LiigaPlokille kotivoitto Helsinki Volleysta

22.01.2022

LiigaPloki sai katkaistua viiden ottelun pituisen tappioputkensa kaatamalla Pihtipudas-salissa nousijajoukkue Helsinki Volleyn 3-1 (27-25, 23-25, 25-17, 25-15) Helpolla ei voitto tullut, mutta kahden tasaisen erän jälkeen kotijoukkue sai isomman vaihteen päälle ja hallitsi kolmatta ja neljättä erää selvästi.

LiigaPloki aloitti kokoonpanolla Yefremenko, Napalkova, Vehmanen, Pertens, liberoina Pasanen ja Pirinen. Ensimmäistä kertaa aloituskuusikossa oli Plokin kasvatti, 17-vuotias Inka Siekkinen joka teki ensimmäisen liigapisteensä 2-0 tilanteessa komealla torjunnalla. Ensimmmäinen erä alkoi tasaisena, kunnes helsinkiläiset karkasivat 12-16 johtoon, mutta LiigaPloki sai rivejään kuntoon ja erä päättyi koko ottelussa viisi ässää syöttäneen Silvia Pertensin läpisyöttöön. Anna Yefremenko teki erään lukemat 6 (+6). Vierasjoukkueen

Janica Helenius vastasi tehoin 5 (+4).

Toisessa erässä Helsinki Volley karkasi jo 15-22 etumatkalle. LiigaPloki nousi vielä tilanteeseen 23-24 Anniina Kastarisen ässällä, mutta erä päättyi kotijoukkueen hätäilyyn puolustuspallotilanteessa. Vierasjoukkueen tahtipuikkoa heiluttivat Mona Kokko 5 (+5) ja joukkueen parhaan palkittu keskari Tiia Heikkinen ja kolme ässää erään syöttänyt Saimi Heikkinen.

Kolmannessa erässä kotijoukkue sai vihdoin konettaan käyntiin. Roosa Päykkönen hyökkäsi vahvasti tekemällä kuusi pistettä kahdeksasta passista, tehot 6 (+2). Helsinki Volleyn hakkuri Sanni Vallin tykitti muutaman kerran kovia pommeja kotijoukkueen kenttään 7 (+5). Erän loppu tilanteesta 9-9 meni selvästi LiigaPlokille.

Neljäs erä oli kotijoukkueen selvää hallintaa Anna Yefremenkon näyttäessä hakkuripelin mallia tehoin 10 (+7). Helsinki Volleyn päävalmentaja Ismo Tuominen sai keltaisen kortin tilanteessa 18-9 kyseenalaistaessaan epäselviä tuomaritulkintoja. Libero Venla Pirinen teki yhden erän näyttävimmistä suorituksista puolustamalla kaksi kovaa lyöntiä jälkimmäisen päätyttyä harvinaiseen liberon hyökkäyspisteeseen.

Päävalmentaja Arto Oinas, LiigaPloki: -Täytyy kiittää ensin flikkoja. He pelasivat minulle ensimmäisen liigavoiton. Kaksi ensimmäistä erää jännitettiin. Ketsuppipullo aukesi ja aloimme mennä pelissä eteenpäin. Syöttöön olen tyytyväinen. Hyökkäyspeli oli kohtuullis. Vastaanotossa on vielä tekemistä. Torjuntapeli oli ajoittain sellaista, mitä on harjoiteltu. Ottelun viimeisissä erissä oli jo pelaamisen meininkiä.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Helsinki Volley:- Näistä lähtökohdista tytöt selviytyivät kahdesta ensimmäisestä erästä loistavasti. Jos tilanne olisi ollut kahden erän jälkeen 2-0 meille, mitähän olisi tapahtunut kolmannessa erässä. LiigaPlokin syöttöputki kolmannessa erässä tukkeutti pelimme täysin. Joukkueelle tuli henkinen ja fyysinen väsymys.

LiigaPloki, Venla Pirinen: - Pari erää oltiin pahasti telineissä. Sen jälkeen alkoi peli luistamaan ja tulosta syntymään. Pääsimme omalle tasollemme. Kahden viimeisen erän tekeminen näytti oikein hyvältä.

Helsinki Volley, Tiia Heikkinen: - Meillä oli katkonainen treeniviikko takana. Itsekin pelasin puolikuntoisena. Viiden viikon pelitauon jälkeen suoriuduimme hyvin tästä pelistä.

Parhaina palkitut (MVP) ja samalla Finnspring Villi-pelaajakisan palkitut: Venla Pirinen, LiigaPloki, Tiia Heikkinen, Helsinki Volley