LP-Vampula ja LiigaPloki päätöskierroksen onnellisimmat voittajat

08.03.2023

Naisten Mestaruusliigan päätöskierros oli keskiviikkona jännittävä huipentuma hienolle runkosarjalle. Onnellisimmat voittajat nähtiin Salossa LP-Vampulan otettua historiansa toisen voiton LP Viestistä ja pudotuspelipaikan sekä Pihtiputaalla LiigaPlokin varmistettua yhden kevään tauon jälkeen myös paikan pudotuspeleissä.

Pölkky Kuusamo ja Artic Volley iskivät tosissaan yhteen

Kuusamossa nähtiin kova taistelu sarjapisteistä, eikä Pölkky Kuusamo antanut armoa vastustajalle, joka oli vaarassa joutua liigakarsintoihin. Ottelu päättyi kotijoukkueen 3-1 voittoon eräpistein 21-25, 25-17, 25-2, 25-23. Ensimmäinen erä meni kotijoukkueen 11 virheen seurauksena ArVolle.

Vierasjoukkue tuli vahvasti ensimmäiseen erään johtaen erää Pölkyn aikalisällä 5-7 ja 6-10. Pölkky tuli tasoihin lukemissa 13-13 Carlyle Nusbaumin ässäsyötön jälkeen. Vierasjoukkue johti kahdella pisteellä aina lukemiin 18-20, mutta sen jälkeen eroa tuli saman verran lisää. Erä päättyi ArVon vahvalla keskihyökkäyksellä lukemiin 21-25.

Pölkky vaihtoi toiseen erään passariksi Joanna Kallisen Katja Kylmäahon tilalle ja se rauhoitti kotijoukkueen pelaamista. Madeline Palmer tuli yleispelaajaksi ensimmäisessä erässä vastaanoton kanssa tuskailleen Ciara DeBellin tilalle. Erän alku oli tasaista lukemissa 4-4. Vieraiden käsittelyvirheen ja hyökkäysvirheen jälkeen ero kasvoi kahdella pisteellä. Bettina Yli-Sissalan satasen hyökkäyksen, Pölkyn torjuntapisteen ja Palmerin hyökkäyksen jälkeen tilanne oli 10-5. Avo Keel otti jo erän toisen aikalisän. Ero kasvoi kahdeksaan pisteeseen, mutta mainion ottelun pelannut vieraiden hakkuri Miia-Maria Mäkikyrö kavensi hyökkäyksellä lukemiksi 19-12. Pölkyn hakkuri Breana Runnels oli erän lopussa vahva vieden joukkueensa eräpallotilanteeseen 24-17. Erä päättyi ArVon hyökkäysvirheellä 25-17.

Kolmaskin erä oli alkuun hyvin tasainen enintään kahden pisteen erolla. Vieraat ottivat ensimmäisen aikalisän tilanteessa 17-15. Ja heti perään toisen aikalisän Nusbaumin hyökkäyksen ja Pölkyn torjuntapisteen jälkeen. Erä päättyi Runnelsin hyökkäyksellä 25-21.

Neljäs erä oli ehkä ottelun kovinta vääntöä. Pölkyn torjunta otti ArVon keskihyökkäyksen kiinni lukemissa 7-4. Vaihdosta peliin tullut Nelli Rantanen kavensi seuraavassa pallossa yhdellä pisteellä. Vieraiden kahden perättäisen virheen jälkeen Pölkky johti erää jo viidellä pisteellä 12-7. Vierasjoukkue taisteli urheasti ja kavensi lukemiksi 19-19. Syöttövaihtoon tullut Oona Rasinperä huudatti yleisöä ässäsyötöllä vieden Pölkyn 22-20 johtoon. Palmer hyökkäsi kotijoukkueen ottelupallotilanteeseen 24-23. Erä päättyi Nusbaumin torjunnalla 25-23.

