Seuraa meitä somessa:

Loimu pudotti voitollaan VaLePan kärkipaikalta - Savo Volley ja Tiikerit myös voittoihin

02.03.2022

Raision Loimun esiintyi kotiyleisönsä edessä todella vahvasti ja sen voitto 3-1 VaLePasta tiputti vierasjoukkueen liigakärjestä, kun samaan aikaan Savo Volley voitti Oulussa Ettan. Tiikerit puolestaan haki pisteen Vantaalta Ducksista.

Tiikerit otti voiton ja kolme sarjapistettä Vantaalta

Vantaa Ducks-Kokkolan Tiikerit 0-3 (24-26, 17-25, 20-25)

Lentopallon Mestaruusliigassa on menossa runkosarjan loppusuora. Vantaa Ducks kohtasi keskiviikkona Lumossa harvinaisen vieraan, Kokkolan Tiikerit. Otteluisäntänä olivat Nordec ja Stark. Katsojia Lumoon oli löytänyt 316 kappaletta. Ottelun ensimmäisen erässä oli ankkojen momentum, mutta kun sitä ei käytetty, niin Tiikerit otti kuskin paikan ja vei ottelun erin 0-3.

Ensimmäiseen erään laittoi Juho Rajala kuusikkoon keskareiksi Nico Mäki-Valtarin ja Iiro Seppälän. Lauri Lehtonen ja Keenan Sanders olivat edelleen toipilaina. Muuten mentiin tutuilla kuusikkopelaajilla Määttänen, Ville Kattelus, Rastamo ja Joona Väänänen. Liberona aloitti Esko Vuorinen. Erä oli ns. vuoristorataerä. Vantaa Ducks johti peliä 8-4 ja 21-17, mutta aina Tiikerit tuli iholle. Erän lopussa Teemu Lahden lyönti epäonnistui, mutta onnistui kuitenkin pyörähtämään ankkojen nelospaikalle puolustuksen tavoittamattomiin. Tilanne 24-25. Seuraavassa pallossa Rami Rekomaa asensi puhelinkopin Ville Katteluksen eteen. Erä Tiikereille pistein 24-26. Ankoilta väläyttivät erän eri kohdissa Alek Rastamo ja Nico Mäki-Valtari vahvoilla syöttövuoroillaan.



Toisen erän alkua sävytti muutama sirkuspallo. Tiikerit meni selkeään johtoon ja ankkojen kapellimestari vaihtui Väänäsestä Mäkelän Tommiin tilanteessa 5-10. Ankat saivat hetkeksi kavennettua tilanteeksi 8-12. Erän alun hahmo oli Rami Rekomaa. Muutenkin Tiikereiden keskipeli kulki mallikkaasti. Tiikerit meni menojaan ja ankoilta katosi hetkeksi fokus. Tilanteessa 12-19 Rajala yritti herätellä joukkuettaan aikalisällä. Mikään ei auttanut. Tiikerit meni menojaan. Jere Mäkinen päätti kovalla ässäsyötöllä erän väkevästi pistein 17-25.

Kolmanteen erään Tiikerit tuli paremmalla energialla. Ankkojen kone ei tuntunut käynnistyvän. Hyökkäys takkusi ja Tiikerit oli välillä jo neljän pisteen johdossa 8-12. Ankat sortuivat myös syöttövirheisiin ja ero ei kaventunut. Ankkahyökkäys piiputti, mutta Tiikerit pelasivat jatkopallot voitokkaasti. Keskinen väläytti vajaasta passista komean lyönnin ja tilanne 16-20. Tiikerit otti haluamansa kolme sarjapistettä ja kolmas erä päättyi vieraille pistein 20-25, vaikka ankat lopussa pyristelivät.

