Seuraa meitä somessa:

Loimulla helppo iltapuhde Kyyjärvellä - Rovaniemellä täydet erät

14.12.2022

Raision Loimu haki kolmessa erässä pisteet Kyyjärveltä keskiviikkona, kun taas Rovaniemellä ei niin yllättäen mentiin viiteen erään. Siellä parin viime kauden "viiden erän erikoisjoukkue" Hurmos nousi komeaan voittoon PerPosta.


Raision Loimu haki 3–0 voiton KyKy-Betsetiltä

Ensimmäisessä erässä Raision Loimun vaikeat ja kovat syötöt aiheuttivat kotijoukkue KyKy-Betsetille hankaluuksia. KyKy-Betset ei saanut oikein missään vaiheessa omaa hyökkäyspeliään toimimaan. Raision Loimu hyökkäys ja torjunta peli oli varmaa ja tehokasta. Erä Raision Loimulle luvuin 21-25.

Toiseen erään Kotijoukkue KyKy-Betset teki aloituskuusikkoon muutoksia. Kentälle tuli nuori Aleksi Oksanen yleispelaajan paikalle. KyKy-Betsetin vastaanotto parani huomattavasti ja päästiin paremmin mukaan peliin. Peli olikin tasaista aina 13–13 tilanteeseen asti, jonka jälkeen kotijoukkueelle tuli helppoja virheitä ja Raision Loimu pääsi muutaman pisteen johtoon. Erän lopussa Raision Loimun torjunta ja hyökkäys peli oli vahvaa ja monipuolista. Erä Raision Loimulle luvuin 15–25.



Kolmas erä oli pitkälti toisinto toisesta erästä. Kotijoukkue KyKy-Betset taisteli vahvasti erän puoliväliin asti. Sen jälkeen Raision Loimu tiivisti torjuntaa ja hyökkäsi monipuolisesti laidoista ja keskeltä. Erä Raision Loimulle 18–25.

Raision Loimu oli jokaisella osa-alueella kotijoukkuetta vahvempi. Raision Loimun hakkuri Joonas Jokela esitti vahvaa hyökkäyspeliä. Kotijoukkueen paras pisteentekijä oli Oskari Keskinen (16/+4), Raision Loimun parhaat olivat Joonas Jokela (18/+14) ja Mäki Eetu (14/+10).

Raision Loimun Joonas Jokela

- Meiltä ihan sovelias esitys, ei suuria puutteita oikeastaan millään osa-alueella. Varsinkin kun jaksettiin vaan pitää syöttö kentässä, niin saatiin torjuntapuolustuksella tosi hyvin KyKy:n hyökkääjiltä tehoja alas ja maltettiin vaan jauhaa. Siihen ihan tyytyväinen ja toki muut pelit mitä Kyyjärvellä on pelattu, ei ole helppo paikka vierasjoukkueelle, siitä todella tyytyväinen, että pystyttiin pitää aika solidina koko peli.

- Oli ihan jees, vähän nuhasta, että sais olla kyllä parempikin, mutta ei tullut hirveästi tyhmiä virheitä niin siihen oon ihan tyytyväinen. Myös meidän muut laiturit esitti kauden parasta tekemistään, varsinkin Hernandes, ihan älyttömällä pelipäällä oli tänään, kauheita viistoja veteli.



KyKy-Betsetin Aleksi Oksasen

- Ihan hyvillä fiiliksillä lähettiin pelaamaan ja mukava päästä kentälle. Kyllähän pelaaminen tuntuu aina tosi mukavalta. Meillä oli tänään ehkä isommat ongelmat vastaanoton ja hyökkäyksen puolella. Vastustaja syötti tosi kovaa ja ei vaan saatu palloa nousemaan tarpeeks hyvin.

