Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala siirsi ratkaisun kotikentälleen

06.03.2015

Naisten neljäs puolivälieräpari tasoittui Pölkky Kuusamon ja LP Kangasalan kesken 2-2:een ja ratkaisu siirtyi sunnuntaina Kangasalla pelattavaan ratkaisevaan viidenteen otteluun erin 1-3 (25-17, 22-25, 19-25, 20-25).

Perjantain ottelu oli alkupuolelta kotijoukkueen hallintaa, mutta toisen erän puolesta välistä lähtien sitä mentiin vierasjoukkueen komennossa.

Ensimmäinen erä oli tasainen vielä tilanteessa 5-5, mutta Kuusamon yllätyksekäs hyökkäyspeli alkoi purra ja etumatka kasvaa. Iida-Emilia Kivimurto pelasi keskipelaajana, mutta hyökkäsi laidasta usein yhtä torjujaa vastaan tehokkaasti. Erä päättyy Kangasalan verkkosyötöllä kotijoukkueelle 25-17.

Toisen erän alku oli ensimmäisen jatkumoa vielä tilanteessa 12-8, jolloin seuraavassa pallossa kotijoukkue lopetti pelaamisen odotellen tuomarin vihellystä jota ei koskaan tullut ja pallo pelattiin kotijoukkueen kenttään. Kyseinen tilanne, tai samaan aikaan sattunut muu pelin kääntyminen sekoitti nuoren joukkueen keskittymistä, ja joukkue syttyi taisteluun seuraavan kerran vasta neljännessä erässä. Kangasala vaihtoi toiseen erään Ellisin ja Tuomisen tilalle Liisa Hurskaisen ja Salla Karhun, jotka toivat lisäenergiaa joukkueen pelaamiseen. Toisen erän lopussa kotijoukkueen libero Janika Rontti puolusti neljästä metristä kovan keskihyökkäyksen takaisin peliin. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan erä LP Kangasalalle 22-25.

Kolmas erä pelattiin selkeimmin vierasjoukkueen komennossa. Erä päättyi Daniela Öhmanin keskihyökkäyksellä 19-25. Neljännessä erässä taisteltiin erän ja ottelun voitosta. Peli oli tasaista pisteissä 12-12. Kotijoukkue kirii tappioasemasta 16-21 vielä tilanteeseen 20-22, mutta vierasjoukkue korjaa potin Olena Prokopenkon hyökkäyksen torjumisella lukemin 20-25.

Tuomas Alatalo, valmentaja LP Kangasala:

- Hienot kaksi päivää pelattiin täällä. Ottelut oli mahtavia ja jos nyt ei päässyt pudotuspelifiilikseen niin ei sitten missään. Minimitavoitteeseen päästiin ja saatiin kotietu takaisin.

- Sitkeä ryhmä meillä on. Tänään ei ollut ollenkaan helppo tilanne lähteä peliin. Kaivoimme kuitenkin itsemme toisessa erässä takaisin peliin. Toiseen erään annoin pelaajille ohjeen lyödä käsi tyhjäksi. Jos menee takaseinään, se on aina valmentajan virhe.

Marko Kaakinen, valmentaja Pölkky Kuusamo:

- Pelissä näkyi, että vastustajalla on rosteri terveenä ja vastuunkantajia löytyy vaihtopenkiltä, kuten Hurskainen, Karhu ja Laakkonen, joilla oli tänään hyviä suorituksia. Meillä meni ottelun loppua kohti yksipuoliseksi ja Prokopenko ja Diouckin hyökkäykset alkoivat jäädä torjuntaan.

- Toisen erän hyvän otteen menettäminen harmittaa. Pelin panos näkyi ehkä meillä puristuksena, kuten vastustajalla ensimmäisessä erässä.

Liisa Hurskainen, LP Kangasala:

- Oma peli rullasi ja vastaanotto toimi. Vaihdosta peliin sillä mielin, että nyt ei ole kuin voitettavaa ja käsi tyhjäksi. Kaikki kunnia vastustajalle, jolle ei mikään jäänyt helposti.

Janika Rontti, Pölkky Kuusamo:

- Oma pelaaminen ihan ok, mutta aina parannettavaa jää. Hyvin olen päässyt joukkueeseen sisään ja pelaajien kesken alkavat paikat jo löytyä. Tuomareista ei jäänyt hyvää sanottavaa.

Parhaat pistenaiset
Kuusamo Prokopenko 22/+9, Diouck 17/+7, Kivimurto 8/+4
Kangasala Riddle 19/+11, Hurskainen 14/+6, Karhu 11/+6

Ottelutilasto

Kuvat: Jouni Ronkainen

  Takaisin