Seuraa meitä somessa:

Loimulle ja LEKA Volleylle vallipäivän voitot

28.01.2018

Kuudentena ja seitsemäntenä miesten liigassa olevat LEKA Volley ja Raision Loimu olivat vaalisunnuntain voittajat kentällä

Leka Volley haki latauksen Sampo-tappiosta ja vei täydet pisteet Akaasta

Leka Volley aloitti ottelun kovilla hyökkäystehoilla ja otti selkeän johdon. Erän puolivälissä Akaa-Volley pääsi iholle Ivan Walterin onnistuneiden hyppysyöttöjen turvin. Mutta lopussa Leka tuli jälleen kovaa ja vei erän 20-25.

Kakkoserä oli todella tasainen ja olisi voinut päätyä kummalle hyvänsä. Mutta kotijoukkueen harmiksi - jälleen kerran - ratkaisuhetkille sattui pari ikävää virhettä ja näin erä vierasjoukkueelle 24-26.

Kolmanteen erään kasaantui Akaa-Volleylle aivan liikaa omia virheitä. Kun vastustajalle annetaan 13 pistettä ilmaiseksi, ei juuri voittamisen mahdollisuuksia jää. Leka Volley vei ratkaisuerän lukemin 14-25 ja koko ottelun 0-3.

Akaa-Volleyn parhaana palkitun Joni Mikkosen saldo (10/+1) kertoo joukkueen illan vireestä. Hyökkäystehot jäivät 39 prosenttiin. Noilla tehoilla ei Mestaruusliigassa kerta kaikkiaan heru voittoja. Kaikilla muilla osa-alueilla Akaa-Volley haastoi Leka Volleyn

tasaväkisesti.



Lauri Tihinen oli todella pettynyt kolmanteen erään.

- Pakko oli yrittää syöttää kovaa. Jos Lekalle heittää syötöt alakautta, niin varpaillehan se tulee. Tuo selittää osaltaan ison virhemäärän. Mutta onhan tuo hyökkäysprosentti aivan liian alhainen. Osan ehkä selittää passarityöskentelykin, mutta eniten syytän asennetta. Kyllä pallo pitää pystyä tappamaan, kun paikka annetaan.

Leka-Volley hoiti syöttöjen vastaanoton kahdella nostajalla. Redi Koci ja Teemu Silventoinen kantoivat suurimman vastuun takakentällä ja Jan Heleniukselle jäi vain kahdeksan aloitusta nostettavaksi.

- Oli tiedossa, että Leka nostaa kahdella ja toki yritimme tuohon iskeä. Emme siinä onnistuneet, kuten ottelun lopputulos kertoo, sanaili Tihinen.

Jukka Tuovinen korosti joukkueen noususta Sampo-tappion jälkeen.

- Joukkue pelasi tänään kurinalaisesti. Olen ylpeä pojista. Mentiin, kuten sovittiin. Eikä annettu Akaan tunnetun kotiyleisön häiritä. Itse asiassa saimme yleisöstä lisävoimaa, kun olimme niskan päällä koko ajan.

Joni Mikkonen ei ottelua pitkään analysoinut.

- Pehmeätä, pehmeätä, pehmeätä. Toisessa erässä sentään pystyttiin hieman kovempaan hyökkäyspeliin. Mutta muutoin tuli liikaa toimituspalloja.

Leka Volleyn parhaan palkittiin ansaitusti keskitorjuja Henrik Porkka, joka hyökkäsi virheettä seitsemän kertaa. Ainoa miinusmerkintä miehelle tuli syöttöviivalla.