Carlyle Nusbaum, Pölkky:
-Ottelun alku oli vaikea, mutta saimme korjattua asioita. Paransimme syöttöä ja vastaanottoa. Tiesimme jo edellisen ottelun perusteella, että Arctic tulee kovaa ja meidän oli todella taisteltava tänään. Madeline Palmer tuli kentälle ensimmäisessä erässä ja toi tarvittavaa rauhallisuutta vastaanottoon ja johtajuutta kentälle. Sillä ei ole merkitystä olemmeko runkosarjassa toisena vai ensimmäisiä. En ole ollut vielä pelaamassa Puijoa vastaan, mutta muita joukkueita vastaan olen pelannut. Tiedän, että jos pelaamme omalla tasollamme pystymme voittamaan kaikki joukkueet.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
-Onnittelu pelaajille voitosta. Kausi on ollut pitkä. Peli oli kova ja meillä oli vastaanotossa ongelmia ensimmäisessä erässä, jossa teimme liikaa virheitä. Hyökkäyspelimme oli hyvällä tasolla koko ottelun ajan. Kausi alkaa uudestaan ensi viikolla ja meidän pitää pystyä pelaamaan hyvällä tasolla jotta pärjäämme. Päästäksemme tavoitteeseemme meidän pitää voittaa kaikki vaiheet finaaleihin asti.

Serena Bruin, ArVo:
-Oli kova ottelu, paljon hyviä suorituksia molemmilla joukkueilla ja taistelimme tiukasti loppuun asti. Pölkky onnistui hyödyntämään pelimme heikkoja kohtia ja teimme liikaa omia virheitä. Nyt taistelemme karsintapeleissä kovaa ja toivon että selviydymme voittajana. Kausi Rovaniemellä on ollut mahtava ja olemme tehneet joukkueena kovasti töitä. Olen kiitollinen valmentaja Avo Keelille, hän on todella hyvä valmentaja. Joukkue ja sen suomalaiset pelaajat ovat saaneet tuntemaan oloni hyvin kotoisaksi alusta alkaen.

Avo Keel, Arvo:
-Tunnelmat eivät ole hyvät. Emme olleet riittävän hyviä ja kaksi pistettä jäi playoffs-paikasta. Pelaajat ovat tehneet kovasti töitä. Pölkky tappoi palloja isolla prosentilla emmekä pystyneet vastaamaan siihen. Saimme palloja ylös. mutta emme saaneet niitä tapettua. Yksi käännekohta oli kolmannessa erässä, jossa olisimme voineet päästä 18-15 johtoon. Pelissä oli hyvää taistelua, hyviä torjuntoja, puolustuksia ja hyökkäyksiä, mutta vastustaja puolusti ja varmisti hyvin. Peli oli henkisesti vaikea kun vastassa oli sarjakakkonen ja meidän takana vain playoffs-raja.

LP-Vampula riemuitsi pudotuspelipaikasta Salossa

LP-Vampula tarttui viimeiseen pudotuspelioljenkorteensa ja voitti LP Viestin keskiviikkona Salohallissa erin 1-3 (13-25, 25-20, 18-25, 20-25). Kun vielä Arctic Volleyn ottelun tulos selvisi, tuuletti joukkue iloisesti kautensa jatkumista.

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Jantunen, Heikkinen, Puhach, Mäkinen, Lockwood, Kaikkonen, Syrjälä
LP-Vamp: Stanchulova, Aalto, Vuorenmaa, Petrova, Jarman, Kukkonen, Naasko

LP Viesti lähti otteluun terävästi ja johti 6-3, kunnes Iveta Stanchulova meni syöttämään ja sai salolaisten vastaanoton täysin sekaisin. Tilanne hetkessä LP Viestin aikalisästä huolimatta 6-9. Loppuerä meni aikalailla yhtä maalia ja kotijoukkueen ”tehot” erässä olivatkin -2. LP-Vampulan pelaajista kaikki (libero Maria Naaskoa lukuun ottamatta) olivat plussalla.