Ottelun parhaina otteluisännät Nordecin Juha Laarko ja Starkin Petri Huolman palkitsivat Vantaa Ducksista Joona Väänäsen ja Kokkolan Tiikereistä Joska Förstin . Ottelun Pro liberoksi arvovaltainen raati valitsi Tiikereiden Ville Sihvosen.

Joska Försti, Tiikerit:

- Aika helposti tuli lopulta meille, kun Ducksilla ei ollut vakiokeskareita keskellä pelaamassa.

Joona Väänänen, Vantaa Ducks:

- Ei mennyt todellakaan ihan kuin Strömsössä. Vähän siinä taistelutahto hiipu, kun mentiin vähän sen taakse, ettei keskareita ollu siinä. Vaikka Iiro ja Nico hoiti ihan hyvin hommansa. Ennemmin meillä jäi uupumaan tänään kenttä ja muu pelaaminen. joka meillä on ollut kauden aikana hyvää. Useassa muussakin pelissä on ollut ensimmäinen erä meille tarjolla. Pleijarit tulossa, joten sitä kohti pitää parantaa.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Ei se peli, nyt miksikään klassikoksi noussut. Me pelattiin aika vähillä virheillä. Ja päätettiin, että yritetään pelata se kaverin jatkopallohyökkäys aika vaikeaksi, niin saadaan jatkopallot käännettyä itselle. Sieltä puuttu kaverilta kaksi normikeskaria, että jaksettiin vaan jauhaa, ja niinhän ne jatkopallot käänty meille. Eka erä olisi toki voinut pyörähtää toisinkin päin.

Juho Rajala, Vantaa Ducks:

- Valitettavasti se näkyy meidän pelissä nimenomaan henkisellä puolella, että kaksi keskaria puuttuu. En tiedä täytyy sunnuntain peliin keksiä jotain poppaskonsteja. Hyvä ilme pitää saada kentälle. Nyt lopahti fiilis kahdessa viimeisessä erässä, kun peli ei lähtenyt kulkemaan.

Ducks - Tiikerit 0-3
24-26, 17-25, 20-25
Koti:Rastamo 18/+4, Mäki-Valta 6/+4, Määttänen 6/+4
Vieras:Keskinen 15/+14, Rekomaa 14/+13, Leppälä 11/+8
Katsojia: 316

Joukkueiden MVP:t
Joona Väänänen, Ducks
Joska Försti, Tiikerit

PROlibero
Ville Sihvonen, Tiikerit

Ottelutilasto

Savo Volley katkaisi Ettan kotivoittoputken suvereenilla esityksellä

Etta lähti keskiviikkoillan koitokseen Savo Volleyta vastaan neljän ottelun kotivoittoputkessa, ja mielessä oli varmasti ainakin toive pidentää putkea viiteen ja napsia sarjapaikan kannalta tärkeitä pisteitä. Savo tuli peliin kuitenkin takki viimeistä nappia myöten napitettuna ja nujersi Ettan lähes murskaavalla esityksellä kotijoukkueen omilla aseilla. Lopputulos oli melko lailla ottelutapahtumien mukainen 0-3 (21-25, 15-25, 19-25).

Ettan avaus: Haapakoski, Marttila, Pennanen, Heikkilä, Niinivaara, Ahonen, Hakala (L).
Savon avaus: Ilja Ivanov, Räsänen, Siltala, Michelau, Kovac, Jauhiainen, Sho (L).

Etta lähti otteluun jälleen hieman siipirikkoisella miehistöllä, kun edellisen ottelun tapaan kolhuja parantelivat Veeti Parkkinen, Heikki Sipola ja Markus Väisänen. Viime ottelusta kokoonpanoon oli toipunut Eemi Pöllänen, joskaan ei vielä kentälle asti. Arttu Ahonen otti kahden viime kohtaamisen tapaan paikan pelaavana keskitorjujana. Savo Volley oli matkalla lähes täydellä rosterilla, ainoa poisjäänti oli Olli-Pekka Ojansivu, jota paikkasi viime otteluiden tapaan Mikko Räsänen.

