Loimu aloitti vahvasti – Tiikerit nousi voittoon

13.10.2024

Avauserässä nähtiin todella hyvä Loimu, kun raisiolaisjoukkue kohtasi Kokkolassa Tiikerit. Loimu vei avauserää mielin määrin, mutta kotijoukkue piristyi ja nousi 3-1 voittoon. Erät 20-25, 25-14, 25-18 ja 25-21.

Ex-tiikeri Ville Sihvonen löi ottelun alkutahdit. Neljä hienoa puolustusta ja kun Loimu myös hyökkäsi hyvin, oli Tiikerit pakotettu aikalisään tilanteessa 0-4. Prince Oyedepo oli myös huikeassa vireessä ja johdatti vieraat erävoittoon. Tiikerit oli joka osa-alueella askeleen jäljessä.

Toinen erä muutti kaiken. Oskari Keskinen iski 2-1 ja Tiikerit johti ensimmäisen kerran. Antti Leppälä torjui 3-1. Tiikerit oli niskanpäällä ja kun vieraiden valmentaja Austris Stals valitti lähes jokaisesta tuomiosta, sekoitti hän samalla myös oman pakkansa. Stals sai punaisen kortin ja Tiikereille piste, 12-9.

Joona Lahtinen syötti kaksi ässää, 15-9. Tiikerit meni menojaan ja otti selvän erävoiton.

Myös kolmatta erää hallitsi kotijoukkue. Loimu käytti aikalisänsä tilanteissa 5-9 ja 10-18. Jere Mäkisen hyvällä syöttövuorolla Tiikerit oli karannut tilanteeseen 11-5. Mäkinen löi myös erän viimeisen pisteen.

Neljäs erä oli tasainen. Siinä edettiin tasatahtiin tilanteeseen 9-9, jolloin Tiikerit teki kaksi pinnaa ja ensimmäisen kerran erässä nähtiin kahden pisteen ero. Keskinen syötti ässän, 15-12. Samuel Salmisen ässällä vieraat pisteen päähän, 14-15. Tasaisesti edettiin. Mäkinen päätti pitkän pallorallin, 21-19. Vieraat protestoivat Tiikereiden 23-20 pistettä, siitä illan toinen punainen kortti ja tilanne 24-20. Lahtinen iski illan viimeisen pisteen.

Neljännessä erässä, sen puolivälissä, Loimun Rami Rekomaa (ex-tiikeri) väänsi nilkkansa. Pystyi kuitenkin lopussa palaamaan kentälle.

Oskari Keskisen illan toinen ässistä oli miehen sadas liigauralla.

Prince Oyedepo, Loimu:

-Hyvä avauserä meiltä. Sitten ote katosi. Katseet kohti tulevaa.

Oskari Keskinen, Tiikerit:

-Alussa oltiin vaikeuksissa. Sitten saatiin oma peli kulkemaan. Vastassa oli taisteleva porukka. Kova vastus ja hyvä voitto. Tyytyväinen, että saatiin käännettyä vaikean alun jälkeen.

Austris Stals, Loimu:

-Aloitimme todella hyvin. Sitten alkoi tulemaan virheitä ja muutama tuomio oli meitä vastaan. Tiikerit paransi toisessa erässä. Meille on tullut liikaa loukkaantumisia ja taas yksi lisää. Enempään ei varaa ole.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

-Voitto maistuu ja tietysti myös kolme pistettä. Eka erän jälkeen meillä riitti kärsivällisyys ja tasaisuus. Loimu pelasi todella hyvän avauserän ja heidän hyökkäysprosenttinsa 71 oli kova. Omaan peliimme on haettu tasaisuutta ja nyt sitä löytyi.

Tiikerit - Raision Loimu 3-1
20–25, 25–14, 25–18, 25–21
Koti:Keskinen 19/+12, Mäkinen 13/+4, Jylhä 12/+11
Vieras:Oyedepo 18/+4, Nikkinen 16/+5, Lehtiö 9/+3