LP-Vampula ja LP Kangasala tylyjä sunnuntaivieraita

13.10.2024

LP kangasala säilytti tappittoman tilinsä naisten Mestaruusliigassa kukistamalla vieraissa puhtaasti 3-0 Puijo Wolley. Samat lukemat nähtiin Orivedellä, jossa LP-Vampula kuittasi voiton kotijoukkue Ponnistuksesta.

LP Kangasala kuritti Puijoa

Puijo Wolley - LP Kangasala 0-3 (19-25, 21-25, 19-25)

Aloituskokoonpanot:
Puijo: Tosi, Vuorenmaa, Robinson, Räty, Tikka (C), Räsänen ja Help (L)
LP Kangasala: Rekola, Jalonen (C), Pöllänen, Laukkanen, Pyhäjärvi, Andrikopoulou ja Penttilä (L)

Ottelu alkoi huimalla pallorallilla, jonka Anahi Tosi päätti kotijoukkueen eduksi Veera Helpin upean haun pidettyä pallon elossa. Puijo aloitti todella vahvasti ja Nik Buser otti ensimmäisen aikalisän Deja Robinsonin syöttövuorolla tilanteessa 5-1. Vierasjoukkueen kone ei käynnistynyt ja Teija Vuorenmaan ässän jälkeen nähtiin jo toinen aikalisä pisteissä 9-3. Tilanteen ollessa 11-4 Heini Ahtola otti Iida Pölläsen paikan Kangasalan kentällisessä. Vierailijat pääsivät viiden pisteen päähän 13-8 ja kavensivat hieman myöhemmin tilanteeksi 15-12. Netta Rekola ja Heini Ahtola tehtailivat hyökkäyspisteitä Viivi Pyhäjärven ja Emmi Jalosen napatessa torjunnat. Iina Andrikopoulou saatteli vierailijat johtoon 16-17, jolloin Venla Huoman otti Teija Vuorenmaan paikan Puijon kentällä. Pyhäjärvi otti toisen torjuntansa ja vei vieraat 17-19 -johtoon, jonka jälkeen Ahtola kasvatti eroa ässällään. Puijo haparoi ja Pyhäjärven hyökkäyksellä 18-23 -keulille mennyt vastustaja sai kotijoukkueen toiselle aikalisälle. Erän päätös lukuihin 19-25.

Toisen erän alku oli LP Kangasalan juhlaa. Vieraat rymistelivät 0-7 -johtoon ja Puijon aikalisä tai passarivaihto eivät helpottaneet tilannetta. Syöttövuoro vaihtui lopulta Kangasalan hyökkäysvirheellä, mutta passari Emmi Jalonen hankki sen takaisin hienolla toisen kosketuksen hyökkäyksellään: 1-8. Andrikopouloun kahden ässän jälkeen tilanne oli 5-14, ja Vuorenmaa korvasi Tosin Puijon kentällä. Kotijoukkue teki pienen nousun 8-14:än. Taija Tikka vaihtui Hanna Kastariseen pisteissä 8-16. Venla Huomanin kaksi ässää kaunistelivat luvut 11-16:ksi, ja Buser otti LP Kangasalalle aikalisän, jota seurasikin syöttövirhe. Vuorenmaan kaksi hyökkäyspistettä kiristivät tilanteeksi 15-18, jota seurasi Kangasalan toinen aikalisä ja Puijon hyökkäysvirhe. Selma Räsänen puolestaan hyökkäili pari pinnaa ja luvuiksi 17-19. Puijon peli piristyi erän lopussa, mutta vierailijat pysyivät loppuun asti keulilla: 21-25.

LP Kangasala aloitti kolmannen erän reippaammin ja Pekka Seppänen teroitti haluamaansa pelityyliä aikalisällä pisteissä 3-5. Andrikopouloun hyökättyä erän neljännen pisteensä nähtiin toinen aikalisä jo pisteissä 5-10. Puijo sai muutaman onnistuneen hyökkäyksen, mutta muutoin peli kulki Kangasalan komennossa. Huomanin ja Räsäsen hyökkäyksin Puijo kaventeli tilanteen 12-17:än, jolloin kotijoukkue marssitti kentälle tuplavaihdolla Rädyn ja Tosin korvaamaan Räsästä ja Joanna Kallista. Ahtola hyökkäsi ja torjui Kangasalan johdoksi 12-19. Rekola teki saman tempun, jonka jälkeen oltiin tilanteessa 14-22. Puijon nousu alkoi, ja LP Kangasala meni aikalisälle Tikan torjunnan jälkeen pisteissä 19-23. Puijon hyökkäysvirheellä päädyttiin ottelupalloon 19-24 ja toisella hyökkäysvirheellä ottelu sai päätöksen luvuin 19-25.

