Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala haki selkeän välierävoiton Kuusamosta

16.03.2021

Pölkky Kuusamo ei pystynyt haastamaan runkosarjan voittajaa LP Kangasala kuin yhdessä erässä naisten välierien avauksessa ilman hakkuriaan Polina Malikia. LP Kangasala kuittasi finaalipaikan katkolle perjantaiksi kotiinsa erälukemin 0-3 (16-25, 18-25, 24-26).

Pölkky Kuusamon aloituskuusikko meni uusiksi kun hakkuri Polina Malik oli kipeänä ja poissa kokoonpanosta. Ja kun Jonna Wasserfaller on myös loukkaantuneena Pölkyn valmennuksella oli ottelussa haasteita ihan riittävästi. Mutta niillä pelataan jotka ovat pelikunnossa ja kokoonpanossa oli edelleen mainioita pelinaisia. Pölkyllä oli kolmannessa erässä etsikkoaikansa kääntää ottelun kulkua, mutta erän lopun omilla virheillä tilaisuus jäi tällä kertaa hyödyntämättä.

Ottelun alku oli lupaava kun Taylor Lindberg syötti ässän Roosa Heikkiniemen vastaanoton pettäessä. Heikkiniemi kuittasi virheensä seuraavassa pallossa hyökkäämällä Pölkyn torjunnan eturessuun. Tuomas Alatalo otti aikalisät lukemissa 6-13 ja 6-15, mutta 10 pisteen takamatka säilyi erän loppuun asti. Pölkyn pelaajista Viivi Pyhäjärvi onnistui hyökkäysten päättämisessä. Jessica Kosonen pelasi erässä hakkurin paikalla.

Toisessa erässä hakkurin paikalle tuli Pölkyltä Tai Bierria. Vierasjoukkueen toisen erän vastaanotto oli vain 25 %, mutta kotijoukkueen kuusi virhettä ja viisi torjuntaan päättynyttä hyökkäystä veivät toisenkin erävoiton tarjottimella vieraille lukemin 18-25. Erän parasta antia olivat kotijoukkueella passari Venla Huurneen jujut Kangasalan kenttään.

Kolmannessa erässä peli tasoittui ja kotijoukkue heräsin mukaan kamppailuun. Alatalo otti ensimmäisen aikalisän lukemissa 12-14. Pölkky meni 16-15 johtoon Jessica Kososen kahdella perättäisellä hyökkäyspisteellä ja Kangasalan käskyttäjä Keränen otti aikalisän. Vierasjoukkueen toisella aikalisällä Pölkky vei erää lukemin 20-17. Erän loppu oli tasaista pelaamista ja Jessica Kosonen vei Pölkyn eräpallotilanteeseen 24-23. Passarin syöttövirhe ja Tai Bierrian hyökkäys Roosa Laakkosen käsiin sammutti kotijoukkueen toiveet ottelun jatkumisesta ja kääntämisestä. Erä jatkopalloilla 24-26 vierasjoukkueelle.

Jessica Kosonen, Pölkky:

- Alku oli haastavaa kun lähdimme uudella kuusikolla peliin. Pari erää meni ennen kuin pelimme alkoi rullaamaan. Tilastollisesti peli oli melko tasainen. Suurin ero oli torjunnoissa (4-14), mutta mielestäni ero oli enemmänkin hyökkäysten varmistuksessa. Kenttään jäi liikaa palloja jotka meidän olisi pitänyt varmistaa. Arviolla omasta pelistä ei ole hirveästi merkitystä kun lopputulos oli 0-3. Olen pelannut hakkurin paikalla aikaisemmin Sveitsin kaudella ja kesällä maajoukkueessa kakkoshakkurina. Perjantaina jatketaan siitä mihin kolmannessa erässä jäätiin.

Katja Kylmäaho, LP Kangasala:

- Huippuvoitto että pystyimme vieraissa 3-0 voittoon. Taktiikkamme meni uusiksi kun huomasimme Pölkyn pelaavan uudella kuusikolla. Lähdimme pelaamaan kovaa ja kaikki pelaajat onnistuivat. Yhtenäisyys on ollut vahvuutemme koko kauden. Oma pelini sujui ihan hyvin.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Paremmin pitäisi pystyä haastamaan kun syöttö-vastaanottomme toimi näinkin hyvin. Kahden ensimmäisen erän hyökkäyspeli oli meiltä varsin heikkoa. Ja vaikka vastassa on sarjan paras torjunta-puolustusjoukkue niin kyllä meidän pitää silti pystyä parempaan hyökkäykseen. Kolmannessa erässä paransimme, mutta se riitti tänään vain eräpalloon asti.

Arttu Keränen, päävalmentaja LP Kangasala:


- Kahteen ensimmäiseen erään olen tyytyväinen. Tulimme hyvin latautuneina ja energia purkautui pitkän pelimatkan jälkeen oikein. Pallonkäsittelyn laatu on pudonnut monta kertaa aikaisemminkin pitkän erätauon jälkeen. Emme ole vähään aikaan pelanneet yhtä tiukkaa erää kuin tämä kolmas erä. 3-0 vierasvoitto ja enempää ei voi vaatiakaan.

Parhaat pelaajat:
Kosonen Pölkky, Kylmäaho LP Kangasala.

Ottelun tilastonostoja
* Joukkueet ovat kohdanneet kerran aiemmin pudotuspeleissä puolivälierissä 2015, jolloin LP Kangasala vei jatkopaikan voitoin 3-2
* LP Kangasala on voittanut 4 edellistä otteluaan ja 2 edellistä vieraissa
* Tämän kauden aiemmat kohtaamiset 17.10. Kuusamossa 1-3, 18.1. Kangasalla 3-1 ja 16.2. Kangasalla 3-0
* LP Kangasala on voittanut 4 edellistä keskinäistä
* LP Kangasala on mukana pudotuspeleissä 9. kerran, myös 9. kerran perättäin, välierissä 7. kerran
* Pölkky on mukana pudotuspeleissä 10. kerran, 6. kerran perättäin. Välierissä joukkue on 3. kerran
* LP Kangasala on pudotuspelien maratontaulukossa 7. 69 ottelua, 32 voittoa - 37 tappiota
* Pölkky Kuusamo on pudotuspelien maratontaulukossa 13. 41 ottelua, 18 voittoa - 23 tappiota

Pölkky Kuusamo - LP Kangasala
0-3 (16-25, 18-25, 24-26)
Pölkky: Kosonen 15/+7, Pyhäjärvi 13/+6, Andersson 7/+3
LP Kangasala: Larson 20/+14, Karhu 12/+10, Friberg 10/+10
Ässät 4-4, syöttövirheet 9-7, torjunnat 4-14, hyökkäys% 32-38, vastaanotto% 42-35

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Otteluvoitot 1-0 LP Kangasalle

Kuvat: Jouni Ronkainen

  Takaisin