Toiseen erään LP Viesti sai vastaanottonsa toimimaan ja hyökkäystehot nousivat 19% -> 50%. Passari Irina Mäkinen pelasi muutaman kerran hyökkääjänsä tyhjille tai yhtä torjujaa vastaan. Jordan Lockwood ja Jenni Jantunen hyökkäsivät vahvasti. Anna Syrjälä takakentällä hoiti tonttinsa hienosti heittäen myös nappipasseja laitoihin.
Kolmas erä ei tasollisesti häikäissyt: joukkueiden plusmiinukset -5 (LP Viesti) ja +2 (LP-Vampula). Parasta antia olivat Kseniia Puhachin syötöt, Syrjälän puolustukset, sekä LP-Vampulan Lotta Kukkosen ja Vanessa Jarmanin (6/+4) saumaton yhteistyö.

Neljännessä erässä vierailijoilta esiin nousi Teija Vuorenmaa, joka tuplasi erässä koko ottelunsa pisteet. Vuorenmaa syötti kaksi ässää, torjui kerran ja teki seisemän hyökkäyspistettä. Yksi erän ratkaisuista, kuten kolmannessakin erässä, oli Ella Aallon syöttöputki, jonka aikana joukkue teki tarvittavan eron.

Teija Vuorenmaa, LP-Vampula:

Eka erä aloitettiin tosi hyvin, toisessa notkahdettiin. Kolmannen erän alku oli vielä vähän vaikea, mutta hyvin saatiin sitten oma peli kasaan ja otettiin ne kolme pistettä, jotka tarvittiinkin. On ollut jännät viimeiset pari viikkoa, kun ollaan jännitetty miten nyt käy ja ihan viimeiseen asti saatiin jännittää. Hyvä, että kääntyi näin.

Saimi Heikkinen, LP Viesti:

- Totta kai uusi tilanne, kun olin aloituksessa ja muutenkin monta uutta pelaajaa aloituksessa, niin se näkyi alussa. Saatiin kuitenkin pidettyä oma peli ja taisteltiin loppuun asti. LP-Kangasala on tosi kova joukkue, mutta lähdetään taistelemaan välieräpaikasta ja uskon, että onnistumme.

Ziga Kos, LP-Vampula

- Kova ottelu. Tämä ottelu edustaa sitä, millainen kausi on ollut. Jokainen ottelu, riippumatta siitä kuka on vastassa, on vaikea. Kolmannen erän puolivälissä tytöt löysivät jostain voiton avaimet ja uskoivat voittoon. Henna Minkkinen ja Aliisa Mansikka-aho vaikuttivat suuresti voittoomme.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Ennen kauden alkua varmaan haettiin parempaa sijoitusta kuin kuudes, mutta kauden tapahtumista ja joukkueen ikärakenteesta johtuen, tämä on ihan hyvä sijoitus. Kauden aikana oli monia otteluita, joissa meillä oli mahdollisuus ottaa enemmän pisteitä, mielestäni vain kaksi Kuusamon vieraspeliä sekä Hämeenlinnan peli Salossa olivat sellaisia, joissa meillä ei ollut mahdollisuuksia. Sählättiin siis muutamia runkosarjan pisteitä ihan itse. Tänään meillä oli aivan surkea alku, jännitys näkyi monesta. Mansikka-ahon ja liberovaihdon jälkeen me ei saatu enää syötöllä mitään aikaiseksi.

Puijo Wolley kukisti OrPon pitkän kaavan mukaan ja liiteli runkosarjan voittoon

Puijo Wolley 3 - 2 Oriveden Ponnistus (19-25, 25-18, 27-25, 21-25, 15-8)

Avauskokoonpanot:
Puijo: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Rusnachenko, Tokoku ja Koskenkorva (L)
OrPo: Viljanen, Aronen, Rinta-Tassi, Butkevych, Mursula, Matsumoto ja Putkisaari (L)