OrPo taisteli mutta LP-Vampula vei pelin 3-0

Viime kauden puolivälierissä kohdanneet OrPo ja LP-Vampula pelasivat sunnuntaina 13.10. ensimmäisen keskinäisen ottelun tällä kaudella.

OrPon pelaajien roolit menivät uusiksi, kun keskitorjujat Milla Haapaniemi ja Jessika Mursula eivät pystyneet osallistumaan otteluun. Tästä johtuen Kylee Stokes pelasi keskitorjujana ja Laura Sarajärvi hakkurina. Tämä näkyi OrPon hyökkäyspelissä läpi ottelun ilmenevinä vaikeuksina.

Ensimmäinen erä alkoi vierailijan lievässä hallinnassa. Tilanteessa 8–6 LP-Vampulalle OrPo otti ensimmäisen aikalisän. OrPo teki useita syöttövirheitä ja Carly Evettsin ollessa pitelemätön keskeltä Vampula siirtyi 18–15 johtoon. OrPo kavensi vielä tilanteeksi 22–23, jolloin Stefan Paunovic otti LP-Vampulalle aikalisän. Tämä auttoi ja erä päättyi Vampulan voittoon 26–24.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä edeten tilanteeseen 8–8. Tämän jälkeen kotijoukkue kasvatti johtoaan tilanteeseen 13–9, jolloin Vampula käytti ensimmäisen aikalisän. OrPon vastaanotto oli suurissa vaikeuksissa Vampulan vastaanoton toimiessa loistavasti. OrPon johtaessa 24–22 Vampulan hyökkäys onnistui tarkasti OrPon kentän takanurkkaan, ja sen jälkeen Vampula hoiti tarvittavat pisteet voittaen erän 26–24.

Kolmas erä oli täydellistä Vampulan hallintaa alusta alkaen. Ajoittain Vampulan lyönnit menivät kenttään kotijoukkueen torjunnan yli. Vastaanotto ja hyökkäyspeli oli Vampulalla selvästi parempaa, ja erä päättyi Vampulan voittoon lukemiin 25–16.

Heini Kovanen:

- Oli hyvät kaksi taisteluerää, mutta peli oli meiltä ailahtelevaa. Ei todellakaan parasta mihin pystymme, mutta hyvin tapeltiin kaksi ensimmäistä erää. Kolmas oli vähän mitä oli. Kolmannessa erässä torjunta- ja puolustuspeli hajosi emmekä enää pystyneet noudattamaan pelitaktiikkaamme.

Jovana Biberdzic:

- Tämä oli todella vaikea peli. Olen ylpeä joukkueestani. Erityisesti keskityimme vastaanottoon, mutta myös pelin muihin osa-alueisiin. Pelasimme tasaisesti ja noudatimme hyvin taktiikkaamme. Kolmannessa erässä keskityimme omaan peliimme, teimme vähemmän virheitä ja se riitti voittoon.

Fabio Menta:

- Tänään pelasimme ilman hakkuria ja toista keskitorjujaa. Keskitorjujien puute näkyi siinä, että emme torjuneet kertaakaan kolmannessa erässä. Erityisesti Biberdzic ja Lipand löivät torjuntamme ylitse. Olen ylpeä, että pysyimme Vampulan mukana ensimmäisessä ja toisessa erässä. Joukkueemme yritti parhaansa, mutta ei ollut enää voimia kolmannessa erässä.

Stefan Paunovic:

- Ei todellakaan ollut helppo peli, vaikka tiesimme että OrPolla on ongelmia kokoonpanonsa kanssa. Kaksi ensimmäistä erää olivat todella tiukkoja, ja etenkin toista erää he johtivat lähes loppuun asti, mutta laitoimme lisää painetta OrPolle ja onnistuimme lopulta voittamaan erän. Pelasimme kolmannen erän hyvällä intensiteetillä.

OrPo - LP-Vampula 0-3
24–26, 24–26, 16–25
Koti:Staunton 12/+3, Kovanen 11/+3, Boricheva 7/+4
Vieras:Biberdzic 16/+12, Kuusela 9/-1, Lipand 8/+6