Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala kaatoi vierailleen LP Viestin - LiigaPlokille voitto Helsingissä

29.09.2021

LP Kangasala otti avausvoittonsa kaatamalla vierailleen LP Viestin keskiviikkona 3-1 ja samaan aikaan LiigaPloki haki pisteet Helsingistä suoraan kolmessa erässä.

Kaksi viime kauden kuuminta joukkuetta runkosarjan voittaja LP Kangasala ja mestari LP Viesti ottivat yhteen niin että kipinät sinkoilivat. Molemmat joukkueet kuuluvat ennakkoasetelmissa myös tämän kauden mestariehdokkaiksi. Nyt tasaisen ottelun voiton korjasi LP Kangasala 3-1 (25-19, 19-25, 25-19, 25-21)

Ottelun alussa suoritettiin juhlallisuuksia. Julkaistiin LP Kangasalan uunituore kannustuslaulu "Oksalle ylimmälle" joukkueen esittämänä. LP Kangasalan kunniapuheenjohtaja Eero Järvenpää paljasti Suomen Cupin 2020 voittoviirin Pitkäjärven koulun urheilusalissa.

Ensimmäinen erä alkoi tunnustellen ja kummankin joukkueen otteissa oli vielä suurta ailahtelua, mutta näinhän aina sarjakauden alussa tapahtuu. Esimerkiksi aloitussyöttövirheitä tuli tukuttain. Salo aloitti hienoisella hallinnalla mutta erä tasoittui tilanteessa 6-6. Salo jatkoi hyvää peliään ja Andrikopouloun ja Bechevan moukaroidessa se johti jo 11-15. Sitten Emmi Riikilän pahoilla aloituksilla Kangasala nousi 18-15 johtoon. Kotijoukkueen ote piti loppuun saakka ja ensimmäinen erä Kangasalalle 25- 19. Kotijoukkueesta parhaat pisteet latoivat Heikkiniemi 8/+7 ja Da Silva 6/+4. Vierasjoukkueen pisteitä tekivät Andrikopoulou 7/+ ja Becheva 4/+2.

Myös toisen erän alussa Salon ote oli väkevä mutta sitten erä tasoittui 10-10. Molemmat joukkueet paransivat peliään ja erässä nähtiin upeita pelastuspalloja, joita pääosin esittivät liberot. Erä jatkui tasaisena mutta Salon kulkiessa askeleen edellä. Kososen syöttövuoro oli myrkkyä kotijoukkueelle ja Salo eteni 17-22 kuskin paikalle. Toinen erä päättyi Salon upeaan torjuntaan 19-25 ja erät tasoihin 1-1. Pisteiden tekijät Kangasala Heikkiniemi 5/+1, Da Silva 4. Salo Becheva 6/+5 ja Kosonen 5/+4.



Tasaisena alkoi kolmaskin erä. 7-7 tilanteen jälkeen Riikilä iski pari pinnaa kotijoukkueelle ja hänen syöttövuorollaan neljä pinnaa lisää 14-8. Kolmanteen erään Ronjan tilalle vaihdettu Roosa Heikkiniemi kiitti luottamuksesta ja tappoi palloja tehokkaasti 19-12. Kangasalan etumatka säilyi loppuun saakka ja toinen erä kotijoukkueelle 25-19. Parhaat pisteet kolmannessa Kangasala Riikilä 10/+9, Roosa Heikkiniemi 4/+2. Salo Kosonen 5/+3, Becheva 3. Kangasala siirtyi johtoon erin 2-1.

Neljäs erä alkoi Kangasalan merkeissä.7-2. Salon puolustuksessa tapahtui heikkoja hetkiä ja Riikilä sai puhtia lyönteihinsä. Sitten oli Kangasalan vuoro tehdä virheitä ja erä tasoittui 8-8. Tasaista pelailua ja sitten pitkä tauko pöytäkirja ongelmien vuoksi tilanteessa 12-12. Pisteitä tehtailtiin jälleen vuorotahtiin. Riikilän syöttövuorolla Kangasala repäisi 19-16. Kangasalan voitontahto säilyi ja se eteni neljännen erän voittoon 25-21 ja samalla makeaan otteluvoittoon 3-1

Arttu Keränen LP Kangasala

- Halu oli kova voittoon. Ajatukset saatiin pois viime ottelusta, jossa hävisimme. Sähläystauko neljännessä erässä ehkä auttoi myös meitä keskittymään. Tappiopeliin verrattuna yp-hyökkääminen varsinkin kolmannesta erästä lähtein oli hyvää. Samoin hakkuripelaaminen oli parempaa kuin lauantaina.

Emmi Riikilä LP Kangasala


- Peli oli vuoristorataa mutta onneksi olimme vahvempia erien lopussa. Pyrittiin hyökkäämään rohkeasti ja onnistuimme. Olen tyytyväinen etenkin omiin aloitussyöttöihin. Hyökkäyksissäni on vielä parantamisen varaa.

