Seuraa meitä somessa:

Liikunta ja kirjallisuus yhdistivät voimansa Sastamalassa - kotijoukkueen voima oli liikaa vieraille

07.11.2021

Sastamalassa vietettiin liigapelin yhteydessä kirja-ottelua, jossa VaLePa Sastamala Tampere luki kuin avointa kirjaa Team Lakkapäätä erin 3-0 (25-14, 25-17, 25-22)

Sastamala, Suomen Kirjainstituutti, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi, Warelia, Vanhan kirjallisuuden päivät sekä Herra Hakkaraisen talo tarjosivat sastamalalaisille kaksi elämystä samassa pelissä. Katsojat pääsivät peliin tuomalla mukanaan kirjan. Vaihturina sai ottaa mukaansa lukuelämyksen. Toinen elämys tuli otteluisäntien tarjoamasta Mestaruusliigan ottelusta. Tulevalla viikolla on tarjolla kaksi huippupeliä, mutta siitä huolimatta tähän sunnuntain peliin oli tullut mukavasti kirjan ja lentopallon ystäviä. Hienoa, että erilaiset kulttuurit yhdistävät voimansa ja pelissä näki uusia katsojia.

Iloinen asia pelissä oli myös, että VaLePa sai sairastuvalta pelaajia mukaan peliin. Joel Laakso tuli pitkän tauon jälkeen passariksi. Matias Tihumäki tuli kolmanteen erään hakkuriksi ja Alberto Cavasin siirtyi yleispelaajaksi. Jerome Cross ei vielä pelannut, mutta jalka ei näyttänyt häiritsevän alkulämmittelyssä.

Lakkapään joukkue joutui Miikka Lemolan loukkaantumisen myötä pelaamaan hieman erikoisella systeemillä. Yleensä hakkurina pelannut Fredric Gustavsson joutui vastaanottajaksi ja vuorotteli osittain Ville Kulmalan kanssa hakkurina.

Ottelu pelattiin ilman rajatuomareita. Mestaruusliigaseurat ovat sopineet kokeilusta, jossa jokainen seura pelaa yhden kotipelin ja yhden vieraspelin ilman rajamiehiä.

Pitkästä tauosta huolimatta Joel Laakso on pystynyt pitämään pallotuntuman hyvin hallussa. Suomen kirjainstituutin intendentti Mari Immonen palkitsi Laakson VaLePan parhaana. Alberto Cavasinin, Jiri Hännisen ja Sakari Mäkisen laitahyökkäys toimi erinomaisesti. Kolmannessa erässä peliin tullut Matias Tihumäki hyökkäsi 8 kertaa, joista 7 pistettä.

Team Lakkapään peli oli melkoisesti parhaana palkitun Fredric Gustavssonin varassa. Kovapomppuinen Daniel Aponza oli tehokas hyökkääjä, mutta vastaanottovaikeuksien vuoksi eivät passarit pystyneet enempää hyödyntämään hänen ulottuvuuttaan.

Fredrik Gustavsson:

- Kaksi ensimmäistä erää oli ihan hyvää peliä. Meidän täytyy nostaa peruspelin tasoa.

Joel Laakso:

- On kyllä kiva pelata pitkästä aikaa, kyllä maistuu. Puolustuspelaaminen on ollut aina minulle vahvuus.

Luis Salgado:

- Vaikea peli meille, meidän pitää kehittää yksityiskohtia pelissä. Tästä menemme kohti huomista peliä.

Janne Kangaskokko:

- Ihan ok suoritus tänään ja kolme pistettä. Sisäänajoa joukkueelle, Cavasin on ollut hakkurina pitkään ja lähdetään nyt häntä vähitellen siirtämään yleispelaajan tontille. Ei ollut helppo peli meille kuitenkaan vaikka riitti kolmeen pisteeseen. Katseet suunnataan heti keskiviikon peliin. Kova kamppailu on tulossa ja lähdetään haastamaan Modena Volleytä, Vexve Areenalla on ennenkin voitettu kovia joukkueita.

VaLePa - Team Lakkapää
3-0 (25-14, 25-17, 25-22)
Koti:Hänninen 16/+10,Cavasin 11/+4,Tihumäki 8/+6
Vieras:Gustavsson 13/+2,Aponza 10/+5,Kulmala 4/+2
Ässät 9-2, syöttövirheet 14-11, torjunnat 9-2, hyökkäys% 58-45, vastaanotto% 50-31

Joukkueiden MVP:t
Joel Laakso, VaLePa
Fredric Gustavsson, Team Lakkapää

PROlibero
Risto Ruohola, VaLePa

Katsojia: 521

Ottelutilasto

  Takaisin