Ottelun alkua tahditti OrPon pirteä peli. Puijon vastaanotto ja puolustus ei ollut täysin hereillä ja muutamista hyökkäysonnistumisista huolimatta ensimmäisen aikalisän joutui ottamaan kotijoukkue tilanteessa 5-9. Sarah Schmidin satasella ja Oksana Rusnachenkon toisen kosketuksen hyökkäyksellä numerot kaunistuivat 7-10:en. Seuraavat pallot hoiteli keskeltä Ella Autere torjunnalla ja pamauttamalla vastapallon kenttään. OrPon aikalisä tilanteeseen 9-10. Tasoihin 10:ssä pisteessä Autereen torjunnalla, jonka jälkeen joukkueet tekivät pisteitä vuorotellen. Yhtä pistettä suuremman kaulan 14-16 saavutti OrPo, kun Reina Tokokun hyökkäys liiteli pitkäksi. Orpo repi pari pinnaa lisää ja Pekka Seppänen otti Puijon toisen aikalisän tilanteessa 14-18. Vieraat pääsivät 19:än pisteeseen, jonka jälkeen Puijo kiri 16-20:en. Tuon jälkeen Puijolle koitti synkkä vaihe ja OrPo pelaili vapaasti eräpalloon asti. Kentälle Emilia Käännän tilalle tullut Minna Uusi-Illikainen sai syöttää muutaman pallon, kun Puijo kaunisteli erän loppulukuja 19-25:en.

Puijo aloitti toisen erän paremmin, mutta OrPo kuroi tasoihin neljän pisteen kohdalla. Puijo onnistui saavuttamaan pienen johdon 10-7, jonka jälkeen mentiin taas tasatahtia. Molemmat joukkueet tekivät paljon syöttövirheitä, eikä muunkaan pelin tarkkuus päätä huimannut. OrPo otti tuumaustauon tilanteessa 14-12. OrPo onnistui erässä käymään pisteen päässä useampaan otteeseen, mutta Puijo veti joka kerralla pidemmän korren: Vieraiden toinen aikalisä tilanteessa 18-14, mutta siitä ei saatu merkittävää etua. Tilanteessa 20-16 OrPo vaihtoi passari Piper Matsumoton Taija Kaukorantaan, mikä ei myöskään parantanut pelin laatua. Puijo sen sijaan piristyi selvästi ja otti 25-18 erävoiton Hilkka Hujasen kahden ässän myötä.

Pitkän erätauon jälkeen OrPo palasi kentälle virkeämmällä ilmeellä ja Pekka Seppänen otti aikalisän jo tilanteessa 1-4. Puijo ei oikein saanut kiinni Daria Butkevychiä kakkosesta ja Ada Arosta nelosesta, mutta vaarallisen syöttäjän Jessika Mursulan syöttöputki katkesi tilanteeksi 2-5. Puijo oli poikkeuksellisen aseeton OrPon vahvojen hyökkäysten alla ja piste-ero repesi jo 4-10:en ennen kuin Kääntä onnistui tappamaan pallon vieraiden kenttään. Puijo hyökkäsi hyvän putken ja kiristi tilannetta 8-11:en, mutta tällä kertaa Butkevych tarjoili viistohyökkäyksen nelosesta. Sen jälkeen pari pinnaa Puijolle OrPon syöttövirheellä ja Hujasen valtaisalla hyökkäyksellä nelosesta: OrPo aikalisälle tilanteessa 10-12. Tuon jälkeen Butkevych hyökkäsi kaksi pistettä ja Mursula syötti ässän sekä Puijon vastaanotolle liian vaikean syötön. Puijon aikalisä tilanteessa 10-16. Kotijoukkue onnistui piristämään ilmettään tilanteeksi 13-16, mutta OrPoa ei pidätelty ja tilanne hetkessä 13-19:än. Reina Tokoku vaihdettiin tuolloin Uusi-Illikaiseen. Tilanteessa 16-20 parin Puijon hyökkäyspisteen jälkeen OrPo otti aikalisän. Autereen tilalle syöttämään tullut Anni Karjalainen herätti yleisöstä illan toistaiseksi kovimmat desibelit syöttämällä kaksi peräkkäistä ässää, joiden jälkeen OrPon hyökkäysvirhe ja Uusi-Illikaisen hyökkäyspiste veivät Puijon johtoon 21-20. OrPo pääsi tasoihin 23:ssa pisteessä, jolloin Kääntä hyökkäsi Puijolle eräpallon. Seuraava hyökkäys jäi kuitenkin Oona Viljasen torjuntaan ja Butkevych hyökkäsi OrPolle eräpallon. Hujasen hyökkäyksellä tilanne tasoihin 25-25 ja OrPon hyökkäysvirheellä Puijolle eräpallo. Erän päätti Käännän lennokas hyökkäys ykköspaikalta.

