Seuraa meitä somessa:

Loimulle helpottava kotivoitto Lakkapäästä

05.03.2016

Loimun ja Team Lakkapään runkosarjan viimeinen kohtaaminen oli mallikasta pelaamista molemmin puolin. Vajaa kaksituntinen taisto päättyi lopulta kotijuhliin. Loimu merkkautti itselleen tärkeän kotivoiton lukemin 3-1 (25-21, 22-25, 25-23, 27-25).

Tiistaina LEKA Volleylle hävinnyt Loimu nosti selkeästi pelinsä tasoa. Kasvojen pesua nähtiin sekä yksilö- että joukkuetasolla. Moni edellisottelussa epäonnistunut oranssimusta oli tänään eri maata.

Loimun peliä johti Ismo Tuominen, kun uusi valmentaja Dragan Mihailovic tarkkaili peliä penkiltä vielä apuvalmentajan paikalta.

Tappiosta huolimatta Lakkapää voi olla tyytyväinen esitykseensä. Raskaan kauden vetäneet rovaniemeläiset taistelivat ottelun voitosta loppuun asti. Pienellä tekemisen kalibroinnilla ja paremmalla tuurinpoikasella kotiin viemisinä olisi hyvinkin saattanut olla pistesaalista.

Loimu-kippari Ossi Rumpunen (24/+16, 2 ässää, 2 torjuntaa) oli odotetusti isäntien taistelun ruumiillistuma. Toinen yleispelaaja Kirill Borichev (13/+6, 4 torjuntaa) teki selkeän paluun normitasolleen pienen suvantovaiheen jälkeen. Keskellä sentteri Ryan Meehan (12/+9, 2 ässää, 5 torjuntaa) jatkoi vakuuttavaa verkkopelaamistaan.

Lakkapää tuli vahvasti laidoilta. Pelätty ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson (28/+19, 4 ässää, 1 torjunta) oli vieraiden kulmakivi. Tulitukea antoi niin ikään vakuuttavan iltapuhteen netonnut Jouni Palokangas (14/+9, 1 ässä, 3 torjuntaa). Tuomas Hautala (10/+9, 1 ässä, 3 torjuntaa) tuli vakuuttavasti sisään avauserässä.

Parhaat pelaajat:

Loimu: Ossi Rumpunen
Lakkapää: Fredric Gustavsson

Markus Kaurto, Lakkapää:

- Oli tasainen peli. Tiukkoja eriä olivat kaikki. Olisivat voineet kääntyä miten vaan. Loimu oli piirun parempi ja hoiti ratkaisuhetket huolellisemmin. Pienestä oli kaiken kaikkiaan kiinni. Huomenna jatketaan taistelua Porissa pisteet mielessä. Loppukausi pyritään hoitamaan kunnialla. Taistellaan iloisella ilmeellä loppuun asti. Meillä on ollut hyvä meininki, vaikka vaikeaa on ollutkin.

Ville Juntura, Loimu:

- Mukavaa voittaa välillä, selkeästi parempaa kuin häviäminen. Saatiin vihdoin torjuntoja ja vaimennuksia. Niiden puuttumisen kanssa ollaankin painittu ihan riittävästi. Syöttö oli hyvä läpi ottelun. Laiturisektorilla joku on tähän asti pettänyt. Kun saadaan kaikki pelaamaan yhtä aikaa hyvällä tasolla, voidaan saada lisää pisteitä, myös kovilta joukkueilta.

Normunds Veinbergs, Lakkapään päävalmentaja:

- Tiukka peli. Hyviä eriä, jotka ratkesivat käytännössä yhden pallon erolla. Pallo sinne, toinen tänne. Lisää kärsivällisyyttä olisi kaivattu. Fredric piti meitä pystyssä vaikeilla hetkillä ja toi kentällä johtajuutta. Loimu pelasi tänään paremmin kuin Rovaniemellä. Peetu Mäkiselle tuli tänään normitasoa huonompi ilta. Toivottavasti huomenna sujuu paremmin. Roope hoiti liberotonttinsa hienosti, kuten on tehnyt jo jonkin aikaa Matin valitettavan loukkaantumisen jälkeen. Ilmeisesti pelipaikan selkiytyminen on tuonut selkeyttä ja itseluottamusta hänen otteisiinsa.

Ismo Tuominen, Loimun päävalmentaja:

- Hyvä esitys kaiken kaikkiaan. Syöttö pysyi hyvänä loppuun asti. Uskallettiin syöttää, kuten oli sovittu. Tehtiin vähän virheitä, mikä luonnollisesti helpotti iltapuhdetta. Torjuntapeliä on hakattu monta viikkoa, ja tänään se maksoi hedelmää (15 torjuntaa). Hyökkäyspelissä oli järkeviä ratkaisuja. Kirill pelasi tänään hienosti. Kroppa oli selkeästi kunnossa. Kiitos koko ryhmälle.

Lähi-Tapiolan pisteet:

3 pistettä: Ossi Rumpunen, Loimu
2 pistettä: Fredric Gustavsson, Lakkapää
1 piste: Ryan Meehan, Loimu

Kuvat: Tuomas Pelto

Ottelutilasto

  Takaisin