Seuraa meitä somessa:

LP Salo ja LP Kangasala Eurovoittoihin vieraissa

14.12.2016

LP Salo haki vierasvoiton keskiviikkona Kroatiasta CEV Cupissa ja LP Kangasala Norjasta Challenge Cupissa. OrPo sen sijaan koki kotitappion saksalaisjoukkueelle.

LP Salon tämän kauden Eurotaival käynnistyi seuran 50:nnellä Europelillä Kroatian Zagrebissa. Päävalmentaja Tomi Lemminkäisen mukaan joukkue pelasi hermostuneesti, mutta kuittasi silti loistavat asetelmat kotiotteluunsa. Mladost kaatui 0-3 (21-25, 21-25, 16-25).

Selvistä numeroista huolimatta peli ei ollut mitenkään läpihuutojuttu. Salolaisjoukkue oli paikoin altavastaajana, mutta venyi tukalissa tilanteissa tason nostoon.

- Ei ollut helppo missään nimessä. Ensimmäiset puolitoista erää meidän oma peli ei kulkenut kuin ajoittain. Teimme hirvittävän määrän virheitä, ja sellaisia virheitä joita emme normaalisti tee. Onnistuimme kuitenkin erien lopussa kääntämään pallot itsellemme. Kolmas erä oli jo hyvää hallintaa ja pelasimme omalla tasollamme. Tulos on 0-3, mutta ei tullut kyllä helpolla. Tämä oli ehdottomasti joukkueen voitto. En osaisi edes nimetä yhtään yksittäistä pelaajaa. Joukkueena nousimme ja voitimme, joukkueen kapteeni Pauliina Vilponen kehui.

- Toisessa erässä teimme 12 virhettä. Se on puolet vastustajan pisteistä, ja se on ihan liian paljon. Tulos on hyvä, mutta miten olemme liigassakin pelanneet, niin tiedän, että me voimme parantaa tästä vielä huimasti. Jos pääsemme koko ottelussa ensi viikolla omalle tasollemme, niin lukemat voivat olla vielä selkeämmät, Vilponen korosti.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli voitosta luonnollisesti erittäin iloinen, mutta hänkin muistutti voitonhuumassa, että virheitä tuli liikaa.

- Kyllä hän (Vilponen) on ihan oikeassa. Vajaa kaksi erää olimme pinteessä, ja vastustaja teki pelimme vaikeaksi. Tulivat aikaa kovaa laidoista ja syötöillä. Emme päässeet kunnon paikoista hyökkäämään. Oli myös aikamoista jännitystä, eikä löytynyt rentoutta. Kolmannessa erässä otettiin 5-0-johto, ja sen jälkeen rentous löytyi, Lemminkäinen näki.

Voitto eurocupissa ja vieläpä vieraskentällä on aina kova juttu. Sitä ei voi unohtaa, vaikka pelin tiimellyksessä tulleet ”helpot” virheet mieltä kaihertaisivatkin.

- Vieraspelit CEV Cupissa eivät ole koskaan helppoja. Paljon matkustusta ja rankkoja reissuja. Siinä mielessä hyvä, että meni suoraan 0-3, koska se antaa hyvän mahdollisuuden ensi viikon toiseen peliin, Pauliina Vilponen muistutti.

Vera Klimovich (13/+12) ja libero Hillaelina Mäntylä olivat salolaisten parhaat. Kotijoukkueen tehokkain oli 12/+3 tehnyt hakkuri Katarina Luketic.

Otteluparin voittaja kohtaa 1/16 -kierroksella HPK, joka tuli CEV Cupiin pudottuaan Mestarien liigasta ennen lohkovaihetta.

Toinen osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Salossa kello 19. VeikkausTV näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Ottelutilasto

LP Kangasala oli vailla vaikeuksia omassa avauksessaan Challenge Cupissa Norjassa. Randaberg IL hävisi avausosan 0-3 (14-25, 15-25, 15-25).

Kangasala teki koko ottelussa vain neljä hyökkäysvirhettä. Hakkuri Dayana Segovia oli joukkueen tehonainen 15/+9. Daniela Öhman (7/+6) otti neljän torjuntapistettä.

Toinen osaottelu pelataan Kangasalla 11.1. Otteluparin voittaja kohtaa voittajan otteluparista OrPo - Schweriner SC (Saksa).

Ottelutilasto

Challenge Cupin toinen suomalaisjoukkue Oriveden Ponnistus jäi erävoitoitta kotikentällään avausosassa saksalaista Schweriner SC:rtä vastaan. Tappioitta maansa liigaa johtava Schweirner voitti ottelun 0-3 (13-25, 20-25, 15-25).

Vaikka ottelu päättyi OrPon tappioksi 0-3, pelannut omaan tasoonsa nähden huonosti, Schweriner oli vain suomalaiseen tasoon nähden ylivoimaisesti parempi. OrPo taisteli hyvin, etenkin toisessa erässä, mutta vastustaja tuli kovempaa, korkeammalta ja pystympään, mihin Suomessa on totuttu. Schweriner johtaa ylivoimaisesti Saksan 1. Bundesliigaa. Se on hävinnyt yhdeksässä ottelussaan vain kaksi erää. Sen tavoitteena on voittaa sekä maansa että CEV:n Cuo-mestaruus. Heillä koko seuran budjetti on lähes 1,4 milj. euroa, joten seurojen mahdollisuuksien vertailussa voidaan puhua myös eri kulttuurista.

Oli upea havaita, kuinka kypsän sekä tyynen rauhallisesti ja ihailtavalla asenteella todellinen huippujoukkue pelaa. Schwerinerin joukkueessa on päävalmentajan lisäksi useita Saksan maajoukkueen runkopelaajia. OrPolle oli yhtä aikaa onni ja onnettomuus kohdata heti alkuunsa tuon tasoinen joukkue. Pelaajille tällaiset ottelut antavat varmasti motivaatiota ja mallia, kuinka eri tilanteissa tulee tehdä, että pallo kuolee.

OrPon päävalmentaja Satu Natusen sanoin: Jouduimme tekemään valtavasti töitä jokaisen pisteen eteen ja sittenkään ei ollut varmaa, tuleeko piste meille.

Valtavat kiitokset kaikille talkoolaisille, jotka olivat rakentamassa ottelutapahtumaa Tampere Areenalle. Kiitokset tästä tulivat myös päävalmentaja Koslowskilta sekä hänen joukkueeltaan.

Otteluisäntä Tampereen Lattiamestarit Oy palkitsi joukkueidensa parhaina Palmberg Schwerinistä hakkuri Louisa Lippmannin ja OrPosta Eveliina Smolanderin.

OrPon parhaat pistenaiset olivat Malina Terrell (10/+6) ja Janisa Johnson (8/+2).

Toinen osaottelu pelataan Schwerinissä 11.1. Otteluparin voittaja kohtaa voittajan otteluparista LP Kangasala - Randaberg IL (Norja).

Ottelutilasto

  Takaisin