Edellisen erän lopun tiukkuus jatkui neljännen erän alussa: Nyt pelattiin tosissaan ja tasaisesti, pisteitä vuorotellen. Orpo pääsi 10-12:en Viljasen torjunnalla, jonka Puijo kiri heti tasoihin. Schmidin hyökkäyksellä 14-13 ja OrPon aikalisä. Vieraat onnistuivat punnertamaan 15-17:än, jolloin Puijo kokosi joukkonsa neuvonpitoon. Takaa-ajo alkoi Schmidin viistohyökkäyksellä kakkosesta ja tasoihin OrPon hyökkäysvirheellä. OrPon seuraava johto 18-19, kun Autereen hyökkäys livahti leveäksi, mutta Hujanen tasoitti omalla vuorollaan. Orpo pari pinnaa edelle Butkevychin ja Arosen hyökkäyksillä, joiden jälkeen Rusnachenko ei saanut Arosen hyökkäystä kiinni. Puijon aikalisä tilanteeseen 19-22. Orpon torjunnan käsistä 20-22 ja Butkevychin hyökkäyksellä 20-23. Hilkka Hujanen vaihdettiin Pihla Pohjolaan. OrPo pääsi torjuntapisteellä kiinni eräpalloon. Butkevychin hyökkäysvirheellä 21-24 ja Karjalainen Autereen tilalle syöttämään. Tällä kertaa syöttö lipsahti pitkäksi, joten erä OrPolle 21-25.

Pätkäerän alkuun pisteet molemmille. Puijo edelle Autereen torjunnalla ja Käännän hyökkäyksellä. Seuraava piste tuomittiin Puijolle, mitä kommentoimalla Viljanen sai punaisen kortin ja lahjoitti Puijolle pisteen. Puijo pääsi fiilikseen ja teki pisteitä kaikilla mahdollisilla tavoilla. OrPo aikalisälle tilanteessa 8-2. Sen jälkeen Butkevych löysi Puijon kentästä tyhjää tilaa ja sijoitti rauhallisesti pallon pisteen arvoisesti. OrPo hiipi 10-5:en, jonka jälkeen Kääntä lennähti jälleen hyökkäykseen ykkösestä ja pallo kenttään. Butkevych palautti palveluksen saman tien. Autereen tippauksella 12-6:en. Linnea Kuuselan hyökkäyksellä piste OrPolle ja Tokokun hyökkäyksellä Puijolle. Autereen torjunnalla ottelupalloon 14-7. Ensimmäinen ei tuonut tulosta, mutta erä ratkesi tyylikkäästi 15-8 Autereen vasemman käden tippaukseen.

LiigaPloki puhtaalla kotivoitoilla playoffeihin

LiigaPloki-LP Kangasala 3-0 (26-24, 25-20, 25-23)

Naisten Mestaruusliigan runkosarja päättyi LiigaPlokin osalta puhtaaseen 3-0 voittoon runkosarjan kolmosesta LP
Kangasalasta. Voitto tuli tiukassa paikassa kauden parhaalla esityksellä. Ennen tätä iltaa Kangasala oli tällä kaudella ainoa joukkue, jota LiigaPloki ei vielä ollut voittanut. LiigaPlokin piti saada ottelusta vähintään piste varmistaakseen playoff-paikan.

Avausseitsikot: LiigaPloki: Napalkova, Hollingsworth, Lux, Tikka, Kähkölä, Piippo ja Joensalo (libero)
LP Kangasala: Jalonen,Pyhäjärvi, Heikkiniemi, Rekola, Laukkanen, Joki ja Sievänen (libero).

