korsossa myös markkinapäivä, joten paistetut muikut ja letut tekivät kauppansa raappahousujen lisäksi. Katsojia oli markkinahumusta kotijoukkuetta tullut kannustamaan 446 katsojaa. Korson Veto näytti tänään tasoeron Mestaruusliigan ja ykkössarjan välillä. Maaninka kyllä väläytteli ajoittain, mutta tänään se ei riittänyt edes erän voittamiseen. Voitto oli samalla energisille korsolaisille jo kolmas peräkkäinen. Kuriositeettina voidaan todeta KoVen joukkueenjohtajan Esa Parviaisen laskelma, jossa Maaningan taitureiden keski-iäksi on laskettu 30,45 vuotta. Otteluisäntä oli kevätmuuttohenkinen Rakenne Tikka Oy.

Huomenna karsintapelit jatkuvat Maaningalla ja kolmella voitolla pääsee anomaan Mestaruusliigasta paikkaa kaudelle 2016 – 2017. Mikäli Korso voittaa huomenna, niin KoVe voittaa karsinnat. Mikäli Maaningan Mahti voittaa huomenna, niin pelit jatkuvat 2.4. Lumossa klo 17.00.

Ensimmäisen erän alussa vieraat kävivät johdossa Ankudovichin ässän jälkeen 3 – 5. Sitten Korso sai juonesta kiinni ja Maaningan valmentaja Seppänen otti aikalisän tilanteessa 9 – 6. Tekniselle mentiin Korson johdossa 14 – 11. Teknisen jälkeen Korson hakkuri Kalle Külaots repi etumatkaa parilla ässällä. Sitten torjuntavaihdolla Nurminen ja Vallin torjuivat KoVen jo 21 – 15 johtoon. Maaninka tuli vielä melkein iholle tilanteessa 21 – 19, mutta sitten Korso jälleen näytti tasoeron ja erä päättyy Lasse Räisäsen syöttöön jää oman kaverin takaraivoon. Erä Korsolle 25 – 20.

Sainio oli pakotettu ottamaan aikalisän jo tilanteessa 2 – 4 Maaningan Räisäsen painostaessa syötöllään toisen erän alussa. Vallin tuli Külaotsin tilalle toiseen erään hakkuriksi. Maaninka sinnitteli ja piti Korsoa pitkään ahtaalla. Vasta teknisen kynnyksellä kotijoukkue sai nykäistyä 14 – 11 johdon. Korso johti jo Vallinin hyvällä syöttövuorolla 20 – 16. Sitten Sivosen hyvä syöttövuoro ja kova torjunta toivat Maaningan jo pisteen päähän 20 – 19. Sainion oli pakko ottaa jälleen aikalisä. Vallin oli Korson luu erän lopussa ja Kankaanpää torjui erän loppuun Räisäsen ja lukemat 25 – 21.

Kolmas erä ja Ankudovich keskariksi sekä Iivarinen hakkuriksi. Tekniselle mentiin Korson johdossa 14 – 7. Seppäsen toinen aikalisä oli tilanteessa 16 – 8. Loppuerä oli pelaamista ja erä lopulta helposti numeroin 25 – 17. Koko ottelu erälukemin 3 – 0 Korsolle.

Otteluisäntä Rakenne Tikka Oy palkitsi Korson Vedon parhaana pelaajana Antti Vallinin ja Maaningan Mahdista Matti Mustosen. Alan miehet palkitsivat Jaana Laurilan erikoispalkinnolla maajoukkueen eteen tehdystä työstä. Korson Veto kukitti talkoolaiset valkoisilla ruusuilla hyvin tehdystä työstä kauden läpiviemisen eteen.

Hakkuri Antti Vallin, Korson Veto

- Meillä pysy tänään peli paremmin kasassa kuin Maaningalla. Oli kuitenkin yleisöystävällinen peli. Tänään löytyi rento asenne. Täysillä huomenna ja tavoite on päättää pelit Maaningalla.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto

- Saatiin kaverilta aina nopeasti pienet pisteputket pois. Syöttövirheitä tuli tänään liikaa. Keskipeliä ei saatu kulkemaan. Mahti on ilkeä joukkue, mutta huomenna on tavoite panna pelit poikki. Joukkuetta ei ole ollut vaikeaa sytyttää näihin peleihin.

Puheenjohtaja Ari Koskenoja, Korson Veto

- Vähän pieleen mennyt tämä kausi vaikka tavoitteet olivat korkeammalla. Pitää kauden jälkeen analysoida missä meni vikaan. Tasoa on ehdottomasti nostettava tulevalle kaudelle. Voittavaa joukkuetta lähdetään rakentamaan. Seuran tulevaisuus on ruusuinen, vaikka kommentaattorit muuta ennustavatkin.

Passari Matti Mustonen, Maaningan Mahti

- Tavoite oli tänään haastaa kovasti KoVe. Piti tulla törkeällä höyryllä. Annettiin kuitenkin virheillä kaverille liikaa pisteitä ja ei saatu tarvittavaa painetta aikaiseksi. Unohdetaan tämä peli ja huomenna tullaan kovaa kotikatsomon edessä.

Päävalmentaja Pasi Seppänen, Maaningan Mahti

- Ei saatu erien alkuun hyvää lähtöä. Koko ajan tultiin perässä ja painetilassa. Sitten kun kirittiin, niin tehtiin itse virhe. Semmosta soopaa oli peli. Huomenna kuitenkin 400 – 500 katsojaa salissa, jotka varmasti herättää jälleen joukkueen näyttämään parastaan. Ei vaan ilkee sellasen kannustuksen edessä pelata huonosti. Meillä kaikilla on heräämisen paikka.

Voitot KoVelle 2-0
KoVe: Vallin 17/+11, Kankaanpää 13/+10, Määttänen 10/+2
Mahti: Ankudovich 14/+7, Sivonen 6/+2, Matsi 5/+4
Yleisöä: 446
T 7-2, Ä 8-4, SV 13-9, VO% 56-66, H% 50-37

Ottelutilasto

Kuvat Esa Parviainen KoVe

  Takaisin