Raision Loimun päävalmentaja Mika Rantanen

- Me saatiin pidettyä oma peli kasassa , tässä viimeisen erän alussa tehtiin paljon syöttövirheitä ja huomattiin, että heti se peli rupeaa kääntymään pois meidän hallinnasta ja onneks saatiin fokus takasi peliin ja saatiin muutamii kivoi pisteputkii ja sit saatiin käännettyä erän loppu meille. Hyvä esitys meiltä, kohtuu tyytyväinen. Meillä kaikki hyökkääjät onnistui hyvin Tomin passeista. Ei siellä ollut kauhean paljon hätää. Meillä on tärkeä peli lauantaina VaLePaa vastaan ja joudutaan taas pistään parasta lauantaina ja siinä mieles hyvä peli. Tän jälkeen on hyvä lähteä haastamaan VaLePaa.

- Syöttö-vastaanotto näytti ihan hyvältä. Tilastojen perusteella on hyvä.

KyKy-Betsetin päävalmentaja Eduard Venski

- Hävisimme kotona, Aleksi jo mainitsi vastaanottohan ei toiminut. Toinen ja kolmas erä, vastaanotto ihan hyvä, toimi paremmin. Vaikea peli, ei mahdollista voittaa erää, ottelua jos hyökkäys prosentti on 30 prosenttia. Vastustaja hyvä lukemaan meidän passarit. Vastustajalla hyvä torjunta ja hyvä vaimennus ja helpompi pelata puolustus. Pelaamme puoli erää hyvää peliä, sitten yksi virhe ja järjestys kentällä menee pois ja vastustaja saa kaksi-kolme pistettä. Vastustajan helpompi pelata, kun neljä-viisi pistettä edellä, totta kai tulee rauha pelata, hyökkäys helpompi.

Lehdistötilaisuus täältä


Kyky-Betset - Raision Loimu 0-3
21–25, 15–25, 18–25
Koti:Keskinen 16/+4, Oksanen 7/+1, Petrusevic 7/+0
Vieras:Jokela 18/+14, Mäki 14/+10, Pozo Hernandez 12/+6

Ässät: 2-3
Syöttövirheet: 8-10
Torjunnat: 8-13
Hyökkäys%: 33-52

Joukkueiden MVP:t
KyKy Aleksi Oksanen
Loimu Joonas Jokela

PROlibero
Esko Vuorinen Loimu

Yleisöä: 172

Ottelutilasto



Karelian Hurmos väänsi tiukan 3-2 voiton Perungan Pojista

Perungan Poikien sekä Karelian Hurmoksen välinenen ottelu lähti yllättäen rovaniemeläisjoukkueen komennossa vahvasti liikenteeseen. Kaksi edellistä peliä hävinneen joukkueen ilme oli ottelun alussa murskaava, mutta myös Karelian Hurmoksen otteet olivat alle heidän tasonsa. Daniel Wetter löysi oman vireensä edellisen vaisun ottelun jälkeen ja takoi ensimmäiseen erään 5/+5 ottaen myös kaksi vakuuttavaa torjuntaa.

“Meidän esiintyminen oli kahdessa ensimmäisessä erässä aivan hirveitä. Pitkän tauon jälkeen pääsimme peliin kiinni saamalla virheet pois. Onneksi voitimme. Paljon jää mietittävää seuraaviin peleihin. Tällaisella pelillä ei tee keväällä mitään. Yksittäisistä onnistumisista saimme virtaa peliin.” tylytti Hurmoksen hakkuri Eetu Häyrinen.

Toinen erä alkoi samanlaisissa merkeissä Karelian Hurmoksen tehdessä paljon virheitä ja Perungan Poikien monipuolisella pelaamisella. Perungan Poikien pelissä kahdessa ensimmäisessä erässä erityistä oli joukkueen vahva vastaanottoprosentti (64%). Karelian Hurmos taas yritti löytää rytmiänsä vaihtamalla erän lopussa yleispelaajaksi Janne Marttilan kentälle.