Ensimmäinen erä oli Ettan viime ottelut huomioiden poikkeuksellisen pirteä kotijoukkueelta. Eritoten joukkueen parhaat pisteet takoneen Janne Marttilan suorituksilla Etta repäisi pienen kaulan heti erän aluksi, mutta Savon kolmen perättäisen torjuntapisteen jälkeen vieraat siirtyivät jo 6-9 -johtoon, ja Ettan oli aika ottaa ensimmäinen aikalisänsä. Tämä ei kuitenkaan Savoa hidastanut, vaan vieraat painelivat menojaan yleispelaajiensa Michael Michelaun ja Antti Siltalan johdolla. Etta ei kuitenkaan luovuttanut erää helpolla, Teppo Heikkilän torjunnalla ja syöttämään vaihdetun Janne Pyhäjärven ässällä Etta hiipi jo kahden pisteen päähän tilanteeseen 18-20, jolloin oli myös vieraskoutsi Timo Tolvasen aika haeskella tabletiltaan aikalisänappia. Sen verran apua aikalisästä oli, että Ettan pisteputki saatiin poikki, ja loppuerä paineltiinkin sitten vaihtopalloja. Mikko Räsäsen ja Antti Siltalan hyökkäyksillä vieraat kuitenkin päättivät kotijoukkueen pyristelyn lukemin 21-25.

Toisesta erästä lähtien paremmasta joukkueesta ei keskiviikkoiltana jäänyt epäselvyyttä. 7 pistettä erään takonut Michael Michelau kuritti entistä seuraansa kovaa ja korkealta, ja säestystä tuli laajalla rintamalla. Itsensä pistesarakkeeseen kirjasivat myös Miki Jauhiainen ja Ilja Ivanovkin. Viimeisissä palloissa Ettaa yritti kannatella kotijoukkueen parhaana palkittu Nuutti Niinivaara, mutta Jakub Kovacin hirmuinen moukari keskeltä päästi joukkueet pitkälle erätauolle tylyin lukemin 15-25.

Kolmanteen erään kentällä nähtiin hieman pirteämpi Etta, mutta Savo Volley onnistui syömään sekä kotijoukkueen tehoja että joukkuehenkeä upeasti onnistuneella puolustus- ja varmistuspelaamisellaan. Tavallisesti Ettan tavaramerkkinä tunnettu myyräys onnistui tällä kertaa paremmin toisen entisen huippuliberon valmentamalta joukkueelta, ja joukkueen hirmuiset laitapyssyt hoitelivat loput. Vieraat siirtyivät heti alussa parin pisteen johtoon, ja johto vain kasvoi entisestään erän edetessä. Pahimmillaan seitsemän pisteen ero kaventui hetkellisesti kahteen tilanteessa 13-15, kun Niko Haapakosken torjunnan jälkeen Savolle sattui kaksi peräkkäistä työtapaturmaa. Tolvasen aikalisän jälkeen hyökkäysvirheitä sattui vielä kolmaskin ja Etta oli kuin huomaamatta hiipinyt pisteen päähän. Tämän lähemmäs vieraat eivät kuitenkaan Ettaa päästäneet, vaan raudanluja torjunta tylsytti kotijoukkueen hyökkäykset ja taistelutahdon. Ottelu sai melko antikliimaksisen lopun, kun erä päättyi Ettan syöttövirheeseen lukemin 19-25.

Ilja Ivanov, Savo:

- Viime viikolla pelattiin viimeksi. Silloin ei ollut ehkä laadultaan mikään paras peli, mutta tänään oli sitte paljon parempaa. Alku oli vähän hermostunut, mutta sitte pistettiin show time pystyyn, ja sen jälkeen oli melkein koko ajan hyvää peliä. Pieniä mutkia tuli matkaan, mutta selvittiin niistä kuitenkin hyvin. Kolme pistettä saatiin, millään muulla ei oo väliä.