Avauserän alku sujui tasaiseen tahtiin. Kangasala karkasi 23-20 johtoon. Varsinkin keskipelaaja Netta Rekola esitti pelin kovimmat hyökkäykset. Kotijoukkue löysi vielä kirivaihteen ja nousi tärkeään 26-24 erävoittoon.
Toiseen erään LiigaPloki tuli hyvällä sykkeellä. Joukkue pystyi hallitsemaan hermonsa tiukoissa paikoissa. 25-20 erävoiton myötä se varmisti paikan playoffiin.

Kolmannessa erässä LiigPloki karkasi peräti 7-1 johtoon, mutta Kangasala nousi vielä tasoihin ja meni ohikin. Tällä kertaa kotijoukkue pystyi pelaamaan hyvän erän lopun nousten 25-23 makeaan erävoittoon. Yhden välivuoden jälkeen LiigaPloki pelaa playoffeja.

Kim Buchwald, LiigaPloki: – En seurannut toisia pelejä mitä niissä tapahtui. Olen ylpeä joukkueesta, ennen ottelua pukuhuoneessa minun ei tarvinnut sanoa juuri mitään. He olivat hyvin latautuneet peliin. Pari kuukautta sitten meillä oli tavoite pelata runkosarjan sijoista neljä ja viisi, mutta pelaajien loukkaantumisten seurauksena taistelimme tänään paikasta playoffeihin. Anna Yefremenkon tulo penkille oli myös iso henkinen apu joukkueelle.

Arttu Keränen, LP Kangasala: – Tästä pelistä saimme uutta sisältöä tuleviin harjoituksiin. Torjunta- ja puolustuspelimme oli tänään ja edellisessä Nurmo pelissä heikkoa. Nyt huilataan pari päivää ja aletaan keskittymään Viestin kanssa pelattaviin pudotuspeleihin.

Emilia Joensalo, LiigaPloki: – Voitto toi hyvän fiilikseen ja varmistettiin meidän pudotuspelipaikkamme. Samalla pelattiin melkein kauden paras pelimme. Meillä oli edelliset pelit tosi vaikeita ja tämä oli samalla myös henkinen voitto. Olen ylpeä koko joukkueesta!

Netta Rekola, LP Kangasala: – Tänään pelimme ei sujunut toivotulla tavalla. Emme pelanneet omalla tasollamme. Torjunta- ja puolustuspeliämme emme saaneet toimimaan sillä tasolla kuin mitä me osaamme. Pudotuspeleihin lähdemme uudella asenteella.

Kerho kahdeksan pelin voittoputkessa pudotuspeleihin

Hämeenlinnan Lentopallokerho venytti voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi lentopallon naisten Mestaruusliigan päätöskierroksen ottelussa. JymyVolley kaatui kotoisalla Loimua-areenalla tiukan, reilun kahden tunnin taiston jälkeen erin 3-1, eräpisteet 25-20, 25-21, 24-26, 26-24. Liigan tyveen juuttunut nurmolaisjoukkue haastoi emännät väkevästi, mikä kielii kotoisen liigan laadusta ja tasaisuudesta.

Voitollaan Lentopallokerho varmisti synkän alkukauden jälkeen lopulta runkosarjan nelossijan ja sen myötä kotiedun pudotuspelien avauskierroksella. Puolivälierissä Kerho kohtaa runkosarjassa viidenneksi sijoittuneen Oriveden Ponnistuksen. Välieräpaikka, eli paikka mitalipeleihin, heltiää kolmella voitolla.

Kerho ratkaisi kamppailun osin tutuilla eväillä, ja laajalla rintamalla. Kotijoukkueen parhaana palkittu keskipelaaja Vera Klimovich torjui vastustajan hyökkäyksen peräti kuusi kertaa pisteen arvoisesti. Kaikkiaan Lentopallokerho kokosi hulppeat 13 torjuntapistettä.

Kerho on torjunut vastustajan hyökkäyksiä kovilla tehoilla läpi kauden. Keskipelaajat, uransa sadannen liigapelin pelannut Klimovich ja Michaela Madsen rakentavat parhaimmillaan verkolle sellaisen räystään, josta ei hyökätä yli eikä ohi.

