Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki näytti osaamistaan - OrPo nurin

30.01.2016

LiigaPloki osoitti odotettua nousukuntoaan ja löi OrPon kotonaan 3-0. Pölkky kaatoi puolestaan kotonaan LP-Vampulan ja LP Viesti Meston.

Nicholson nakutti Pölkyn voittoon

Pölkky Kuusamo (10-10) vankisti sarjataulukon kuudetta paikkaansa voitolla LP-Vampulasta (6-14). Vieraat joutuivat lähtemään Kuusamosta ilman sarjapisteitä. Pölkky Kuusamo repi 3-1 (25-18, 23-25, 25-13, 25-23) voitolla sarjataulukkoon 11 pisteen eron vierailijoihinsa.

Kauden voitot menivät keskinäisissä otteluissa Pölkylle 3-0 ja sarjapisteet 8-1.

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet hakivat hyvällä syötöllä vastustajan heikkoja vastaanottajia. Teknisen erätauon jälkeen kotijoukkue oli tässä taitavampi ja karkasi passari Paanasen (5/+5) ja laituri Prokopenkon (17/+10) syötöillä 25-18 erävoittoon.

Toisessa erässä jatkettiin ensimmäisen erän syöttö- ja vastaanottotaistoa. Pölkky karkasi jo 17-10 johtoon, mutta sisuuntunut Vampula syötteli ja pelasi hurmioituneesti puolustuksessa loppuerän. Erä pyörähti 23-15 Vampulan joukkueelle.

Kolmas erä kertoi karusti yli neljällesadalle katsojalle sen, miltä lentopalloilu näyttää, kun toisella joukkueella onnistuu kaikki ja toisella ei mikään. Kuusamolaisten hyvä syöttöpeli, varsinkin Nicholsonin (20/+16) kauden parhaimman näköiset keskihyökkäykset sekoittivat vierailijan pelin. Vampulan pelaajat törmäilivät toisiinsa, unohtivat välillä pelata Pölkyn hihahyökkäyksiä passarille ja tekivät huonoja ratkaisuja joka puolella kenttää. Erä tuli ansaitusti 25-13 pölkyttärille.

Neljäs erä oli koko ottelun tasaisin. Vain muutaman pisteen karkumatkoja nähtiin puolin ja toisin. Kotijoukkueen rohkea yleispelaaja Olena Prokopenko ratkaisi painavilla laitahyökkäyksillään huonojenkin vastaanottojen jälkeen tärkeät viimeiset tilanteet Pölkyllle. Erä päättyi jännitävien vaiheiden jälkeen 25-23.

Essi Helminen LP-Vampula:

- Pölkky oli parempi, varsinkin vastaanotossa. Heillä oli helpompi rakentaa peliä hyvästä vastaanotosta. Omaa peliä voisi aina parantaa.

Aigor Kaibald, LpVampula:

- Varsinkin toinen ja neljäs erä oli tasaista peliä. Ensimmäiset erät ovat meille monesti olleet vaikeita. Kolmas erä karkasi meiltä muutamien virheiden jälkeen, eikä päästy siinä enään ”kelkkaan ” mukaan. Essi Helminen hyökkäsi hyvin ja hakkuri Binetou Sow onnistui myös.

Me'Ashah Nicholson, Pölkky:

- Hyvä peli meiltä. Toisessa erässä hallinan jälkeen menetimme energistä otetta peliin. Onneksi onnistuimme taas kolmannessa. Taisin tehdä tänään urani parhaimmat pisteet 20/+16. Koko ajan yhteistyö passarin kanssa sujuu paremmin ja paremmin.

Tuomas Alatalo, Pölkky:

- Tyytyväinen olen voittoon. Vampula on hengittänyt meidän niskaan ja nyt saimme hieman eroa lisää kolmen pisteen myötä. Toisen erän lopussa Vampula paineisti hyvin meidän vastaanottoa ja vei erän. Joukkueeni vastaanottokolmikon työhön olen kuitenkin tyytyväinen. Klimova ja Nicholson esittivät vahvaa peliä.

