Seuraa meitä somessa:

Loimulle ensimmäinen voitto Sastamalassa lähes yhdeksään vuoteen

23.10.2022

Raision Loimun voittoputki miesten Mestaruusliigassa sai jatketta sunnuntaina harvinaisella tavalla, kun se kaatoi VaLePan ensimmäisen kerran vieraskentällä sitten 7.1.2014. Sarjapistekin oli ensimmäinen tähän väliin, jossa VaLePa voitti 15 kotiotteluaan raisiolaisia vastaan perättäin.

VaLePa Sastamala Tampere – Raision Loimu 2-3 (25/16 15/25 22/25 25/12 13/15)

Aloituskoonpanot
Esko, Karjarinta. Savonsalmi, Leinonen, Mäkinen, Sivula, Pennanen L
Saarinen, Vihola, Mäki, Hernandez, Rahko, Jokela, Vuorinen L

Ensimmäinen erä tuli pukkipaidoille helposti. Pelaaminen oli keskittynyttä ja varmaa. Erään ei tullut VaLePalle yhtään suoraa hyökkäysvirhettä eikä Loimu saanut yhtään ässää.

Toisessa erässä osat vaihtuivat. Loimu syötti kovaa vähillä virheillä. Erityisesti Joonas Jokela löysi peliin hurmoksen. Hän syötti tilanteen 3-5 jälkeen kuusi kertaa peräkkäin kovaa, joukossa kaksi ässää. Tilanne 3-10. Myös hänen hyökkäyksensä nousi uudelle tasolle.

Kolmannessa erässä edettiin tasaisesti. Mikko Karjarinnan syöttövirheen jälkeen Joonas Jokela käänsi jälleen painavilla aloitussyötöillä erän Loimulle.

Neljännessä erässä oli Loimun vuoro notkahtaa. VaLePan keskipelaajat nousivat isoon rooliin. Kentälle tullut Jacob Ekman tappoi 6 passista 4. Severi Savonsalmi teki ratkaisevan eron syöttönurkkauksessa 11- 8 tilanteesta 17-8 johtoon.

Viides erä oli tasaista tilanteeseen 11-11. Sitten tuli VaLePalle syöttövirhe ja Hernandezin kovan syötön jälkeen pääsi Rahko vastahyökkäyksestä tekemään pisteen 13-11. Lopulta Jokela päätti ottelun erävoitolla 15-13 Loimulle.

Joonas Jokela pelasi kovan hyökkäys- ja aloitussyöttöpelin. Hänen edelleen on kuitenkin nostettava aivan loistavan puolustuspelin pelannut libero Esko Vuorinen. Vuorisen ilmiömäiset puolustukset kerta toisensa jälkeen veivät uskoa pukkipaitojen hyökkääjiltä. Esimerkin voimasta koko Loimun joukkue puolusti uhrautuvasti. Passari Tomi Saarinen on aiheesta kerännyt syksyn mittaan kehuja, hyvä peli tänäänkin.

VaLePan pelissä ilahdutti keskimiesten panos, Savonsalmen 6 torjuntaa ja 3 ässää sekä Ekmanin 7 pistettä 10 hyökkäyksestä.

Sastamalan Lämmön Jari Viitanen palkitsi MVP:t VaLePa Severi Savonsalmi ja Loimu Esko Vuorinen

Esko Vuorinen:

- Tehtiin joukkueena hommia ja liberon tehtävänä on ottaa palloja ylös, kokonaisuudessaan pelattiin hyvin.

Severi Savonsalmi:

- Ei ihan normi sunnuntai, tänään oli tällaista vuoristorataa erien välillä. Ajatukset on vielä sekaisin, lentopalloilta ja melko pettynyt olo. En pidä häviämisestä. Vaikea sanoa mistä johtuu tuo tason heittely. Reenisalille takaisin harjoittelemaan, sieltä se tulee.

Mika Rantanen:

- Ei voi olla muuta kuin olla tyytyväinen alkukauteen, tästä on hyvä jatkaa töiden tekemistä. Onhan meillä paljon tehtävää ja parannettavaa, tärkeintä tässä on se, että ei jäädä murehtimaan vaan seuraavaan erään tullaan aina entistä kovemmin. Hurrikaani tulee vastaan suomen cupissa ja ottelu on varmasti tiukka.

Janne Kangaskokko:

- Jiri pelasi ennakkoluulottomasti ja omilla vahvuuksilla. Ensimmäinen kunnon esiintyminen liigakentillä oli kunnon esitys. Erien epätasaisuus kertoo tietystä levottomuudesta, ei vielä luoteta täysin peliin ja omaan tekemiseen. Tavoite on saada taso pysymään korkealla tilanteesta riippumatta.


VaLePa - Raision Loimu 2-3

25–16, 15–25, 22–25, 25–12, 13–15
Koti:Mäkinen 20/+11, Sivula 15/+5, Savonsalmi 13/+9
Vieras:Jokela 25/+13, Rahko 17/+10, Pozo Hernandez 12/-3

Ässät: 8-5
Syöttövirheet: 17-14
Torjunnat: 12-12
Hyökkäys%: 44-43

Joukkueiden MVP:t
VaLePa Severi Savonsalmi
Loimu Esko Vuorinen

PROlibero
Esko Vuorinen Loimu

Yleisöä: 502

Ottelutilasto

Kuvat: Hannu Moilanen

  Takaisin