Kerhon hyökkäyspelistä päävastuun kantoi jälleen tulokaskauttaan pelaava yleispelaaja Jenny Mosser, joka tehoili komeat 19 pistettä. Erityismaininnan ansaitsee vasta 16-vuotias Kerttu Kilpinen. Toisen polven pääsarjapelaaja kiitti valmentajan luottamuksesta pelaamalla ennakkoluulottomasti erinomaisen ottelun.

Kerhon yleispelaajista ranskalainen Odette Ndoye huilasi tänään, ennalta sovitun mukaisesti. Adeola Owokoniran puolestaan on toipunut lievästä alaraajavammasta täyteen iskuun, ja on käytettävissä ensi viikolla alkavissa pudotuspeleissä.

Vierailija lakeuksilta, JymyVolley Nurmosta juuttui sarjan tyveen jo alkukaudesta. Joukkue on kuitenkin parhaimmillaan pystynyt haastamaan kenet tahansa liigassa, kärkijoukkueet mukaan lukien. Niin kävi myös Lentopallokerhon vieraana.

Libero Laura Penttilä esitteli koko repertuaarinsa, ja pelasi nautittavalla tasolla. Hieno iltapuhde Penttilältä. Raamikas serbihakkuri Ivana Radonjic takoi vauhtiin päästyään 19 pistettä 45% tehoilla. Kauden mittaan melko vähän vastuuta saanut passari Aino-Kaisa Etelä lukeutuu myös JymyVolleyn onnistujiin. Kapteeni Riikka Valkonen kunnostautui tänään vastaanottopelissä ja kolmella ässäsyötöllä.

Ottelun ProLiberona palkittiin Laura Penttilä, vierasjoukkueen parhaana kokenut Kaisa Jokinen ja kotijoukkueen parhaana Vera Klimovich.

Kaisa Jokinen, keskipelaaja, JymyVolley:

Huikea taistelu nihkeän alun jälkeen, vanhakin hengästyi. Tyypillinen ottelu meiltä. Pystymme haastamaan kenet tahansa, mutta erien lopussa virheitä tulee liikaa. Rovaniemelle näköjään lähdetään seuraavaksi, ja tietysti voittoa hakemaan.

Vera Klimovich, keskipelaaja, Lentopallokerho:

Laadukas ottelu molemmilta joukkueilta. Tuntuu, että olemme valmiita pudotuspeleihin. Joukkueemme on laadukas ja rotaatio on laaja. Tavoitteemme on voittaa Suomen mestaruus, ja uskallan sanoa, että pystymme siihen.

Aleksi Mutka, päävalmentaja, JymyVolley:

Puolustuspelimme toimi tänään loistavasti. Laura Penttilä ja Riikka Valkonen pelastivat henkilökohtaisilla taidoillaan monta pistettä meille. Karsintoihin menemme tekemällä pienetkin asiat oikein, vastustajan heikkouksiin iskien. Olemme altavastaajina aika paineettomassa tilanteessa. Toivon myös, että ottelun tuomaristo katselee ottelun tietyt tuomiot vielä uudestaan. Tuliko heille virheitä, vai näinkö minä omiani.

Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

Hyvä valmistautuminen pudotuspeleihin, koska Nurmo haastoi meidät tosissaan. Pudotuspeleissä henkinen kantti ratkaisee paljon. Tuntuu, että joukkueeni on kasvanut paljon kauden mittaan. Mitään taikatemppuja ei kukaan voi tehdä, ainoastaan laadukas harjoittelu ja yhteiset kokemukset hitsaavat menestyvän joukkueen. Puolivälierissä OrPoa vastaan on hurjasti paineita, koska voittaja etenee mitalipeleihin ja hävinneen kausi päättyy.

Hämeenlinna - JymyVolley 3-1
25–20, 25–21, 24–26, 26–24
Koti:Mosser 19/+9, Klimovich 12/+11, Elbaek 11/+7
Vieras:Radonjic 20/+13, Jokinen 14/+14, Niemi 13/+10