Seuraa meitä somessa:

Liina Räty Kuortaneelta Puijo Wolleyn passariavuksi

27.03.2023

Liina Räty vahvistaa Mestaruusliigan välierissä pelaavan Puijo Wolleyn rivejä loppukauden aikana. Puijo Wolley on kärsinyt passarien loukkaantumisesta ja tälle osastolle nuorten maajoukkuepassari juurikin tulee. 183-senttinen Räty on 16-vuotias Puijo Wolley junioreiden kasvatti

Tässä selvitys Kuortaneen valmennuskeskuksessa pelaavien pelaajien poikkeuksellinen siirto-oikeus Kuortaneen pelien päätyttyä

Kuortaneella pelaavien pelaajien osalta Lentopalloliiton sarjamääräyksissä (10.4.3.) on mainittu erityismääräykset tapauksiin, joissa valmennuskeskuksessa pelaava pelaaja voi jatkaa kauttaan ”omassa” tai toisessa seurassa myös viimeisen siirtopäivän jälkeen ja edellyttäen että Kuortaneen pelit ovat kauden osalta päättyneet.

Ensimmäinen vaihtoehto antaa pelaajalle oikeuden palata pysyvän edustusoikeuden seuraansa ilman seurasiirtomenettelyä edustamaan valmennuskeskusjoukkuetta ylemmällä sarjatasolla.

Toinen vaihtoehto antaa mahdollisuuden siirtyä myös muuhun kuin ”omaan” seuraansa poikkeuksellisella pelaajalainalla ilman että vaatimusta samasta tai ylemmästä sarjatasosta tulee noudattaa. Tämän vaihtoehdon mukainen pelaajalaina vaatii aina pelaajan ”oman” seuran luvan ja valmennuskeskusvalmentajan puoltavan lausunnon, jossa todetaan pelaajan kehittymisen ja kokonaisedun näkökulmasta siirron olevan pelaajan kehittymisen kannalta tärkeää.

Kyseinen pykälä on tullut sarjamääräyksiin osin sellaisen tulkinnan myötä, ettei Lentopalloliiton valmennuskeskusta lueta sääntöjen tarkoittamaksi seuraksi eikä täten valmennuskeskuksen pelien loputtua ole sääntöjen mukaan mahdollista rajoittaa pelaajan tavanomaista oikeutta edustaa muita seuroja Kuortaneen pelien päätyttyä.

  Takaisin