LP Kangasala käynnisteli peliään, mutta hoiteli voiton Pihtiputaalta

01.02.2022

LiigaPloki vei avauserän selvästi, mutta LP Kangasala hoiteli tämän jälkeen sarjakärjen varmuudella pisteet mukaansa Pihtiputaalta.

LiigaPloki - LP Kangasala 1-3 (25-18, 21-25, 13-25, 15-25)

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun normaalista poikkeavalla kokoonpanolla. Kotijoukkueelta puuttui edellisessä pelissä loukkaantunut Silvia Pertens ja aloituksessa hakkurina pelasi kahden ottelun lainasopimuksella LiigaPlokissa vieraillut Oulun Ettan Oona Pennanen. Kangasalan aloituksessa passarina oli Emmi Jalonen ja yleispelaajina Venla Raittinen ja Roosa Heikkiniemi.

LiigaPloki taisteli hyvällä peli-ilmeellä sarjakärkeä vastaan vieden nimiinsä ensimmäisen erän selvin lukemin. Alun 2-5 tilanteen jälkeen kotijoukkue meni menojaan.

Toistakin erää LiigaPloki johti jo 9-3, mutta vahva Kangasala sai peliään käyntiin ja käänsi erän itselleen. Varsinkin hakkuri Da Silva oli vahvalla pelipäällä niin hyökkäyksissä kuin syöttöviivallakin. Ottelun kiihkeyttä kuvasi Kangasalan valmentaja Arttu Keräsen tilanteessa 18-21 ottama keltainen kortti.

Kolmas erä alkoi Kangasalalta vahvasti ja tilanne oli jo 2-10. Kotijoukkue joutui ottamaan jo toisen aikalaisan. Se herättikin joukkuetta kirimään tilannetta 11-14. Arttu Keräsen aikalisä tuotti tulosta ja Kangasala marssi selvään erävoittoon. Neljäs erä oli vierasjoukkueen selvää hallintaa. LiigaPloki aloitti vahvasti johtaen sitä 4-1, mutta Da Silvan syöttövuorolla Kangasala meni menojaan. Hyvän ottelun pelannut Oona Pennanen kaunisteli hieman erälukemia kahdella ässäsyötöllä. Alkukauden loukkaantumisesta toipunut keskipelaaja Aliisa Kähkölä pelasi yhden kauden parhaista peleistään.

Päävalmentaja Arto Oinas, LiigaPloki

- Peli lähti hyvin käyntiin. Tiedettiin, että Kangasala on matkan päällä ja että se saattaa lähteä peliin kakkosseitsikolla. Se oli meille iskun paikka. Pelin jatkuminen olisi vaatinut meiltä toisen erän voittoa. Pelissä oli monta hyvää elementtiä, mutta vielä mentiin vanhoihin virhesumiin, joihin ei enää olisi tarvinnut mennä. Torjuntapeli alkaa löytää uomia.
Syöttöpeliin olen todella tyytyväinen, saimme sillä rikottua vastustajan vastaanottoa.

Päävalmentaja, Arttu Keränen, LP Kangasala

-Oltiin ajoissa paikalla, mutta puolitoista erää meni ihmetellessä ja peli ei lähtenyt oikein käyntiin, joten olimme pakotetut tekemään pelaajamuutoksia. Olimme toisessa erässä pahasti sillassa, mutta pikkuhiljaa oma hyökkäyspeli fiksuuntui ja saimme syöttöpeliä kohdennettua mihin haluttiin. Yksilötasolla Emmi Riikilä tuli hyvin kesken peliin mukaan.
Samoin hyvän pelin pelasivat Tiiamari Sievänen, Katja Kylmäaho ja Gabriela Da Silva. Passipelin rytmityksen rauhoittumisen myötä saatiin Gabriela Da Silvan hyökkäykset paremmille tehoille.

Aliisa Kähkölä, LiigaPloki:

- Joukkueena peli lähti hyvin käyntiin, mutta saatiin pidettyäkin se pari erää, mutta sitten se lakosi. Mutta peli oli rentoa ja iloista mitä meiltä ei ole pitkään aikaan nähty. Siitä pitää olla iloinen.

Katja Kylmäaho, LP Kangasala:

- Aluksi peli ei oikein auennut, mutta kun saatiin oma peruspeli kuntoon, niin meillä oli sitten kivaa. Meille jokainen piste on tärkeä sarjasijoituksen kannalta. Kaikki pisteet kotiin, mitkä voidaan.

LiigaPloki - LP Kangasala 1-3
25-18, 21-25, 13-25, 15-25
Koti:Yefremenko 11/+3,Pennanen 7/+5,Kähkölä 7/+3
Vieras:Da Silva 18/+8,Riikilä 9/+8,Tutton 9/+5

LiigaPloki: Anna Yefremenko
LP Kangasala: Gabriela da Silva