Loimu runkosarjan kolmonen

08.03.2015

Raision Loimu varmisti miesten runkosarjan kolmostilan lauantaina voitollaan Joensuussa Liiga-Riennosta erin 0-3. Hurrikaani puolestaan vietti Rantaperkiön Iskun kanssa töydet viisi erää kentällä Loimaalla voittaessaan 3-2.

Loimulle kymmenes peräkkäinen voitto

Raision Loimu varmisti runkosarjan kolmannen sijan voittamalla Pohjois-Karjalan Liiga-Riennon Joensuussa 0-3 (23-25, 22-25, 21-25).

Riento on varmistanut runkosarjan yhdennentoista sijan, ja saa kotiedun liigakarsintoihin.

Kolmannen ottelun neljän päivän sisään pelannut vierasjoukkue ei ollut otteluruuhkan takia aivan terävimmillään, mutta joukkueen tasokas pelaajamateriaali ratkaisi tasaisen ottelun Loimun hyväksi.

Loukkaantumisista kärsivä kotijoukkue taisteli ajoittain pirteästi, mutta Loimu jyräsi erien loput rutiinillaan. Ottelun ensimmäinen erä tarjosi pelin viihdyttävintä lentopalloa molempien joukkueiden intoutuessa puolustamaan hyökkäyksiä uhrautuvasti. Toisessa ja kolmannessa erässä Loimu karkasi erien alussa, mutta Riento sai vielä juonesta kiinni onnistumatta kuitenkaan ottamaan erävoittoja.

Loimun Urpo Sivula sai ottelussa kaksi LähiTapiolan pistettä nousten tasapisteisiin kisan kärjessä Tiikereiden Lelu Ojansivun kanssa. Kisan voittajalle on luvassa 2222 euroa tai tasatilanteen sattuessa 1111 euroa mieheen.

- Kunto on hyvä, kolmossija on otettu. Katse on pleijareissa, sanaili Loimu luotsi Henri Tuomi.

- Tasaisuutta ei ollut tänään riittävästi, siitä pienet erot. Jokainen peli ennen karsintoja on tärkeä meille" summasi kollega Jani Säisä Riennon näkymiä.

Hurrikaani ja Isku pudotuspelitunnelmissa

Hurrikaani-Loimaan ja Rantaperkiön Iskun ottelussa oli jo pudotuspelifillistä lauantaina. Lopulta täyden viiden erän pelaamisen jälkeen runkosarjan nelonen Hurrikaani kuittasi voiton 3-2 (29-27, 19-25, 19-25, 25-21, 15-9).

Päätöserässä Hurrikaanin hyökkäys oli pysäyttämätön. Lipp jakoi kaikkiaan 11 passia, joista hyökkääjät tappoivat peräti 10.

Matti Oivasen viisi ässää, Samuli Kaislasalon ja Vladimir Cedicin hakkuripeli sekä Taneli Lippin vahva tulo kentälle isäntien passariksi olivat erityisen mainittavia asioita illan ottelusta.

Ville Kakko (Hurrikaani):

- Taunon (Lipp) sisääntulon jälkeen pelimme alkoi sujua. Hän toi passipeliimme rauhallisuutta. Viimeinen erä oli hyökkäyspuolella
huikea.

Jussi Heino (Isku):

- Pitkästä aikaa hyvä, reipas peli. Nyt pystyttiin pelaamaan samalla taisteluilmeellä koko ottelu. Pelasimme samalla tasolla kuin viimeksi sydäntalvella. Se lupaa hyvää pleijareihin.

Matti Oivanen (Hurrikaanin paras):

- Viimeinen silaus keskittymiseen jäi puuttumaan. Pelin taso ei ollut häävi. Toisaalta tiukka taistelu palvelee valmistautumista pudotuspeleihin.

Sauli Sinkkonen (Iskun paras):

Peli oli vähän pallottelua, kun molemmilla oli sarjasijoitus jo varma. Conor Eatonin kanssa passipeli toimii ja on toiminut heti alusta lähtien. Parin huonomman kauden jälkeen on hienoa päästä jatkamaan kautta pudotuspeleihin. Toivevastustaja olisi VaLePa. Saataisiin kunnon vääntöjä aikaiseksi.