Parhaat pelajaat:
Pölkky: Nicholson
LpVampula: Sow

Pölkky: Nicholson 20/+16, Prokopenko 17/+10, Klimova 14/+13
LP Vampula: Sow 19/+13, Helminen 13/+4, Mathews 12/+8

Yleisöä: 439
T 9-7, Ä 8-7, SV 3-9, H% 48-43, VO% 57-41

LähiTapiolan pisteet:
3 Nicholson Pölkky
2 Klimova Pölkky
1 Sow LP-Vampula

Ottelutilasto

Sarjakärki LP Viestin ja Meston erä valovuosi

Sarjanousija Mesto Tampereelta (4-17) ei juurikaan pystynyt laittamaan kapuloita LP Viestin (18-1) rattaisiin sen jatkaessa voittokulkuaan kotoisessa Salohallissaan. Voitto oli samalla LP Viestille kotonaan 129:s viimeisestä 130:sta kotimaisissa otteluissa.

Liigajohtajan voittolukema 3-0 (25-12, 25-16, 25-13) olivat valmiit 66 tehominuutissa. Tamperelaiset eivät realisteina lähteneet suosikkeina salolaiskentälle.

LP Viesti voitti kaikki joukkueiden pelaamat yhdeksän erää runkosarjassa, eikä antanut kertaakaan tamperelaisille yli 20 pistettä erässä.

Mestosta salolaislähtöinen Taru Alho pelasi hyvän pelin (8/+5), mutta muu joukkue jäi tilastolukemiin 15/-15 alle 20 % hyökkäystehoin.

Avauserän ratkaisu nähtiin kahdella syöttövuorolla. Meston 0-2 -alun jälkeen lukemat muuttuivat jo 16-4:ään Anna Czakanin ja erityisesti Pauliina Vilposen syöttövuoroilla. LP Viestistä Ronja Heikkiniemi ja Kaisa Jokinen keräsivät erään molemmat komeat 6/+6. Taru Alho teki Mestosta 5/+4 (hyökkäys 75%), muun joukkueen tehojen ollessa huonot 2/-7 alle 10 % hyökkäystehoilla.

Toisessa erässä Jenni Hiltunen debytoi LP Viesti paidassa korvaten hyvän alkupelin pelanneen Sari Tauriaisen 12-6 -numeroissa. Pauliina Vilponen nousi hyökkäyksillään kotijoukkeen tehopelaajaksi Alhon jatkettua edelleen (3/+3) Meston ainoana LP Viestiä horjuttavana pelaajana.

Kolmannessa erässäkin kotijoukkueen iskukyky pysyi vahvana. Nadezhda Gokhshtein tuli erinomaisesti pelanneen Kaisa Jokisen (7/+6) tilelle ja Mira Hämäläinen korvasi 14/+11 tehneen Pauliina Vilposen.

- Ei, kyllä meidän viikonlopun pääottelumme on sunnuntaina Pieksämäkeä vastaan, tuumi joukkueensa parhaana palkittu ex-salolainen Taru Alho.

- Tarkoitus oli pelata rento ottelu, mutta kyllä tämä nyt aika jäpittämiseksi meni, manasi Alho, joka teki tehot 8/+5.

- Vastaanottomme ei ollut ihan huono, mutta puolustuspelaaminen jäi kaikilta aika laiskaksi esitykseksi, arvioi Alho.

Päivän puheenaihe Salossa oli ex-orpolaisen passarin Jenni
Hiltusen tulo LP Viestin loppukauden toiseksi passariksi.

- Kuulin siitä huhua jo päivää aiemmin, mutta en kyllä olisi voinut uskoa Petskun paluuseen!, hämmästeli Alhokin.

LP Viestin parhaana palkittu Pauliina Vilponen oli tyytyväinen moneen asiaan:

- Hienoa, että voitettiin selkein 3-0 -lukemin. Keskityttiin omaan pelaamiseen ja näin tavoitteet saavutettiin, tiivisti Vilponen, jolle merkittiin tilastotehot 14/+11.

- Jennin mukaantulo on kerta kaikkiaan hieno juttu! Vastustajana hän on ollut aina hankala, mutta maajoukkueessa olen oppinut tuntemaan oikein hienon ihmisen. Vastapuolen huutelija on nyt siirtynyt samalle puolelle verkkoa ja hän sopii meidän joukkueeseen erinomaisesti, hymyili Vilponen.

Meston valmentaja Viktor Circhenko on allapäin.

- Huonoja ajatuksia tästä jäi mieleen. Meidän päävastustaja tänä viikonloppuna on Pieksämäki, se taisi olla jo pelaajien ajatuksissa. Ei ollut tarkoitus säästellä otteissa, mutta ei tämä silti riittänyt, vaikka vastustajalta oli kaksi vahvistuspelaajaa poissa kokoonpanosta, osoitti Circhenko ja viittasi Dubravka Rakicin ja Lena Lymarevan poissaoloon.

