Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala hyvävireinen haastaja

23.03.2015

LP Kangasala sai hyvän vireen päälle välieräotteluissa HPK:ta vastaan ja lähtee lentopallon naisten Mestaruusliigan loppuotteluihin haastamaan kuuden edellisen kauden mestaria LP Viestiä.

- Totta kai mestaruuspokaali on tavoitteena, kun on näin pitkälle päästy. Kullankiilto silmissä on kova, Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo sanoo.

- Selkä seinää vasten oltiin puolivälierissä Kuusamoa vastaan monta kertaa, mutta kertoo joukkueen henkisestä lujuudesta, että nyt ollaan finaaleissa. Välierissä HPK:ta vastaan koko joukkueesta huokui luja usko omaan pelaamiseen.

Kangasalan loppuottelut Viestiä vastaan alkavat Salossa keskiviikkona ja jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina kotipeleillä.

- Viesti on äärimmäisen kova vastustaja, kotimaisten kenttien pitkäaikainen kuningatar. Olen pelaajille painottanut, että pitää olla rohkea, tehdä kovia ratkaisuja ja epäonnistuakin saa.

Kangasalan avainpelaajiin kuuluva Salla Karhu kiittää valmentajan linjaa.

- Kyllä se kentällä tuntuu, että saa tehdä mitä pystyy, eikä tarvitse pelätä virheitä. Mutta ei niitä virheitä tulekaan paljoa, kun joukkue pelaa nyt niin hyvin.

Karhu toteaa, että uuden hakkurin tulo vaikutti joukkueen peliin paljon. Yhdysvaltalainen Chantale Riddle tuli Kangasalan joukkueeseen vuoden alussa. Hän iskee hyvin, on hyvä puolustamaan ja todellinen joukkuepelaaja. Lisäksi hän on vasenkätinen, mikä antaa vastustajan torjunnalle ja puolustukselle lisää pohdittavaa.

LP Viestin libero Roosa Koskelo myöntää tilanteen.

- Vasurihakkureita on vähän ja heidän iskujensa torjuminen ja puolustaminen on vähän erilaista. Kyllä se vaikuttaa omaankin pelaamiseeni Kangasalaa vastaan, Koskelo sanoo.

- Meillä on kova työ saada Kangasalan hyvä vire pysäytettyä finaalipeleissä.

LP Viestin valmentaja Kari Raatikainen on luotsannut joukkueensa raskaan kauden läpi ja jälleen finaaleihin asti.

- Meillä on ollut haastava kausi Mestarien liigan pelien myötä. Monet pelaajat kertoivat minulle niiden pelien päätyttyä, että on aika tyhjä olo ja on vaikea keskittyä Mestaruusliigaan. Nyt se vaihe on jo unohdettu ja tavoite on tiukasti mestaruuspokaalissa, Raatikainen sanoo.

- Kangasalan voitto HPK:sta välierissä tuntui alkuun aika yllättävältä, mutta nyt kun olen nähnyt videot peleistä, niin en ole enää yhtään yllättynyt. Se oli hengen voitto materiasta.

- Kangasala vastaanottaa ja puolustaa hyvin. Heidän pelinsä ei ole pelkästään hakkuri Riddlen varassa. Heillä on rohkea pelityyli ja hyvä henki joukkueessa, Raatikainen sanoo.

Finaali-info YouTubessa

Finaalien tilastopaketti

Naisten Mestaruusliigan loppuottelut
Ke 25.3. klo 18.30 LP Viesti-LP Kangasala
La 28.3. klo 13.00 LP Kangasala-LP Viesti
Su 29.3. klo 17.00 LP Kangasala-LP Viesti
To 2.4. klo 18.30 LP Viesti-LP Kangasala
Tarvittaessa
Pe 3.4. klo 16.00 LP Viesti-LP Kangasala
Ma 6.4. klo 17.00 LP Kangasala-LP Viesti
Pe 10.4. klo 18.30 LP Viesti-LP Kangasala

Kaikki ottelut näytetään suorina televisiossa, 28.3. pelattava ottelu tulee MTV3-kanavalta, muut MTV Total -kanavilta.

Pronssiottelut
Ma 23.3. klo 18.30 Woman Volley-HPK
To 26.3. klo 18.30 HPK-WoVo
Tarvittaessa
Pe 27.3. klo 18.30 HPK-WoVo

  Takaisin