Nuutti Niinivaara, Etta:

- Oltiin tänään joka osa-alueella aika vastaantulijoita, silloin ei tuon kauniimpaa lopputulosta ole luvassa. Ihan hyvin saatiin vastustajan vastaanottoa rikki, mutta Ilja passas kyllä hienosti niistäkin paikoista, eikä saatu minkäänluokan stoppia siihen. Jälki on sitten tuommosta.

Timo Tolvanen, Savo:

- Tosi tyytyväinen siihen nähden, että saatiin syyspuolella täällä tosi pahasti selkään. Etta pelasi silloin hienoa peliä ja meillä oli tiedossa minkälaiseen paikkaan tullaan. Alussa oli vähän samat merkit ilmassa, mutta meidän torjunta-puolustus nosti tasoaan sen verran että saatiin onnistumisia ja oma moottori käyntiin. Siihenkin täytyy olla tyytyväinen että saadaan ottelussa noin paljon enemmän puolustuksia ku Olli Kuoksan Etta, se lämmittää mieltä ja tarkoittaa yleensä hyviä asioita. Syötiin tänään heidän hyökkäystehoja nimenomaan puolustamalla. Ilja pelasi myös hienon pelin, monipuolista pelin pyörittämistä ja hyökkäystehot säilyi koko ottelun samalla hyvällä tasolla. Iljan lisäksi yksittäisenä pelaajana myös Mike osoitti tänään taas pelimiehen elkeitä, pelasi huikean hyökkäyspelin. Sillin torjuntapeliä en halua kehua koska edellispelissä häntä siitä kritisoin, ja tänään sokea kana löysi muutaman jyvän.

Olli Kuoksa, Etta:

- Harmittaa se, ettei Savo sortunut tänään asennevirheeseen. Kyllähän se niin on että kun jengi on noin latautunut ja tiivis, niin pelaajamateriaalissa on aika iso ero niin hyökkäys-, torjunta- kuin syöttöpuolella. Pienen löysäilyn se vastustajalta vaatii että voidaan iskeä siihen väliin, mutta tänään siitä ei tullut vastustajalta yhtään apuja vaan kaikki pisteet piti tehdä ite. Täytyy ymmärtää lajin lainalaisuudet, enkä siksi voi hirveen pettynytkään olla. Vaikka oltais oltu väärinpäin tuolla tänään niin en usko että ois saatu pisteitä Savolta. Täytyy mennä nyt nopeesti perjantaita kohti, kun tätä omaa juttua ajattelee niin ei jäädä tähän jähimään. Meidän täytyy iskeä joka kerta siihen saumaan mikä meillä on, niitä on vielä viis jäljellä. Tänään sitä saumaa ei ollut.

Etta - Savo Volley 0-3
21-25, 15-25, 19-25
Koti:Marttila 13/+6, Niinivaara 7/+5, Pennanen 4/-1
Vieras:Michelau 17/+10, Siltala 14/+5, Räsänen 13/+10
Katsojia: 361

Joukkueiden MVP:t
Nuutti Niinivaara, Etta
Ilja Ivanov, Savo

PROlibero:
Sho, Savo Volley

Ottelutilasto



Loimulle maukas voitto VaLePasta

Raision Loimu nappasi erittäin maukkaan täyden kolmen pisteen voiton hallitsevasta Suomen Mestarista ja tämän hetken sarjataulukon ykkösestä, kun VaLePa kaatui Kerttulan parketilla luvuin 3-1 (21-25, 25-21, 25-22, 25-19). Voiton ansiosta Loimu nousi sarjataulukossa kuudenneksi ohi Hurmoksen ja hengittämään Hurrikaanin niskaan.

Voiton ja hyvän tunnelman lisäksi ottelun hienoimpia asioita oli katsojien ja talkoolaisten Ukrainaan lahjoittamien rahojen ja tavaroiden määrä. Loimu haluaa kiittää sydämensä pohjasta kaikkia keräyksiin osallistuneita.