- Toisessa erässä meillä oli prosentuaalisesti parempi vastaanotto, mutta LP Viesti kaivoi puolustuksilla ja torjunnoilla tai vaimennuksilla pallot peliin, huomio Circhenko.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen saattoi todeta tavoitteiden saavutetun.

- Meillä oli muutama tavoite peliin ja ne saavutettiin. Panostettiin asenteeseen ja vastaanottoon - molemmissa homma toimi. Lisäksi Jenniä piti ajaa sisään joukkueeseen, siksi passarit pelasivat pelin puoliksi. Jennin tulo näyttää nostaneen Sarinkin tehoa, yksin passarina oleminen on ollut hänellekin raskasta - samoin koko joukkueelle. Jo perjantai-illan treenit olivat monella tavalla kauden parhaita, myhäili Lemminkäinen.

Maanantaina LP Viesti pelaa Hämeenlinnassa liigan kärkiottelun HPK:ta vastaan ja lauantaina on edessä samassa hallissa Suomen cupin välierä.

- Tämä on meille aika ihanteellinen tilanne, pääsemme pelaamaan samaan halliin, jossa pelataan ensi viikon tärkein peli eli cupin välierä. Tottakai HPK-ottelu on tärkeä, voitolla ero HPK:hon olisi teoriassa 11 pistettä, tappiolla 5. Maanantain peli on liigan tärkein toistaiseksi, lauantain peli kauden tärkein toistaiseksi, vahvisti Lemminkäinen.

LP Viesti: Vilponen 14/+11, Heikkiniemi 9/+6, Jokinen 7/+6
Mesto: Siuro 9/-1, Alho 8/+5, Kuuppo 3/-5

Yleisöä: 478
T 7-2, Ä 7-3, SV 9-9, VO% 52-40, H% 58-24

LähiTapiolan pisteet:
3 Vilponen LP Viesti
2 Koskelo LP Viesti
1 Czakan LP Viesti

Ottelutilasto

LiigaPlokille komea kotivoitto OrPosta

LiigaPlokin (4-17) puhdas kotivoitto OrPosta (12-7) erin 3-0 (25-21, 25-23, 25-23) tiivisti samalla taistelua niin liigan nelos- kuin viimeisistä pudotuspelipaikoista.

OrPo on nyt neljäntenä pisteen edellä WoVo Rovaniemeä ja Pölkky Kuusamoa. LiigaPloki nousi vain pisteen päähän viimeisellä pudotuspelipaikalla olevasta Pieksämäki Volleysta.

OrPo oli vienyt joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista liigassa 3-1 kotonaan ja 3-2 Pihtiputaalla.

Varsinkin erien lopussa Ploki pelasi tehokkaan virheettömästi, Oriveden peli oli tuskaista ratkaisupaikoissa.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Luottavaisena lähdettiin peliin, itseluottamus on voittojen myötä on kasvanut. Nämä kolme pistettä OrPosta olivat meille bonusta. Nuoret pelaajat ovat menneet eteenpäin. Tasaisesti pelaajat onnistuivat. Lana Zonjic onnistui pelissään, Eveliina Koljosen passipeli toimi hyvin, hyvä joukkuepeli vaatii hyvän hengen ja se näkyy tänään pelissämme.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Onnittelut Plokille voitosta, Pelimme oli tuskaista puurtamista, pelaajat ovat fyysisesti kunnossa, mutta porukan sisältä pitää löytyä ratkaisu miten peli saadaan kulkemaan paremmin.

Courtney Felinski, LiigaPloki:

- Pelasimme hyvin joukkueena, uuden valmentajan myötä nuoret pelaajamme ovat rohkaistuneet ja se näkyy hyvänä itseluottamuksena kentällä.

Mercy Moim, OrPo:

- Emme pelanneet huonosti, mutta Ploki oli meitä parempi tänään.

Ploki: Felinski 13/+6, Tooker 12/+8, Zonjic 12/+6
OrPo: Moim 19/+10, English 7/+1, Karhu 7/0

Yleisöä: 378
T 11-4, Ä 2-5, SV 11-7, VO% 52-48, H% 35-32

LähiTapiolan pisteet:
3 Zonjic LiigaPloki
2 E.Koljonen LiigaPloki
1 Moim OrPo

Ottelutilasto

  Takaisin