“Pelin alkupuoli oli vahva joukkueelta. Sekä itsellä että joukkueella hajosi pakka ottelun loppupuolella. Sekä Vantaalla että täällä meillä oli paikka ratkaista peli. Emme olleet valmiita ottamaan voittoa. Omassa pelissä on tapahtunut kehitystä, mutta vielä on varaa kehittää paljonkin.” kommentoi edellisiin otteluihin verrattuna paremman ottelun pelannut Perpon Tomi Perkiö.

Pitkän erätauon jälkeen näytti siltä, että Perungan Poikien tahti pitää ja Hurmos ei löytänyt omaa rytmiänsä tarpeeksi hyvin. Erän puolessa välissä Hurmos löysi pelinsä ja saikin pikkuhiljaa kurottua eron umpeen lähelle eräpalloa. Perpo taisteli kuitenkin ja venytti tilanteeksi 24-21 Fredric Gustavssonin (23/+9) ässällä. Sitten Mikko Räsäsen käsi kävi kuumana ja Perpo sortui pariin harmittavaan hyökkäysvirheeseen ja erä sinetöityi jatkopalloilla lopulta Hurmoksen torjuntaan 27-25.

“Kaksi ensimmäistä erää oli olematonta tekemistä. Pitkällä erätauolla kävimme rehellistä keskustelua ja joukkue vastasi huutoon. Alkuun emme meinanneet löytää toiselle yleispelaajan rooliin pelaajaa. Janne Marttila hoito sen homman pitkän erätauon jälkeen hyvin.” kertoi Karelin Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo lehdistötilaisuudessa.

Neljäs erä oli edelleenkin tasaista pelaamista molemmilta joukkueilta. Mikko Räsäsen syöttövuoroilla Perpo näytti olevan vaikeuksissa. Vahva tehokaksikko Janne Marttila (16/+9) ja Häyrinen (22/+11) hoitelivat Hurmoslaiset tasoihin, jonka jälkeen kotijoukkue sortui harmittaviin virheisiin. Karelian Hurmos venyi erävoittoon vaihdosta tulleen ja hienosti pelanneen Janne Marttilan hyökkäyspisteellä sekä Eetu Häyrisen ässällä. Perpo pelasi tänään siis jo kahdeksannen viisieräisen pelinsä, joka on eniten miesten Mestaruusliigassa tällä hetkellä.

“Emme odottaneet tuollaista loppu kolmanteen erään. Omilla virheillä päästimme Hurmoksen mukaan ja meidän peli meni sekaisin. Onnittelut vastustajalle. Hurmos oli henkisesti kovempi. Tänään olimme fyysisesti valmiita, mutta henkinen kantti ei kestänyt vaikeita tilanteita.”, pohti Perpon valmentaja Guntis Atars ottelun jälkeen.

Seuraavaksi Perungan Pojat siirtyvät tiukan syksyn jälkeen ansaitulle ottelutauolle ja palaavat Loppiaisen jälkeen peliareenoille vieraspelillä 7.1. Kyky-Betsetiä vastaan. Karelin Hurmoksella vielä riittää pelattavaa loppuvuodelle, kun joukkue kohtaa jo lauantaina 17.12. Kotonaan Kyky-Betsetiin sekä seuraavalla viikolla Sastamalassa VaLePa:n keskiviikkona 21.12.

Hyvää joulua ja jännittävää uutta vuotta! Ottakaa rennosti ja palataan pelikentille uusin ajatuksin ja hyvällä energialla!


PerPo - Karelian Hurmos 2-3
25–18, 25–16, 25–27, 22–25, 14–16
Koti:Gustavsson 23/+10, Shurdhi 17/+8, Wetter 16/+15
Vieras:Räsänen 22/+11, Häyrinen 21/+10, Marttila 16/+9

Ässät: 5-7
Syöttövirheet: 12-23
Torjunnat: 12-8
Hyökkäys%: 45-43

Joukkueiden MVP:t
Daniel Wetter, PerPo
Mikko Räsänen, Karelian Hurmos

PROlibero
Miro Rasinperä, PerPo

Yleisöä: 299

Ottelutilasto

  Takaisin