VaLePa voitti ottelun avauserän, mutta sen jälkeen Loimu piti loput erät itsellään vahvan syöttöpelaamisen siivittämänä. Loimun syöttöpommitus sai VaLePan vastaanoton rikki. Isännät syöttivät neljään erään 12 ässää ja 16 virhettä, kun VaLePa taasen syötti 7 ässän lisäksi 21 virhettä.

Ottelun paras pistemies oli Loimun Kristaps Smits sekä VaLePan Sakari Mäkinen, jotka tekivät 19 pistettä mieheen. Loimun toiseksi paras pistemies oli 18 pistettä tehnyt Ali Fazli ja VaLePalla yleispelaaja 17 pisteen Jiri Hänninen. Loimun parhaaksi pelaajaksi valittiin kenties uransa parhaan ottelun pelannut passari Tomi Saarinen, jonka kausi on muutenkin sujunut nousujohteisesti. Myös edelleen kokoonpanosta puuttuvan Tayeb Einisamareinin korvannut Aatu Vihola pelasi uransa parhaan ottelun. Keskipelaajalle kirjattiin 8 pistettä, joista kolme tuli torjunnoilla.

Sakari Mäkinen, VaLePa

- Ei oo kyllä hetkeen tullut tuollaista syöttöjoukkuetta vastaan pelattua. En tiedä oliko vihreä valo kaikilla pelaajilla. Vetivät kättä tyhjäksi ja pysyi hyvin kentässä ja saivat sillä kyllä hyvän otteen pelistä. Tuolla syötöllä pärjää kyllä ihan ketä vastaan vaan tässä liigassa.

- Kyllä meillä hetkemme melkein joka erässä ottaa se haltuun, mutta oltiin vaan vähän pehmeitä hyökkäyspäässä. Ei voi omaankaan peliinkään tyytyväinen, kun kolme pistettä hävittiin vastustajalle. Oikea joukkue voitti tänään.

Tomi Saarinen, Loimu

- Saatiin todella hyvä syöttöpeli tänään ja päästiin sillä hyvin torjuntaan kiinni. Saatiin torjuntakosketuksia ja puolustuksia ja sehän sytyttää sitten joukkuetta mukavasti. Tuon luokan joukkuetta vastaan on pakko lähteä kovalla syötöllä.

Janne Kangaskokko, VaLePa

- Hirvittävää pommitusta Loimun syötöllä ja sillä tylsyttivät meidät. Ei pystytty vastaamaan tuollaiseen pommitukseen tänään.
Puolustamisessa kun on kuitenkin selkeät paikat mistä voidaan puolustukset saada, niin niitä pitäisi saada enempi. Jos pallo tulee suoraan sektoriin ja pelaaja kohti, niin kovissa peleissä ne täytyy saada ylös.

Aitor Barreros, Loimu

- Otimme ison voiton taistelussa pudotuspeliasemista. Kolme pistettä ehkä sarjan parhaalta joukkueelta on todella tärkeää ja antaa meille potkua tuleviin peleihin, kun taistelemme runkosarjan viidennestä sijasta.
Tomi oli meidän paras tänään. Hän pelasi hemmetinmoisen ottelun. Hän johti joukkuetta kokeneen pelaajan tavoin, vaikka hän on vasta vähän päälle parikymppinen.

Loimu - VaLePa 3-1
21-25, 25-21, 25-22, 25-19
Koti:Smits 19/+3, Fazli 18/+9, Rahko 9/+4
Vieras:Mäkinen 19/+5, Hänninen 17/+9, Rösler 8/+3

Joukkueiden MVP:t
Tomi Saarinen, Loimu
Sakari Mäkinen, VaLePa

PROlibero
Kyle Dagostino, Loimu

Ottelutilasto

  Takaisin