Seuraa meitä somessa:

Loimu jatkoi Ducksin tappioputkea

18.11.2021

Raision Loimu syvensi Vantaa Ducksin tappioputken seitsemän ottelun mittaiseksi, kun se kukisti vieraat keskiviikkona Kerttulan liikuntahallissa luvuin 3-1 (25-20, 17-25, 25-19, 25-16) ja piti toisella peräkkäisellä voitollaan täydet sarjapisteet Raisiossa.

Ottelun avauserä alkoi Ducksin komennossa, mutta erän puolivälissä Loimu nousi Ali Fazlin syöttövuorolla mukaan peliin. Viimeinen sinetti erän ratkaisupalloissa oli passari Tomi Saarisen torjuntapisteet. Toisen erän alku oli kotijoukkueelle katastrofaalinen. Vastaanotto ja sitä kautta vastaanottohyökkääminen tökkivät pahasti ja Ducks siirtyi pikavauhdilla 0-9 johtoon ja erä oli käytännössä ohi. Loimu kaunisteli erän lopussa hieman lukemia, mutta pääsi silti vain 17 pisteeseen Kalle Katteluksen heiluttaessa vieraiden tahtipuikkoa.

Pitkän erätauon jälkeen Loimu teki ryhtiliikkeen ja paransi ottelun voiton avaimeksi muodostunutta vastaanottohyökkäämistä merkittävästi. Pitkän erätauon jälkeen Loimun päävalmentaja vaihtoi liberon paitaan Väinö Rahkon. Ottelun kolmas ja neljäs erä olivat selvästi Loimun hallintaan eikä ottelun voittajasta enää ollut suurta epäselvyyttä.

Ottelun paras pistemies oli Mestaruusliigan pistepörssin kärkinimi Ali Fazli, joka teki tällä kertaa 22 pistettä. Passari Tomi Saarinen kirjautti itselleen tehokkaan passipelin pyörittämisen ohella viisi torjuntapistettä. Ducksin pisteet jakautuivat tasaisesti viidelle pelaajalle, mutta kaikilla heillä tehot jäivät alhaiselle tasolle.

Esko Vuorinen, Ducks:

- Huonoa oli meidän osalta. Sideout pelaaminen oli törkeän huonoa ja siinä varmaan isoin ero tuli. Toisen erän alussa toimi kaikki ja ei tarvinnut pelata sideoutia, kun syötettiin vaan. Oma kausi on alkanut ihan ok. Paljon on tehty töitä Juikan (Juho Rajala) kanssa vastaanoton kanssa.

Tomi Saarinen, Loimu:

- Saatiin murrettua Ducksin peruspeli ihan hyvin. Toinen erä floppasi heti alussa, mutta saatiin kammettua hyvin kaksi viimeistä erää itsellemme.

Juho Rajala, Ducks:

- On aika tuskaista tällä hetkellä. Ei siitä pääse mihinkään. Tuntuu että mikään osa-alue ei oikein toimi tällä hetkellä. Toinen erä saatiin torjunta-puolustuksella. Meidän sideout pelaaminen on sen verran vaikeaa tällä hetkellä, että pitää toivoa että saadaan torjua mieluummin kuin vastaanottaa. Vähän nurinkurinen tilanne siis meidän pelaamissa.

Aitor Barreros, Loimu:

- Tiedettiin että tulee vaikea ottelu, kun Ducks on tasaisen vahva joukkue, joka puolustaa paljon. Kahdessa ensimmäisessä erässä oli vaikeuksia vastaanoton kanssa ja se vaikeutti meidän elämää. Vastaanottohyökkäyksemme saaminen hyvälle tasolle oli kolmannen ja neljännen erän ratkaisu. Toisesta erästä pitää muistaa, että me emme hävinneet sitä, vaan Ducks voitti sen. He pelasivat hyvin.

Loimu - Ducks
3-1 (25-20, 17-25, 25-19, 25-16)
Koti:Fazli 22/+13,Einisamare 10/+7,Smits 9/+2
Vieras:Kattelus 12/-2,Rastamo 12/+1,Määttänen 11/+1

Joukkueiden MVP:t
Ducks: Esko Vuorinen
Loimu: Väinö Rahko

Otteluisäntä Ekopartnerit

PROlibero
Esko Vuorinen, Ducks

Katsojia:

Ottelutilasto

  Takaisin