Seuraa meitä somessa:

Liiga-Riento voiton päässä liigapaikasta

26.03.2016

Liiga-Riento otti lauantaina toisen voiton liigakarsintaparissa Lempäälän Kisaa vastaan. Voittonumerot olivat vieraissa 1-3 (21-25, 25-19, 22-25, 19-25).

Näin liigapaikka on katkolla Liiga-Riennolle jo sunnuntaina kotikentällä sen johtaessa voitoin 2-0.

LeKi paransi selvästi kotonaan ja sai lisäenergiaa kotiottelussa. Tiukoissa paikoissa joensuulaisten pelivarmuus kuitenkin nousi paremmin ja paremmin esiin.

Riento otti ohjat avauserässä Petteri Penttisen syötöillä, mutta kotiyleisön tukema LeKi kiipesi aivan rinnalle. LeKin keskipeli oli terävää, mutta Riennon kovakätiset Michael Chemos ja Joni Savimäki pitivät vierailijan johdossa. Erä ratkesi Chemosin syöttöputkeen, kun hakkuri paukutti vastustamattomia ässiä. Riennon 14-12 johtotilanne muuttui nopeasti kuuden pisteen johtoon ja erä meni Riennolle.

LeKi aloitti toisen erän räväkästi siirtymällä 3-0 johtoon, eikä siitä enää luopunut. Nostopeli toimi ja syötöillä LeKi sai rikottua Riennon rivejä. Erän puolen välin kohdilla tapahtui ikävä loukkaantuminen, kun Riennon passari Petteri Penttinen joutui jättämään kentän. Hänet korvasi Joonas Ryhänen. Kisa tasoitti erävoitot hyvien torjuntojen ja Anssi Vesasen hakkuroinnin avulla.

Pitkän erätauon jälkeen kolmas erä oli tasaista vääntämistä piste pisteeltä aina 20 eräpisteen tietämille. LeKi sortui muutaman omaan virheeseen ja joensuulaiset pääsivät kolmen pisteen karkumatkalle. Siitä ei enää liigassa karaistunut ryhmä sortunut ja vei erän.

Neljänteen erään Riento tuli voittajan ilmeellä ja latoi jo alkuun taululle turvallisen etumatkan. Kentälle tullut Ryhänen rytmitti peliä hyvin ja tarjoili monipuolisia lyöntipaikkoja. LeKi yritti kaikkensa saada etumatkaa kiinni, mutta aina kun LeKi oli saamassa pisteputkea, sai Riento tyrehdytettyä kirin. Niinpä Riento vei erän ja pelin 3-1 ja voi jo sunnuntaina katkaista sarjan kotiottelussa.

Ottelun parhaina palkittiin LeKiltä keskitorjuja Ossi Vesanen, joka oli tehokas (13/+11) patereissaan. Riennolta puolestaan palkittiin Penttisen korvannut Joonas Ryhänen.

Esa Kunnari, LeKin päävalmentaja:

- Tarkoitus oli jättää tänään kaikki parketille ja sen kyllä teimme. Tiesimme, että täytyy pelata taitojemme ylärajoilla haastaaksemme Riento ja siihen pystyimme, etenkin toisessa erässä. Hetkeäkään ei ole varaa otteen herpaantua tämän tason joukkuetta vastaan. Huomenna tarraamme kaikin käsin ohueen oljenkorteemme.

Jani Säisä, Liiga-Riennon päävalmentaja:

- Hallissa oli tänään hieno tunnelma ja LeKi paransi paljon ensimmäisestä ottelusta. Meiltä oli hyvän tasoinen peli. Jouduimme tekemään itse paljon enemmän töitä kuin keskiviikkona. Kun passari Penttinen loukkaantui tuli Ryhänen todella hienosti hänen tilalleen.

Ossi Vesanen, palkittiin LeKin parhaana pelaaja:

- Vastustajan rutiini oli tänään meitä parempi. Sarjataso näkyy virheiden määrässä, niitä Riento teki vähemmän. Pystyimme kuitenkin haastamaan, etenkin toinen erä oli loistavaa peliä meiltä.

Joonas Ryhänen, palkittiin Liiga-Riennon parhaana pelaajana:

- Peli oli meiltä vuoristorataa. Iso loukkaantuminen sotki toisen erän meiltä. Pystyimme kuitenkin omalla peruspelillä kääntämään pelin hyväksemme.

LeKi: A.Vesanen 26/+10, O.Vesanen 13/+11, Kruuda 10/+6

Riento: Chemos 22/+12, Savimäki 19/+13, Musoni 9/+4
Yleisöä: 303
T 11-6, Ä 5-10, SV 22-16, VO% 49-50, H% 56-52

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

Kuvat: Marko Panu / LeKi

  Takaisin