LähiTapiolan pisteet
3 Porkka LEKA
2 Kaislasalo LEKA
1 Koivunen Akaa

Akaa-Volley - LEKA Volley 0-3
20-25, 24-26, 14-25
Akaa-Volley: Mikkonen 10/+1,Koivunen 8/+7,Siwicki 8/+2
LEKA Volley: Kaislasalo 11/+5,Lankinen 11/+4,Porkka 9/+8
Katsojia: 408

Ottelutilasto


Loimulle puhdas voitto - Isku edelleen ilman vierasvoitto

Lentopallon maratontaulukon kärkikaksikon kohtaaminen Raisiossa päättyi 842 katsojan riemuksi Loimun puhtaaseen 3-0 (25-23, 25-16, 25-14). Isku on edelleen ilman vierasvoittoa tällä kaudella hävittyään kaikki 10 vierasotteluaan ja kerättyään niistä vain kaksi sarjapistettä

Otteluna avauserä oli tasainen ja toisessakin erässä Isku oli mukana noin puoliväliin asti, jonka jälkeen Loimu meni menojaan. Iskun selkärangan napsahdettua he eivät saaneet enää uutta vaihdetta silmään ja joukkueelta näytti olevan puhti poissa.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Gino Naarden, joka teki 17 pistettä tehoin +14. Häntä tuki hyvin ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Janne Marttila (14, +9). Isäntien keskitorjujat pelasivat vailla virheitä tehden pisteitä Trent O’Dean toimesta 8 ja Tuomas Koppasen 7. Iskun paras pistemies oli perinteisesti Kerttulassa hyvin pelaava hakkuri Mika Mäntylä (13, +8). Joukkueen avainpelaaja Matti Hietanen aloitti ottelun hyvin, mutta oli vieraiden puhdin loppumisen ilmentymä toisen erän puolivälistä alkaen.

Vierasjoukkueen pelaajakommentit: Mika Mäntylä

- Ekassa erässä taisteltiin jotenkin, mutta sen jälkeen ihan kauhea notkahdus ja hirveästi omia virheitä. Oltiin ihan nössöjä joka osa-alueella. Ei ollut minultakaan mikään loistopeli, en ole tyytyväinen 40% tappoprosenttiin.

Kotijoukkueen pelaajakommentit: Janne Marttila

- Alku oli vähän hermostunut, mutta joku lukko aukesi toisen erän puolivälissä ja sitten toimi oikeastaan kaikki. Pelattiin joukkueena tosi hyvin. Olin itse metsäleirillä koko viime viikon ja eilen pelasin Sastamalassa niin huonosti ettei ollut vaikea latautua tämän päivän peliin.

Vierasjoukkueen valmentajakommentit: Oskar Muurinen

- Ensimmäisen erän lopussa oli yksi helppo pallo joka sössittiin, niin ei päästy pitkittämään erä. Toinen erä raavittiin perässä vielä puoliväliin asti, mutta sitten jälkeen naksahti selkäranka. Tehtiin virheitä hirveä määrä etenkin hyökkäyksessä. Ilme ei saisi lopahtaa tolleen, nämä on niitä pelejä joissa meidän pitäisi raapia parastamme.

Kotijoukkueen valmentajakommentit: Christophe Achten

- Olen todella tyytyväinen tietenkin. 842 katsojaa tukemassa meitä ja voitimme hyvällä pelillä 3-0. Janne Marttila teki hyvän työn tänään, mutta täytyy korostaa koko joukkueen suoritusta. Työskentelimme koko viikon tätä peliä silmälläpitäen eilisen pelin kustannuksella ja nyt se kantoi hedelmää.

Otteluisäntä Turun Osuuskaupan palkitsemat parhaat pelaajat:
Loimu: Janne Marttila
Isku: Mika Mäntylä

LähiTapiolan pisteet
3 Marttila Loimu
2 Naarden Loimu
1 V.Sihvonen Loimu

Raision Loimu - Rantaperkiön Isku 3-0
25-23, 25-16, 25-14
Raision Loimu: Naarden 17/+14,Marttila 14/+9,O'Dea 8/+8
Rantaperkiön Isku: Mäntylä 13/+8,Hietanen 11/+2,Härkönen 6/+5
Katsojia: 842

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin