Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki jää pudotuspelien ulkopuolelle - JymyVolley varmisteli tappiosta huolimatta paikkaansa jatkopeleissä

28.02.2022

Pihtiputaan LiigaPlokin tappio Hämeenlinnan Lentopallokerholle maanantai-iltana tiesi samalla seura jäämistä ensimmäisen kerran kahdeksan parhaan ulkopuolelle naisten Mestaruusliigassa 2003-2004 kaudelta alkaneella liigataipaleellaan. Samalla JymyVolley varmisteli pudotuspelipaikkansa kahdeksantena joukkueena tappiostaan huolimatta.

Nurmo paransi peliään perjantaista - silti Kuusamo ylivoimainen

JymyVolley tuli paremmalla ilmeellä Pölkkyä vastaan, mutta kotijoukkue otti silti selvän 3-0 voiton eräpistein 25-15, 25-16, 25-16. Ensimmäisessä erässä Nurmon torjuntapeli oli vahvaa molempien joukkueiden napatessa aloituserään neljä torjuntaa. Koko ottelun torjunnat Pölkylle 10-6. Pölkyn Ella Autere ja Carlyle Nusbaum tekivät molemmat neljä torjuntapistettä. Vastaanotto oli kotijoukkueen eduksi 49%-40% ja hyökkäystehot 48%-28%. Milka Koskenkorvan vastaanottoprosentti oli 60. Ottelun parhaat vastaanottoprosentit esitti Tornion Lentiksen kasvatti Kerttu Kannala (-03) 63%.

Pölkyn paraana palkittu Viivi Pyhäjärvi esitti mainioita otteita. Viivin pisteet olivat 15/+12 hyökkäysteholla 57 %. Viivi kantoi myös Milkan ohella Pölkyn suurimman vastaanottovastuun. JymyVolleyn parhaan palkittu Diana Lundvall teki pisteet 12/+3.

Diana Lundvall, JymyVolley:

- Lindaa vastaan on vähän erilaista pelata, kun olemme hyviä ystäviä. Hän ei tainnut saada yhtään torjuntaa minusta tänään. Meidän hyökkäystehot eivät olleet tänään riittävät.

Viivi Pyhäjärvi, Pölkky:

- Tosi hyvät fiilikset oli pelata kotihallissa ja yleisöä oli mukavasti paikalla kannustamassa. Meiltä oli hyvä peli. Tykkään nopeatempoisesta passista. Joukkueen peli tuntuu hyvältä, samoin omakin peli ja koko ajan mennään eteen päin. Meillä on tasainen joukkue ja useita vaihtoehtoja. Peli kulkee vaikka tulisi vaihdosta pelaajia.

Kari Raatikainen, JymyVolley:

- Perjantain pelistä otimme askeleita eteen päin. Syötöllä saimme jotain aikaan, vastaanotosta selvittiin ja pystyimme hyökkäämään tasaisemmin. Dianalla oli hyvä päivä hyökkäyksessä. Hyvin selvittiin vaikka vastassa oli korkea torjunta. Tämä oli oppia pelistä ja on mahdollista että kohtaamme vielä pudotuspeleissä. Nuoria pelaajia oli kentällä aika pienellä liigakokemuksella.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- Nurmo paransi perjantaista ja he pelasivat parhaan pelinsä, vaikka heillä oli tärkeitä pelaajia pois. Meillä oli hyökkäyksissä vaihtoehtoja ja kontrolloimme peliä jokaisessa erässä. Neljä tiukkaa peliä vielä jäljellä runkosarjassa.

Pölkky Kuusamo - JymyVolley 3-0
25-15, 25-16, 25-16
Koti:Pyhäjärvi 15/+12, Lengweiler 13/+7, Autere 11/+8
Vieras:Lundvall 12/+3, Rantanen 6/+5, Niemi 5/+3
Katsojia: 251

MVP-palkitut:
Viivi Pyhäjärvi, Pölkky
Diana Lundvall, JymyVolley

PROlibero:
Milka Koskenkorva, Pölkky

Ottelutilasto

Taistelu ei tuonut sarjapisteitä - pudotuspelipaikalle hyvästit

LiigaPloki - Hämeenlinna 1-3 (25-22, 20-25, 21-25, 18-25)

Hämeenlinna haki Pihtiputaalta täydet kolme sarjapistettä kukistettuaan hyvin taistelleen LiigaPlokin. Samalla varmistui LiigaPlokin jääminen pudotuspelien ulkopuolelle ja pudotuspelikahdeksikon joukkueet.

Ottelu alkoi tunteikkaasti, kun yleisö osoitti tukeansa ukrainalaisille Ukrainan sotatilanteen vuoksi. LiigaPlokin hakkuri Anna Yefremenko ja passari Lena Napalkova ovat seuranneet viime päivät kotimaansa tilannetta kauhunsekaisin tuntein.

