Seuraa meitä somessa:

LP Kangasalan linja jatkui sentteri- ja yp-osaston täydentyessä

14.06.2023

Kangasala on tehnyt tulevalle kaudelle sopimukset keskitorjuja Ada Peuran ja yleispelaaja Heini Ahtolan kanssa. Peura liittyy vahvuuteen Nurmon JymyVolleysta ja Ahtola LP-Vampulasta.

– Sekä Ada että Heini kuuluvat siihen sukupolveen, joka loistaa tulevina vuosina liigakentillä. En näe mitään estettä, mikseivät he voisi edetä pidemmällekin, Kangasalan valmentaja Arttu Keränen arvioi.

20-vuotias Peura on pelannut jo neljä kautta naisten liigaa Nurmon riveissä

– Koin että nyt oli sopiva hetki vaihtaa maisemaa ja ottaa seuraava askel omalla pelaajaurallani. Kangasalle oli loppujen lopuksi helppo lähteä, koska olen saanut sekä seurasta että joukkueesta erittäin positiivisen kuvan, Peura kehui.

182 senttinen Ada muodostaa nyt Kangasalan kovan sentterikolmikon Netta Rekolan ja Laura Laukkasen kanssa.

– Toiveissa on ennen kaikkea ehjä ja terve kausi. Odotan ottavani isoja kehitysaskeleita ja tekeväni lopullisen läpimurron, Peura suunnitteli.

Myös yleispelaaja osasto täydentyi nuorella tulevaisuuden tekijällä. Ahtola on 19-vuotias ja mittaakin on kertynyt 184-senttiä.

– Heini olisi voinut pelata liigaa jo kahdella edellisellä kaudella, mutta hän rakensi pohjaa rauhassa ykkössarjassa. Nyt on korkea aika hypätä liigaympyröihin, Keränen kuvaili.

Keräsen mielestä Ahtolan hyökkäyspeli on jo liigatasoa.

– Ryhdytään työstämään muita osa-alueita. Katsotaan, miten pitkälle päästään, Keränen tuumi.
Kangasalan tarjoama tilaisuus oli Ahtolan mieleen.

– Minulla on ollut aina superhyvä kuva seurasta. Tämä on osoittautunut todeksi heti ensimmäisten treeniviikkojen aikana. Joukkue ja valmennus ovat ihan huippua, Ahtola suitsutti.

Kangasalan julkaisemat sopimuspelaajat ovat Peuran ja Ahtolan lisäksi passarit Emmi Jalonen ja Petra Salmela, yleispelaajat Iida Pöllänen, Neea-Maria Joki ja Viivi Pyhäjärvi, sentterit Netta Rekola ja Laura Laukkanen sekä libero Inka Sairiala.

Joukkue täydentyy vielä toisella liberolla ja hakkurilla.

  Takaisin