Tomi Lemminkäistä päävalmentajana ottelussa tuurannut Janne Harju LP Viesti

- Tappio ei ole ikinä mukavaa. Pienestä oli kuitenkin kiinni ja mitään yhtä romahdusaluetta ei ole. Parannettavaa on kolmelta alueelta, virheet pois, toinen kosketus pitää olla laadukkaampi ja syöttöjä pitää parantaa.

Iina Anrikopoulou LP Viesti

- Peli ailahteli molemmin puolin. Ottelussa edettiin piste pisteeltä ja erien lopussa Kangasala oli parempi. Peli oli hyvä mutta ei tasoltaan parasta mahdollista. Oma tekeminen ailahteli kuten koko joukkueenkin.

LP Kangasala – LP Viesti
3–1 (25–19, 19–25, 25–19, 25-21)
LP Kangasala: Riikilä 20/+14, Da Silva 18/+10, Ronja Heikkiniemi 13/+8
LP Viesti: Andrikopoulou 20/+12, Becheva 14/+5, Kosonen 14/+2
Ässät 10/5, syöttövirheet 10/11, torjunnat 12/8, hyökkäys% 41/38, vastaanotto% 47/38

Joukkueiden MVP:t
Riikilä LP Kangasala
Andrikopoulou LP Viesti

Yleisöä 195

PROlibero
Tiiamari Sievänen LP Kangasala

Ottelutilasto

LiigaPloki murskaavasti parempi Helsingissä

Helsinki Volley pääsi aloittamaan Mestaruusliigan taipaleensa kolmen kotiottelun sarjalla. Kolmanteen kotiotteluun vastustajaksi saapui LiigaPloki Pihtiputaalta. Ottelu pelattiin Pihtiputaan vedolla ja se päättyi 0-3 (17-25, 10-25, 14-25).

Helsinki Volleyltä oli sairastumisten johdosta sivussa yleispelaaja Jemina Jäärni ja hakkuri Sanni Vallin. Kotijoukkueen pelissä oli nähtävissä lievää hermostuneisuutta. Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu kapteeni Mona Kokko yritti suorituksillaan puhaltaa Helsinki Volleyn peliin henkeä ja myös libero Sini Eerola vastaanotti ja puolusti hyvin, mutta nämä eivät tuottaneet tulosta. Vierasjoukkue määräsi tahdin etenkin aloituksillaan.

LiigaPlokin päävalmentaja Mikko Pesonen:

- Meillä oli takana pitkä matkustuspäivä, oli vaikea valmistutuminen. Pyysin tytöiltä kovaa asennetta peliin ja valmistautumista lämmittelyssä. Hyvällä syötöllä saimme vastustajan peliä rikki. Tehtiin sovittuja asioita, se riitti tänään. Hyvä esitys. Toivotan kotijoukkueelle tuleviin peleihin tupaa täyteen ja meteliä halliin.

LiigaPlokin Helena Elbaek:

- Pelasimme hyvin. Koko joukkueen suoritustaso oli tänään kova, vaikka ajomatka Helsinkiin oli pitkä. Helsingissä oli hyvä pelata.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Dirk Sauermann:

- Olisimme toki halunneet pelata hieman pidemmän ottelun. Meillä oli haastetta, kaksi aloituskuusikon pelaajaa oli poissa, toivomme heidän paranevan pian. Pihtipudas pelasi hyvin, onnittelut heille. He laittoivat pelissä meille painetta, etenkin vastaanottoon. Kuten olen aikaisemminkin sanonut, meidän pitää kasvaa näistä otteluista. Meillä on ensimmäinen vierasottelu edessä lauantaina, se on neljäs ottelumme kymmenen päivän sisään. Lauantain peliin valmistaudumme samoin kuin aina. Toivomme, että pelaamme Kuopiossa paremmin kuin kaksi viimeistä otteluamme. Tarvitaan enemmän sitä, mitä näytimme Saloa vastaan. Tästä rakennamme peliämme eteenpäin.

Helsinki Volleyn Mona Kokko:

- Tiesimme, että tulee kova vastustaja. Toivoimme, että olisimme voineet antaa heille kovemman vastuksen. Vastustajalla oli kova syöttö ja heidän torjunnassa nähtiin hyvää osaamista. Olen silti tyytyväinen joukkueeseen, etenkin siihen, että saimme vielä kolmanteen erään panosta kasattua ja koitettiin lähteä haastamaan vastustajaa. Tulevaisuus näyttää kirkkaalta. Seuraavaan peliin valmistaudumme siten, että jatketaan treenejä, otetaan läksyt kotiin ja harjoitellaan.

Parhaat pelaajat:
Mona Kokko, Helsinki Volley
Helena Elbaek, LiigaPloki

PROlibero-pelaaja:
Sini Eerola, Helsinki Volley

Helsinki Volley - LiigaPloki
0-3 (17-25, 10-25, 14-25)
Helsinki: Oikari 8/-3,Kokko 7/+3,Helenius 5/-5
LiigaPloki: Elbaek 14/+9,Yefremenko 14/+10,Pertens 9/+4

Katsojia: 152

Ottelutilasto



  Takaisin