Kotijoukkue sai ensimmäisen erän hallintaansa alun 2-5 tappioaseman jälkeen ja se onnistui laajalla rintamalla, kun pisteet jakautuivat tasaisesti pelaajien kesken. Lena Napalkova otti erään 4 torjuntapistettä, Silja Kananen ja Silvia Pertens 4, Anna Yefremenko, Siiri Vehmanen ja Aliisa Kähkölä kukin 3. Hämeenlinnan pistetehtailu oli Yasmine Madsenin harteilla kahdeksan pisteen myötä.

Toinen erä eteni tasaisena tilanteeseen 13-13. Hämeenlinna alkoi saada yleispelaajiaan mukaan talkoisiin, kun Natasa Sevarika ja Nayara Ferreira saivat koneensa käyntiin. Erä lopulta 20-25 vierasjoukkueelle.

Kolmas erä lähti käyntiin vieraiden hallinnalla ja se siirtyikin jo 3-7 johtoon. Vahvasti kannustaneen kotiyleisön avustuksella LiigaPloki sai pelistä otetta. Pertensin ja Yefremenkon vahvalla hyökkäyspelillä se siirtyi jo 15-12 ja 19-15 johtoon. Vieraat tulivat rinnalle tilanteessa 21-21 ja kotijoukkueen muutaman virheen myötä erä kääntyi Hämeenlinnalle.

Neljättä erää sävytti Bettina Yli-Sissalan unelmapeli, kun kotijoukkue ei saanut hänen satasen hyökkäyksiään millään kiinni. LiigaPloki voitti erän torjunnat 4-0 ja hyökkäykset 11-10, mutta teki peräti kuusi syöttövirhettä. Hämeenlinna syötti erään neljä ässää ja vei otteluvoiton mukanaan. LiigaPlokin tappio tarkoitti samalla sitä, että mahdollisuudet playoff-peleihin murenivat ja joukkueen tavoitteena on säilyttää yhdeksäs sija sarjataulukossa.

Päävalmentaja Arto Oinas, LiigaPloki

- Peli lähti hyvin käyntiin ja toinen erä oli hyvä. Sitten sorruimme omiin virheputkiin ja kaveri vei erät. Vähän tuli kiire voittaa piste. Peli meni sohimiseksi. Kolmas erä hävittiin kuuteen peräkkäiseen omaan virheeseen. Peli ei kestä näitä. Kulunut viikko on ollut raskas. Vaikka paikkaa aina jatkoon tavoitellaan, meillä on muutama pelaaja sodan keskellä perheineen ja se
näkyy joka päivä harjoituksissa. Se on raskasta kaikille. Voidaan toki kysyä onko jatkopaikan tavoittelu tällöin mielekästäkään. Lähdemme viimeiseen kahteen peliin pelaamaan voitosta ja yritetään varmistaa yhdeksäs paikka, joka tässä tilanteessa on ihan hyvä.

Päävalmentaja, Giovanni Torchio, Hämeenlinna

-Tiesimme, että kova peli on tulossa monestakin syystä. Kuitenkin pystyimme parantamaan peliämme ensimmäisen erän jälkeen loppua kohti erityisesti hyökkäyksissä.

Anna Yefremenko, LiigaPloki

- Taistelimme jokaisesta pallosta. Meillä oli vaikeuksia syötössä tänään. Kokonaisuutena ihan hyvä peli. Kiitos yleisölle joukkueemme kannustamisesta ja vahvasta tuesta!

Emilia Joensalo, Hämeenlinna

- Oli haastava peli meille. Saatiin kuitenkin kolme pistettä, joita tulimme hakemaankin. Joukkueella oli matalampi energia ja vaikea käynnistellä. Minulla tuntui jalka oikein hyvältä. Sain peippejä ja puolustuksia ihan hyvin. Hirveästi ei syöttöjä tullut minulle, joten en päässyt vastaanottohommiin. Ihan hyvä fiilis. Nyt pelataan kolme peliä viikossa ennen pleijareita. Tiukka on tahti, mutta pelaaminen on kivaa ja siitähän se peli kehittyy.

LiigaPloki - Hämeenlinna 1-3
25-22, 20-25, 21-25, 18-25
Koti:Yefremenko 20/+6, Pertens 16/+3, Vehmanen 8/+5
Vieras:Madsen 16/+8, Sevarika 15/+9, Ferreira 15/+9

Parhaina palkitut
Anna Yefremenko, LiigaPloki
Yasmine Madsen, Hämeenlinna

PROlibero
Emilia Joensalo, Hämeenlinna


Ottelutilasto

  Takaisin